• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

6 yıldan sonra karar vermek..

Erkekler evlendikten sonra eşlerinin çalışmasını istemiyor
sizin de öyle olursa asgari ücretle nasıl geçineceksiniz?
üniversite okuyorsunuz işi garanti olan bir bölüm mü?

Yok o konularda asla kısıtlayıcı olmadı. Tam tersi çalışmamı destekliyor. Bazı konularda benden daha sakin ve olgun. öğretmenlik okudum. ileride senin yüzünden şunu da yapamadım deme, istediğin şeyleri amaçlarını gerçekleştir diyor.

Kızlar merhaba, uzun zamandır siteyi takipteyim kararsızdım fakat üye olup sorunumu sizlerle paylaşmak, fikirlerinizi almak istedim. 6 yılı aşkın süredir birlikteyim nişanlımla ve geçen sene nişanlandık. Siz sormadan söyleyeyim ben 23, nişanlım 24 yaşında. Seneye evlenmeyi planlıyoruz fakat benim kafam çok karışık. Nişanlım açısından bir sorun yok o bir an önce evlenmek istiyor benimse tereddütlerim var. Ben 4 yıldır başka bir şehirdeydim üniversite okuduğum için oda lise mezunu çalışıyor. şuan aynı şehirdeyiz. Genel olarak bir sevgili olarak ondan memnunum arada öküzlüğünüde yapar ama anlayışlı, sevecen ve sadık. ee sorun ne diyeceksiniz. Hayata, olaylara ve geleceğe olan bakış açılarımızdaki farklılıklar. Kızlar ben çok emek vererek üniversiteye gittim çalıştım çabaladım hırslı bir yapım var. Nişanlımda benim tam tersim bişeyleri istese bile olmayınca vazgeçip napayım diyenlerden. Ben mesleğimi elimi alıp daha iyi yerlere gelmek, kültür seviyesi açısından daha iyi bir çevre içinde olmak istiyorum. Onun şuanki arkadaş çevresi ise bundan çok uzak tabiki o da öyle onun çevresinde kendimi yabancı gibi hissedip sus pus kalıyorum. birlikte bir yere gittiğimizde bile bazı hareklerinden aşırı rahatsız oluyorum. Telefonu çalıyor mesela yüksek sesle konuşuyor dikkatini çekiyor etrafın, dışarda yiyoruz mesela oturusuna dikkat etmiyor vb. ve tabiki kafa yapısı olarakda ayrılıyoruz. Ben ondan kedini geliştirmesini bekliyorum o da kabulleniyor ama bir çaba göstermiyor. kendi arkadaşlarımla onu tanıştırırken çok çekiniyorum.ben onu gerçekten çok seviyorum bu 6 yılda çok şey paylaştık beraber ama evlenince nasıl olacak kafama çok takılıyor. o asgari ücretle çalışıyor bende çalışıp para kazanınca cevremiz, arkadaşlarımız farklı olunca nasıl olacak. Ve bazı konularda sorumsuz ve duyarsız davranıyor. Evlilik hazırlığı yapmamız lazım mesala şuan fakat herşeyi ben düşünüp, ben çabalıyorum. o da arkadaşlarıyla kendi hobilerinin peşinde. söyleyince haklısın diyor biraz uğraşıyor sonra eski tas eski hamam. Kızlar ben bütün bunları ve daha yazamadıklarımı kabullensemde böyle huzurlu bir evlilik yaşayabilirmiyiz? Ayrılmak inanın istemiyorum ortada çok emek, çok yaşanmışlık var. ayrılırsam kendimi toparlayabileceğimi sanmıyorum onada çok zarar vermiş olacağım. Ama bu tavırları, hareketleride hoşuma gitmiyor. Daha önce çok konuştuk fakat bunlar değişmiyor. biliyorum evlenirsekte değişmicek. Bu arada ailesi kendi ailem gibi iyiler bana, benimkilerde onu çok seviyor. Uzun oldu biraz, şimdiden teşekkürler.

Aranizda farkliliklar gözüne batiyor. Suan böyle düsünüyorsan, evlenince daha beter olur diye düsünüyorum..

Arkadaslarnla bile tanistirmaktan cekiniyorsun, evlenince esim diye tanistirinca neyapacaksin?

Hayat senin, karar senin. Iyi düsün diyecegim ama sen aklinda zaten bi cok seyi netlestirmissin..

