Utanıyorum, Evim Resmen Çöp Eve Döndü! YARDIM!!

Yaa eve kimseyi sokamam utançtan o derece. Kendimden bile utanıyorum o eve girerken. Allahım böcek fare olmasın :KK57:

Tamam söz veriyorum size bu evi en geç haftasonuna kadar adam ediyorum!
Bu akşam çöpler atılacak En Büyük KK
Kurtarılabilecek durumda olan mutfak eşyaları leğen delecek kimyasal karışımlara atılacak En Büyük KK
Çamaşırlar yıkanacak En Büyük KK

Okurken gaza geldim keşke bugün iş olmasaydı ya...

Kuş konusunu bu sabah çözdüm aslında. Çok erken kalkıyorum zaten. Kalkar kalkmaz kafesi temizledim. Yavrucukları da bi güzel yıkadım. Sonra balkonda çalışmaya başladım yanıma aldım kafesi de. Hem havalandılar hem o kadar mutlu oldular ki. Onlara da işkence ettim haftalardır diye o kadar üzüldüm ki anlatamam.

KIZLARR! iyi ki varsınız ya. Siz böyle güzel güzel anlatınca, daha motive edici oluyor.

Bir sorum daha var, en son tozları alırken soracaktım ama hazır liste yaparken onu da not edeyim kenarına. Ben evin tozunu alırken en çok karşılaştığım problem şu. Siliyorum arkamdan hemen toz oluyor tekrar. O durumu engellemek için ne yapmak lazım?
Toz aldığın suya biraz kolonya damlatırsan silerken elektriklenme olmaz ve daha az tozlanır :KK66:

Günlük rutin işleri yaparsan daha kolay olur..

birikince daha da zorlaşır iş .
.

Hamile olunca ben de 3 ayligina emeklige ayriliyorum ev islerinden:))
Mesela su anda benim ev de yavas yavas cop ev olma yolunda ilerliyo napiyim bulantidan yapamiyorum yoksa normalde cok sevefim ev islerini bilenler bilir
Annem dun geldi temizledi ustten bi ton laf etti yine:)
Neyse eski gunlerime donus yapip kendimi senin yerine koyuyorum hemen:)
Once camasirdan baslamazdim cunku anlasilan evin her tarafindan toplayinca camasir cikacak yikanmasi gereken o yuzden tum kirlileri toplamak icin once evi toplamam gerek
Evet oda oda yaparim ben olsam bu sekilde daha cabuk ve programli oluyo
Pencereleri acarim guzel bi muzik acarim rahat giyinirim veee
Once bi poset alip salona girerim tum copleri toplarim
Sonra kirlileri toplayip mutfaga götürürüm
varsa kirli camasirlari toplarim
Bi sepet alirim salona ait olmayan ama salonda duran her seyi icine toplarim
Masa ve orta sehpayi bi kac kez temiz bi bezle silerim
Yatak odasina gecerim
Kirlileri toplarim
Temizleri dolaba kaldiririm
Salondan topladigim sepetin icinde yatak odasina ait bi sey varsa yerine koyarim
ya da tersine yatak odasina ait olmayanlari sepete koyarım yine diger odalara gectigimde yerlerine koymak icin
Nevresimleri cikarip direk makineye atarim
Yenisini serip yatagi toplarim
Baska oda varsa onlari da ayni sekilde toplarim
Sonra banyoya bi goz atarim kirli camasir varsa toplarim
Sonra mutfak
Once tabaklari makineye dizerim ki lavabo bosalsin
Sonra tencerenin icindeki yemek artiklarini bosaltip sicak deterjanli suda beklemeye birakirim
ardindan ocaga ketildan sicak su dokerim fis fis skarim onu da bekletirim oyle
Buzdolabinda bozulan ne varsa atarim
Fisden cikarip icini bi guzel silerim
Ve havalanmasi icin kapisini acik birakirim
tekrar gozume ilisen kirli varsa makineye dizerim
ardindan tezgahin kabasini alirim
O bezi atip yenisini alirim
Tencereleri ovarim yikarim
Ocagi temizlerim
evyeyi ovarim
Fayanslari,beyaz esyalari,demligi,caydanligi silerim
Masa ve sandalyeleri
Tezgahi tekrar fisfis sıkıp silerim
Sebzeligi duzenlerim
Camasir atarim makineye
Balkonu toplarim supurup silerim
Sonra pencre onlerini silerim
Supurge acip. Camasir sulu suyla yerleri silerim
Sonra toz alirim
Ve en son banyo
Her yeri bi guzel ovarim
Aynayi silerim
Musluklari parlatirim
Yerini silerim
En son copu atarim
yani eski ben olsam boyle yapardim:)

Ayy çok pis ibret aldım ya
Vallahi hayatın sırrını vermiş gibisin bana :)

ya birde yalnız yaşayan ister istemez işten kaçıyor kendimden biliyorum :KK1:

yalnız olmadığımı biliyordum :KK19: ama çözücem bu mevzuyu artık yeter daa!

