Üst kat komşum beni çıldırtmak üzere!

Hepinizden Allah razı olsun kızlar, çözüm olabilecek birkaç arkadaşın yorumlarını not ettim. Benim beynim durdu çünkü artık, yıldırdılar. Oturup ağlama krizine giriyorum rezaletler karşısında. Malıma mı üzüleyim bozulan sinirlerime mi.
Bahsettiğini yollara başvuracağım, şans dileyin bana.

Size özelden mesaj gönderdim biraz uğrastirsa bile davalarla hakkınızı alabilirsiniz, biliyorum çok zor ama kendinizi mal için yıpratmayın, umarım daha güzel eviniz ve eşyalarınız olur. Komsu ev sahibinin o paranin hayrini asla göremeyeceğine yemin edebilirim ama ispat edemem.

Sinirlerinizi sağlam tutmaya çalışın, bir avukatla görüşün ve davaya odaklanın. Ev sahibinin sizi artık muhatap almaması, sikayetleri dinlememesi, çözüm bulmaması komsuluk hakkinizi ihlal ediyor ve belki bu tavirlari somut olarak da kanitlarsaniz delil olarak kullanilabilir. Whatsapp gorusmeniz var mı? Ya da apartmanda herhangi biriyle hala konusuyorsa o kisi yazabilir caydee size ulasmaya calisiyor ama artik telefonlarini da acmiyorsunuz, ailecek cok zor durumda kaldilar falan. Siz de bir kopyasini alirsiniz bu konusmanin.

Bir de yaptiklari sözlesmeye ulasma imkaniniz var mi? Orda diğer komsularla ilgili ya da apartman duzeniyle ilgili bir madde varsa isiniz daha da kolaylasir.

İnanın hiiiiiç rahatsız olmazlar :KK70: üstüne basar geçerler. Evlerini su basmış 7 cm su birikmiş yerde çoluk çocuk suyla oynuyor, kadın eteğini sıvazlamış gayet normal gezeliyor evde. Biz usta çıkarmasak el atmasak zeminleri çöküp üstümüze binene kadar hiç rahatsız olmazlardı.
Duyarsız kalan ev sahibi allah onlara huzur göstermez ki geröekten hayır gelmez o evden

İnanın polis hiçbir şey yapmıyor, bize korkutun üst katı polisle belki düzelirler diyorlar ancak eşim kocasıyla konuşmuş üst katımızdakilerin, yarım yamalak türkçeyle istediğin yere git beğenmiyorsan apartmanda da git gibisinden bir cevap vermiş adam. Eşim sonu kötü bitecekti kendimi frenledim dedi. İnternetten de çok baktım dava mava diyorlar en az 8 yıl sürüyor bir dava, neresinden tutsanız elinizde kalıyor.

