Üst kat komşum beni çıldırtmak üzere!

Ben olumsuz yorumların ırkçılıktan değil artık yaka silkecek duruma gelinmesinden kaynaklandığını düşünüyorum. Bizim milletimiz dünya üzerindeki belki en merhametli mazluma kapı açan bir millet. Onlar ilk geldiklerinde herkes kucak açmıştı olumsuz söylemlerde bulunan kimse yoktu. Şuanki şikayetler de gerçekten mazlum olana değil yüzsüzlüklere yapılıyor. Yarına ne halde olacağımız hiçbirimizin belli değil ama misafir olduğun bir yerde de misafir gibi yaşarsın. İnsan hakkı ırka bakmıyor, nerde yaşarsan yaşa ister o ülkenin vatandaşı ol ister başka ülkenin, insanların hakkına gasp etmek her yerde, her dinde vebal
Yoo aralarında gayet saygılı düzgün yaşayan insanlar da var. Siz bizim başımıza böyle bi şey gelse göç eden tüm türklerin suriyelilerden beklediğiniz gibi yaşayacağını söyleyebilir misiniz? Ben katiyen söyleyemem. Ayrıca bu misafirlik konusu da çok ilginç hakikaten. Ben de göçmenim mesela 60 sene önce gelmiş bizimkiler kusura bakmazsanız ev sahibi gibi yaşıyoruz misafir gibi değil. Öyle veya böyle geldik çünkü.

Ülkemizde merhametli insanlar oldugu bir gerçek ama hiç de bizim milletin öyle oldugunu düşünmüyorum. Üç kuruşa suriyeli çalıştıran, kendine parayla suriyeli eş edinen de Türk ona bakarsanız. Milletin iyisi kötü olmaz insanın iyisi kötüsü olur bunu bi öğrenmedik nedense 'milletçe'.

Konudaki tek sıkıntı evin sahibinde. Evinde böyle arsız kiracın varsa ve şikayet alıyorsan çıkartırsın evinden bitti gitti.

Suriyeli olduklarını ve Arapça yazılı kağıtlar attıklarını belirtmeniz süper olmuş. Belli zaten Türk olmadıkları bizim insanımız hiç yapmaz böyle şeyler. Herhalde ev sahipleri de Suriyeli anlayışsızlığından belli çünkü.

Yorumlar da birbirinden güzel . Valla anlamıyorum bu ırkçı arkadaşlardaki kendine güveni daha dün burnumuzun dibinde patlama oldu şehir bitti. Yarın bizim de başımıza gelebilir ki çok da uzak ihtimal değil. Allah yine göstermesin ama merak ediyorum bu üstten üstten konuşan herkesi. Konuya başka yorumum yok.
Valla bende böyle diyordum. 8 senedir Mersin'de Suriyelilerle yaşıyoruz. Bunlara insan bile demek istemiyorum. Ben çocuk parkında kapalı kaydırakta sigara içen iki Suriyeli yaratıkla kavga ettim mesela. Bana diyor ki ara polisi bana bişi yapmıyor deyip gülerek kasık bölgesini kaşıdı biri kaydırağın içinde. Bir Türk asla yapmaz bunu. Aradım gelmedi polis. Suriyeli muhabbetine polis bile gelmiyor artık. Kaç kere kavşakta orda burada sıkıştırdılar saymıyorum artık. Kadınlara laf taciz neler neler. Parkta kadınlarla çocukları görüyoruz , yemin ederim vahşiler. Şok içerisinde izleyip ,alıp çocuğunu gidiyorsun. Gitmezsen mutlaka çocuğuna zarar geliyor ve anneleri asla müdahale etmiyor. Sürekli bir laubalilik , umursamazlık ve şiddet yanlılığı var. Artık Mersin'de sokakta işyerlerinde falan insanlar Suriyeli görünce bir savaş moduna giriyor önce. Önyargılı olmayayım dedikçe daha beteriyle karşılaşıyorsun. Ben geçen sene taşındım, sitede Suriyeli var mı diye sordum. Binada değil , sitede. Kesinlikle hayır ,asla Suriyeliye kiraya vermiyoruz cevabı aldım. En büyük sebeplerinden biri de ahanda konu sahibinin yaşadıkları. Valla çok zor bunlarla yaşamam Allah hepimize sabır versin.

