Web uygulamasını kur
How to install the app on iOS
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
- Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.
Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Unutkanlik için ne yapilabilir?
- Konu Sahibi leylek82
- Başlangıç Tarihi
Ayrıntılı Düzenleme
Kimler kimler yazdı?cnm eger sağ elini kullanıyorsan sol elini kullanmaya çalış.mesela dişlerini hangi elinle fırcalıyorsan normalde diğer elinle fırcala zaten zamanla alışacaksın öle yapmaya sonra duş alırken gözlerin kapalı duş al.sürekli kullandığın yolları kullanma sürekli farklı güzahkar kullan.bulmaca çöz bol bol.sudoku falan var mesela onu çözmeye calış.kitap oku.bir de mesela bir de gece yatınca gözlerin kapalı sağ gözünün önüne a harfini sol gözünün önüne 1 1 getir böyle say sayabildiğin kadar yani a-1 b-2 c-3 gibi bu egzersiz daha cok konsantre olmayı sağlar ama biraz bağlantılı sanırım hafızanı güçlendirir.dene bunları bence muhakkak yararını görürsün.
www.kadinlarkulubu.com/hafiza-canlandirma-egzersizleri-t189384/index.html hafıza için sitemizde bi yazı varmış daha önce baska bir yerde daha okumuştum ben istersen bi göz at
B6 ve B12 vitamini eksikliğinde unutkanlık olur canım ..benoxol veya nerox B vitamini kullanmanı tavsiye ederim .dr lar unutkanlığa karşı bu vaitaminleri sıkça yazar oldu bu günlerde.. birde süper hafıza 5000 diye bir kitap var .. 3baskısı var kırmızı ,yeşil, mavi ,renklerden oluşuyor.. kitabın amacı hafızayı güçlendirmek ve unutkanlığı yenmek için beyin egzersizleri uygulatmak ..mutlaka alıp bi oku derim ..ben aldım şimdi kırmızı dayım keşke daha önce farkedipte okusaymışım .. a.s.
Beyni besleyen maddeler var, besinlerin ufak bir kısmı dışında hiçbir besinde bulunmayan. Sanırım balıkta ve cevizde bulunuyordu. Bunlardan kullanın, ayrıca vitaminleri tam almaya özen gösterin. Bununla ilgili olarak, zeka konusunda faydaları bulunan ve güzel bir vitamin takviyesi Pharmaton'u mutlaka tavsiye ederim. 32 ytl'dir fiyatı.
Son düzenleme:
Ben de de şu son bir kaç yılda iyice arttı. Bendeniz bi de başlı başına koca koca olayları unutuyorum. Az önce kızımla konuştum, Dikili'ye gidiyoruz anne, hani sen çok sevmiştin ya dedi :uhm: ben Dikili'ye mi gitmiştim dedim...yuh..valla hatırlayamadım. Dün de bi arkadaşım bundan önceki evin de çok şirindi dedi, sen nereden biliyorsun o evi dedim... kız meğer gelmiş biz evde yemişiz içmişiz... CADIARZU benim hafıza tam süper yani ...bi güzel rezil oldum kıza bir de. :tomato:
E
EU3
Ziyaretçi
kızlar tavsiyeleriniz için çok teşekkürlera.s.:1hug: deniycem hepsini inşallah tabi unutmazsam:uhm::uhm:fisfisfis
hay bin yaşa sen..beni güldürdün.ne yani başlık açtığınıdamı unutursun.eğer durum böyle ise .sana tavsiyem.nasılki ayagı aksayan destek almadan yürüyemez.değnekle yaşar bence sende bir defter edin ve onu hep aynı yere koyki yerini unutma.tüm özel ve önemli şeyler özel günler tlf no emanet verilen şeyler tutulacak sözler vs.orda yaz ........çok üzüldüm.allah yardımcın olsun.
- 3 Aralık 2006
- 3.073
- 132
- 688
- 63
Genel sağlımıza dikkat etmeliyiz.
