- 2 Temmuz 2013
- 16.468
- 12.868
-
- Konu Sahibi Cogsicagtir02
Handefendi gündüz oynamasından şikayetçi zatenBenim oğlum 2 yaşında değil biz gayet çocuğa ev adabını öğrettik.
Saat 22:00 den sonra asla çocuk sesi olmaz uyutuyoruz.. Babası bu konu da çok hassas.
Gündüz oynar, gece ses yapacak oyuncakları kaldırıyoruz.
Nasıl dur diyemiyorlar ben gayet güzel dur diyebiliyorum.
Birde şu ses şikayeti için komşu yerine müteahhit i dava etmek gerek.
Resmen kağıttan evler yaptılar.
Aslında emsal niteliğinde dava açılacak bak gör ondan sonra neler oluyor.
Aynen öyle. Kadın içerde kitap okuyorum diyor:) ayrıca ses de kesildi. İsteyince oluyor
Linç demiyelimde hayatın gerçekleri bir çocuğu ne kadar koşma otur dur yapma diye durdurabilir ki maksimum 1 saat sonra yine aynı yerden devam bence..çocuklar sokağa çıkamıyor malum pandemi soguk evdede ses yapmaları bana doğal geliyor bir misafir bile gelse evimize ses ne kadar çoğalıyor konuşma diyemiyoruz misafire ses gidiyor isteristemez evler desen kartondan mübarek.. anne bu çocuklarami dur desin ev işini mi yapsın kendinemi zaman ayırsin kaça bölunsun zor gerçekten.. altta oturan içinde öyle sese tahammülü yoksa zor iki tarafta haklı bence bu konuda . çok kalabalık aileler zemin katını tercih etmeli bence ev alırken yada kiralarken..Hissediyorum, geliyorlar.. Linç is coming..
Ben böyle düşünmüyorum. Evet belli bi yaşa kadar olan çocuğu susturmak zordur, bazen çocuklar sebepsiz ortalığı yıkabiliyorlar.
Ama 4 5 yaşındaki çocuğu oyunla aktiviteyle gayet oyalayabilirsin. Bu bir bahane değil yani.
Nasıl yaniHandefendi gündüz oynamasından şikayetçi zatençarpraz dairedeki ses oraya nasıl gidiyor oda ayrı konu
Vay anasını okadar gecirgenmi duvarlarinizBen de ne güzel yeni komşum ses çıkarmıyor diyordum eve babası mı geldi yoksa erkek arkadaşı mı hiç bilmiyorum 2-3 gündür 12.30dan sonra bağıra çağıra konuşan erkek sesi geliyor. Dün gece 2de tıraş oldu. Jileti tak tak her lavaboya vurduğunda sanki benim başıma vuruyor gibi acı çektimKeşke herkes azıcık medeni olsa ama maalesef olmuyor
Valla gerekirse oturup biraz oyun oynasın cocuğuyla. Çocuk oyun oynar orasına tamam. Koşmak nedir ? Evet yatak odamın tarafna ses geliyor tam çaprazdan. Koca cocuk var evde. Küçük çocuğun çıkaracağı gürültü değil o. Pat pat ses geliyor. Cocuk gürültü yapıyor kadın kitap okuyorum diyor.Buna hakları var mı ? Ben resmen program indirdim kulaklıkla öyle film izliyorum.Nasıl yani!!!
Gündüz çocuk napacakmış annesi ayaklarında mı prangalayacak.
Yok daha da neler.
O zaman müstakil evde oturacak.