Bence sorun sevdiginizin kendini degisitirip degistirmemesinde degil. Her ne kadar da degistirse siz yine de ondan utanacaksiniz.
Bence sorun sizde. Siz degismeyi deneyin. Kendi haline bırakın, utanmayin. Hayir yani telefonla sesli konuşan bir insandan neden utaniyorsunuz? Küfürlü mu konusuyor? Ya da nasil yemek yiyor ki utaniyorsunuz? Adam kraliyet ailesinden gelmemiş 4 5 bicak 4 5 catal kullanacak hali yok. Ki yemek adabi da universitede ogrenilmez. Ne alakasi var.

Dedigim gibi bence sorun sizsiniz. Universite okumadigi için utaniyorsunuz. Siz utaniyorsunuz!! Inanin o halinden memnun.
Cok lüks yerlere gidin bakalim orada insanlar nasil telefonla konusuyor, nasil yemek yiyor?
dediğim gibi gercekten sorun sizdedir.. Bence ondan önce siz değisin. Adam hanzo mu ki arkadaslarinla tanistirmaya utaniyorsun? Arkadaslarin nerden gelmis? Gokten zembille mi inmişler? Ya da Prenses Kate falanlar mi? Eminim onlar bile bu kadar kompleksli degillerdir.
ha simdi dersin ki toplum icinde belli görgü kurallari vardir diye, görgü küfür etmemektir, görgü yere tukurmemektir, görgü ekmegi nasil yedigin değil ekmegi yeyip yememendir. Çöpe atip atmamandir.

Bence sen bir kere daha düşün. Sorun nisanlinda değil. Sen tedavi olmalisin. Hayat böyle devam etmez..
Çocuğa da yazik etme. Kendini assagilik, pislik, lanet bir şey olarak gordutme. Sahsen senin anlattiklarindan nişanlıni ben böyle gördüm. ....!!

Kızlar merhaba, uzun zamandır siteyi takipteyim kararsızdım fakat üye olup sorunumu sizlerle paylaşmak, fikirlerinizi almak istedim. 6 yılı aşkın süredir birlikteyim nişanlımla ve geçen sene nişanlandık. Siz sormadan söyleyeyim ben 23, nişanlım 24 yaşında. Seneye evlenmeyi planlıyoruz fakat benim kafam çok karışık. Nişanlım açısından bir sorun yok o bir an önce evlenmek istiyor benimse tereddütlerim var. Ben 4 yıldır başka bir şehirdeydim üniversite okuduğum için oda lise mezunu çalışıyor. şuan aynı şehirdeyiz. Genel olarak bir sevgili olarak ondan memnunum arada öküzlüğünüde yapar ama anlayışlı, sevecen ve sadık. ee sorun ne diyeceksiniz. Hayata, olaylara ve geleceğe olan bakış açılarımızdaki farklılıklar. Kızlar ben çok emek vererek üniversiteye gittim çalıştım çabaladım hırslı bir yapım var. Nişanlımda benim tam tersim bişeyleri istese bile olmayınca vazgeçip napayım diyenlerden. Ben mesleğimi elimi alıp daha iyi yerlere gelmek, kültür seviyesi açısından daha iyi bir çevre içinde olmak istiyorum. Onun şuanki arkadaş çevresi ise bundan çok uzak tabiki o da öyle onun çevresinde kendimi yabancı gibi hissedip sus pus kalıyorum. birlikte bir yere gittiğimizde bile bazı hareklerinden aşırı rahatsız oluyorum. Telefonu çalıyor mesela yüksek sesle konuşuyor dikkatini çekiyor etrafın, dışarda yiyoruz mesela oturusuna dikkat etmiyor vb. ve tabiki kafa yapısı olarakda ayrılıyoruz. Ben ondan kedini geliştirmesini bekliyorum o da kabulleniyor ama bir çaba göstermiyor. kendi arkadaşlarımla onu tanıştırırken çok çekiniyorum.ben onu gerçekten çok seviyorum bu 6 yılda çok şey paylaştık beraber ama evlenince nasıl olacak kafama çok takılıyor. o asgari ücretle çalışıyor bende çalışıp para kazanınca cevremiz, arkadaşlarımız farklı olunca nasıl olacak. Ve bazı konularda sorumsuz ve duyarsız davranıyor. Evlilik hazırlığı yapmamız lazım mesala şuan fakat herşeyi ben düşünüp, ben çabalıyorum. o da arkadaşlarıyla kendi hobilerinin peşinde. söyleyince haklısın diyor biraz uğraşıyor sonra eski tas eski hamam. Kızlar ben bütün bunları ve daha yazamadıklarımı kabullensemde böyle huzurlu bir evlilik yaşayabilirmiyiz? Ayrılmak inanın istemiyorum ortada çok emek, çok yaşanmışlık var. ayrılırsam kendimi toparlayabileceğimi sanmıyorum onada çok zarar vermiş olacağım. Ama bu tavırları, hareketleride hoşuma gitmiyor. Daha önce çok konuştuk fakat bunlar değişmiyor. biliyorum evlenirsekte değişmicek. Bu arada ailesi kendi ailem gibi iyiler bana, benimkilerde onu çok seviyor. Uzun oldu biraz, şimdiden teşekkürler.

