Otizm şüphesi

Ne kadar ukala ve ne kadar empati yoksunu bir insansınız siz ya. İlacını almayı unutanlara da “nasıl ihmalkarsınız” vs yazıyorsunuz. Hayırdır ya hu siz bu siteye insanları azarlayıp ego mastürbasyonu yapmaya mı geldiniz? Bildiğiniz bir şey varsa söyleyin, yoksa da gölge etmeyin. Zor durumda olan bir insanın hayatını daha da zorlaştırmak sizi çok mutlu ediyor anlaşılan. Çocuk sahibi olmak için de çok uğraşmış bir insansınız, umarım böyle konularda daha fazla sınanmazsınız. Ayrıca uzman mısınız da çocuk psikiyatristinden daha iyi biliyorsunuz acaba çok komik. Her çocukta olsaydı doktor böyle söylerdi zaten. Hem hiçbir şey bilmiyorsunuz hem çaresiz bir kadına üstünlük taslıyorsunuz.

Bence bu birazda bakış açısı ile alakalı birşey.
Bazı insanlar daha duygusal yaklaşır durumlara bazıları daha mantıklı.
Tüp bebekte hayati olan ilaçları unutmak ihmal etmek değilmidir? Yani tekrarı yok onun. Özelliklede söylerler saatini geçirmeyin diye.
Ayrıca konu sahibine aslında kötü birşey demedim siz öyle anlıyorsunuz.
Böyle durumlarda yanlış tanı çok fazla konuluyorlar. 4 yaşına gelmeden otizmi (eğer çok ileri değilse) anlamak neredeyse imkansız. Hollandada yaşıyorum ve burdaki uzmanlar en azından öyle diyor.
Konu sahibi anne olarak duygusal ve stresle yaklaşıyor. Amacım ukalalık değil rahatlatmak. Hiç böyle bi durum olmayadabilir.
Bence konulara ve yorumlara duygusallık yerine azıcık daha mantıklı yaklaşırsanız anlarsınız.
Dramatize edilerek yazılmayan yorumlar direk kötü niyetli değildir.

Bence bu birazda bakış açısı ile alakalı birşey.
Bazı insanlar daha duygusal yaklaşır durumlara bazıları daha mantıklı.
Tüp bebekte hayati olan ilaçları unutmak ihmal etmek değilmidir? Yani tekrarı yok onun. Özelliklede söylerler saatini geçirmeyin diye.
Ayrıca konu sahibine aslında kötü birşey demedim siz öyle anlıyorsunuz.
Böyle durumlarda yanlış tanı çok fazla konuluyorlar. 4 yaşına gelmeden otizmi (eğer çok ileri değilse) anlamak neredeyse imkansız. Hollandada yaşıyorum ve burdaki uzmanlar en azından öyle diyor.
Konu sahibi anne olarak duygusal ve stresle yaklaşıyor. Amacım ukalalık değil rahatlatmak. Hiç böyle bi durum olmayadabilir.
Bence konulara ve yorumlara duygusallık yerine azıcık daha mantıklı yaklaşırsanız anlarsınız.
Dramatize edilerek yazılmayan yorumlar direk kötü niyetli değildir.
7 yıllık çocuk ergen klinik psikoloğuyum ben, sizin kadar emin konuşamıyorum maalesef 😂 1.5 yaşında bu tanıyı alan çocuklar gördüm ben, her duyduğunuza/gördüğünüze inanmayın, işin uzmanı değilseniz de bilmediğiniz konularda yorum yapmayın bence çok komik oluyor çünkü.
Böyle üstten üstten konuşarak kimseyi rahatlatamazsınız, ben de duygusal değil daha çok mantıklı biriyim ama zor durumda olan birine yardımım dokunmuyorsa ya da saçma buluyorsam hiç yorum yapmamayı tercih ediyorum. Sizin gibi azarlayıp ego mastürbasyonu yapmıyorum. Benim yorumlarıma bakarsanız hiçbir şeyi dramatize etmediğimi de görürsünüz. Dramatize etmiyor olmak insanlara hiçbir halt bilmeden üstten üstten azarlayak konuşmak değil. Bu arada bilmiyorsunuz, bilin diye söylüyorum, tanıyı almak için tüm kriterleri karşılıyor olmanız gerekmez. Belli ki spektrumun içinde bu çocuk ki ÇOCUK PSİKİYATRİ UZMANI da olabileceğini söylemiş, siz uygun görmemişsiniz gerçi ama 😂