Onlar icin söylenecek bisey yok. Kellim kellim la yen fa. Yani "konuş konuş faydası yok" kendi kendinize konuş uyorsunuz. O evi satın laf anlatamayacaksınız belli ki. Ev sahibi de olayın para boyutunda çoktan evden vazgeçmiş. Saka gibi gercekten. Onunla da Yüz Göz olmayın . Tabi bu zamanda alim satim nasil olur bilemem üzüldüm açıkçası baya görgüsüz kaba insanlar gürültüye bi sekilde hadi neyse dersiniz de diğer su mu tavan isleri sıkıntı..

Burda boyle bir konu vardi problem Ayniydi p arkadas asagiya atilan ne var ne yoksa toplayip surekli kapisinin onune atiyordu cok guzel bir cozum bence ✌🏻

Ayni sorunla yasiyorum ve cildirmak uzereyim evimin yaninda mustakil ev var ve 7 cocuklu ve muhtemelen 8.cocuga hamile suriyeli aile var . Her gun sabahin korunde cocuklari sokaga atiyor nerde odun bulsalar saat kac olursa olsun kiriyorlar kapima cop birakamaz oldum illaki bi bakiyorlar ne var diye uyardim ama nafile

Kızlar ne olur akıl verin ben aklımı kaçırmak üzereyim çünki

Eşimle boğazımızdan kıstık üstüne kredi çekip tam istediğimiz gibi bir ev aldık. Komşuluk, çevre kültürü bizim içim çpk önemli. Eşim biz evi almadan öncede o binada araştırma yaptı, ev sahipleriyle kiracılarla konuştu nasıldır iyi midir vs diye. Herşey yolunda gitti, iyi cevaplar aldık içimize de sindi aldık. Üst kat komşumla da aram iyiydi, derken biz taşındıktan 7-8 ay sonra kadın evini kiraya verdi taşındı gitti. Üst katımızı yüksek bi miktardan Suriyeli bir aileye kiraya vermiş. İnsandır başımızın üstünde yeri var, ancak bu insanlar beni çıldırtmanın eşiğinde. Evin içinde 4 tane atom karınca gibi çocuk, topuklarını vura vura her gün her saat salonda depar atıyorlar. Anaokulu öğretmeniydim, çocuk severiz eşimle ses etmedik. Bir gün eltimden döndüm evi su basmış, tavanlardan lambaların köklerinden sular fışkırıyor eve, mobilyalarımın ayakları şişti oturdum ağladım hıncımdan. Bi hışımla yukarı çıktım apartman görevlisini de yanıma alıp, suriyeli kadın bizi eve almadı evimde misafirim var gidin şimdi diyor. Evlerinde musluk patlamış herkes gayet normal olağan bişey gibi suların içinde geziyor evde, kimse yadırgamıyor. Derler ya kira malı el malı, öyle umurlarında değil. Ev sahibi eski komşumu aradım kadın ilgilenmedi bile, aa öyle mi tüh tüh dedi, yarım ağızla ben bi arayayım konuşayım dedi. Teşekkürler! Neler çektim o evin tavanlarını düzeltene kadar asla kurumuypr sürekli sıva atıyordu. Tam oh çekerken sürekli balkonlarımızdan kağıt, poşet, çer çöp temizler oldum. Bizim balkon cephesinde yalnızca üst katın çocuğu var, balkonumda her gün yırtılmış çocuk çizimleri, yarım yamalak boya kalemleri, üzeri arapça yazılı şeker çikolata paketleri temizlemeye başladım. Yukarı çıktım kibarca uyardım, tamam tamam dediler ama hiiiiç, tam gaz devam aksine atılan çöpler arttı. Apartmanda başkaları da rahatsız olmuş başka sebeplerden, ev sahibi kadını onlar adına da ben aradım, kadın bana "he he çıkarıcam yakın zamanda onları sen merak etme dedi". Üstünden 3 ay geçti. Şimdi de balkona sürekli umarsızca su dökmeleri yüzünden balkonumun tavanı kafamıza dökülüyor, yosun tutmuş şakır şakır su akıyor balkonumuza üstten, tepemize düşecek ev. Çıktım yukarı oğulları açtı, türkçesi de düzgün, "bizden değil abla diyip" başından attı. Eşim eski ev sahibini arayıp sert konuştu, kaç aydır uyarıyorsunuz başka birşeyle yine zarar veriyorlar benim cebim para kaynamıyor hani çıkaracaktınız dedi, "Kimseyi çıkaramam benim kredi borcum var çıkarırsam biterim, gidin ne derdiniz varsa onlarla çözün" diyip şak kapattı telefonu. O günden beri asla telefonlara bakmamaya başladı. Üst kattan hiçbir yaptırım alamıyoruz, ev sahibinden de.Neye sinirleneceğimi şaşırdım, eşimin de sinirleri inanılmaz bozuk