Sagolasin canim:oops:
Gel yamacima sen:KK70:

gelicem o başlığına da oraların en metamorfoz üyesi olucam. before after kraliçesi olucam .gaza geldim bana ovalayacak bişeyler verin :KK53:

Konu sahibi temizlik suyuna sirke de dök biraz ve eger inancin varsa nas felak oku suya. Kötü enerjiyi ve nazari kırar. .

aaa evet bu çok mantıklı. zaten bir kaç zamandır annem üzerinde kötü birşeyler var deyip duruyor :KK61: en aızndan o da aradan çıkar temizlik yapılırken teşekkür ederim

maddi durumun müsaitse çağır bir temizlikçi herşeyi hallaetsin ondan da utanma zten temizlikçiler ne pislikler görmüştür kim bilir

ben çamaşırları makineye atıp balkonu temizlemekle başlarım işe çünkü balkona çamaşır asıcaksın sonra bir çöp poşeti alıp atılacak ne varsa koyar kapının önüne çıkarırım sonra oda oda başlarım temizliğe

yalnız olmadığımı biliyordum :KK19: ama çözücem bu mevzuyu artık yeter daa!

gelicem o başlığına da oraların en metamorfoz üyesi olucam. before after kraliçesi olucam .gaza geldim bana ovalayacak bişeyler verin :KK53:
canım bende öyle yapacağım artık sana da aynısını tavsiye edeyim evi derleyip topladıktan sonra işte çamaşırlar bulaşıklar biraz da banyo temizliği işinin ehli bir temizlikçi kadın getir her yeri silsin süpürsün camları temizlesin balkonları yıkasın dolapları kapıları yerleri silsin böylece hem ev iyi temizlenir hem sürekli iş düşünüp yorulmazsın biz yalnız yaşayanlara değil haftada bir ayda bir bile kadın getirmek yeterli :KK69:

yalnız işin ehli temizliği sallamasyon yapmayan her çağırdığında gelen kadın bulmak çok zor :KK14:

Bence pek sıkıntı yapmayın.Her bayanın depresif olduğu zamanlar vardır.Yavaş yavaş kıyafetleri toplamaya başla sonra çamaşırlardan mutfağa geçiş yaparsın 2 günde biter.

Bu başlığı açtığım için çok utanıyorum kızlar ama bana yardım etmeniz lazım. Evet evim resmen çöp eve döndü! Çok depresifim, hiç birşey yapmak istemiyorum.

Uykudan başka hiç bir şeye, yemek yemeye bile, vakit ayıramadığım bir dönemdeyim. Bu ayın sonuna kadar bitirmem gereken çok önemli bir iş var. Sürekli bir koşturmaca içindeyim. Ramazan Bayramından hemen sonra erkek kardeşimi evlendirdik ve ben yaklaşık 3 haftadır evimde hiç temizlik yapmadım. Evin her yeri toz içinde.

Nolur ayıplamayın ama evimin halini anlatayım biraz. Kuşlarım olduğu için bir kere kafesin olduğu odanın neredeyse her yerinde tüyler ve toz var şu an. Evi bile günlerdir havalandırmadım. Evin her yerinde üzerimden çıkarıp attığım ve yıkanmayı bekleyen kıyafetler var. 2 hafta önce seyahatten döndüm ve valiz hala kapının önünde öyle duruyor. Mutfağımda artık küflenmiş tencereler, kurumuş yemek artıkları, leş gibi bir ocak. Pislikten balkona çıkamıyorum. Banyoda dişlerimi fırçalarken bile midem bulanıyor. Her yer pis ve dağınık. Eve girmek bile istemiyorum :mad::mad:

Durum içinden çıkılmaz bir hal aldı. Şu an sadece yattığım odayı toplamaya bile kalksam saatler alacak biliyorum. Kızlar yardım edin ya ben bu işi nasıl toparlayacağım :mad: Çöp kokan değil mis kokan bir ev istiyorum ben :mad:

İş yerinden izin alıp bir iki gün temizlik yapmayı düşündüm ama o yol şu an kesinlikle kapalı :mad::mad:

Çöplerin içinde kaybolmadan bana yardım edin :mad:
demek benden daha kötüsü varmış bende aynı dertten müzdaribim ama bu kadar kötü degil hiçbişey yapmak iatemiyorum sadece bulasıgı yıkıyor ve evi süpürüyorum o kadar artık kocam bile ne zaman düzeleceksin bu dagınıklıktan bıktım dedi ama elimde degil hep yorgunum anemi ve vitamin eksikliğim var dogumdan beri toparlayamadım insanız ama bazen etrafındakiler en yakının bile seni anlamıyor Allah tan çalışıyorsun bi temizlikci tut ve daha dikkatli ol herseyi de kafana takma

X