Hayır üst komsunun yatak odası benim odam tarafında. O oda kapalı dediler. Üst komsudn geliyor. Yani benim bitisiğimdeki oda üstü. KArşı komsu da söyledi üst komsudan geliyr sesler diyebiraz önce üst kattaki komşu evi yıkarak temizlik yaptı
alt kattaki komşu kuran dinledi
yandakinin çocukları bağırıştı
yani olağan yaşam bu şekilde
ofiste olsaydım da alt dairedekinin telefon ile konuşma sesi dahi geliyordu zira ortam sessiz
hani şimdi çocuklu anneler gelir dedi ya arkadaşlar konu çocuklu anne olup olmak değil esasen
2 yaşındaki çocuk koşmuyor o onun olağan yürüme ev içinde hareket sesi
onun yavaşı o koşturmuyor mutfağa gidiyor odaya gidiyor vs
annesi oturtsun oynasın deniyor ya dikkat süresi 15 dakika bile değil belki
zaten evde online okul, KPSS çalışan birisi var iken hayatları çok gürültülü olamaz
siz nasıl nokta atışı ile çaprazdan gelen sesi tespit ettiniz
isimlerle bağırma vs mi geliyor
yani gürültü duysam alttan üstten yandan geliyor derim de üst çaprazdan gelmesi, hem de iki yaşında 15 kg civarında bebeğin koşma sesinin gelmesi
Bende de var bir tane 14 yaşında kızValla bizim üst komşular 14 yaşındaki çocuklarına bile yapamayız , edemeyiz , söyleyemeyiz diyorlar. Gecenin 2sinde kavga çat çut kapı kapatma. Her gece mutlaka 2-3 bardak düşürme, kırma. Banyoda kavga... Dolmuşum , yılmışım efendim...
Ya evde 3 cocuk var biri 10 yasında vardır. Diğerini görmedim kadın cocuğum kcük dedi. Büyük cocuğun kosma sesi resmen. O an sinirden konusamadım da. Gidip uyarınca sesler kesildi. İSteyince oluyorbiraz önce üst kattaki komşu evi yıkarak temizlik yaptı
alt kattaki komşu kuran dinledi
yandakinin çocukları bağırıştı
yani olağan yaşam bu şekilde
ofiste olsaydım da alt dairedekinin telefon ile konuşma sesi dahi geliyordu zira ortam sessiz
hani şimdi çocuklu anneler gelir dedi ya arkadaşlar konu çocuklu anne olup olmak değil esasen
2 yaşındaki çocuk koşmuyor o onun olağan yürüme ev içinde hareket sesi
onun yavaşı o koşturmuyor mutfağa gidiyor odaya gidiyor vs
annesi oturtsun oynasın deniyor ya dikkat süresi 15 dakika bile değil belki
zaten evde online okul, KPSS çalışan birisi var iken hayatları çok gürültülü olamaz
siz nasıl nokta atışı ile çaprazdan gelen sesi tespit ettiniz
isimlerle bağırma vs mi geliyor
yani gürültü duysam alttan üstten yandan geliyor derim de üst çaprazdan gelmesi, hem de iki yaşında 15 kg civarında bebeğin koşma sesinin gelmesi
Evet sabah 9 la öğlen 12 arası koşturuyormuş çocuk benim bebem de 2 yasına girecek 9 a kadar uyusa zil takar oynarımNasıl yani!!!
Gündüz çocuk napacakmış annesi ayaklarında mı prangalayacak.
Yok daha da neler.
O zaman müstakil evde oturacak.
Çocuğunuz olunca anlarsınız diyorum sadece size yani hariçten konuşmak o kadar kolay ki.. bende üst komşumdan rahatsızdım bu konuda ama oğlum oldu hak verdim çocuk koşma zıplama anlamıyor malesef yetişkin değil ki.. durdurunca ağlıyor kendini yerlere atıyor oyun kovalamaca istiyor. Polis uyarır sadece o da gece geç saatte oluyorsa müdahale ediyorlar istiyorsunuz ki çocuk hep otursun oynasın öyle olmuyor o işler oturramıyorsunuz en fazla ilgisi 15 dk yani anlayış lazım apartmanlarda hep yatak odasında mı koşuyor çocuk kulak tıkacı alın işe yarar kadında size kitap okuyorum çocuğu salıyorum demez yani illa gün içinde de uyuyordurValla kimse cocuğum kosturur ben bir sey yapamam demesin. Sürekli kosturan cocuk olurmu. Hiic mii ilgilenmiyorlar. Bak uyardım sesi kesildi. Demek ki oluyor
Oturup biraz oyun oynasa bile çocuğun dikkati 15 20 dk çünkü henüz 2 yaşında hiiiiçç kusura bakmayınValla gerekirse oturup biraz oyun oynasın cocuğuyla. Çocuk oyun oynar orasına tamam. Koşmak nedir ? Evet yatak odamın tarafna ses geliyor tam çaprazdan. Koca cocuk var evde. Küçük çocuğun çıkaracağı gürültü değil o. Pat pat ses geliyor. Cocuk gürültü yapıyor kadın kitap okuyorum diyor.Buna hakları var mı ? Ben resmen program indirdim kulaklıkla öyle film izliyorum.
