Üst kat komşum beni çıldırtmak üzere!

Polise şikayet etmeniz pek fayda sağlamaz.Dava açmadan önce bir avukat ile anlaşıp ev sahibini arattırabilir önlem alınmadığı taktirde dava açacağınızı söylesin.Üstelik üst kattan su taşmasının kanıtları falan var ise çok daha şanslısınız.Dava açılmadan ev sahibi ile arabuluculuk olarak halledebilirsiniz belki.Ama size söyliyeyim babam bu işler için mahkemelerde bilirkişilik yapıyor.Üst kat ev sahibiniz ödemek zorunda.Muhtemel davayı kazanırsınız.Lütfen her şikayetinizin fotoğraflarını çekip kanıt olarak elinizde tutmalısınız.Ama avukatsız olmaz.

İranlı komşumuz vardı gercekten çok kibardı.

Belediyeye şikayet edin. Yıllarca para biriktirip üstüne borca gir. Ev sahibi ol. Ama evin içine etsinler. Onlar böyle yasiyolar. Hatta sokagimizda Suriyeli bı aile halıları süpürmek silmek yıkamak yok. Gezilmez hale gelince çöpe atiolar .nasılsa yardım gelio diye

Bu aileyi evinize alın madem mutlu mutlu yaşayın. :)
Aşırı yaratıcı bi laf sokma olmuş gerçekten :) Neden evime alayım bu gibi insanları, milliyetinden bağımsız selam bile vermem. Ama tutup da tüm ülke vatandaşlarına da mal edemem sizin gibi. Benzer bi komşuluk deneyimini tokatlı biriyle yaşadım kadın balkondan bebek bezi bile atıyordu. Ne yapayım tüm tokatlılar böyle tüm türkler böyle diye mi anlatayım. Kötü insanlar işte bu kadar basit.

Gerçi anlatsam da anlayacağınızı sanmıyorum ama olsun laf sokmaya devam

Ev sahibiniz sırf Suriyeliler diye evi olduğundan fazlasına kiraya vermiş ya, sırf fazla kira almak için apartmanın, komşuların huzurunu kaçırmaya vesile oluyor. Onu ayrıca tebrik etmek lazım.
Fırsatçılık, adilik.. Ve bunu yapan yurdum insanı. Yani Türk.
Aslında görgüsüzlüğün, pisliğin ırkı yok, bizim insanımızın da pisi, çirkefi var.
Ama şu da bir gerçek ki, kültürümüz farklı. Bize pis gelen ona gelmiyor, bize doğru gelen ona gelmiyor filan.
Bu da büyük sorunlara yol açıyor.
Bilemedim ben şikayet edecek yer var mıdır, ilgilenirler mi.
Taşınmak çare mi, siz taşınırsınız başkası gelir. Ayrıca maddi manevi bir şekilde yıpranarak belki o evi almışsınız. İki dengesiz yüzünden neden satasınız. Onları göndermenin yolu olmalı. Yasal yollar..
Veyahut siz de onları rahatsız edin ama tehlikeli olmasınlar da.

Ben ev sahibine de şaşırdım çünkü herkes kiracı eve düzgün baksın ister.evi su bastıysa o parkeler şişer. .kendi malları olmayınca başka zarar da verirler.ne biliyim çıkarken kombiyi çalanları biliyorum..acaba polis çağırıp tutanak mi tuttursanız?herkes şikayetçi ise belki önce ev sahibi ile herkes konuşup ,olmazsa mahkemeye veririz diye korkutsunlar.

Balkonları kapatsanız güzel camlarla falan. İçeri bir şey düşmez. Diğer konularda da attıkları her şeyi kapılarının önüne dökün. Aklıma da başka bir şey gelmiyor. Umarım evi öyle bir mahvederler ki ev sahibi pişmanlıktan kudurur

O ev sahibine iyi yapmışlar.bir dünya masraf çıkmış

işin kötüsü herkes sorup soruşturmadan kiraya bile çıkmıyor, apartmandakiler yaka silkiyor mutlaka biri söyler bunları yine olmaz o iş.
Bu düşünceniz doğru değil aslında. Belki yeni evlenecekler, hali hazırda aile olanlar falan böyledir ama benim sevgililerim,arkadaşlarım,zamanında kendim... Hiç konuyu komşuyu soruşturmadik yani. Sahibinden'de-emlakcida bulup, bir kere görüp tuttuk. Benim çevremdeki neredeyse herkes de böyle yani. Ev mi ev:)
Öğrenciler, meslek dolayısıyla tasinanlar,bekarlar,yabancilar.. bence siz ilanları sahibinden'e koyun. Hatta bir ilan da ingilizce yazın. O Suriyeliler'den bile yüksek paraya kiraya verebilirsiniz bence.