zaten iranlılarla suriyelileri hiiiç kıyaslamayın , bunlar berbat bi millet

Kızlar ne olur akıl verin ben aklımı kaçırmak üzereyim çünki

Eşimle boğazımızdan kıstık üstüne kredi çekip tam istediğimiz gibi bir ev aldık. Komşuluk, çevre kültürü bizim içim çpk önemli. Eşim biz evi almadan öncede o binada araştırma yaptı, ev sahipleriyle kiracılarla konuştu nasıldır iyi midir vs diye. Herşey yolunda gitti, iyi cevaplar aldık içimize de sindi aldık. Üst kat komşumla da aram iyiydi, derken biz taşındıktan 7-8 ay sonra kadın evini kiraya verdi taşındı gitti. Üst katımızı yüksek bi miktardan Suriyeli bir aileye kiraya vermiş. İnsandır başımızın üstünde yeri var, ancak bu insanlar beni çıldırtmanın eşiğinde. Evin içinde 4 tane atom karınca gibi çocuk, topuklarını vura vura her gün her saat salonda depar atıyorlar. Anaokulu öğretmeniydim, çocuk severiz eşimle ses etmedik. Bir gün eltimden döndüm evi su basmış, tavanlardan lambaların köklerinden sular fışkırıyor eve, mobilyalarımın ayakları şişti oturdum ağladım hıncımdan. Bi hışımla yukarı çıktım apartman görevlisini de yanıma alıp, suriyeli kadın bizi eve almadı evimde misafirim var gidin şimdi diyor. Evlerinde musluk patlamış herkes gayet normal olağan bişey gibi suların içinde geziyor evde, kimse yadırgamıyor. Derler ya kira malı el malı, öyle umurlarında değil. Ev sahibi eski komşumu aradım kadın ilgilenmedi bile, aa öyle mi tüh tüh dedi, yarım ağızla ben bi arayayım konuşayım dedi. Teşekkürler! Neler çektim o evin tavanlarını düzeltene kadar asla kurumuypr sürekli sıva atıyordu. Tam oh çekerken sürekli balkonlarımızdan kağıt, poşet, çer çöp temizler oldum. Bizim balkon cephesinde yalnızca üst katın çocuğu var, balkonumda her gün yırtılmış çocuk çizimleri, yarım yamalak boya kalemleri, üzeri arapça yazılı şeker çikolata paketleri temizlemeye başladım. Yukarı çıktım kibarca uyardım, tamam tamam dediler ama hiiiiç, tam gaz devam aksine atılan çöpler arttı. Apartmanda başkaları da rahatsız olmuş başka sebeplerden, ev sahibi kadını onlar adına da ben aradım, kadın bana "he he çıkarıcam yakın zamanda onları sen merak etme dedi". Üstünden 3 ay geçti. Şimdi de balkona sürekli umarsızca su dökmeleri yüzünden balkonumun tavanı kafamıza dökülüyor, yosun tutmuş şakır şakır su akıyor balkonumuza üstten, tepemize düşecek ev. Çıktım yukarı oğulları açtı, türkçesi de düzgün, "bizden değil abla diyip" başından attı. Eşim eski ev sahibini arayıp sert konuştu, kaç aydır uyarıyorsunuz başka birşeyle yine zarar veriyorlar benim cebim para kaynamıyor hani çıkaracaktınız dedi, "Kimseyi çıkaramam benim kredi borcum var çıkarırsam biterim, gidin ne derdiniz varsa onlarla çözün" diyip şak kapattı telefonu. O günden beri asla telefonlara bakmamaya başladı. Üst kattan hiçbir yaptırım alamıyoruz, ev sahibinden de.Neye sinirleneceğimi şaşırdım, eşimin de sinirleri inanılmaz bozuk

Not: Kimsenin dili dini ırkıyla sorunum yok, benim canımı sıkan vurdumduymazlık ve toplu yaşam alanlarındaki görgüsüzlük. Ne tavanlar ne duvar asla tam anlamıyla kurumuyor,boyatıyoruz boyattıkça tepemize iniyor sıvasıyla. Daha yeni taşındık evin kredisi bitmedi, taşınmamız mümkün değil burayı satmadıkça gelin görün ki perişan her yer hiiinereye nasıl satacağım bu evi ben. Satılığa koydum, gelip gezen ağız burun büküp gidiyor. Komşulardan da duyuyorlardır tabi üst katları kötü almayın diye. Çıktıkları çıkacakları da yok, allah aşkına bir yol gösterin bana.

suriyeliler benim başımın tacı falan hiiiç değiller , dahada bela olacaklar dahadaaa

Polisi arayip soyle deseniz ya onlar bize zarar verecek yada biz onlara sonra da sizde tv de izlersiniz diye...ne bileyim aklıma bu geldi 🤷🤷🤷

Eşimle boğazımızdan kıstık üstüne kredi çekip tam istediğimiz gibi bir ev aldık. Komşuluk, çevre kültürü bizim içim çpk önemli. Eşim biz evi almadan öncede o binada araştırma yaptı, ev sahipleriyle kiracılarla konuştu nasıldır iyi midir vs diye. Herşey yolunda gitti, iyi cevaplar aldık içimize de sindi aldık. Üst kat komşumla da aram iyiydi, derken biz taşındıktan 7-8 ay sonra kadın evini kiraya verdi taşındı gitti. Üst katımızı yüksek bi miktardan Suriyeli bir aileye kiraya vermiş. İnsandır başımızın üstünde yeri var, ancak bu insanlar beni çıldırtmanın eşiğinde. Evin içinde 4 tane atom karınca gibi çocuk, topuklarını vura vura her gün her saat salonda depar atıyorlar. Anaokulu öğretmeniydim, çocuk severiz eşimle ses etmedik. Bir gün eltimden döndüm evi su basmış, tavanlardan lambaların köklerinden sular fışkırıyor eve, mobilyalarımın ayakları şişti oturdum ağladım hıncımdan. Bi hışımla yukarı çıktım apartman görevlisini de yanıma alıp, suriyeli kadın bizi eve almadı evimde misafirim var gidin şimdi diyor. Evlerinde musluk patlamış herkes gayet normal olağan bişey gibi suların içinde geziyor evde, kimse yadırgamıyor. Derler ya kira malı el malı, öyle umurlarında değil. Ev sahibi eski komşumu aradım kadın ilgilenmedi bile, aa öyle mi tüh tüh dedi, yarım ağızla ben bi arayayım konuşayım dedi. Teşekkürler! Neler çektim o evin tavanlarını düzeltene kadar asla kurumuypr sürekli sıva atıyordu. Tam oh çekerken sürekli balkonlarımızdan kağıt, poşet, çer çöp temizler oldum. Bizim balkon cephesinde yalnızca üst katın çocuğu var, balkonumda her gün yırtılmış çocuk çizimleri, yarım yamalak boya kalemleri, üzeri arapça yazılı şeker çikolata paketleri temizlemeye başladım. Yukarı çıktım kibarca uyardım, tamam tamam dediler ama hiiiiç, tam gaz devam aksine atılan çöpler arttı. Apartmanda başkaları da rahatsız olmuş başka sebeplerden, ev sahibi kadını onlar adına da ben aradım, kadın bana "he he çıkarıcam yakın zamanda onları sen merak etme dedi". Üstünden 3 ay geçti. Şimdi de balkona sürekli umarsızca su dökmeleri yüzünden balkonumun tavanı kafamıza dökülüyor, yosun tutmuş şakır şakır su akıyor balkonumuza üstten, tepemize düşecek ev. Çıktım yukarı oğulları açtı, türkçesi de düzgün, "bizden değil abla diyip" başından attı. Eşim eski ev sahibini arayıp sert konuştu, kaç aydır uyarıyorsunuz başka birşeyle yine zarar veriyorlar benim cebim para kaynamıyor hani çıkaracaktınız dedi, "Kimseyi çıkaramam benim kredi borcum var çıkarırsam biterim, gidin ne derdiniz varsa onlarla çözün" diyip şak kapattı telefonu. O günden beri asla telefonlara bakmamaya başladı. Üst kattan hiçbir yaptırım alamıyoruz, ev sahibinden de.Neye sinirleneceğimi şaşırdım, eşimin de sinirleri inanılmaz bozuk

