Web uygulamasını kur
How to install the app on iOS
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
- Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.
Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
6 yıldan sonra karar vermek..
- Konu Sahibi nazus24
- Başlangıç Tarihi
Ayrıntılı Düzenleme
Kimler kimler yazdı?- 20 Ekim 2014
- 60
- 61
- 18
- 32
Nişanlanmadan önce fark edemediniz mi bu farklılıkları?
Hep işler ciddiye binince pişmanlıklar yaşanıyor. Karşınızdaki insana da yazık. Ayrıca demek ki o sizinle yaşanan bu farklılıklardan rahatsız olmuyor. Kararı verecek olan sizsiniz. Evlendikten sonra boş zamanlarınızda yapmak istedikleri bile batıcaktır size. Buna emin olun.
Hep işler ciddiye binince pişmanlıklar yaşanıyor. Karşınızdaki insana da yazık. Ayrıca demek ki o sizinle yaşanan bu farklılıklardan rahatsız olmuyor. Kararı verecek olan sizsiniz. Evlendikten sonra boş zamanlarınızda yapmak istedikleri bile batıcaktır size. Buna emin olun.
aşk yok diyenler olmuş. Haklısınız fakat ben aşıkın geçici olduğunu düşünüyorum. İlk yıllarımızzdaki o tutku, aşk tabiki yok. Bu duygular zamanla, yaşanmışlığın artmasıyla köreliyor ama onu hala çok seviyorum bundan da şüphe duymuyorum hiç inanın buna. Sevmesem daha farklı olurdu diye düşünüyorum. Benim bunları sorgulama sebebim evliliğin farklı, zor olduğunu sürekli çevremden ve buradan duymam.
- 18 Ağustos 2014
- 1.093
- 725
- 163
- 13 Haziran 2014
- 1.155
- 1.107
- 128
çok bilindik bir hikaye... çiftlerden birisi üniversiteyi kazanıp okumaya gider...
diğeri de onun okulu bitsin diye bekler...
sonra o giden ufku açılmış bir şekilde geri döner ve kalanı beğenmez...
siz kendiniz kabul edemedikten sonra çevrenize eşim diye kabul ettirmeniz de daha zor olacaktır...
ufacık bir şekilde birisi, eşinizin eğitim durumunun sizden daha alt seviyede olduğunun imasını yaptığı zaman savunamayacak, dipsiz kuyulara depresyonlara düşeceksiniz...
herkese şüpheyle bakacaksınız, acaba yakıştıramıyorlar mı ki diyerek...
zamanla daha da çekilmez bir hal alacak...
ya hu böyle bir ömür geçer mi? bence geçmez...
siz kendiniz kabul edemedikten sonra çevrenize eşim diye kabul ettirmeniz de daha zor olacaktır...
ufacık bir şekilde birisi, eşinizin eğitim durumunun sizden daha alt seviyede olduğunun imasını yaptığı zaman savunamayacak, dipsiz kuyulara depresyonlara düşeceksiniz...
Nişanlımdan duygularımı asla saklamam, hoşlanmadığım bişey oldumu anında söylerim çoğu zaman. İçime sinmeyen şeyler olduğunu söyledim tabiki burada yazdığım uslupta ve açıklıkla değil, kalbini kırmamaya özen göstererek. Üzüldü ve sustu sadece.adam aynı adam değişen sensin arkadaşlarınla tanıştırırken utanmaya başladıysan işler yaş uzatmalardasınız,bir yıllık nişanlınıza geçmiş olsun,sanırım bittiğini bilmediği bir ilişkisi var.