7 yıllık çocuk ergen klinik psikoloğuyum ben, sizin kadar emin konuşamıyorum maalesef 😂 1.5 yaşında bu tanıyı alan çocuklar gördüm ben, her duyduğunuza/gördüğünüze inanmayın, işin uzmanı değilseniz de bilmediğiniz konularda yorum yapmayın bence çok komik oluyor çünkü.
Böyle üstten üstten konuşarak kimseyi rahatlatamazsınız, ben de duygusal değil daha çok mantıklı biriyim ama zor durumda olan birine yardımım dokunmuyorsa ya da saçma buluyorsam hiç yorum yapmamayı tercih ediyorum. Sizin gibi azarlayıp ego mastürbasyonu yapmıyorum. Benim yorumlarıma bakarsanız hiçbir şeyi dramatize etmediğimi de görürsünüz. Dramatize etmiyor olmak insanlara hiçbir halt bilmeden üstten üstten azarlayak konuşmak değil. Bu arada bilmiyorsunuz, bilin diye söylüyorum, tanıyı almak için tüm kriterleri karşılıyor olmanız gerekmez. Belli ki spektrumun içinde bu çocuk ki ÇOCUK PSİKİYATRİ UZMANI da olabileceğini söylemiş, siz uygun görmemişsiniz gerçi ama 😂

28 yaşında 7 senelik piskolog maşallah eminim öyledir.

Bende azalttım TV yi. Hatta okullar açılınca kreşe yazdırmayı düşünüyorum. O zaman Sıfıra indireceğim. Çok hareketli olduğundan dolayı düşüp tekrardan kafasını çarpmasından korkuyorum. O nedenle bazen Tv ile sakinleştiriyorum.

Sıfırlamanız gerekmiyor mu?
Neden şimdi sıfırlamıyorsunuz?

Merhabalar... Bilinçli anneler ne olur yardım edin
Oğlum 17 aylık. Psikiyatri Dr oğlum için başta otizm havası aldım dedi. Sonra iyice muayene etti ve şuan için otizm diyemem ama 4 ay sonra yine gelin eğer halen böyleyse bi gelişme yoksa otizm teşhisi koyabilirm dedi. Yukarıda belirttiğim şekilde oğlum 17 aylık. Baba, mama, dada diyor. Anne demiyor. Bazen uzun uzun birşeyler anlatıyor gibi bididi falan yapıyor. Anlamsizca. Aşırı hareketli. İsmiyle çağırınca bazen bakıyor bazen bakmıyor. Anneanne teyze kuzenlerini falan tanıyor. Gözlerini kapat dediğimde kapatıyor. Bay bay yapıyor. Alkış yapıyor. Salıncaga bisiklete binmeyi sever. Tekerlekleri ile oynuyor. 13 aylık iken yürüdü. Emekleme kafasını dik tutma vs hepsi zamanından önce oldu. Yerde çöp vs ne varsa ağzına alıp yer. Halbuki çok iştahsız. Evde zar zor yediriyorum. Bazen 3-4 günde bir yiyor. Devam sütü içiyor onda Sorun Yok. TV çok seyrederdi onu da kestim. Kendisi de eskisi gibi istekli değil zaten. Abisiyle saklambaç oynuyor bazen. Suyu ve yıkanmayı sever. Özellikle Suda el çırpmayı. Eline ne geçerse balkondan aşağı atar. 2 aylık kardeşi var bazen eliyle yüzünü okşuyor. Seviyor gibi. Ben yokken bebeğin üzerine oturup zarar veriyor. Ben kızınca da anlıyor. Ayrıca abisi de var abisine kızdigimda yüz ifadesi değişiyor. Bazen üzülüyor gibi. Bazen de korkuyor gibi. Abisiyle ödev yapınca kendisi de kitap defter ne bulsa eline alıp karalıyor. Telefon kurcalamayı çok sever. Arama yapmasın diye uçak moduna aldığımda telefonu yere atıyor. Birşeyler yaptığımın farkında gibi.

Not: bebek iken sürekli ağlayan huzursuz bir bebekti. birkaç aylık iken hareket etmeye başladı. 4 aylık iken koltuğa tırmanıp ayağa kalkıyordu. 6 aylık iken koltuğa tırmanıp yere düştü. Maalesef ki beyin kanaması geçirdi. Birkaç gün yoğun bakımda kaldı.

