Üst kat komşum beni çıldırtmak üzere!

Bunun davası var, komşuluk hukukundan kaynaklanan haklara ilişkin maddi manevi tazminat da talep edebilirsiniz. Ancak tanık dinletimi bilirkişi tayini derken ilk etapta cebinizden çok para çıkacağı gibi, mahkeme aleyhlerine sonuçlandığında kazandığınız meblağın icra takibini yapmak da zor olacaktır. Muhtemelen Türkiye'de üzerlerine kayıtlı hiç bir şey yoktur.
Bence yine şikayet edin hiç bir şey yapılmazsa bile polis arada bir gelir yoklar, ailenin Tr.de kalma izninin olup olmadığına bakar. Bu bile huzursuzluk verir.

Ev sahibine evinin su bastığını söylediniz mi? Alt kattakinin bile mobilyasına zarar vermişse o evin içi, mutfak mobilyaları parkeleri ne haldedir...

Polis dava açmaya yönlendiriyor sizi, ceza kesme, yaptırım uygulama gibi birşey kesinlikle yok. Çok çok konuşuyor "sakın yapmayın haa" diyor çocuk azarlar gibi, onlar da bize her zaman dedikleri gibi "tamam tamam" diyip başlarından sallıyorlar. Kadının umurunda değil, benim borcum var kredim ödensin yeter diyor. Türk vermez bu kira parasını diyor, şaka gibi.
Ev çok mu eski ki Türk vermez o kirayı bizim ev çok eski kimse oturmadı mecbur verdik onlara tavanlar ağaç ve hasır yerler eski tahta ev mahvolumca mecbur düzelttik tadilat yaptık ben oturdum hala düzeltmeye çalışıyorum

Kızlar ne olur akıl verin ben aklımı kaçırmak üzereyim çünki

Eşimle boğazımızdan kıstık üstüne kredi çekip tam istediğimiz gibi bir ev aldık. Komşuluk, çevre kültürü bizim içim çpk önemli. Eşim biz evi almadan öncede o binada araştırma yaptı, ev sahipleriyle kiracılarla konuştu nasıldır iyi midir vs diye. Herşey yolunda gitti, iyi cevaplar aldık içimize de sindi aldık. Üst kat komşumla da aram iyiydi, derken biz taşındıktan 7-8 ay sonra kadın evini kiraya verdi taşındı gitti. Üst katımızı yüksek bi miktardan Suriyeli bir aileye kiraya vermiş. İnsandır başımızın üstünde yeri var, ancak bu insanlar beni çıldırtmanın eşiğinde. Evin içinde 4 tane atom karınca gibi çocuk, topuklarını vura vura her gün her saat salonda depar atıyorlar. Anaokulu öğretmeniydim, çocuk severiz eşimle ses etmedik. Bir gün eltimden döndüm evi su basmış, tavanlardan lambaların köklerinden sular fışkırıyor eve, mobilyalarımın ayakları şişti oturdum ağladım hıncımdan. Bi hışımla yukarı çıktım apartman görevlisini de yanıma alıp, suriyeli kadın bizi eve almadı evimde misafirim var gidin şimdi diyor. Evlerinde musluk patlamış herkes gayet normal olağan bişey gibi suların içinde geziyor evde, kimse yadırgamıyor. Derler ya kira malı el malı, öyle umurlarında değil. Ev sahibi eski komşumu aradım kadın ilgilenmedi bile, aa öyle mi tüh tüh dedi, yarım ağızla ben bi arayayım konuşayım dedi. Teşekkürler! Neler çektim o evin tavanlarını düzeltene kadar asla kurumuypr sürekli sıva atıyordu. Tam oh çekerken sürekli balkonlarımızdan kağıt, poşet, çer çöp temizler oldum. Bizim balkon cephesinde yalnızca üst katın çocuğu var, balkonumda her gün yırtılmış çocuk çizimleri, yarım yamalak boya kalemleri, üzeri arapça yazılı şeker çikolata paketleri temizlemeye başladım. Yukarı çıktım kibarca uyardım, tamam tamam dediler ama hiiiiç, tam gaz devam aksine atılan çöpler arttı. Apartmanda başkaları da rahatsız olmuş başka sebeplerden, ev sahibi kadını onlar adına da ben aradım, kadın bana "he he çıkarıcam yakın zamanda onları sen merak etme dedi". Üstünden 3 ay geçti. Şimdi de balkona sürekli umarsızca su dökmeleri yüzünden balkonumun tavanı kafamıza dökülüyor, yosun tutmuş şakır şakır su akıyor balkonumuza üstten, tepemize düşecek ev. Çıktım yukarı oğulları açtı, türkçesi de düzgün, "bizden değil abla diyip" başından attı. Eşim eski ev sahibini arayıp sert konuştu, kaç aydır uyarıyorsunuz başka birşeyle yine zarar veriyorlar benim cebim para kaynamıyor hani çıkaracaktınız dedi, "Kimseyi çıkaramam benim kredi borcum var çıkarırsam biterim, gidin ne derdiniz varsa onlarla çözün" diyip şak kapattı telefonu. O günden beri asla telefonlara bakmamaya başladı. Üst kattan hiçbir yaptırım alamıyoruz, ev sahibinden de.Neye sinirleneceğimi şaşırdım, eşimin de sinirleri inanılmaz bozuk