- 6 Ocak 2014
- 775
- 562
- 128
artılarını ve eksilerini düşündüm demişsiniz ama ben artı göremedim
sanki hep eksilerini yazmış gibisiniz...bence fazla uzatmayın ve sonlandırın bu işi...daha şimdiden çevremiz,kültürümüz,eğitimimiz,bakış açımız farklı diyorsunuz peki aynı olan şey ne?
yani devam ettirmek için bazı şeylerin ortak olması gerekiyor değilmi?
sanki hep eksilerini yazmış gibisiniz...bence fazla uzatmayın ve sonlandırın bu işi...daha şimdiden çevremiz,kültürümüz,eğitimimiz,bakış açımız farklı diyorsunuz peki aynı olan şey ne?
yani devam ettirmek için bazı şeylerin ortak olması gerekiyor değilmi?
- 14 Aralık 2012
- 21.404
- 32.065
- 598
- 37
ee sizce nişanlınız kendini geliştirecek mi hani ne görüyorsunuz ilerisi için ,sonuçta sizn istediğiniz kalıba girmeyeceği yüksek ihtimalle aşikardır..zaten azim ve istikrar yokmuş,ee nişanlınızdan utanmakta var bir de bi yandan ki siz ne kadar seviyorum deseniz de aslında maalesef sadece alışkanlığınız var sevginiz bitmiş...hani ayrılmazsanız nasıl olacak ayrılsanız nasıl olacak 6 yıl bu dile kolay ,ama daha siz üniversiteyi kazandığınızda bir hesaba girmeniz gerekiyordu..yalnız çok tanıdığım var kadın doktor kocası fabrika da işçi kadın avukat kocası muhasebeci kadın öğretmen kocası bakkal....uzaar gider ve evliliklerinde sıkıntı görmüyorum o kişilerin umarım sizde yoluna koyarsınızNişanlımdan duygularımı asla saklamam, hoşlanmadığım bişey oldumu anında söylerim çoğu zaman. İçime sinmeyen şeyler olduğunu söyledim tabiki burada yazdığım uslupta ve açıklıkla değil, kalbini kırmamaya özen göstererek. Üzüldü ve sustu sadece.
çok bilindik bir hikaye... çiftlerden birisi üniversiteyi kazanıp okumaya gider...
Aslında tam olarak böyle değil. Ben değiştim tabiki o da değişti 6 yıl önceki kişi değil. Biz eğitim açısından bu farkın olacağını bilerek yola çıktık zaten. Ama onun bana sözü kendini geliştireceği yönünde olmuştu. İlk tanıdığım gibi değil şuandada tabiki oda yerinde saymadı. Bilemiyorum evlilik nasıl olur
- 9 Kasım 2013
- 4.369
- 4.375
- 198
esprili ama gerçekçi bir cevap olmuş...Adam 6 senedir neyse hala o..
Ne bilsin senin okuyup gelişeceğini..
Öğretmen asgari ücretle çalışanla evlenecek ve mutlu olacakYok o konularda asla kısıtlayıcı olmadı. Tam tersi çalışmamı destekliyor. Bazı konularda benden daha sakin ve olgun. öğretmenlik okudum. ileride senin yüzünden şunu da yapamadım deme, istediğin şeyleri amaçlarını gerçekleştir diyor.
evlilik öyle sevgililiğe benzemez yıllardır tanıdığın adamı gün gelir hiç tanımamışım dersin
üzülüyorum okuyup emek veren insanların bu durumda olmasına
- 9 Kasım 2013
- 4.369
- 4.375
- 198
- 19 Mart 2013
- 3.522
- 2.160
- 248
Her şey tamamda arkadaşlarınla tanıştırırken rahatsız olmam hoşuma gitmedi. Sen bu adamı sevdiğine emin misin?
Bu söylediklerin evlilikte ciddi sorunlar oluşturur. Ne demiş atalarımız "Davul bile dengi dengine.". Adamlar boşuna dememişler..
Çoğu kişi bu cümleme değinmiş haklı olarak, sanırım benim ifade edişimde bir eksiklik oldu o nokta. Yoksa ben arkadaşlarımla utana sıkıla tanıştırıyorum gibi bir durum yok. Bazı hareketlerini aşırı bulduğum için tedirginlik yaşıyorum. Bunun altında yatan neden neden onu sevsin arkadaşlarım isterim. Biz mezuniyet baloma beraber gittik sevdiğim, sevmediğim herkesle tanıştı. Kendini rahat hissetmedi ve mutsuz oldu ama.
