Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Bende üniversteyi ailemden uzakta okumaktayım. 2 seneye yakın evde 2 seneden fazla da yurtta kaldım hala yurtta kalıyorum. Çok zorlandım,ağladım,özledim,yemeksiz kaldım,yalnız hissettim,hasta oldum ama hiç bir şekilde ailemin yanında okumak istemezdim.
Eğer ailemle kalsaydım arkadaşlığı paylaşmayı gerçek anlamda öğrenemezdim mersinin tantuni sini balıkesir in höşmerim tatlısını çiğ köfteyi kısır ı şimdiki gibi sevmezdim neredeyse tüm şehirleri duyduğumda aklıma biri gelip hüzünlenmezdim ben biraz da şanslıyım beni çok üzen insanlar ile karşılaşmadım hiç kimseyle tartışmadım sınıf arkadaşlarım ile lisedekine yakın sıcak ilişkiler kurabildim ailemin yanına geldiğimde kıymet bildim onlara tepki gösterirken daha dikkatliyim asla kardeşim yüksek sesle müzik dinledi diye kızmam :1hug:
birde 4 senede kardeşime bu kdr hediye almazdım buda onun avantajı kaydirigubbakcemile3
benim için tek dezavantajı ben düzen kurmak için çabalarken bölümümde çok zorlandım ilk yılın sıkıntılarını hala çekiyorum ama bence değer..
annem hep keşke dedi, aslında bende ilk yıl çok zorlandım ama sonra oraya alıştıkça çevremi genişlettikçe güzel anılar yaşadıkça çok bağlandım eger ailem yanımda olsaydı daha bi mesafeli farklı olurdu ama şu anda 2 ailem var =)
:1hug:
yazdıklarınızdan çıkardığım tek sonuç ne oldu biliyormusunuz
bence siz yurtzedeusları kıskanıyor ve onlar gibi olmaya hevesleniyorsunuz..
bu kadar nefret eder gibi bakmanız bunu gösteriyor..
sen halinden memnunsan yurtzedeuslardan sana ne ki
ayrıca yurtta kalanlar 'zede' yani yurtzede ama aile yanında olanlar ailezede değil
herkes ister ailesi her daim yanında olsun
ama dışarıda okumak zedelik bi olay değil hatta ailene tutunmak varken kendi başına hayatla uğraşmaya çalışmak çok daha zor bi olay bence
ozaman vah diyorum dışarıda okuyan binlerce öğrenciyee
vah ki ne vahh
lmaz:lmaz:lmaz:
bende yurtta kaldım evde de kaldım...hala ailemin yanında değilim..
neden kıskansınlarki bizi..
çokta kıskanılacak bi hayat değil açıkçası..
heee eğer her haltı rahatça karıştırmak isteyen varsa dışarda okumuk onlar için ala....
hayatı ailesinin yanında öğrenenlerde var
bu kişinin kapasitesine ve ailesinin tutumuna göre değişir.
ama konuşmalarınıza dikkat edin lütfen
nasıl olsa sanal alem tanımıyorum diye saygısızlık yapma hakkına sahip değilsinizlmaz:
o şekilde konuşmanız bence saygısızlıktır
sizin hakkınızda yorum yapılamıcakmı da hemen eksiyi yapıştırıyorsunuz..
ben seviyeyi bozduğumu düşünmüyordum ama oyunun kuralı bu galiba..
bizde kurulına göre oynarız canım....
yazdıklarınızdan çıkardığım tek sonuç ne oldu biliyormusunuz
bence siz yurtzedeusları kıskanıyor ve onlar gibi olmaya hevesleniyorsunuz..
bu kadar nefret eder gibi bakmanız bunu gösteriyor..
sen halinden memnunsan yurtzedeuslardan sana ne ki
ayrıca yurtta kalanlar 'zede' yani yurtzede ama aile yanında olanlar ailezede değil
herkes ister ailesi her daim yanında olsun
ama dışarıda okumak zedelik bi olay değil hatta ailene tutunmak varken kendi başına hayatla uğraşmaya çalışmak çok daha zor bi olay bence
ozaman vah diyorum dışarıda okuyan binlerce öğrenciyee
vah ki ne vahh
Ben de kesinlikle ama kesinlikle disarida okunmasinin taraftariyim.
İnsan bu surede o kadar cok seyi ogreniyor, o kadar cok sorumluluk aliyor ki...
Benim adima oyle en azindan.
Ve kesinlikle universite tercihlerini yapacak insanlara bunu tavsiye ediyorum.
Hayatin ailenin yanindaki gibi olmadigini ogreniyorsun, her ne kadar universite seviyesinde insanlarla beraber yasasan da her seyin okumaktan gecmedigini farkediyorsun.. Universite egitimi alan -ama cok cok afedersiniz- kullandigi tuvaleti temizlemeyen insanlar gordum ben... Ya da tuvaletini banyoya yapanlari gordum. Ve o an dedim "egitim insanin icindedir" diye...
Yeri geldi parasiz kalip hayat mucadelesi surdurmeyi ogrendim ben, ailemin yanindayken her gece hazir yemek sofrasina oturmanin kiymetini bildim mesela...
Yurtta cesit cesit insanlar da gordum, her kulturden milletten arkadaslarim, selam verdiklerim oldu.
Yedigim yemegi paylasmayi ogrendim ben. Sirf kantin kapali diye, gecenin bir yarisi dunden kalan ekmegi yedim ve paylastim. Bunun verdigi haz bile inanilmaz derecede.
Bir milletin insanini tanimadan o millet hakkinda var olan onyargilarimi yiktim. Turkiyede cogu sehirden insan gordum. Onlarin anlattiklariyla, oralarin kulturunu tanidim az cok..
O kadar guzel bir sey ki yurtta ve sehir disinda yasamak. İnsan kendini korumayi kollamayi, sorumluluk almayi ogreniyor. Tek basina yasam mucadelesi vermeyi bu sekilde ogreniyor...
Yazıyı başlatan arkadaş ailesinden uzakta okusa da bunu yazsa anlıycam hak vericem de bunun hakkında kesin fikirler söyleyebilmesi için kendinin yaşaması lazımdı , onu bunu görerek böyle konuşulmaz
Yaşayanı görüp ders almakla , yaşayıp ders almak çok farklıdır!
Yaşayanı görüp ders almakla , yaşayıp ders almak çok farklıdır!