Not: Kimsenin dili dini ırkıyla sorunum yok, benim canımı sıkan vurdumduymazlık ve toplu yaşam alanlarındaki görgüsüzlük. Ne tavanlar ne duvar asla tam anlamıyla kurumuyor,boyatıyoruz boyattıkça tepemize iniyor sıvasıyla. Daha yeni taşındık evin kredisi bitmedi, taşınmamız mümkün değil burayı satmadıkça gelin görün ki perişan her yer nereye nasıl satacağım bu evi ben. Satılığa koydum, gelip gezen ağız burun büküp gidiyor. Komşulardan da duyuyorlardır tabi üst katları kötü almayın diye. Çıktıkları çıkacakları da yok, allah aşkına bir yol gösterin bana.
Apartman sakinleriyle birleserek mucadele edin. Su patlamis tavaniniz zarar görmüşse keske polise gitseydiniz. Hasarınızı karsilamak zorundalardi. Kimse kimsenin malina zarar veremez.

Allah komşunun iyisini versin. Biz de iyi muhit bulaşık insan yoktur diye taşındık bir eve ama para insanı görgüsüz olmaktan kurtaramıyor onu anladık. İnsanlar o kadar boş saygısız empatiden yoksunki bu ülkede en güzeli müstakil evde oturmak.

Eskiden komşusuyla sorun yaşayanı yadırgardım hiç mi araştırmadınız önce diye, demek öyle olmuyormuş allah böyle beteriyle sınıyor şimdi. Hiç semtle, refahla, parayla alakası yok,böylesi her yerde her şartta buluyor sizi bahtınız kötüyse. Kesinlikle haklısınız müstakil ev konusunda.

Evi su basınca normal karşılıyorlar çünkü bizimki gibi bir ev görüleri yok adamlar 4 beton duvar tek kat evlerde yaşamışlar hep genellikle nerden biliyorsun dersen bizim evde kiradaydı Suriyeli de annem temizlik yapın diyince tavandan tabana suyla yıkamışlar şikayet edilecek yerler var mı ne yapılır bilmiyorum Allah'ım kolaylık versin

Sanki burası dağ bayır, yiyip içip herşeyi balkondan aşağı atıyorlar. Yırtılmış terlik teki, poşet, çer çöp ellerine ne gelirse inanılmaz bi rahatlıkla savuruyorlar aşağıya. Neredeyse yangın çıksa evlerinde alevlerin ortasında gezmeye devam edecekler, dünya yansın bina yıkılsın umurlarında değil. Olan mis gibi evime oldu, ev iflah olmuyor artık. Nereye gidilir hiç bilmiyorum.