Not: Kimsenin dili dini ırkıyla sorunum yok, benim canımı sıkan vurdumduymazlık ve toplu yaşam alanlarındaki görgüsüzlük. Ne tavanlar ne duvar asla tam anlamıyla kurumuyor,boyatıyoruz boyattıkça tepemize iniyor sıvasıyla. Daha yeni taşındık evin kredisi bitmedi, taşınmamız mümkün değil burayı satmadıkça gelin görün ki perişan her yer nereye nasıl satacağım bu evi ben. Satılığa koydum, gelip gezen ağız burun büküp gidiyor. Komşulardan da duyuyorlardır tabi üst katları kötü almayın diye. Çıktıkları çıkacakları da yok, allah aşkına bir yol gösterin bana.
Seni çok iyi anlıyorum. Bizde yaşadık. Malesef hayvan gibi yaşıyorlar. Su patlama olayı yalan. Çünkü aynısı oldu. Resmen salonun ortasında parkelerin üstünde halı yıkadılar. Parkeleri silmiyolar yıkıyolar. Arabistan sıcak ülke olduğu için parke kültürü yok onlarda. Heryer fayans. Bizim bütün tavan rutubet oldu. Öylemi dolap içlerindeki giysiler bardaklar dahi rutubet oldu. Ev sahibi hiç bişey yapmadı. Zaten ev sahibine bile kapı acmiyolar. Merdivenci su istio onu bile asla vermiyorlar. İki çocukları vardı. Ama müstakil evde sanıyolardi kendilerini her gece üçe kadar at kosturuyolardi . Ama her gece. Ben bebek arabasini kapımın önüne taşırdim hep. Onlar bina girişine koyardı. Bı kere boş buldum diye bina girişini ben bıraktım arabayı. Bı baktık bizim arabanın üstüne koymuşlar arabayı. Biz bebek arabası temiz olsun diye her ay kumaşlarıni çıkarıp yikardik düşün yani. Cinnet gecircektik artk. Son taşındık. Bütün mobilyalar çöpe gitti. .bı ev dolusu mobilya koltuklar giysiler. Zararım çok büyüktü. Evde astımlı bebeğim vardı. Evde içine rutubet kokusu işlemeyen hiç bişey kalmamıştı temizlik yapmaktan perisan olduk. Biz kiraciydik orda. Taşındık kurtulduk. Her yerin iyisi kötüsü vardır . Ama aklı olan Suriyeli ailenin altında yaşamasın. Gerçekten medeniyet asla yok.

Kiracıların ev sahibide bir tuhaf kredi ödeye bilirsin bu normal ama bir kiracı gider bir diğeri gelir de ve adam senin evine zarar veriyorlar kullanamaz hâle geliyor yarın birgün satsan kimse almaz büssürü tamir masrafı falan demek ki adamın malı değersiz olan konu sahibine oluyor..

