Merhabalar daha önce takip edip çeşitli konuları okuyordum ama ilk defa üye olup yazıyorum nerden nasıl basliycagimi bilmiyorum herkes kızacak biliyorum ama bı anne olarak anlayan da olacak diye umud ediyorum 4 buçuk yaşında kızım 22 aylık oğlum var oğlum ismine dönmüyo komut almıyor diye psikiyatriya götürdüm otizm belirtileri ama TV'ye maruz kalan çocuklarda da bu belirtiler var dedi TV yasaklayip 3 ay süre verdi ilerleme olmazsa otizm teşhisi koyucam dedi çocuğum çok fazla TV'ye maruz kaldı eşimin görevinden dolayı köyde yaşıyoruz hic bı sosyal alanımız yok ne gelen giden ne bı park var market bile yok aydan aya ilçeye gidip alışveriş yapıyoruz sadece oda marketin önünde inip önünde biniyoruz çocuğum hiçbir şekilde sosyal ortamlarda bulunamadı yazın yine arada merkeze gidip pikniğe parka falan gidiyoduk o zaman iyiydi kış geldiğinden beri daha çok icine kapandı bende çocuklarda sürekli evde 4 duvar arasındayiz bende bı sure evde iş yapmak zorunda kaldım bazı sebeplerden dolayı sadece çizgi filmle oyalayabildim ilgiyle izleyince ben yazıklar olsun bana ki ilgilenmedim yedirip içirip yatırdım ne zaman 22 aylık oldu farkına varmadan bu arada kızım kıskançlık krizlerine girip tırnak yemeye kilo vermeye başladı oğlumla konuşamadım bile muayenede farkettim biz topu bile oğluma gösterip bu top dememişiz nasıl oynanır hiç göstermemisiz diğer oyuncaklarda dahil 14gundur TV hic açmıyorum oyunlar oynamaya çalışıyorum babildamalari yoktu kaç gündür değişik sesler harfler cikariyo sürekli biseyler mirildaniyo gibi ce ee oyunu gösterdim kendi yapamiyo benim ellerimi tutup yüzüme kapatiyo yapıyım diye kendi istediği zaman yüzüme bakiyo şarkı söylerken gözlerime ağzıma bakiyo ismiyle seslenince dönüp bakmiyo ben Niloya şarkısını söyler söylemez dönüp dikkatle izleyip gülüyo ne yapicam nasıl yapicam bu köy yerinde şaştım kaldım bu süreci bu durumları yaşayan var mı ne yaptınız nasıl düzeldi ne kadar zamanda düzeldi lütfen bı yol gösterin bana