Beynim çok yorgun. İnanın şuan ayağımın altı ağrıyor Peşinden koşmaktan. Lütfen hanımlar bana bilgi verin akıl verin bildiklerinizi paylaşın. Kafayı yiyeceğim
Merhaba çok geçmiş olsun öncelikle. Ben böyle konulara çok yorum yazmayı sevmem bilgim dışı olduğu için her işin uzmanı var sonuçta ama birşey söyleyeceğim bunların tam olarak neyine takıldınız? Benim kızım 19 aylık ve bu saydıklarınızın çoğu ondada var ve etrafımda kızımın yaşıtı çok onlardada var yani niye bukadar evham yapıyorsunuz ben merak ettiğim için soruyorum çünkü böyle yaparak hem kendinize hemde o yavrucuğa eziyet etmiyormusunuz? Bendemi sorun var ya da ben düzenli çocuk dr takibine götürürüm bu belirtilerin hepsi yaşına uygun şeyler. Tv telefon iyi değil tabiiki onları vermeyin o konuda katılıyorum. Ama yapmayın bunların çoğu bu yaşlardaki çocuklarda var. Kendinizide bukadar yıpratmayın. İçiniz rahat etsin tabiiki uzmanı herşeyi bilir.

Merhaba çok geçmiş olsun öncelikle. Ben böyle konulara çok yorum yazmayı sevmem bilgim dışı olduğu için her işin uzmanı var sonuçta ama birşey söyleyeceğim bunların tam olarak neyine takıldınız? Benim kızım 19 aylık ve bu saydıklarınızın çoğu ondada var ve etrafımda kızımın yaşıtı çok onlardada var yani niye bukadar evham yapıyorsunuz ben merak ettiğim için soruyorum çünkü böyle yaparak hem kendinize hemde o yavrucuğa eziyet etmiyormusunuz? Bendemi sorun var ya da ben düzenli çocuk dr takibine götürürüm bu belirtilerin hepsi yaşına uygun şeyler. Tv telefon iyi değil tabiiki onları vermeyin o konuda katılıyorum. Ama yapmayın bunların çoğu bu yaşlardaki çocuklarda var. Kendinizide bukadar yıpratmayın. İçiniz rahat etsin tabiiki uzmanı herşeyi bilir.
Doktor otizm olabilir dediyse bir seyler gormus olmali. Bana oyle geliyor ki buraya bircok anne otizm suphesiyle konu actiktan sonra rahatlatilmak icin oncelikle cocugunun yapabildigi seyleri sayiyor. Bunlara bakinca bir sey yok tabi. Ama cocugu gormeden degerlendirme yapmak mumkun degil.

Doktor otizm olabilir dediyse bir seyler gormus olmali. Bana oyle geliyor ki buraya bircok anne otizm suphesiyle konu actiktan sonra rahatlatilmak icin oncelikle cocugunun yapabildigi seyleri sayiyor. Bunlara bakinca bir sey yok tabi. Ama cocugu gormeden degerlendirme yapmak mumkun degil.
Şuan için otizm değil ama 4 ay sonra kontrole getir dedi. Kontrolü uygun gördüğü için tedirgin oldum

Çok sağolun Allah razı olsun 🌸 etrafımda onun yaşına yakın çocuk hiç yok .
Aslında ilk çocuğum da değil bir çocuk daha büyüttüm. Resmen hafıza kaybı yaşıyor gibiyim. Hiç bir şey hatırlamıyorum. Mesela ilk çocuğumun kaçıncı ayında neler yapabildiğini vs herşeyi unuttum.... Doktor da 4 ay sonra kontrole getirin diyince tedirgin oldum.

Bende azalttım TV yi. Hatta okullar açılınca kreşe yazdırmayı düşünüyorum. O zaman Sıfıra indireceğim. Çok hareketli olduğundan dolayı düşüp tekrardan kafasını çarpmasından korkuyorum. O nedenle bazen Tv ile sakinleştiriyorum.
Azaltmayın tamamen kesin. Hem şüpheleriniz var hem de tamamen kesmiyorsunuz, neden?
Telefon tablet tv bunlar çocukların algısını kapatan, uyaran eksikliği yaratan en temel objeler.

Yazdıklarınızdan da çamaşır makinesi ve tekerlek ilgisi acaba dedirtti. Onun dışında yazdıklarınız normal geldi.