Not: Kimsenin dili dini ırkıyla sorunum yok, benim canımı sıkan vurdumduymazlık ve toplu yaşam alanlarındaki görgüsüzlük. Ne tavanlar ne duvar asla tam anlamıyla kurumuyor,boyatıyoruz boyattıkça tepemize iniyor sıvasıyla. Daha yeni taşındık evin kredisi bitmedi, taşınmamız mümkün değil burayı satmadıkça gelin görün ki perişan her yer nereye nasıl satacağım bu evi ben. Satılığa koydum, gelip gezen ağız burun büküp gidiyor. Komşulardan da duyuyorlardır tabi üst katları kötü almayın diye. Çıktıkları çıkacakları da yok, allah aşkına bir yol gösterin bana.
Muteaahhitle görüşmeniz doğru olur evi ondan aldiysaniz tabi belli ki işçilik berbat.Komsuyu da seçme şansımız yok.
Cocuklar pandemi döneminde evet evde koşar oldu maalesef enerjileri bitmiyor okul kapalı.
Yapacak tek sey evi satmaniz.

Evi su basınca normal karşılıyorlar çünkü bizimki gibi bir ev görüleri yok adamlar 4 beton duvar tek kat evlerde yaşamışlar hep genellikle nerden biliyorsun dersen bizim evde kiradaydı Suriyeli de annem temizlik yapın diyince tavandan tabana suyla yıkamışlar şikayet edilecek yerler var mı ne yapılır bilmiyorum Allah'ım kolaylık versin
Bizim burda da Suriyeli komşu var o da evini su döküp yıkıyor ki bizim burda tabanı beton ev yok. Hep laminat parke vs. Guzelim laminatlarin işi bitmiştir şimdiye. 🥴

Alt, üst, yan dairelerden gelen ses sikayetleriyle evimi 2 hafta once satmak zorunda kaldım.. emek emek parkelerine kadar özenle secip yaptirmistim.. Kısaca üstünüzdekiler gitmediği sürece asla huzurla oturmayacaksanız, ben satıp kurtuldum darisi başınıza.
Polis çağırın diyeceğim ama ben aradığımda komşu şikayeti olduğunu öğrendiklerinde yüzüme kapattılar.. umarim sizinle ilgilenirler.
Sanirim apartmandakiler yanınızda olursa evden attırabilirsiniz diye aklımda kalmış ama bilenler daha iyi yorum yaparlar.
Ayrıca evi satmak için hasarlı olan yerleri yaptırmanız veya daha uygun fiyata vermeniz gerekiyor ki biran önce elinizden çıksın. Veya kiraya verebilirsiniz Allah kolaylık versin kötü komşuyla çok zor çok

Arka planda herkes sikayetci ama ugrasan dile getiren sadece siz olmussnz..komsular da ev sahibini aramali..imza toplnmali..toplu halde konusulmali..yalnz gorundgnz icin cozulmuyor sanki :KK43:

