• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Üvey anne olmak

Ev kalabalık babasının yanında daha iyi daha rahat diye muhtemelen kabul etmemiştir.
Yabancı mı bu kadın ? Çok ilginç yurtdışında okumasın evlenmedin diyen bir anne

O kız o evde o anne ile o hayatta harcanır gider
O da pakistan asilli. Ingilterede doğmuş ama İngilizcesi bile aksanli. Yani cok az egitim almış. Babanin derdi de kizi o evden biraz olsun kurtarmak. Ama kizi o yone daha meyilli. Ben geldigimde hayali kuafor olmakti. 8 yasinda ama makysj yapıyor, topuklu ayakkabi giyiyor, simdiden ergen muzikleri dinliyor vs. Babasi bunlara kahroluyor ama anne ortami daha etkili

Konunun basında da söyledim yine söylüyorum kızına acıyor çünkü Kızın annesi yok bir nevi hep bundan yapıyor her konuda iyi ama kızı candamarı
Eger bana boyle davranmasaydi ve sure tanisaydi ben kizin terbiyesi konusinda da elimden geleni yapacaktim. Evde surekli kitap okuyan, yazi yazan, temiz ve duzenli bir rol model gorecekti. Turkce ogrenme sansi olacakti. Eger babasiyla iyi anlassaydik mutlu aile kavrami gelisecekti

O da pakistan asilli. Ingilterede doğmuş ama İngilizcesi bile aksanli. Yani cok az egitim almış. Babanin derdi de kizi o evden biraz olsun kurtarmak. Ama kizi o yone daha meyilli. Ben geldigimde hayali kuafor olmakti. 8 yasinda ama makysj yapıyor, topuklu ayakkabi giyiyor, simdiden ergen muzikleri dinliyor vs. Babasi bunlara kahroluyor ama anne ortami daha etkili
Annesini tanıyor musunuz ? Hiç gördünüz mü ?

8 Yaşında çocuk topuklu giyip makyaj yaparken düşünemiyorum. Gerçi büyük olmaya özeniyor olabilir hiç pedagogtan yardım almayı denemedi mi babası acaba

Eger bana boyle davranmasaydi ve sure tanisaydi ben kizin terbiyesi konusinda da elimden geleni yapacaktim. Evde surekli kitap okuyan, yazi yazan, temiz ve duzenli bir rol model gorecekti. Turkce ogrenme sansi olacakti. Eger babasiyla iyi anlassaydik mutlu aile kavrami gelisecekti
Baba bunların hiçbirine fırsat tanımadı her istediğini yapıp şımartı siz ona model olacaksanız tabi arada otorıter olmak zorundasınız baba bu konuda da sizin otoritenizi yanlış anladı muhtemelen

Annesini tanıyor musunuz ? Hiç gördünüz mü ?

8 Yaşında çocuk topuklu giyip makyaj yaparken düşünemiyorum. Gerçi büyük olmaya özeniyor olabilir hiç pedagogtan yardım almayı denemedi mi babası acaba
Ilk geldigim zamanlar kizi eve birakirken annesiyle tanismak istedim. Selamimi almadi. Babasi bunun cok buyuk sorun olmadigini dusunuyor. Hoslanmiyor ama degi6stitmek için pek bisey yapmiyor.

Baba bunların hiçbirine fırsat tanımadı her istediğini yapıp şımartı siz ona model olacaksanız tabi arada otorıter olmak zorundasınız baba bu konuda da sizin otoritenizi yanlış anladı muhtemelen
Bana surekli soyle diyordu. Eger otorite olmak istiyorsan en az bir anne kadar sorumluluk alip onu sevmen gerekir. Hakli olabilir. Bunlari soyledikten sonra ben de tamamen geri durdum mudahale etmekten.

Ilk geldigim zamanlar kizi eve birakirken annesiyle tanismak istedim. Selamimi almadi. Babasi bunun cok buyuk sorun olmadigini dusunuyor. Hoslanmiyor ama degi6stitmek için pek bisey yapmiyor.
Çok iyiniyetli ve medenice davranmışsınız selamınızı almaması küstahlık ...
Acaba onların kültürlerine kızlar 8 yasında makyaj yapıp topuklu giymeye Başlıyor babası bu nedenle mi sorun olmadığını düşünüyor

Acaba onların kültürlerine kızlar 8 yasında makyaj yapıp topuklu giymeye Başlıyor babası bu nedenle mi sorun olmadığını düşünüyor

Kulturden ziyade babasi kiziyla ilgili hicbir sorunu gormek istemiyor.