Merhabalar... Bilinçli anneler ne olur yardım edin
Oğlum 17 aylık. Psikiyatri Dr oğlum için başta otizm havası aldım dedi. Sonra iyice muayene etti ve şuan için otizm diyemem ama 4 ay sonra yine gelin eğer halen böyleyse bi gelişme yoksa otizm teşhisi koyabilirm dedi. Yukarıda belirttiğim şekilde oğlum 17 aylık. Baba, mama, dada diyor. Anne demiyor. Bazen uzun uzun birşeyler anlatıyor gibi bididi falan yapıyor. Anlamsizca. Aşırı hareketli. İsmiyle çağırınca bazen bakıyor bazen bakmıyor. Anneanne teyze kuzenlerini falan tanıyor. Gözlerini kapat dediğimde kapatıyor. Bay bay yapıyor. Alkış yapıyor. Salıncaga bisiklete binmeyi sever. Ama bisiklete tek başına binemez. En çok da Tekerlekleri ile oynuyor. 12 aylık iken yürüdü. Emekleme kafasını dik tutma vs hepsi zamanından önce oldu. Yerde çöp ne varsa ağzına alıp yer. Halbuki çok iştahsız. Evde zar zor yediriyorum. Bazen 3-4 günde bir yiyor. Devam sütü içiyor onda Sorun Yok. TV çok seyrederdi onu da kestim. Kendisi de eskisi gibi istekli değil zaten. Abisiyle saklambaç oynuyor bazen. Hemen de sıkılıp bırakıyor. Suyu ve yıkanmayı sever. Özellikle Suda el çırpmayı. Eline ne geçerse balkondan aşağı atar. 2 aylık kardeşi var bazen eliyle yüzünü okşuyor. Seviyor gibi. Ben yokken bebeğin üzerine oturup zarar veriyor. Ben kızınca da anlıyor. Ayrıca abisi de var abisine kızdigimda yüz ifadesi değişiyor. Bazen üzülüyor gibi. Bazen de korkuyor gibi. Abisiyle ödev yapınca kendisi de kitap defter ne bulsa eline alıp karalıyor. Telefon kurcalamayı çok sever. Arama yapmasın diye uçak moduna aldığımda telefonu yere atıyor. Birşeyler yaptığımın farkında gibi.
Ondan birşeyler isteyince çoğu zaman elimle işaret ediyorum o şekilde getiriyor. Pipet ile birşeyler içmeyi bilmiyor. Çöpü çok fazla karıştırır. Herşeyi ağzına koyar. Pis dediğimde anlamıyor gibi. Yada dinlemiyor. Topa ayakla vurabiliyor. Biberonda süt hazırlayınca uzanmak için kendisi yastık arıyor. Kalem kitaplara aşırı ilgisi var. Merhaba yapıyor. Araba tekerlekleri ile oynuyor. Gel git aç yap tarzı sözcükleri asla kullanmıyor. Çak yapıyor. Komutları yerine tam getirmiyor. Elindekini istediğimde veriyor bırak dediğimde veya teyzeye ver babaya ver dediğimde vermiyor. Çamaşır makinesine aşırı ilgisi var. Bir ortama girince anormal hareketlerde bulunmuyordu fakat dün gece katıldığımz bir düğünde koşup durdu koşmasina alıştık da yerde emeklemeye başladı. Çok nadiren tekrarlayan baş hareketleri oluyor. Sosyal ortamda koşmak istediğinde bende engel olunca çığlık attığı oldu. (Bir kere yaşadık bunu) Göz kontağı kurabiliyor. Uyku düzeni çok kötüydü düzeldi çok şükür. Rahat uyuyor artık. Sırtını veya saçını falan oksamam, masaj yapmam veya kaşımam çok hoşuna gider. Ve dakikalarca hiç kipirdaman durabilir. Hatta elimi çekince ıııııı yapıyor. Yapmaya devam et anlamında

Not: bebek iken sürekli ağlayan huzursuz bir bebekti. birkaç aylık iken hareket etmeye başladı. 4 aylık iken koltuğa tırmanıp ayağa kalkıyordu. 6 aylık iken koltuğa tırmanıp yere düştü. Maalesef ki beyin kanaması geçirdi. Birkaç gün yoğun bakımda kaldı.