Bu olayın sorumluları müteahhitler kağıttan ev yaptılar.Valla gerekirse oturup biraz oyun oynasın cocuğuyla. Çocuk oyun oynar orasına tamam. Koşmak nedir ? Evet yatak odamın tarafna ses geliyor tam çaprazdan. Koca cocuk var evde. Küçük çocuğun çıkaracağı gürültü değil o. Pat pat ses geliyor. Cocuk gürültü yapıyor kadın kitap okuyorum diyor.Buna hakları var mı ? Ben resmen program indirdim kulaklıkla öyle film izliyorum.
Ya aslında değildi ben ne oldu anlayamıyorumVay anasını okadar gecirgenmi duvarlariniz
Biliyorum ergenler zordur o yüzden ses etmedim başta. Ama inanın tek sıkıntım o değil. Kahvehane gibi hiç durmadan sandalye çekmeleri , saate bakmadan koca adamın bağırması... Yani tek sorun o çocuk olsa eyvallah diyeceğim ama değil işte :) Allah size de sabır versin ergenlik öyledir geçecek birgünBende de var bir tane 14 yaşında kız
Onun kavga yırtınmalarını bizim yan apartman bile duyuyordur.. Biz sus dedikçe daha da bağırıyor
mesela alttan alıyorsun kavga bitsin diye daha da coşuyor
bu zamana kadar kapımıza gelen olmadı söyleyen de
bazı durumlarda küçük çocuk daha kolay susuyor.. ergeni de istersen duvara çarp (tabiki öyle yapmıyoruz) susturamıyorsun
Bende çok doluyum bu günlerde
Ben de ona şaşırdım. 9da ayaktayım demiş konu sahibi ama 9 erken bir saat değil ki.Oturup biraz oyun oynasa bile çocuğun dikkati 15 20 dk çünkü henüz 2 yaşında hiiiiçç kusura bakmayın
gündüz çocuk seslerine bişey DİYEMEZSİNİZ
Ya anlatamıyorum gerçekten. Ben de öğretmenim. Hareketli cocuk nedir bilirim. Yiğenlrim de var. Oturmuyor biri hatta. Ama kosmuyor. Yere bir sey atmıyor. Güm güm ayağını yere vurmuyor. Evin icinde kosmaca oynamak ne kadar doğru. Üst komsum bisiklet bindiriyordu düsünün. Gidip uyardım sesler cok azaldı. Yarım saatte bir kosma sesi geliyor. Dün okuldan geldim uyksuzdum da. Niyetliydim bir de. Biraz uyuyayım dedi. Yemin ederim sanki beynime yumruk yemis gibi uyandım. O kadar ses var yani.Çocuğunuz olunca anlarsınız diyorum sadece size yani hariçten konuşmak o kadar kolay ki.. bende üst komşumdan rahatsızdım bu konuda ama oğlum oldu hak verdim çocuk koşma zıplama anlamıyor malesef yetişkin değil ki.. durdurunca ağlıyor kendini yerlere atıyor oyun kovalamaca istiyor. Polis uyarır sadece o da gece geç saatte oluyorsa müdahale ediyorlar istiyorsunuz ki çocuk hep otursun oynasın öyle olmuyor o işler oturramıyorsunuz en fazla ilgisi 15 dk yani anlayış lazım apartmanlarda hep yatak odasında mı koşuyor çocuk kulak tıkacı alın işe yarar
Akşam 22.00 de yatırıyorum. Arada bu saat sarkabiliyor 23 olabiliyor. Ama asla ses olmaz.Evet sabah 9 la öğlen 12 arası koşturuyormuş çocuk benim bebem de 2 yasına girecek 9 a kadar uyusa zil takar oynarımmilletin kafa iyice gitti valla çocuklar dışarda oynamasın evde sussun otursun robot doğuruyorsak demek
yok biz bizim kız çok bağırdığı için pek ses yapmamaya çalışıyoruz :)Biliyorum ergenler zordur o yüzden ses etmedim başta. Ama inanın tek sıkıntım o değil. Kahvehane gibi hiç durmadan sandalye çekmeleri , saate bakmadan koca adamın bağırması... Yani tek sorun o çocuk olsa eyvallah diyeceğim ama değil işte :) Allah size de sabır versin ergenlik öyledir geçecek birgün