Kendinizi üzmeyin bol bol dua edin. Tedavi, aktiviteler ile mutlaka düzeleceklerdir. Ayrıca her çocuk farklıdır. Aaa niye fark etmedin diyorlar ama 2 yaşında profesör mü yetiştiriyorum ki. Şimdi 3 yaş 2 aylık. Konuşmamasını fark ediyordum ama doktorumuz bile zaman ver demişti. Hemen de bu çocuk hasta muamelesi yapmak saçma geliyor.
Çocuk doğar doğmaz aktiviteler yaptıran anneler var
Bebekliğini çocukluğunu yaşayamadan hadi oğlum bilgi kartları hadi kızım eşleme kitapları…
Bunlar da saçma geliyor. Bebeklere çocuklara çok baskı yapılıyor. Kaçımız böyle büyüdük ki… Benim arkadaşım oğlu doğduğundan beri etkinlik yaptırıyor. Şuan oğlu 6 yaşında ama hiç sosyal değil aksine çok haylaz ve şiddet gösteren bir çocuk. Bana 2 kere geldiler ikisinde de oğlumun saçlarını kopardı. Hiç oyun oynamaz her şeyi fırlatır. Hem de çocuklara annesine fırlatır. Annesi diyor ki zihni çok geniş diye böyleymiş
Bir daha evime çağırmadım. Anca oğlumu ağlatıyor annesi de asla sesini çıkarmaz yani kızmaz. Neymiş zekiymiş
Bana sürekli ayy şu aktiviteyi oğlun yapıyor mu ayy şunu yapmıyor mu diyor. Oğluma şimdi ne göstersem yapıyor şükür. Sadece konuşmuyor. Ben çocuk yetiştiriyorum profesör değil ki. Elbette aktiviteler de yapıyoruz ama öyle sabahtan akşama kadar değil. Çocuk çocukluğunu da yaşamalı.
Benim eşim de yardım etmez suçu bana atardı. Evde ne ile ilgileneceğimi şaşırırdım. Eşi yardımcı olan annelere hayranım
Kuzenlerimin eşlerinin oğlumla ilgilendiği kadar babası ilgilenmezdi. Boşanınca aklı başına geldi, şuan çok çok iyi babalık yapıyor sağolsun. Bu bana yeter. En önemlisi oğlumla ilgilenmesiydi, şuan o konuda eksiği yok. Ben de oğlum için babası ile iyi anlaşıyorum. Çocuğumun psikolojisi için. Bak baba geldi, babaya byby yap anneciğim, ayyy baba ne güzel oyuncaklar almış…falan filan işte. Sırf oğlum mutlu olsun diye.
Biz kadınlar çok güçlüyüz, anne olarak daha da güçlüyüz. Su akar yolunu bulur, inşallah eşiniz de düzelir aklı başına gelir