Beynim çok yorgun. İnanın şuan ayağımın altı ağrıyor Peşinden koşmaktan. Lütfen hanımlar bana bilgi verin akıl verin bildiklerinizi paylaşın. Kafayı yiyeceğim
Benim oğlumda da 16 aylıkken uyaran eksikliği çıktı . Belirtileri ;
+Asla ismine tepki vermezdi
+Parmak ucunda yürürdü
+Kanat çırpması vardı
+Suyla oynamayı çok severdi
+işaret parmağını kullanmazdı
+bir şey istediğinde gözleriyle anlatırdı
+Taklit yeteneği asla yoktu
+çamaşır mak.tekerlek çok ilgisini çeker ve döndürürdü
+yaşıtlarıyla asla oynamaz uzakta dururdu

Bu belirtileri 16 aylıkken fark ettik hemen pedegoga gittik bize uyarma eksikliği dedi . Ve tekrarlayan hareketlerini unutturmamızı kafasını başka şeylere yormasını söyledi. 2 hafta süre verdi sonra gelin dedi . Bu 2 hafta içimde 10 belirtinin 3-4 ü kaybolmuştı . Süreçlerimiz 3 haftaya uzadı daha da yol kat ettik ama ben evde de etkinlik yaptım sürekli dışardaydık pazar cafe park oyun evleri her yere soktum çok şükür -4-5 ayda düzeldi . Ekranı tamamen kesmiştik. Ablamın çocukları vardı sürekli iç içeydik çoğu şeyi onlardan öğrendi de diyebilirim . Sizin aslında büyük oğlunuz da varmış hiç ilgisi yokmuydu abisine karşı . Ben bazen düşünüyorum iyiki o zaman bir çocuğum daha olmamış yetemezdim diye düşünüyorum. . Allah kolaylık nasip etsin . Sizin belirtiler biraz daha iyi en azından göz teması falan var üzerinde durun En kısa sürede atlatmanız dileğiyle 🙏 şimdi 3.5 yaşında ekranı yarımşar saatlerde günde 1,5-2 saati aşmıyor oda sürekli dışardayız . Bayramdan sonra tekrar götüreceğim rutin için en son 6-7 ay önce gitmiştik .

Merhaba, buraya çocuğunuzun yaptığı ve yapmadığı şeyleri yazarak bu işi hiç bilmeyen insanlardan yorum almanız hiçbir işe yaramaz. Zaten bu halk çok bilinçsiz, her şeye normal daha çocuk çok küçük diyorlar. Bu işi yalnızca çocuk psikiyatri uzmanları ve çocuk psikologları bilir, buradaki kadınlar size yardımcı olmayacağı gibi bilmiş bilmiş konuşarak (yukarda olduğu gibi) canınızı daha da sıkabilir. Ben 7 yıldır çocuk ergen klinik psikoloğuyum, psikiyatrist dediyse doğru olma payı yüksek. Siz lütfen başkalarını ciddiye almayın, çare aramanızı çok iyi anlıyorum ancak burası da cahil cühale ve ukala kaynıyor. İçinize sinmediyse bir doktordan daha destek alabilirsiniz ancak 4 ay bekleyelim demesi benim içime sinmedi açıkçası. 4 ay koca bir mevsim demek, neden bir şey yapılmasın ki? Tam otizmi karşılamasa bile belli ki semptomlar var şu anda ve erken müdahale hayati öneme sahip. Ekranı azaltmak değil, tamamen sıfıra indirip özel eğitim almanızı tavsiye ederim. Bu yaşlarda alınan eğitimin sonuçları yüz güldürücü oluyor. Eğer uzman arayışındaysanız Psikolog Cihan Çelik otizmi doğru yönlendiren bir uzman. Allah yardımcınız olsun, umarım her şey iyi olur sizin ve kuzunuz için🙏🏻
Merhabalar çok güzel konuşmuşsunuz . Benim oğlumda da 16 aylıkken maalesef tv dan ve pandemi çocuğu olduğu için uyaran eksikliği çıktı . Bende yukarda 4 ay sonra görüşelim lafına takıldım. Biz pedegoga gittiğimizde bize ilk olarak 2 hafta süre verdi sonra 3 haftaya çıkardı en son 1,5 ayda bir kontrole gittik . İlk kontrolden sonra doktorumun bile gözleri dolmuştu sevinçten 🥲Çok fazla sosyal çevre ile iç içe olduk şükür biz eğitime gerek kalmadan evde yaptığım aktiviteler dışarda arkadaş ortamları derken atlattık . Şu an 3,5 yaşında çok güzel arkadaşlık kurar yaşıtlarıyla iletişimi çok güzel maşAllah . Emeklerimin karşılığını çok şükür aldım . Tabiki doktorumuzun motivasyonu bizi daha da güçlendirdi Allah razı olsun ondan 🙏

Azaltmayın tamamen kesin. Hem şüpheleriniz var hem de tamamen kesmiyorsunuz, neden?
Telefon tablet tv bunlar çocukların algısını kapatan, uyaran eksikliği yaratan en temel objeler.

