Uykusunda konuşan koca

Benim eşim de konuşuyor bazen hatta bekarken çıkıp gitmeye çalıştığı oluyormuş ben hic denk gelmedim gecti sanırım ama konuşuyor birden kalkıyor falan,konuşmaya çalıştığımda anlamadığini farkettim,şuuru yok :))
Nerden okudum valla hatırlamıyorum ama komutlar işe yarıyor diye okudum,şimdi kalksa hic konuşmaya çalışmıyorum Yat! diyorum yatıyor anlatsam inanmaz:KK70:
Şu an yanımda mışıl mışıl uyuyor ya. Hayatım az ayağa kalkar mısın diyeyim neden diye sormaz kalkar, ama uyumaya ayakta devam eder.
Çok enteresan bir adam ya:KK16:

Merhaba kizlar benim esim işine cok bagli.. ozellikle işinin yogun oldugu zamanlarda uykusunda konusurdu.. hatta isteymis gibi personellere bagirdigini zannediyor tabi bana cok komik geliyor cok egleniyorum hatta personeli olarak konusmaya calisiyorum... esim denizde calisiyor bigun gene kanepede uyuya kaldi naptiysam uyandirip yataga goturemedim.. bende bagirdim abiiii samândralar koptu kalk baglamamiz gerek..!! Dedigimi biliyorum adam bir firladi zor tutum yataga zor yatirdim samandralari bagliycam diye tuturdu neyseki zor ikna ettim .. boylece onu daha kolay uyandirmanin yolunu buldum
:KK70::KK70:

Benim eşim de konuşuyor bazen hatta bekarken çıkıp gitmeye çalıştığı oluyormuş ben hic denk gelmedim gecti sanırım ama konuşuyor birden kalkıyor falan,konuşmaya çalıştığımda anlamadığini farkettim,şuuru yok :))
Nerden okudum valla hatırlamıyorum ama komutlar işe yarıyor diye okudum,şimdi kalksa hic konuşmaya çalışmıyorum Yat! diyorum yatıyor anlatsam inanmaz:KK70:
Aslında tam o an diyeceksin ki "Hayatım, hani bana o çok beğendiğim ayakkabı için 300 lira verecektin" :rapci:
Miktar ihtiyacına göre değişir. Buna fırsatı iyi değerlendirme denir:KK48:

Ben bir araştırayım nerde varmış.. Uyku araştırma merkezi yoksa veya gidemezsek nöroloji falan tam anlayamaz sanırım degil mi

Nörolojiye yönlendiriliyor bazen ama bağımsız bir bölüm. Benim bulunduğum yerdeki psikiyatri bölümü binasının içindeydi ama yeri falan tamamen ayrıydı. Bazı hastanelerde tamamen bağımsız oluyor.

Yaaaa bizim evliliğimizde konuşan benim...
İşlet yoğunsa hesaplamalara toplantılara gece devam ederim, stresliysem konuyu konuşmaya gece devam ederim.
Ne olur hoşgörülü olun. Bunun tedavisi yok küçüklüğümden beri annemler ne doktorlara götürdü...
Tuvalet taşlarında çarpma işle i yapmışlığım var benim küçükken çarpım tablosunu öğrenirken. Şimdide gece sunum yapıyorum. Nolur hoş görün. Yaşayana da çok zor.
Tavsiyem cevap vermeyin siz cevap verdikçe konuşmaya devam edecek. Kendimden biliyorum :)

Bu durum bende var malesef... Yani konuşan taraf benim. Bekarken mehter marşı söylemişliğim, kahkahalar atmışlığım var. Ben hafif uykudayken gördüğüm rüyaları naklen yayın yapıyorum. Sabah eşime rüyamda şunu şunu gördüm dediğimde rüyalardaki cünlelerimi söylüyo.. Geçenlerde rüyamda beni aldattığını gördüm, söyledim sabah "çekil şurdan gerizekalı" yı banamı söyledin yani diyo :KK70: Eşimde uykuyu hiç sevmeyen sürekli uyanan ve çalışmayacak dahi olsa 6.30 da uyananbi adam. Tehlikeli bişey söylerimde duyar diye ödüm patlıyo :eek:

Öncelikle hepinize çok güzel haberler alacağınız mutluluk dolu bir gün diliyorum :KK36:

Ben 1 yıllık evliyim. Eşim her gece uykusunda konuşuyor. Allah daha büyük dert vermesin tabi ama bu iş artık beni ürkütmeye başladı.
Başlarda komik geliyordu gündüz anlatıp gülüşüyorduk ama artık tuhaf geliyor.
Bazen kısık, bazen yüksek sesle konuşuyor.
Geçen gece yüksek sesle bir şey anlattı. Irkildim uyandım "Noldu bitanem" dedim. "Sen sordun ya ona cevap veriyorum" dedi. Ben bir şey sormamistim :KK64:

Yeni evlendigimizde bir gece uyur halde oturup ettehiyyatu okumaya başladı. Amin diyip yattı anında horlamaya başladı. Nasıl korktum uyku sersemi bir ben bir allah bilir:işsiz:

Bazen ben yeni yatıyor oluyorum veya lavabodan gelmiş oluyorum, bana "Gel babanne, gel anne" falan diyor:işsiz:

Bazen acil bir sey oluyor uyandırmak durumunda kalıyorum. Kısık sesle sesleniyorum. Uyandı gibi gözüküyor, bir konuşuyor delirdi sanıyorum.