Sağlıklı yaşlanmalıyız.
Tansiyon yüksekliği, kolestrol yüksekliği gibi kalp hastalığı riskleri bunama için de risk faktörü olduğundan kontrol altına aldırmalıyız.
Zihinsel aktivite yapmalıyız. Bulmaca, sudoku çözmeli, kitap okumalıyız.
Düzenli yürüyüş yapmalıyız ve vücudumuzu zinde tutmalıyız.
Düzenli beslenmeliyiz. Katı yağlar yerine sıvı yağlar tüketmeliyiz, daha çok yeşil sebzeli yiyecekler yemeliyiz.
Özellikle depresyon gibi psikiyatrik hastalıklar varsa tedavili olmalıyız.
Aşırı alkol tüketmemeliyiz. Günde 1 kadeh kırmızı şarabın kalp ve damar hastalıklarına iyi geldiği prensibiyle bu miktarın üstünde alkol almamalıyız ve tercihan kırmızı şarap içmeliyiz.
Sigara içmemeliyiz.
Unutkanlık olduğunda “yaşlılıktandır” demeyip bir hekime başvurmalıyız.
Sağlıklı yaşlanmalıyız.
Tansiyon yüksekliği, kolestrol yüksekliği gibi kalp hastalığı riskleri bunama için de risk faktörü olduğundan kontrol altına aldırmalıyız.
Zihinsel aktivite yapmalıyız. Bulmaca, sudoku çözmeli, kitap okumalıyız.
Düzenli yürüyüş yapmalıyız ve vücudumuzu zinde tutmalıyız.
Düzenli beslenmeliyiz. Katı yağlar yerine sıvı yağlar tüketmeliyiz, daha çok yeşil sebzeli yiyecekler yemeliyiz.
Özellikle depresyon gibi psikiyatrik hastalıklar varsa tedavili olmalıyız.
Aşırı alkol tüketmemeliyiz. Günde 1 kadeh kırmızı şarabın kalp ve damar hastalıklarına iyi geldiği prensibiyle bu miktarın üstünde alkol almamalıyız ve tercihan kırmızı şarap içmeliyiz.
Sigara içmemeliyiz.
Unutkanlık olduğunda “yaşlılıktandır” demeyip bir hekime başvurmalıyız.
Beyin cimnnastiği çok önemlidir.(Çengel bulmaca,su doku ve diğer bulmacalar, kitap okumak, küçük ezberler yapmak-okuduğumuz bilgiyi özetleyip tekrar etmek gibi-)
Ginkgo biloba (japon eriği) beyin fonksiyonlarını güçlendiren bir bitkidir. Bunu önerebilirim.
Vitamin, mineral, omega 3, omega 6 gibi yağ asitleri ihtiyacımızı gidermeliyiz. Beslenme şeklimiz burda çok önemli, kesinlikle bunları kapsül alalım demiyorum ama ihtiyaç varsa doktor tavsiyesiyle alınabilir.
Ginkgo biloba (japon eriği) beyin fonksiyonlarını güçlendiren bir bitkidir. Bunu önerebilirim.
Vitamin, mineral, omega 3, omega 6 gibi yağ asitleri ihtiyacımızı gidermeliyiz. Beslenme şeklimiz burda çok önemli, kesinlikle bunları kapsül alalım demiyorum ama ihtiyaç varsa doktor tavsiyesiyle alınabilir.
arkadaşlar gerekli vitaminleri saymışlar.bende sana bi egzersiz tavsiye edeceğim. eline bi kitap al odanın içinde yürüyerek yüksek sesle oku..bu tip egzersizler konsantre olmaya yardımcı olur.bol bol bulmaca çöz yada elişi yap.bunlar beyinin koordine çalışmasını sağlarmış........
ya sanki ben buraya daha önce mesaj yazdım mı acep?:uhm:yerimseniben
ya sanki ben buraya daha önce mesaj yazdım mı acep?:uhm:yerimseniben