Vallahi ben tiksindim suriyelilerden. Allah sabir versin. Mahallede vardi bir apartmanda. Arkadas cocuksan herkes cocuk oldu ama yolun ortasina iseyip s.cmadik hicbirimiz. Adamlar oyun oynuyor cisi gelen donunu indirip isiyor. Sikayey sikayet hicbisey olmadi. Sonra birkaz kez polis baskin yapti uyusturucu ihbari almislar. Kim yapti hala bilinmiyor. Surekli rahatsiz olunca gittiler.
Haa keske boyle olmasaydi da rahat rahat otursalardi. Sokagimizda bir dr iranli aile var.Ama ne kadar kibarlar anlatamam. Cicek bahcesi gibi balkonlari var. Ne zaman kizimla gecsek kapılarından olurda denk gelirsek kizima iltifat eder kadin. Dualar olur.
Babamlarin alt kati ukraynali. Onlar da gayet kibar. Ama memlekette daha hic kibar sureyeliye denk gelmedim. Hepsi höt höt.

Polis dava açmaya yönlendiriyor sizi, ceza kesme, yaptırım uygulama gibi birşey kesinlikle yok. Çok çok konuşuyor "sakın yapmayın haa" diyor çocuk azarlar gibi, onlar da bize her zaman dedikleri gibi "tamam tamam" diyip başlarından sallıyorlar. Kadının umurunda değil, benim borcum var kredim ödensin yeter diyor. Türk vermez bu kira parasını diyor, şaka gibi.

Bu nasıl bir zihniyet ya. Gerçekten sizdeki büyük şansızlık. Ya evinizi dedikleri gibi kiraya verip cebinizden çıkmayacak şekilde başka bir yer bulup çıkana kadar idare etmek ya uğraşıp dava etmek yada sabredip onların çıkmasını beklemek🤷‍♀️ umarım bir an önce çözüme kavuşur bu olay.

Apartman sakinleriyle birleserek mucadele edin. Su patlamis tavaniniz zarar görmüşse keske polise gitseydiniz. Hasarınızı karsilamak zorundalardi. Kimse kimsenin malina zarar veremez.
Apt görevlisiyle de konuştuk kaç kere, polis de geldi, polis basit bir azar çekti bunlara, bize de davaya verin başka yolu yok dendi. Ancak bunlar son gaz başka rezilliklerle devam ediyorlar, kimsenin üç kuruş verdiği de yok. Herşeyi kendi cebimizden ödüyoruz, üst kat omuz silkiyor,ev sahibini arıyoruz açmıyor kime gidelim. Apt görevlisi de herkes imza atsın apt olarak dava açılsın diyor, bunu duyan diğer komşularda biz davaya karışmayız diye hiçbirşey imzalamıyor.

Evi su basınca normal karşılıyorlar çünkü bizimki gibi bir ev görüleri yok adamlar 4 beton duvar tek kat evlerde yaşamışlar hep genellikle nerden biliyorsun dersen bizim evde kiradaydı Suriyeli de annem temizlik yapın diyince tavandan tabana suyla yıkamışlar şikayet edilecek yerler var mı ne yapılır bilmiyorum Allah'ım kolaylık versin
Evet ya temizlik deyince evi suyla yikiyolar araba yikar gibi😂😂😂 ya cok sey soylerim de neyse ya simdi tek dilegim ulkelerinin bir an once duzelmesi🤲🤲🤲🤲onlardan cok istiyorumdur o kadar yani.

Vallahi ben tiksindim suriyelilerden. Allah sabir versin. Mahallede vardi bir apartmanda. Arkadas cocuksan herkes cocuk oldu ama yolun ortasina iseyip s.cmadik hicbirimiz. Adamlar oyun oynuyor cisi gelen donunu indirip isiyor. Sikayey sikayet hicbisey olmadi. Sonra birkaz kez polis baskin yapti uyusturucu ihbari almislar. Kim yapti hala bilinmiyor. Surekli rahatsiz olunca gittiler.
Haa keske boyle olmasaydi da rahat rahat otursalardi. Sokagimizda bir dr iranli aile var.Ama ne kadar kibarlar anlatamam. Cicek bahcesi gibi balkonlari var. Ne zaman kizimla gecsek kapılarından olurda denk gelirsek kizima iltifat eder kadin. Dualar olur.
Babamlarin alt kati ukraynali. Onlar da gayet kibar. Ama memlekette daha hic kibar sureyeliye denk gelmedim. Hepsi höt höt.
Çok haklısınız, İyi insan iyidir, dinle dille ırkla alakalı olmuyor karakter ve ahlak. Taşındıklarında da eşim dostum şüpheci yaklaştı iş açmasınlar size diye, dedim iyilerdir umarım. Öyle olmadı maalesef, ön yargılı yaklaşmak istememiştim ancak haklı çıkardılar maalesef. Canımı sıkan her çözüm çabamızın olumsuz çıkması. Kredi borcundan eşimin üstüne zaten büyük yük bindi, bazen adam stresten uyuyamıyor gece dönüp duruyor yatakta. Bir de böyle rezillikler binince canımızdan bezdik, inşallah çözüme ulaştırabiliriz