Eşimle boğazımızdan kıstık üstüne kredi çekip tam istediğimiz gibi bir ev aldık. Komşuluk, çevre kültürü bizim içim çpk önemli. Eşim biz evi almadan öncede o binada araştırma yaptı, ev sahipleriyle kiracılarla konuştu nasıldır iyi midir vs diye. Herşey yolunda gitti, iyi cevaplar aldık içimize de sindi aldık. Üst kat komşumla da aram iyiydi, derken biz taşındıktan 7-8 ay sonra kadın evini kiraya verdi taşındı gitti. Üst katımızı yüksek bi miktardan Suriyeli bir aileye kiraya vermiş. İnsandır başımızın üstünde yeri var, ancak bu insanlar beni çıldırtmanın eşiğinde. Evin içinde 4 tane atom karınca gibi çocuk, topuklarını vura vura her gün her saat salonda depar atıyorlar. Anaokulu öğretmeniydim, çocuk severiz eşimle ses etmedik. Bir gün eltimden döndüm evi su basmış, tavanlardan lambaların köklerinden sular fışkırıyor eve, mobilyalarımın ayakları şişti oturdum ağladım hıncımdan. Bi hışımla yukarı çıktım apartman görevlisini de yanıma alıp, suriyeli kadın bizi eve almadı evimde misafirim var gidin şimdi diyor. Evlerinde musluk patlamış herkes gayet normal olağan bişey gibi suların içinde geziyor evde, kimse yadırgamıyor. Derler ya kira malı el malı, öyle umurlarında değil. Ev sahibi eski komşumu aradım kadın ilgilenmedi bile, aa öyle mi tüh tüh dedi, yarım ağızla ben bi arayayım konuşayım dedi. Teşekkürler! Neler çektim o evin tavanlarını düzeltene kadar asla kurumuypr sürekli sıva atıyordu. Tam oh çekerken sürekli balkonlarımızdan kağıt, poşet, çer çöp temizler oldum. Bizim balkon cephesinde yalnızca üst katın çocuğu var, balkonumda her gün yırtılmış çocuk çizimleri, yarım yamalak boya kalemleri, üzeri arapça yazılı şeker çikolata paketleri temizlemeye başladım. Yukarı çıktım kibarca uyardım, tamam tamam dediler ama hiiiiç, tam gaz devam aksine atılan çöpler arttı. Apartmanda başkaları da rahatsız olmuş başka sebeplerden, ev sahibi kadını onlar adına da ben aradım, kadın bana "he he çıkarıcam yakın zamanda onları sen merak etme dedi". Üstünden 3 ay geçti. Şimdi de balkona sürekli umarsızca su dökmeleri yüzünden balkonumun tavanı kafamıza dökülüyor, yosun tutmuş şakır şakır su akıyor balkonumuza üstten, tepemize düşecek ev. Çıktım yukarı oğulları açtı, türkçesi de düzgün, "bizden değil abla diyip" başından attı. Eşim eski ev sahibini arayıp sert konuştu, kaç aydır uyarıyorsunuz başka birşeyle yine zarar veriyorlar benim cebim para kaynamıyor hani çıkaracaktınız dedi, "Kimseyi çıkaramam benim kredi borcum var çıkarırsam biterim, gidin ne derdiniz varsa onlarla çözün" diyip şak kapattı telefonu. O günden beri asla telefonlara bakmamaya başladı. Üst kattan hiçbir yaptırım alamıyoruz, ev sahibinden de.Neye sinirleneceğimi şaşırdım, eşimin de sinirleri inanılmaz bozuk

Not: Kimsenin dili dini ırkıyla sorunum yok, benim canımı sıkan vurdumduymazlık ve toplu yaşam alanlarındaki görgüsüzlük. Ne tavanlar ne duvar asla tam anlamıyla kurumuyor,boyatıyoruz boyattıkça tepemize iniyor sıvasıyla. Daha yeni taşındık evin kredisi bitmedi, taşınmamız mümkün değil burayı satmadıkça gelin görün ki perişan her yer nereye nasıl satacağım bu evi ben. Satılığa koydum, gelip gezen ağız burun büküp gidiyor. Komşulardan da duyuyorlardır tabi üst katları kötü almayın diye. Çıktıkları çıkacakları da yok, allah aşkına bir yol gösterin bana.
İnanın okurken buradan çıldırdım. Allah yardımcınız olsun. Bence polise gidin. Evinizi mahvediyorlar.Şikayetçi olun.

Öncelikle kimsenin başımızın üzerinde yeri yok. Herkes yerini bilsin 😏

Ben kiradaydım ve çok küçük bir miktara oturuyorum diye ev almayı düşünmüyordum. Ev sahibim sağolsun alt ve üst katları suriyelilere verdi diye ev aldık. Bir kere bunlarda apartman kültürü yok. Aynı bahsettiğiniz şeylerin benzerlerini ben yaşadım. Evin dibinde mangal yakmışlar bütün ev duman olmuş, napıyorsunuz siz dedim "nerede yakalım" diyor. Yakmazsa ölecek çünkü. Aynı dediğiniz gibi çocuklar sürekli koşturuyor hem de gece 3 lerde... Rica ettik diyor ki "e çocuuuk" 🤦🏼‍♀️

Eğer yapabilirseniz apartmanda toplanıp ev sahibini arayın, herkes konuşsun belki utanır çıkartır. Olmazsa da imza toplayıp arttırmaya çalışın.

