• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Üvey anne olmak

Cocuk egitimi konusundaki bakis acilarimiz da farkli. Ben kendi çocuğum icin de sınırları belirleyip ona gore davranmayi istiyorum. Gerektiginde cocuga hayir diyerek sorumlulik almasını saglamak onemli diye dusunuyorum. O biraz daha serbest birakma ve cocukla arkadas olma taraftari.
çocukla arkadas olmak guzel ama ona zarar vermeyecek eksiklerini söyleyecek şekilde

Bu adam oğlan için de yarı velayet için savaşır bence. Adamin çocuklarını sevdiğinden şüpheliyim bu arada. Çocuğunu seven onun iyiliği için mücadele eder destek arar kendiliğinden geliştirir eğitim vsistemi. Adam çocukları üzerinden kendini mutlu etmeye çalışıyor. Konu sahibinin oğlu da muhtemelen diğer hasta kızın karekterine sahip okur zamanla gibi geliyor.
bence konu sahıbının oğlu böyle olmaz çünkü konu sahıbı düzgün biri ama diğer kızın annesi de cahıl bır kadınmış zaten kızın öyle olmasının bence diğer sorumlusu da annesi.

Bence ailesine de %100 guvenmeyin.
Sizin bebegi alip gideceginizi gorseler ilk onlar engel olur, ben esiniz ve sizin aranizda guzel bir gelecek goremiyorum.
Daha simdiden cocugu alip gidiyor vs.
Polisler, aile.. tam bir kaos.
Bebeginiz Ingiltere yasalarina tabi suan, umarim Turk vatandasligini almissinizdir ek olarak.
Benim esimde yabanci, basta Turk olmalarina gerek yok heleki oglanin olmasini askerlik yuzunden hic istemiyordu.
Dinlemedim aldim ikisinede vatandaslik.
Ortalik hic ummadiginiz sekilde karissa elcilige sigindiginiz an Ingiliz polisi bile bisey yapamaz cunku Turk elciligi Turk topragi sayiliyor.
Bilmiyorum amacim kafa bulandirmak degil ama bu vatandaslik isini atlamayin.
Baktiniz Ingiliz yasalari sizin aleyhinize isliyor, giderTurkiye' de dava acar , kendi liginizde dovusursunuz ama oglunuzu da Turk vatandasi yapin ki Turk yasalari onu da korusun.
Gikini cikaramaz ozaman esiniz.
evet çifte vatandaş olsun hem ilerisi için de oğlunuza avantaj sağlar.

Bu adam oğlan için de yarı velayet için savaşır bence. Adamin çocuklarını sevdiğinden şüpheliyim bu arada. Çocuğunu seven onun iyiliği için mücadele eder destek arar kendiliğinden geliştirir eğitim vsistemi. Adam çocukları üzerinden kendini mutlu etmeye çalışıyor. Konu sahibinin oğlu da muhtemelen diğer hasta kızın karekterine sahip okur zamanla gibi geliyor.
Cocuklari uzerinden kendin mitlu etmeye calistigi tespiti cok dogru. O isi tamamen inada ve mücadeleye donusturmus. Kizin velayetini sayisal bisey olarak goruyor. Yuzde elli benim hakkim diyor. Cocugun iki ev arasinda kalmasi, burda babasinin esine muamelelerine sahit olmasi falan umrunda degil.

Sizin bebegi alip gideceginizi gorseler ilk onlar engel olur, ben esiniz ve sizin aranizda guzel bir gelecek goremiyorum.
Bebeginiz Ingiltere yasalarina tabi suan, umarim Turk vatandasligini almissinizdir ek olarak.
Benim esimde yabanci, basta Turk olmalarina gerek yok heleki oglanin olmasini askerlik yuzunden hic istemiyordu.
Ortalik hic ummadiginiz sekilde karissa elcilige sigindiginiz an Ingiliz polisi bile bisey yapamaz cunku Turk elciligi Turk topragi sayiliyor.
Baktiniz Ingiliz yasalari sizin aleyhinize isliyor, giderTurkiye' de dava acar , kendi liginizde dovusursunuz ama oglunuzu da Turk vatandasi yapin ki Turk yasalari onu da korusun.
Onemli bir nokta vatandaslik. Tavsiye icin tesekkurler.

Konsolosluğu arayip nasil vatandaslik alabilecegimizi soracagim. Tavsiye icin sagolun

Dogum belgesi, yeminli musavirden turkceye cevrilecek, sizin kimliginiz ve 5 euro civarinda islem parasi diye biliyorum.
Cok mesakkatli degil, en gec 1 haftada cikar.. ayni zamanda turk pasaportuna da basvurun.

Dun sosyal hizmetlerden görevli geldi. Anlattiklarimixa dayanarak cok uzun ve detayli bir rapor hazırlamışlar. Rapor genel olarak gercekleri yansitiyor sadece sosyal gorevli sorunun kaynagini benim uvey kizimi idare edip ona yeterince sevgi gostermemem olarak gostermis. Kizi yuzunden babasinin bana davranislarinin esas etken oldugunu anlayamamis. Su an hem uvey kizim hem de oglumuz hakkinda bir dosya acilmis durumda. Dolayisiyla turkiyeye bebegi goturemem. Ayrica uvey kizim bizim eve gelemiyor. Babasiyla disarda görüşmek zorunda. Evlilik terapisi almamiz zorunlu. Esim duzenli ofke konteol.seanslarina katilacak. Periyodik toplanti ve degerlendirmeler olacak yetkililerle. Hersey normallesince kizin velayet durumu yeniden ele alinacak. Esim bu cozumden memnun kaldigini soyledi. Beni ve oglunu kaybetmek ve evliligimizi kurtarmak istiyormus. Bana karsi davranislarinin sebebinin turkieye gidip bir daha gelmeme ihtimalim oldugunu soyluyor. Su an boyle bir ihtimal ortadan kalktigi icin rahatlamis. Kiziyla disarda gorusmeyi de sorun yapmiyor.