- 29 Ağustos 2014
- 2.292
- 1.509
- 248
- 38
Farklılıkları kabullenebilirseniz (her ikiniz de) çok büyük bir sıkıntı olmaz ama yok bir süre sonra birbirinize müdahale etmeye kalkarsanız evliliğiniz yürümez ama anlaşılan o ki şimdiden sıkıntılar çıkmaya başlamış son takdir sizin tabikiKızlar merhaba, uzun zamandır siteyi takipteyim kararsızdım fakat üye olup sorunumu sizlerle paylaşmak, fikirlerinizi almak istedim. 6 yılı aşkın süredir birlikteyim nişanlımla ve geçen sene nişanlandık. Siz sormadan söyleyeyim ben 23, nişanlım 24 yaşında. Seneye evlenmeyi planlıyoruz fakat benim kafam çok karışık. Nişanlım açısından bir sorun yok o bir an önce evlenmek istiyor benimse tereddütlerim var. Ben 4 yıldır başka bir şehirdeydim üniversite okuduğum için oda lise mezunu çalışıyor. şuan aynı şehirdeyiz. Genel olarak bir sevgili olarak ondan memnunum arada öküzlüğünüde yapar ama anlayışlı, sevecen ve sadık. ee sorun ne diyeceksiniz. Hayata, olaylara ve geleceğe olan bakış açılarımızdaki farklılıklar. Kızlar ben çok emek vererek üniversiteye gittim çalıştım çabaladım hırslı bir yapım var. Nişanlımda benim tam tersim bişeyleri istese bile olmayınca vazgeçip napayım diyenlerden. Ben mesleğimi elimi alıp daha iyi yerlere gelmek, kültür seviyesi açısından daha iyi bir çevre içinde olmak istiyorum. Onun şuanki arkadaş çevresi ise bundan çok uzak tabiki o da öyle onun çevresinde kendimi yabancı gibi hissedip sus pus kalıyorum. birlikte bir yere gittiğimizde bile bazı hareklerinden aşırı rahatsız oluyorum. Telefonu çalıyor mesela yüksek sesle konuşuyor dikkatini çekiyor etrafın, dışarda yiyoruz mesela oturusuna dikkat etmiyor vb. ve tabiki kafa yapısı olarakda ayrılıyoruz. Ben ondan kedini geliştirmesini bekliyorum o da kabulleniyor ama bir çaba göstermiyor. kendi arkadaşlarımla onu tanıştırırken çok çekiniyorum.ben onu gerçekten çok seviyorum bu 6 yılda çok şey paylaştık beraber ama evlenince nasıl olacak kafama çok takılıyor. o asgari ücretle çalışıyor bende çalışıp para kazanınca cevremiz, arkadaşlarımız farklı olunca nasıl olacak. Ve bazı konularda sorumsuz ve duyarsız davranıyor. Evlilik hazırlığı yapmamız lazım mesala şuan fakat herşeyi ben düşünüp, ben çabalıyorum. o da arkadaşlarıyla kendi hobilerinin peşinde. söyleyince haklısın diyor biraz uğraşıyor sonra eski tas eski hamam. Kızlar ben bütün bunları ve daha yazamadıklarımı kabullensemde böyle huzurlu bir evlilik yaşayabilirmiyiz? Ayrılmak inanın istemiyorum ortada çok emek, çok yaşanmışlık var. ayrılırsam kendimi toparlayabileceğimi sanmıyorum onada çok zarar vermiş olacağım. Ama bu tavırları, hareketleride hoşuma gitmiyor. Daha önce çok konuştuk fakat bunlar değişmiyor. biliyorum evlenirsekte değişmicek. Bu arada ailesi kendi ailem gibi iyiler bana, benimkilerde onu çok seviyor. Uzun oldu biraz, şimdiden teşekkürler.