Apt görevlisiyle de konuştuk kaç kere, polis de geldi, polis basit bir azar çekti bunlara, bize de davaya verin başka yolu yok dendi. Ancak bunlar son gaz başka rezilliklerle devam ediyorlar, kimsenin üç kuruş verdiği de yok. Herşeyi kendi cebimizden ödüyoruz, üst kat omuz silkiyor,ev sahibini arıyoruz açmıyor kime gidelim. Apt görevlisi de herkes imza atsın apt olarak dava açılsın diyor, bunu duyan diğer komşularda biz davaya karışmayız diye hiçbirşey imzalamıyor.
Malesef bizim insanlarimizin cogu bana dokunmayan yilan bin yasasin derdinde olduklari icin kimse karismaz. Kendiniz dava edin sonucta maliniza kastediyorlar. Daha fazla vakit kaybetmeyin. Iyi bir avukat bulup danisin

Bence polise şikayet edin, olmadı bir daha edin, yine olmadı yine edin. Bir de apartmanda imza vs toplayıp şikayet edebilirsiniz. Yapacak başka bir şey gelmiyor aklıma valla. Allah sabır versin inşallah bir an önce giderler.

Eskiden komşusuyla sorun yaşayanı yadırgardım hiç mi araştırmadınız önce diye, demek öyle olmuyormuş allah böyle beteriyle sınıyor şimdi. Hiç semtle, refahla, parayla alakası yok,böylesi her yerde her şartta buluyor sizi bahtınız kötüyse. Kesinlikle haklısınız müstakil ev konusunda.

Sanki burası dağ bayır, yiyip içip herşeyi balkondan aşağı atıyorlar. Yırtılmış terlik teki, poşet, çer çöp ellerine ne gelirse inanılmaz bi rahatlıkla savuruyorlar aşağıya. Neredeyse yangın çıksa evlerinde alevlerin ortasında gezmeye devam edecekler, dünya yansın bina yıkılsın umurlarında değil. Olan mis gibi evime oldu, ev iflah olmuyor artık. Nereye gidilir hiç bilmiyorum.
Balkondan topladıklarınızı onların kapısının önüne atın

Ev çok mu eski ki Türk vermez o kirayı bizim ev çok eski kimse oturmadı mecbur verdik onlara tavanlar ağaç ve hasır yerler eski tahta ev mahvolumca mecbur düzelttik tadilat yaptık ben oturdum hala düzeltmeye çalışıyorum
Evin durumuyla hiç alakası yok, bina 3 yıllık mis gibi(ydi). Ev sahibi köylü kurnazı, bir şekilde kandırmış bu suriyelileri normal kira piyasasının çok üzerinde bir miktara anlaşmış. Tıkır tıkır da ödüyorlar. Kadının da eve ne olduğuyla hiç alakası yok, afedersiniz isterlerse büyük tuvaletlerini salona yapsınlar. Kadının kafası "ben o evde o binada oturmuyorum, kiram tık tık yatsın yeter". Birde sanırım sözleşmeyi uzun süreli yapmışlar, kalıcı kiracı gözüyle bakıyor bu suriyeylilere. O yüzden kendi pisliklerinde debelensinler, kendi pisliklerinden rahatsız olmazlar diyor olabilir.

Balkondan topladıklarınızı onların kapısının önüne atın
İnanın hiiiiiç rahatsız olmazlar :KK70: üstüne basar geçerler. Evlerini su basmış 7 cm su birikmiş yerde çoluk çocuk suyla oynuyor, kadın eteğini sıvazlamış gayet normal gezeliyor evde. Biz usta çıkarmasak el atmasak zeminleri çöküp üstümüze binene kadar hiç rahatsız olmazlardı.

X