Cocuk egitimi konusundaki bakis acilarimiz da farkli. Ben kendi çocuğum icin de sınırları belirleyip ona gore davranmayi istiyorum. Gerektiginde cocuga hayir diyerek sorumlulik almasını saglamak onemli diye dusunuyorum. O biraz daha serbest birakma ve cocukla arkadas olma taraftari.

Baba nasıl yönlendirdiyse çocuk onu yapmıştır.

Konu sahibi siz evliliğinize devam kararı alıcaksınız (ki mesajlarınızdan bu anlaşılıyor) oğlunuzun da ablası gibi olması kaçınılmaz.
Kizin karakterinde anne cok etkili olmus bence. Ayrica bosanmis aile olmasi ve iki ev arasinda gidip gelmesi de kizin kisiligini olumsuz etkilemis. Oglum bu durumda olmayacagi icin ablasi gibi olmasi soz konusu olmayabilir. Ayrilsak bile ulkeler farkli olacagi icin velayet yuzde elli olmaz yani haftanin yarisinda bir evde dier yarisinda tamamen farkli bir ortamda olmaz.

Mesela markette ne alacagımıza, mobiilyaları nereye koyacagımza, tatilde nereye gidecegimize kızının karar vermesi esim icin normal. Kızı varken 5 dakika bile sohbet edemiyoruz, cunku surekli mudahale edip araya giriyor ve esim asla sozumuzu kesme demiyor. Beni duymuyor ve kızıyla konusmaya baslıyor. Ya da birlikte yururken ikisi elele tutup gidiyorlar, ben arkalarından yetismeye calısıyorum.
Şu kısım bana aşırı normal geldi, benim babam da küçükken koltuk takımlarını bana aldırmıştı mesela ki hep fikirlerime önem verirdi. O kız sizin öz çocuğunuz olsa adamla arasındaki bu kısım size de normal gelirdi aslında.
Şu şekilde düşünün, sizin bir çocuğunuz olsa ve bir adamla bu çocuk arasında kalsanız kimi tercih edersiniz? Ben çocuğumu tercih ederdim. Adam da çocuğunu tercih etmiş. Genel olarak insanlar çocuğunu eşlerinden üstte tutar ki olması gereken de budur kanımca. Çocuklu biri ile evlenirken bunların muhasebesini de yapmışsınızdır diye düşünüyorum.
Sizin mızmızlanacağınız nokta şiddet uygulama noktası olmalı. Onun çocuğunun yetiştiriliş tarzı onu ve eski karısını ilgilendirir. Çocuğu ile ilgili olması konusunda da ayrıca takdir ettim, boşanınca evladından vaz geçmemiş, babalağını sürdürmüş. Hamile oldugunuz için belki de çocuğu kıskanıyorsunuzdur bu ilgiyi; ama olması gerektiği gibi olmuş her şey.

Son düzenleme:
Şu kısım bana aşırı normal geldi, benim babam da küçükken koltuk takımlarını bana aldırmıştı mesela ki hep fikirlerime önem verirdi. O kız sizin öz çocuğunuz olsa adamla arasındaki bu kısım size de normal gelirdi aslında.
Şu şekilde düşünün, sizin bir çocuğunuz olsa ve bir adamla bu çocuk arasında kalsanız kimi tercih edersiniz? Ben çocuğumu tercih ederdim. Adam da çocuğunu tercih etmiş. Genel olarak insanlar çocuğunu eşlerinden üstte tutar ki olması gereken de budur kanımca. Çocuklu biri ile evlenirken bunların muhasebesini de yapmışsınızdır diye düşünüyorum.
Sizin mızmızlanacağınız nokta şiddet uygulama noktası olmalı. Onun çocuğunun yetiştiriliş tarzı onu ve eski karısını ilgilendirir. Çocuğu ile ilgili olması konusunda da ayrıca takdir ettim, boşanınca evladından vaz geçmemiş, babalağını sürdürmüş. Hamile oldugunuz için belki de çocuğu kıskanıyorsunuzdur bu ilgiyi; ama olması gerektiği gibi olmuş her şey.
Ben daha ilgili bir uvey anne olabilirdim. Ya da onun terbiyesi ile ilgili yorum yapmayabilirdim vs. Ilk sene roller konusunda hepimizin bocalamasi normal. Bizdeki sorun esimin durumu yonetememesi