Son düzenleme:

Çok doğru yazmışsınız.
Genel olarak yabancılarla evlenen ve onların ülkesinde yaşayan insanların haklarını bilmeleri ve gözlerini açık tutmaları şart.

Dun sosyal hizmetlerden görevli geldi. Anlattiklarimixa dayanarak cok uzun ve detayli bir rapor hazırlamışlar. Rapor genel olarak gercekleri yansitiyor sadece sosyal gorevli sorunun kaynagini benim uvey kizimi idare edip ona yeterince sevgi gostermemem olarak gostermis. Kizi yuzunden babasinin bana davranislarinin esas etken oldugunu anlayamamis. Su an hem uvey kizim hem de oglumuz hakkinda bir dosya acilmis durumda. Dolayisiyla turkiyeye bebegi goturemem. Ayrica uvey kizim bizim eve gelemiyor. Babasiyla disarda görüşmek zorunda. Evlilik terapisi almamiz zorunlu. Esim duzenli ofke konteol.seanslarina katilacak. Periyodik toplanti ve degerlendirmeler olacak yetkililerle. Hersey normallesince kizin velayet durumu yeniden ele alinacak. Esim bu cozumden memnun kaldigini soyledi. Beni ve oglunu kaybetmek ve evliligimizi kurtarmak istiyormus. Bana karsi davranislarinin sebebinin turkieye gidip bir daha gelmeme ihtimalim oldugunu soyluyor. Su an boyle bir ihtimal ortadan kalktigi icin rahatlamis. Kiziyla disarda gorusmeyi de sorun yapmiyor.

Sizin dayak yemenize ne buyurdu peki zat-ı ali??

Sosyal hizmetleri kim aradı, siz mi? Eğer öyleyse başınıza boş yere dert açmışsınız. Bu saatten sonra sizin evliliğinizden bir yol olmaz. Ses etmeden bebeğe Türk pasaportu alıp, memlekete gelcektiniz. Şimdi bir yere gitmeniz zor.

Ben daha diyecek bir sey bulamiyorum size tamam evliliginizi kurtarmaya calisiyorsunuz tamam cocugunuz babasiz buyumesin istiyorsunuz ama bu kacinci aldanis? Yorulmadiniz mi? Boyle bir manyakla can guvenliginizden endise etmiyor musunuz? Hep basa sariyorsunuz hep. Yine ayni seyler oluyor siddet artiyor tekrar barisiliyor sonra yine ayni yine. Ne diyeyim ki hayat sizin karar sizin ama yanlış yoldasiniz psikolojiniz bozuk bunu kestiremiyorsunuz.

Ne olursa olsun vatandaslik almayi ihmal etneyin.
Devlet bebeginize el bile koyabilir ve siz hicbir sey yapamazsiniz.
Esinize bebek icin kimlik cikarmaktan vs bahsetmeyin, turk pasaportu icin resim gerekir biyometrik ama kimlik icin gerekmiyor.
Bebegi halalarina biraktiginiz bir gun gidip halledin islemleri.
5 dk bile surmuyor basvuru.

Sizin hala umudunuz var o umut zaten sizi canlı tutuyor.

Bebeğe pasaport Alın onun ailesine de öok güvenmeyin eşiniz düzenli olarak terapi alsın. Siz de bir müddet o adamdan uzak durun düzelinceye kadar derim ben

Cocuklari uzerinden kendin mitlu etmeye calistigi tespiti cok dogru. O isi tamamen inada ve mücadeleye donusturmus. Kizin velayetini sayisal bisey olarak goruyor. Yuzde elli benim hakkim diyor. Cocugun iki ev arasinda kalmasi, burda babasinin esine muamelelerine sahit olmasi falan umrunda degil.

Bence de çocuk ya anneye ya babaya gitmeliydi. Anladığım kadarıyla annesi de pek kızı istemiyor.

Ne olursa olsun vatandaslik almayi ihmal etneyin.
Devlet bebeginize el bile koyabilir ve siz hicbir sey yapamazsiniz.
Esinize bebek icin kimlik cikarmaktan vs bahsetmeyin, turk pasaportu icin resim gerekir biyometrik ama kimlik icin gerekmiyor.
Bebegi halalarina biraktiginiz bir gun gidip halledin islemleri.
5 dk bile surmuyor basvuru.
Biz londrada degiliz. O nedenle biraz

Sosyal hizmetleri kim aradı, siz mi? Eğer öyleyse başınıza boş yere dert açmışsınız. Bu saatten sonra sizin evliliğinizden bir yol olmaz. Ses etmeden bebeğe Türk pasaportu alıp, memlekete gelcektiniz. Şimdi bir yere gitmeniz zor.
Aile ici siddet konusunda bu kadar rahat olmalari beni de sasirtti. Ama.sosyal hizmetler temelde çocuklar acisindam düşünüyor. Benim durumum icin de destek gruplarina yonlendirdiler.

Biz londrada degiliz. O nedenle biraz

Aile ici siddet konusunda bu kadar rahat olmalari beni de sasirtti. Ama.sosyal hizmetler temelde çocuklar acisindam düşünüyor. Benim durumum icin de destek gruplarina yonlendirdiler.
Sizin açınızdan bakmaları gerek biraz olaya sanki

Konu sahibinin hala umudu var cherry
Bize burda anlattıklarından biz bile anladık durumunun vehametini ama konu sahibi ısrarla hep bir şans vermeye niyetli ;)

Back