TV'nin çocuklarda ne biçim zararı olduğunu bile bilmeyecek, hatta yararı olsun diye açıp çocuğu karsisina oturacak kadar bilgisiz bir insan misiniz? Hiç mi merak etmediniz hamileyken falan, bir iki çocuk gelişimci sayfası da mi takip etmediniz?
Yazık günah gerçekten, çok üzülüyorum böyle çocuklara. Neyse ki çocuk tepki vermiş, yoksa tam gaz ekran bağımlılığına devam edecektiniz Heralde.
Benim arkadaşım da TV bağımlısı bir çocuk yetiştiriyor. evde ses olsun diye bile gelir gelmez TV acar. Sırf çocuk yemek yesin diye çocuğun karsisina tablet koyar. Çocuğu telefona çok maruz kaldığı için YouTube açmayı öğrenmiş. Bunu gururla anlatır falan.. arkadaşımın çocuğunda da böyle belirtiler vardı ama en buyuk belirti konusmamasiydi. Arkadaşım da bir panik doktora götürdü. Doktor 'uyaran eksikliği var. Çok acil TV telefon hayatınızdan çıkarın,çocuğu kreşe yazdırın, daha da ilerleme katetmezde konusma terapisi alinsin' dedi. Arkasasim TV telefon kapatmadı (kendince azalttı ama kesinlikle az değil), kreşe yazdırmadi. Daha pahalı bir uzmana götürdü. O da aynı seyleri dedi, ama onu da yapmadı. Çocuğun konusmamasiyla ilgili soranlara 'en iyi doktorlara götürdüm' falan derdi. Sonra tam yazdıracak kreş bulmuşken çocuk konustu , arkadaşım rahatladı. Şimdi aynı tas aynı hamam,devam ediyor telefonla yemek yedirmeye.
Siz de lütfen onun gibi olmayın, çocuk gelişme gösterdikce tekrar TV açmayın. Yapılacak tonlarca aktivite var. 1,5 yaş Montessori oyunları yazarsaniz size faydalı olacak tonlarca oyun bulabilirsiniz, hem çocuk oyalanmis olur.
Örnek olarak ben paylaşayım, bunları çoğaltmak çok mümkün
www.montessoridunyasi.com