Yalnız kendileri öyle bir arka alınıyor ki siz tüm apartmanı çıkartıp onlar kalıyormuş :KK70:

Annemlerin binaya da böyle bir aile taşındı. Bahçeye bebek bezi atıyorlar kağıt, boya iyi kalır. Ev sahibini aradılar çözmedi. İmza toplayıp attıracaklar. Niye illa ev sahibi çıkartsın diye bekliyorsunuz? Evinize düşen pislikleri siz de olduğu gibi aşağı atın. Ben üstüne bir şeyler daha ekler atardım. Camlara çamur filan da atın hatta. Arabalara vs. Herkes şikayetçi olsun yollayın gitsin.

Suriyeli olduklarını ve Arapça yazılı kağıtlar attıklarını belirtmeniz süper olmuş. Belli zaten Türk olmadıkları bizim insanımız hiç yapmaz böyle şeyler. Herhalde ev sahipleri de Suriyeli anlayışsızlığından belli çünkü.

Yorumlar da birbirinden güzel . Valla anlamıyorum bu ırkçı arkadaşlardaki kendine güveni daha dün burnumuzun dibinde patlama oldu şehir bitti. Yarın bizim de başımıza gelebilir ki çok da uzak ihtimal değil. Allah yine göstermesin ama merak ediyorum bu üstten üstten konuşan herkesi. Konuya başka yorumum yok.

Bu aileyi evinize alın madem mutlu mutlu yaşayın. :)

Hemen gidip evinizi sigortalatın. Bizimde evimizi su bastı üst komşu yüzünden ve inatla yaptırmadı tavanlarımız döküldü. Gidip sigorta yaptırdık, sonra ilk su gelmesinde aradık sigorta şirketini gelip yaptılar parasınıda üst komşudan aldılar. Vermek istemedi kavga çıkardı hatta ama sigorta şirketi avukatla ihtar yolladı dava açacağız diye mecbur ödedi. Sonrada ne su basması oldu ne başka birşey anında kendi evini yaptırdı.

sakınılan göze çöp batar hesabı olmuş sizinki... o kadar kaçmışsınız sorun yaşamayayım diye yine başınıza gelmiş. bazen bazı şeyleri çok dürtmemek gerekiyor sanırım. kaçtıkça başına geliyor. olacağı varsa da zaten ne yaparsanız yapın oluyor. sizin durumunuz için evinize verilen hasarı tespit ettirebilirdiniz. mahkemeye verebilirdiniz. uğraştırıcı bir yol olur evet... diğer konularda polise şikayet edin. hatta apartmanda sizin gibi rahatsız çok kişi varsa önce sözlü konuşup imza toplayabilirseniz apartmandan çıkartma hakkına sahipsiniz.

Eski üst kat komşum Kayserili, suriyelileri de sırf kandırabildiği ve daha fazla paraya kiralayabildiği için seviyor ve tutuyor. Evine gelecek zararlar da umurunda değil, çünkü bu kiracılarını kalıcı gözle görüyor.
Balkon cephemdeki katların hiçbirinde çocuk yok zaten üst katım hariç, genellikle genç çalışan çiftler ya da yaşlı çiftler var. Balkonumdan topladıklarım hep boya kalemleri, okul öncesi yırtılmış defter kitap parçaları,arapça notlar, arap markalı yiyecek ambalajları vs.

Aynı terbiyesizlikleri türk, kürt, ermeni, çerkes, laz yapsa yine aynı tepkiyi gösteririm. Benim sinirim isyanım insani davranmamaya. Allah hepimizi kötü gidişatlardan korusun.

İnşallah o ev paramparça olur 🤲🤲 ev sahipliği parayı cukkalamak mi?

Evin durumuyla hiç alakası yok, bina 3 yıllık mis gibi(ydi). Ev sahibi köylü kurnazı, bir şekilde kandırmış bu suriyelileri normal kira piyasasının çok üzerinde bir miktara anlaşmış. Tıkır tıkır da ödüyorlar. Kadının da eve ne olduğuyla hiç alakası yok, afedersiniz isterlerse büyük tuvaletlerini salona yapsınlar. Kadının kafası "ben o evde o binada oturmuyorum, kiram tık tık yatsın yeter". Birde sanırım sözleşmeyi uzun süreli yapmışlar, kalıcı kiracı gözüyle bakıyor bu suriyeylilere. O yüzden kendi pisliklerinde debelensinler, kendi pisliklerinden rahatsız olmazlar diyor olabilir.
En üzüldüğüm komşu konularından biri oldu. Benzer su olayında noterden ihtarname çekenleri duydum. Belediyeden bilirkişi rapor veriyor. Ve bütün herşeyi suçlu olan taraf ödüyor. Ayrıca apartmanca imza toplayabilirsiniz. Ev sahibi olsa zor ama sanırım kiracı iç in çoğunluk sağlanması yeterli