Yazdıklarınızdan da çamaşır makinesi ve tekerlek ilgisi acaba dedirtti. Onun dışında yazdıklarınız normal geldi.

Oglum beyin kanaması geçirdi. Dr asla bidaha düşmemeli dedi. Çok da hareketli bazen zapt edemiyorum. Çocuk videolarıyla sakinleştirebildim anca. İstemeye istemeye ekrana maruz bıraktım. Şimdide yavaş yavaş kesmeye başladım. Bir haftadir günde 1 saat kadar izlettirdim. bir haftaya kadar sıfıra indireceğim inşallah.

Benim oğlumda da 16 aylıkken uyaran eksikliği çıktı . Belirtileri ;
+Asla ismine tepki vermezdi
+Parmak ucunda yürürdü
+Kanat çırpması vardı
+Suyla oynamayı çok severdi
+işaret parmağını kullanmazdı
+bir şey istediğinde gözleriyle anlatırdı
+Taklit yeteneği asla yoktu
+çamaşır mak.tekerlek çok ilgisini çeker ve döndürürdü
+yaşıtlarıyla asla oynamaz uzakta dururdu

Bu belirtileri 16 aylıkken fark ettik hemen pedegoga gittik bize uyarma eksikliği dedi . Ve tekrarlayan hareketlerini unutturmamızı kafasını başka şeylere yormasını söyledi. 2 hafta süre verdi sonra gelin dedi . Bu 2 hafta içimde 10 belirtinin 3-4 ü kaybolmuştı . Süreçlerimiz 3 haftaya uzadı daha da yol kat ettik ama ben evde de etkinlik yaptım sürekli dışardaydık pazar cafe park oyun evleri her yere soktum çok şükür -4-5 ayda düzeldi . Ekranı tamamen kesmiştik. Ablamın çocukları vardı sürekli iç içeydik çoğu şeyi onlardan öğrendi de diyebilirim . Sizin aslında büyük oğlunuz da varmış hiç ilgisi yokmuydu abisine karşı . Ben bazen düşünüyorum iyiki o zaman bir çocuğum daha olmamış yetemezdim diye düşünüyorum. . Allah kolaylık nasip etsin . Sizin belirtiler biraz daha iyi en azından göz teması falan var üzerinde durun En kısa sürede atlatmanız dileğiyle 🙏 şimdi 3.5 yaşında ekranı yarımşar saatlerde günde 1,5-2 saati aşmıyor oda sürekli dışardayız . Bayramdan sonra tekrar götüreceğim rutin için en son 6-7 ay önce gitmiştik .
Allah razı olsun içimi rahatlattıniz ; ayrıca abisi okula falan gidince arkasından ağlıyor ama evdeyken de onunla pek ilgilenmiyor. 5 yaş fark olmasına rağmen kıskanıyor. Halbuki kendisi ısrarla kardeş istemişti. Günde 1 saat parka götürüyorum. Onunla top oynuyor sürekli sohbet ediyorum. Bayramdan sonra oyun odasina yazdiracam. Siz kısa sürede toparlamişsiniz inşallah bende başaracağım...

Allah razı olsun içimi rahatlattıniz ; ayrıca abisi okula falan gidince arkasından ağlıyor ama evdeyken de onunla pek ilgilenmiyor. 5 yaş fark olmasına rağmen kıskanıyor. Halbuki kendisi ısrarla kardeş istemişti. Günde 1 saat parka götürüyorum. Onunla top oynuyor sürekli sohbet ediyorum. Bayramdan sonra oyun odasina yazdiracam. Siz kısa sürede toparlamişsiniz inşallah bende başaracağım...
İnşAllah 🙏 evet sürekli konuşun anlatın herşeyi . Ben taragı yere atıp Ayaz tarağı getir diye diye en sonunda 100. Deyişimde getirdi 🥲 inanın zor ama imkansız değil 🙏

X