Bütün konuşmalarını anlatmayayim baya var. Bekarken de konuşurmuş kayinvalidem söylemişti.
Şunu merak ediyorum, konuştuğunda veya bana bir şey sorduğunda cevap vermem sakıncalı mı? Mesela bana anne babanne falan dediğinde bozuntuya vermeden yatmali miyim yoksa "Ne annesi bitanem, benim" diye duzeltmeli miyim.
Başlarda bazen gülünç oluyor diye konuştururdum sonra acaba zararlı mıdır diye bıraktım ses çıkarmamaya başladım. Uyanıkken bile bu kadar güldürmüyordu beni ne yapayım :KK69:

Az önce şarj aletimi arıyordum, kalktı "Nereye gidiyosun anne" dedi. Oturdu yüzüme bakıyor. Ne diyecegimi de bilemedim.
Ay gülsem mi ürksem mi bilemiyorum artıko_O

"Psikolojik olabilir doktora gidelim" dedim yanaşmıyor. İkna etmem lazım sanırım çok bunaldim bu durumdan. Eşim için endişeleniyorum ileri boyutlara gelirse diye.
Var mı başına gelen.. Ne yapmalı.. Ne yapmamalı..
Psikiyatriyd gitmelisiniz .Ssnirım sakinlestirici verir daha rahat uyur o da .Belki gündüz ćok takıyo bazı şeyleri.

Bu durum bende var malesef... Yani konuşan taraf benim. Bekarken mehter marşı söylemişliğim, kahkahalar atmışlığım var. Ben hafif uykudayken gördüğüm rüyaları naklen yayın yapıyorum. Sabah eşime rüyamda şunu şunu gördüm dediğimde rüyalardaki cünlelerimi söylüyo.. Geçenlerde rüyamda beni aldattığını gördüm, söyledim sabah "çekil şurdan gerizekalı" yı banamı söyledin yani diyo :KK70: Eşimde uykuyu hiç sevmeyen sürekli uyanan ve çalışmayacak dahi olsa 6.30 da uyananbi adam. Tehlikeli bişey söylerimde duyar diye ödüm patlıyo :eek:
Mehter marşı mı :KK48: Resminizdeki emojinin mehter yürüyüşü yaptığı canlandı bir anda gözümde :KK70:

Uyku bozukluklari stres sinir kaynakli olabilir.sadece konusuyorsa tedavi edilemez.hem konusuyor hem kalkip geziyorsa tedavi edilir.sinir durumu varsa terapi alabilirsiniz.uyandirmayin cevapta vermeyin

aynı durumları bende yaşıyorum. bir gece off çok trafik var e-5 te demiş. bende biraz konuşturmayı denedim sonra uyandı. evet bende çok korkuyorum bazen. bazende çıt çıkarmadan uyuyorum. bir gece sırtım dönük yatıyorum. üstüme doğru eğildi ağlıyormusun sen dedi o zaman çok korkmuştum :)))

Ya özür dilerim ama çok güldüm vallahi aklıma geldikçe gülüyorum.üstüme doğru eğilse eşim heralde çiğlık çığlığa olurdum ama çok komik yaa:rolleyes::rolleyes::rolleyes:

Az önce kocam kaç burdan dedi (kızımla oynuyodum) sebep dedim öldürürler seni diyo gülsem mi ağlasam mı oynadığı oyunun etkisinde olmalı

Valla benim sıkıntım hala devam ediyor. Uyku arastirma merkezini söyledim, yok dedi, nörolog dedim yok dedi, psikolog dedim yok dedi. Bu olayın normal oldugunu ama tedbir almazsak ilerde ciddi boyutlara ulasabilecegini anlattim guzelce. Sizin yazdiklarinizdan ornekler verdim. Ama korkmadi endiselenmedi, güldü geçti. "Ben hasta degilim doktorluk bir sey yok" diyor.
Azıcık zorlasam gidecek doktora ama erteliyor işte.
Hala bana anne diyor, babanne diyor. Ben de kiziyorum belli etmiyorum "Efendim annem efendim yavrum" diyorum. Ugrasamiyorum artik. Bir gece "Anne memme" dese emziricem o boyuta geldim :işsiz:

Valla benim sıkıntım hala devam ediyor. Uyku arastirma merkezini söyledim, yok dedi, nörolog dedim yok dedi, psikolog dedim yok dedi. Bu olayın normal oldugunu ama tedbir almazsak ilerde ciddi boyutlara ulasabilecegini anlattim guzelce. Sizin yazdiklarinizdan ornekler verdim. Ama korkmadi endiselenmedi, güldü geçti. "Ben hasta degilim doktorluk bir sey yok" diyor.
Azıcık zorlasam gidecek doktora ama erteliyor işte.
Hala bana anne diyor, babanne diyor. Ben de kiziyorum belli etmiyorum "Efendim annem efendim yavrum" diyorum. Ugrasamiyorum artik. Bir gece "Anne memme" dese emziricem o boyuta geldim :işsiz:

Anne meme ahahahhahahahahahahhahahah

Kardeşimde uykulu seni öldürücem dedi içine cin kaçtı sandımmm kalbime indiii:bicak: amaaannn hep sıkıntı:ruh:

Üniversite'de bi ev arkadasım vardı o geldi aklıma o geceleri konuşur bağırır Çığlık atardı aynı odada kalırdık bir de nasıl korkardım onlara uyku bozukluğu uyku apsesi diyorlar bildiğim kadarıyla ve doktora gidip nörolojik test sonrasında da psikolojik testler yaptırması gerekiyor ikna et bence

X