Sosyal hizmetler baba olarak buna hakki oldugunu ve kacirma olmadigini soyledi. Polis de ayni sekilde
İyi de kaçırma ile bebeği görme arasında ciddi fark var. 5 haftalık bebeği ne yapacakmış. Kendi emzirecek galiba.çok kaçırmak istiyorsa pek sevgili kızını kaçırsın. Neyse bu adam hasta veya değil ama bu adam garip. Babalık vasfı yok.kızına tavrı da normal değil. Baba olduktan sonra sana tavrı da değişmiş bence. Oğluna da tavrı normal değil. Adamın baba olduktan sonra devreler yanıyor galiba.

O halde bı Evliliği devam ettirmek istiyorsanız o hasta kızla iyi anlaşmak zorundasınız bir nevi
Bu adam oğlan için de yarı velayet için savaşır bence. Adamin çocuklarını sevdiğinden şüpheliyim bu arada. Çocuğunu seven onun iyiliği için mücadele eder destek arar kendiliğinden geliştirir eğitim vsistemi. Adam çocukları üzerinden kendini mutlu etmeye çalışıyor. Konu sahibinin oğlu da muhtemelen diğer hasta kızın karekterine sahip okur zamanla gibi geliyor.

Kizin karakterinde anne cok etkili olmus bence. Ayrica bosanmis aile olmasi ve iki ev arasinda gidip gelmesi de kizin kisiligini olumsuz etkilemis. Oglum bu durumda olmayacagi icin ablasi gibi olmasi soz konusu olmayabilir. Ayrilsak bile ulkeler farkli olacagi icin velayet yuzde elli olmaz yani haftanin yarisinda bir evde dier yarisinda tamamen farkli bir ortamda olmaz.

O zaman da 3 ay gidip babasına kalacak gibi bir durum olabilir. Neyse şiddet olduğu için bu boşanma sürecinde daha avantajlı olabilirsin belki. Adam biraz çirkef bence.baskı ve zorla sindirmeye çalışıyor. Bu muameleye maruz kaldıkça gücünü oğlundan al ve lütfen sadece onun iyiliği için karar ver. Babası ile görüşsün ama babası onun eğitiminde ve yaşamında hep iki başlıklı yaratacak ve çocuğun kafası karışacak çocuğu hirpalayacak. Babası çocuğun gelişimi eğitimi terbiyesi vs için söz sahibi asla olmamalı.

Eve gelip goruyordu oglumuzu. Pazartesi geldigindw bana cicek tatli falan almis. Birlikte yemek istedi. Be istemeyince tartisma cikardi ve bebegi alip gitti. Polis geldi vs. Sonrasinda ailesi anahtarlari aldi

Bence ailesine de %100 guvenmeyin.
Sizin bebegi alip gideceginizi gorseler ilk onlar engel olur, ben esiniz ve sizin aranizda guzel bir gelecek goremiyorum.
Daha simdiden cocugu alip gidiyor vs.
Polisler, aile.. tam bir kaos.
Bebeginiz Ingiltere yasalarina tabi suan, umarim Turk vatandasligini almissinizdir ek olarak.
Benim esimde yabanci, basta Turk olmalarina gerek yok heleki oglanin olmasini askerlik yuzunden hic istemiyordu.
Dinlemedim aldim ikisinede vatandaslik.
Ortalik hic ummadiginiz sekilde karissa elcilige sigindiginiz an Ingiliz polisi bile bisey yapamaz cunku Turk elciligi Turk topragi sayiliyor.
Bilmiyorum amacim kafa bulandirmak degil ama bu vatandaslik isini atlamayin.
Baktiniz Ingiliz yasalari sizin aleyhinize isliyor, giderTurkiye' de dava acar , kendi liginizde dovusursunuz ama oglunuzu da Turk vatandasi yapin ki Turk yasalari onu da korusun.
Gikini cikaramaz ozaman esiniz.

Back