Merhaba yeni aldığınız evin şayet sigortası varsa mağduriyetinizi şirkete bildirip zararınız doğrultusunda karşılanacaktır ve bu mevla üst katın ev sahibine kesilecektir. Araştırın lütfen yakın zamanda sigorta kapsamında olan evimi izolasyon sorunu yaşayıp firmadan temin ettik şayet üst kattan kaynaklansaydı onlar karşılamak zorunda siz hiç muhattap olmuyorsunuz direk firma ilgileniyor siz sadece evinizi yaptırıyorsunuz. Pandemi sürecinde olduğundan eksperler görüntlü arama ile kusurları tespit ediyorlar. Belki bu durum üst kat sahibini izaha sokar.

Seni çok iyi anlıyorum. Bizde yaşadık. Malesef hayvan gibi yaşıyorlar. Su patlama olayı yalan. Çünkü aynısı oldu. Resmen salonun ortasında parkelerin üstünde halı yıkadılar. Parkeleri silmiyolar yıkıyolar. Arabistan sıcak ülke olduğu için parke kültürü yok onlarda. Heryer fayans. Bizim bütün tavan rutubet oldu. Öylemi dolap içlerindeki giysiler bardaklar dahi rutubet oldu. Ev sahibi hiç bişey yapmadı. Zaten ev sahibine bile kapı acmiyolar. Merdivenci su istio onu bile asla vermiyorlar. İki çocukları vardı. Ama müstakil evde sanıyolardi kendilerini her gece üçe kadar at kosturuyolardi . Ama her gece. Ben bebek arabasini kapımın önüne taşırdim hep. Onlar bina girişine koyardı. Bı kere boş buldum diye bina girişini ben bıraktım arabayı. Bı baktık bizim arabanın üstüne koymuşlar arabayı. Biz bebek arabası temiz olsun diye her ay kumaşlarıni çıkarıp yikardik düşün yani. Cinnet gecircektik artk. Son taşındık. Bütün mobilyalar çöpe gitti. .bı ev dolusu mobilya koltuklar giysiler. Zararım çok büyüktü. Evde astımlı bebeğim vardı. Evde içine rutubet kokusu işlemeyen hiç bişey kalmamıştı temizlik yapmaktan perisan olduk. Biz kiraciydik orda. Taşındık kurtulduk. Her yerin iyisi kötüsü vardır . Ama aklı olan Suriyeli ailenin altında yaşamasın. Gerçekten medeniyet asla yok.
Bebeğinizin sağlığı çok çok önemli, allah korusun küf en büyük düşman astımda. Neyse ki kurtulmuşsunuz bu dertten allah bir daha yaşatmasın.
Bir arkadaş araba yıkar gibi duvar yıkadıklarından bahsetti hortumla fırçayla kanım dondu. Bizim tavanları görmeyin, rutubetin çok ötesinde artık yüzey ne sıva tutuyor ve boya. Cam pencere sürekli açık havalandırmaya çalışıyoruz ve asla iflah olmuyor. 3'ten fazla sıva çektirip boyattık bir haftaya yine tepemize düşüyor. Duvarlarda sarı-yeşil halkalar, boyatıyorsunuz tekrar belirginleşiyorlar boya kuruyunca. Evi hurdaya çevirdiler. Kira için ilan verdim,arayan bile olmadı. Satılıkta hala duruyor ev, afişimi astım. 6 kişi gezdi, komşulardan ondan bundan "suriyeli" lafını duyar duymaz kaçtılar, evin hali de cabası.

Çok doğru, asla kapıyı açmıyorlar kimseye, evlerini su basmış usta çıkardım dedim artık cebimden ödeyeceğim bitsin bu azap ustayı almadı kadın içeri "misafirim var git akşam gel" diyor. Üst kat olduğu gibi başıma geçtiğinde ustayı sokacak herhalde eve. Ailece çoluk çocuk baskının suyunda geziyorlar oynuyorlar, üst katıma havuz açmışlr sanki.

X