Hakaret ederek konuşacaksanız aynaya bakarak konuşun. İyi günler.

Yazan oldu mu bilmiyorum ama beyaz masaya şikayet edin, on beş gün içinde telafi edilmezse cezası var

Bir dahaki sefere ev sahibi olan komşunuzla konuştuğunuzda yapı maliki olması sebebiyle kiracısının verdiği zararlardan kendisinin de sorumlu olduğunu söyleyin. Baktınız başa çıkamıyorsunuz, verin bir avukata. Ne kadar masraf yaptıysanız mahkeme kararıyla tazmin etsin o halde. Sanki su basan ev kendisinin evi değil. İnsanlardaki bu rahatlığa ve vurdumduymazlığa hayret ediyorum gerçekten.

Ev sahibiyle zaman kaybetmeyip mahkemeye verin.

Ay okurken içim daraldı, Allah yardımcın olsun canım komsuluk çok önemli gerçekten bende kiradayım balkonu yıkarken fark etmemiştim meğersem sızıyormus alt komsunun balkonuna çok kötü hissettim kendimi gidip özür dilemek için kapısını çaldım evde değildi başka komsu ya söyledim görürsen söyle diye yeni taşınmıştı kadını tanımıyorum çünkü, komsum dedi ne kadar iyi niyetlisin, dedi benim üst komsum balkonunu yıkarken sızıyor duvarlarım mahf oldu. Kaç kere uyardım tamam diyor hala yaptırmıyor ve yine de balkonu yıkamaya devam ediyor dedi. Ben o günden sonra balkonumu her gün siliyorum yıkamaya gerek kalmasın diye, en azından sorunu halledene kadar, komsuluk gerçekten çok önemli, bende Suriyelilere karşı ön yargılı olmak istemiyorum ama maalesef bizi buna zorluyorlar Allah ıslah etsin

Naaipse iki hafta aonra evleniyorum. Evi tuttuğumuz apartmanın giriş katında suriyeli aile oturuyor. Geçen sabah nişanlımla oturuyoruz zil deli gibi çalıyor, kimseyi de beklemiyorduk. Birisi terliklerle merdivenlerden bir aşağı bir yukarı şap şap inip çıkıyor. Dedik birine bişey oldu herhalde. İnip baktık, çocuk bütün zillere basıyor babası da karşısında oturmuş gülüyor. Başka çocuk da merdivenlerden inip çıkıp oynuyor. Saat 8.30 falandı. Evde zaten 12 çocuk saydım yetişkinler hariç. Ev 2+1. Aslında bunun suriyelisi, türkü, iranlısı falan yok. Medeniyet her yerde ama herkeste değil. Şu devirde de kimse kimseye bulaşmak istemiyor, can yakmak su içmeye benzedi. Polis desen hiçbir şey yapmıyor. Allah yardımcınız olsun. Sigortalıdır eviniz inşallah. En azından zararınız karşılanır da evi kolay satabilirsiniz.

Güncelleme; Ev sahibi eski komşum hepimizi engellemiş dün fark ettik. Eşimle aradığımızda hep meşgul çalıyordu bize. 1-2 saat önce bir akrabamdan rica ettim bakalım açılacak mı telefon diye, "aradığınız numara kullanılmamaktadır" dedi, numarasını bile değiştirmiş rahatsız edilmesin artık diye.

Öğrendiğimize göre de suriyeli aile asla rahatsız değil gelen tepkilerden, ev sahibinin de hiçbir zaman arayıp uyarmadığını düşünüyoruz kiracılarını. Komşum bahsetti, kapıda yakalamış suriyeli kadını "ayıp değil mi yaptığınız?" diye sormuş, suriyeli kadın da "benden iyi kiracı bulamazsınız" diyip kadını dinlemeden çekip gitmiş.
İnanılmaz bir su fetişleri var, ülkelerinde su tüketimi nasıldır bilemem ancak anladığım kadarıyla kıt ve pahalı. Sürekli su ile oynuyorlar. Bu sabah 2 çocuğu üstlerinde sadece kilot ayaklarında terlik apartmanın bahçesinde hortumla birbirlerini yıkıyorlardı. (o sırada diğer 2'si evin içinde at koşturuyorlar salonda tepemde)

Eşimle hukuki yolun zorluk ve uzunluğunu tahmin ettiğimiz için yanaşmıyorduk, ancak sizlerin de bahsettiği gibi başka çare yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…