Not: Kimsenin dili dini ırkıyla sorunum yok, benim canımı sıkan vurdumduymazlık ve toplu yaşam alanlarındaki görgüsüzlük. Ne tavanlar ne duvar asla tam anlamıyla kurumuyor,boyatıyoruz boyattıkça tepemize iniyor sıvasıyla. Daha yeni taşındık evin kredisi bitmedi, taşınmamız mümkün değil burayı satmadıkça gelin görün ki perişan her yer nereye nasıl satacağım bu evi ben. Satılığa koydum, gelip gezen ağız burun büküp gidiyor. Komşulardan da duyuyorlardır tabi üst katları kötü almayın diye. Çıktıkları çıkacakları da yok, allah aşkına bir yol gösterin bana.
Apartman huzurunu bozuyor gibi ispatli bir neden ile apartman sakinleriyle beraber dilekce yazabilirsiniz..Bu şekilde cikmak zorunda kalınıyor..

Allah kolaylık versin valla benimde içim şişti..anladigim kadarıyla binanız da iyi değil zaten döşemelerde yalıtım yok .su da aldi sindi butun tavan rutubet kokar bir süre sonra ...ya satın ya kiraya gidin bencede

Üst komşunun size açtıpı zarara siz katlanmak zorumda değilsiniz ki yaptıpınız masrafları koyun icraya ödesün ev sahibi

İnanın polis hiçbir şey yapmıyor, bize korkutun üst katı polisle belki düzelirler diyorlar ancak eşim kocasıyla konuşmuş üst katımızdakilerin, yarım yamalak türkçeyle istediğin yere git beğenmiyorsan apartmanda da git gibisinden bir cevap vermiş adam. Eşim sonu kötü bitecekti kendimi frenledim dedi. İnternetten de çok baktım dava mava diyorlar en az 8 yıl sürüyor bir dava, neresinden tutsanız elinizde kalıyor.
Aman bulasmayin gerçekten cok fenalar korku bilmezler ben ucuza satar genede onlara bulasmam ev alma komşu al demis atalarımız ne kadar da güzel demişler

Bu kadar yere basvurup cozum uretilmiyorsa ben de kendi cozumumu kendim bulurdum.zaten ulkede hak hukuk kalmamis bana da islemez herhalde.Allah buyuk konusturmasin ama butun bu yasadiklarinizi yasasak iki belali adam tutup rahatsiz ettirir o suriyeliler bir gun bile oturamazdi ust katimda.bir sekilde huzursuz edilip defolup giderlerdi en kisa zamanda.ne de olsa dinsizin hakkindan imansiz gelir.

Suriyeli olduklarını ve Arapça yazılı kağıtlar attıklarını belirtmeniz süper olmuş. Belli zaten Türk olmadıkları bizim insanımız hiç yapmaz böyle şeyler. Herhalde ev sahipleri de Suriyeli anlayışsızlığından belli çünkü.

Yorumlar da birbirinden güzel . Valla anlamıyorum bu ırkçı arkadaşlardaki kendine güveni daha dün burnumuzun dibinde patlama oldu şehir bitti. Yarın bizim de başımıza gelebilir ki çok da uzak ihtimal değil. Allah yine göstermesin ama merak ediyorum bu üstten üstten konuşan herkesi. Konuya başka yorumum yok.

Suriyeli olduklarını ve Arapça yazılı kağıtlar attıklarını belirtmeniz süper olmuş. Belli zaten Türk olmadıkları bizim insanımız hiç yapmaz böyle şeyler. Herhalde ev sahipleri de Suriyeli anlayışsızlığından belli çünkü.

Yorumlar da birbirinden güzel . Valla anlamıyorum bu ırkçı arkadaşlardaki kendine güveni daha dün burnumuzun dibinde patlama oldu şehir bitti. Yarın bizim de başımıza gelebilir ki çok da uzak ihtimal değil. Allah yine göstermesin ama merak ediyorum bu üstten üstten konuşan herkesi. Konuya başka yorumum yok.

Ben olumsuz yorumların ırkçılıktan değil artık yaka silkecek duruma gelinmesinden kaynaklandığını düşünüyorum. Bizim milletimiz dünya üzerindeki belki en merhametli mazluma kapı açan bir millet. Onlar ilk geldiklerinde herkes kucak açmıştı olumsuz söylemlerde bulunan kimse yoktu. Şuanki şikayetler de gerçekten mazlum olana değil yüzsüzlüklere yapılıyor. Yarına ne halde olacağımız hiçbirimizin belli değil ama misafir olduğun bir yerde de misafir gibi yaşarsın. İnsan hakkı ırka bakmıyor, nerde yaşarsan yaşa ister o ülkenin vatandaşı ol ister başka ülkenin, insanların hakkına gasp etmek her yerde, her dinde vebal

X