Otizm şüphesi

Merhaba, birebir görüp değerlendirme yapmadan yorum yapmak çok doğru değil ama sizin yazdığınız kadarıyla yorumlayabilirim. Hareketli olması, oyuncaklarını atması, yerden bulduklarını ağzına alması bu dönemin normal davranışlarından. Tv ve telefon nedeniyle uyaran eksikliği olmuş olabilir tekrar kontrole gidene kadar bunları sıfıra indirmenizi tavsiye ederim. Bol bol parka çıkın diğer çocuklarla bir araya getirin. Sonraki randevunuza kadar nasıl bir gelişme olacak gözlemleyin.

Oyuncaklarla nasil oynuyor, cocuklara karsi tepkisi nasil bunlar da onemli akranlariyla ne kadar zaman gecirirse o kadar iyi

Yavrum benim allah korumus beyinde bir hasar gorulmedi di mi mrda? Dusmeyle ilgili bir durum olabilir mi diye soruyorum.
Yapamadiklarini biraz daha anlatir misiniz? Ornegin bu ayda artik bircok seyi anlayip komutlari yerine getirmesi gerekir, sunu al cope at, bunu babana ver, odandan su oyuncagini getir gibi. Sizi anladigini dusunuyor musunuz? Basit hayali oyunlar basladi mi? Oyuncagina yemei vermeye ya da uyutmaya calisma gibi. Soyledikleriniz icinde dikkatimi en cok normalde yemek yemedigi halde yerdeki seyleri alip yemesi cekti. Otizmli cocuklarda bu tarz problemler oluyor.
Emarda beyin de hasar görülmedi tv yi sıfıra indirdim biraz daha normale döndü gibime geliyor. Ayrıca ben onu yediriyorum oda taklidimi yapıp kendisi beni yedirmeye çalışıyor ağzıma yemek koyuyor. Elimde kase veya kasık görünce kaçıyor onu yedirecegimi biliyor, Yememek için kaçıyor.

Bence gayet normal gibi geldi ama siz ona beslenmesi için gayret edin ...Cay kasıgının ucuyla bıle olsa 3 cay kasıgı dahi olsa mevsim sebzeleri meyveleri çekilmiş ceviz ki çok faydaylıymış kahvaltısına falan karıstırıp verebilirsiniz...Gerçekten bakın beslenme çok çok önemli..İlikli kemik suyundam yapılmış çorba 1 kaşık içse 1 sene de içine gireni düşünün...

Beslenmesi bozuk çocuklarda da otızmli hareketler beliriyor ve ekrandan uzak tutun..

Arkadasın kızının beslenmesi yokmuş sütle beslemiş bakın ona da dedik sürekli ama geç kafası aydı..

Bağırsak bozulunca herşey bozuluyor...Konuşun bol bol....Sosyallik,beslenme ve doktor kontrolleri...
Evet haklısınız. Bazen zorla da olsa birşeyler yediriyorum. Ve tok iken hem daha rahat uyuduğunu hemde daha az hareket ettiğini fark ettim

Aslinda sifir diyebilirim. . sadece yemeğini yedirince 5-10 dk kadar veriyorum. Oda izlemiyor zaten ucak moduna alıyorum tuşlara falan basip karıştırır sadece.
10 dk sifir degildir. Zaten ekran suresi cocugun yasi x 10 dkdir. sizin bebeginizin yasinda max ekran suresi 15 dk olmali zaten. Ama böylesi ozel durumda sifir sifirdir.

Ki siz sifirada yakin degilsiniz.

Bukadar kafayı yiyecek ne var?
Allah korusun inşaAllah sağlıklıdır ama olmuşla ölmüşe çare varmı?
Böyle dramatize etmek yerine nasıl en doğru ilgilenebilirsin ona odaklan.
O daha 17 aylık. Saydığınız şeyler bir çok yaşıtında var.
Sence gerçekten ilgilenmeyen bi anne bu kadar çok şeyi aklında tutar mı bu kadar çok takip eder mi dramatize mi ediyor öneri mi istiyor tekrar oku bence, kadın sadece yorulmuş..

X