Hayata, olaylara ve geleceğe olan bakış açılarımızdaki farklılıklar. demişsiniz,,, bunlar boşanma sebebi bile olabilirken siz buna rağmen bile bile evlenirseniz bence çok zor huzurlu olmanız.. hayırlısı olsun hakkınızda..

Deseydin ki
'o lise mezunu ben üniversite ama kültür farkımız yok gibi' ya da 'arkadaş çevrelerimiz uyuyor birbirine' ya da 'kendini yetiştirmekte olan biri..' vs vs..
Ancak sen iki ayrı dünya tespitinde bulunmuşsun..Tek ortak payda 'aşk ve anılar' gibi duruyor..

Sence?

Cevaplayan, fikrini paylaşan herkese teşekkür ederim. Hepiniz haklısınız ve doğru tespitlerde bulunmuşsunuz. Kafam çok karışık ve verilmesi çok zor bir karar. Ben bu eksi tarafları düşünüyorum ama herşeyi yazamadığım için artılarınıda düşünüyorum. Hergün burada okuduklarımız öyle erkekler var ki ben çok mu şey bekliyorum acaba diyorum. Tabiki kimsenin ne yapacağını bilemeyiz ama.

Adabı muaşeret, görgü vs. değişken değil mi? Topluluk içinde (ev içi de dahil aslında, dağ evinde yaşanmadığı sürece) ani ölüm, hastalık, kaza haberi gibi insanın kendini kontrol edemeyeceği durumlar haricinde yakındaki insanların kafalarını çevirmesine neden olacak yüksek sesle konuşmak ve bundan rahatsız olunduğu söylendiğinde umursanılmaması görgüsüzlüktür bence. Kulağımda fiziki bir sorun var, duyamıyorum o yüzden sesimin şiddetini kontrol edemiyorumu cevap olarak kabul ederim ancak.

Önceden sevmiş olabilirsin ama şu an yeterince sevdiğine emin misin ? kendine dürüst ol en azından,aslında ayrılmaktan değil de vicdan azabı çekmekten korkuyosun onun üzülmesinden,ayrılığı kaldırabileceğinden emin değilsin o nedenle devam ettiğini düşünüyorum.

6 yil diye evlenmek zorunda değilsiniz.

Evlenmemelisin.. Hem onu hem kendini mutsuz edersin...

Ben olsaydım yerinde:
Gözüm kapalı bodoslama dalardım bu ilişkiye..Evlenir ve onu olduğu gibi severdim..
Çünkü aşk çok değerli...

Cok ayri yollara gitmissiniz...
Sen degismissin...
O ayni kalmis...
Bu kadar uzatmasaydiniz madem, bu daha once de ayniydi...
Sevgi cok onemli, anladigim kadariyla da karakter olarak iyi biri ama hayata farkli bakmak tahmin edemeyecegin kadar buyuk bir problem...
Iyi dusun...
Ama sunu unutma kultur abidesi bir insan da sana kotu bir evlilik ve hayat yasatabilir...
Karakter de goz ardi edemeyecegin kadar onemli...
Orta yolu bulmaya calisin derim ama sen utaniyoruma dahi gelmissin...
Bence yurumez...

6 yil once ayniydin belki sen bu adamla. Ama 6 yilda sen hep ileri gittin kendini gelistirdin. Dondun baktin o oldugu yerde sayiyor. Biz kadinlar karsimizda bizden daha yuksek mevkilerde gormek isteriz erkegi. Bize yeni bir ufuk acsin bir seyler ogrenelim isteriz. Umarim hayirlisi olur srnin icin.

Evlenirseniz ya sen kendinden vazgeçip değişeceksin ya da en fazla 2-3 sene sonra ayrılacaksınız. Yürüyecek gibi görünmüyor.

Evet seven insan böyle sorgulamaz tartmaz..
Bence sevgini sorgulamalısın..

Şimdi bu kadar batıyorsa gözünüze evlendikten sonra bin katı batar gözünüze... İyi düşünün...

Back