• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Üniversiteyi yatılı okumayın kardeşim...

Valla ben yurtta kalıyorum 2 senedir. Sorsalar ailenin yanında mı okumak isterdin diye kesinlikle hayır derim :)
Üniversite yurdunda kalıyorum ve çok zorluk yaşadığım söylenemez ;) tabi bazı pürüzler oluyor ama hayatta zaten karşımıza sorunlu tipler çıkmayacak mı?
Biraz daha kendi hayatını kendin idare etmeyi öğreniyosun.
Ben çok memnunum yani. Hatta yaz tatilleri evde geçmek bilmiyor :(
gerçi annem yurdumu görmeye geldiğinde " kızım siz burda nasıl yaşıyosunuzzz" dedi ama bence çok rahat :)

hayatınıs boyunca özellikle biz kadınlar sadece evlenmek için baba evinden ayrılacas die bi kaide yok kaldı ki dısarda hayat bizim adımıza karar veren ebveynlerden cok daha farklı her gencin belli bi yasta bu deneyimi yasaması gerektiini düşünüom.ki kendi parasını idare etmeyi sosyalleşmeyi insanlarla iletişimi kuvvetlendirmeyi farklı kültürlri öğrenmei farklı insanlarla nsıl anlasma yoolunu secebileceini öğrenmeli bir genc.saglıklı bireylerin böle yetişitiğini düşünüom acıkcası.ve saglıklı karaların böle verildiği düşüncesindeeim.doru ve yanlıs anlatılarak yasanmas yasanarak öğrenilir.o yusden kendinis yasayın kendinis öğrenin zorluklarlal mücadele edebilecek gücünüs olsun her zaman .babaevinden cıkıp bir bakşka erkein evine takılı hayatlar yasamayın.kendinize böylelikle secme sansları ve tercihler vermei öğrenin hayat böyle bişi çünkü.hayat bi tercih ve hangisini tercih edersen onu yasasın...

ailesinin yanında masum masum yasaynlar herhangi bi sebeple allah verde dısarı burunlarını uzattıklarında yada yanlarında drtleşecek annelride olmadıında napcaklar acaba işte bizim için 4 5 sene mücadele ile gecen hayat onlar için sonsuza kadar cekilmez hale gelecek bu durumda....yaaaaaaaaaa.......hayat dedğin gibi arkadasım cok kısa bu gün yanında olanlar yarın olmayabilir ve o zaman tek basına kaldıında mücadele etmei bilmeyen sen napıcanı sasırısın.işte.güzel bi mizansen olmus yazın ama bazı yerleri ...

keşke böyle bi imkan olsa....
yurt hayatım benmde böyleydi..bir kısım kendını bilmz arkdslr numaradan bileklerni kesnceye kadr kavga ettiler.sonra hiç bişy yaşanmamış gibi canciğer kuzu sarmasına döndüler..
iki yüzlülük,yalan,parasızlık,çıkar ilşkileri herşeyi gördüm..bunn yanındada tedbrimi aldım sağlm olmynları eledim ve merhbdan ötesini kestim..
ama ne yaşanırsa yaşansın üniv.hayatı çok güzel tüm olumsuzluklara rağmen..

yurtta bu yıl 3. senem olucak, dediklerin bi bakıma dogru ama ben hiç pişman değilim. kendi şehrimde asla üniverste okumak istemezdim. eninde sonunda ailemizden ayrılacaksak ( bu sebep iş için de olabilir, ölüm de olabilir..) hayatı mutlaka en erken şekilde öğrenmeliyiz. ben üni.de olgunlaştığımı düşünüyorum. herşey her zaman istediğimiz şekilde gitmeyebilir bunlarla baş etmesini öğrenmek zorundayız. ailesinden ayrı olanlar bunu daha erken öğrenip iş yaşamında ona göre davranıyorlar, aileleriyle kalanlar geç öğreniyorlar...

yurtta bu yıl 3. senem olucak, dediklerin bi bakıma dogru ama ben hiç pişman değilim. kendi şehrimde asla üniverste okumak istemezdim. eninde sonunda ailemizden ayrılacaksak ( bu sebep iş için de olabilir, ölüm de olabilir..) hayatı mutlaka en erken şekilde öğrenmeliyiz. ben üni.de olgunlaştığımı düşünüyorum. herşey her zaman istediğimiz şekilde gitmeyebilir bunlarla baş etmesini öğrenmek zorundayız. ailesinden ayrı olanlar bunu daha erken öğrenip iş yaşamında ona göre davranıyorlar, aileleriyle kalanlar geç öğreniyorlar...

evet haklısın... Hayatı erkenden öğrenmek en güzeli... kaydirigubbakcemile5

Ben de böyle düşünüyorum, yazımda söylediğim bazı şeyler kinayeli ve dalga geçer vaziyette ... yani bazıları şaka... Tekrar söylüyorum şaka laelaelaelaelae

Hem eğlenelim , hem okuyalım diye ... Ben yazarken eğlendim , hem de çok zemuszemus

valla 5 sene aılemden ayrı okudum hala da ayrıyım
yazdıklarınıza katılamıyacagım cunku soyle bır laf vardır hayatta her zaman yalnızızdır aslında
belkı ne aılmeız ne evıız barkımız kalacak bıze o zaman aıleus dıye tabır edılen grup ah vah etmeyecekmı kendılerını toparlayıp baslarının caresıne bakmaları zaman almayacakmı
2 sene yurtta 3 senede evde kaldım
yurtta kalırken ınsan tıplerını ogrendım kıme nasıl yaklaşmam gerektıgını
kımlerın neler neler dertlerı oldugunu hıcbı zamanda kendımı ezdırmedım
artık o yurtta gozunu acmazsan senı ezerler söle ederler lafları mazı oldu artık herkes bı seylerın bılıncınde
sız sız olursanız kılometrelerce uzakta da olsalar aılenızı yanınızda hıssedersenız kendınızıde kotuluklere karsı korumayı ogrenırsınız
kendı evlerınde kalan arkadaslarım da vardı fatura yatırmasını bıle bılmeyen
kız coocugu uzakta okutmak emek ıster ozverı ıster en onemlısı guven ıster
o guvenı de aılelere o yasınıza kadar vermıs olmalısınız
ben bır yurtzeustum ve bunla da gurur duyuyorum
:icecream:

bırakın üniversiteyi ben liseyide ailemden uzakta başka bit şehirde yatılı olarak okudum... elbette yaşadığım zorluklar oldu ama hayatı insanları öğrendim... şimdi üniversite son sınıf öğrencisiyim ve yine ailemden uzakta biyerdeyim... ailemi özlüyorum elbette ama kendi ayaklarımın üzerinde durabiliryorum... tekrar seçme şansım olsa yine aynı yoldan giderdim... arada sorunlar olsa da yurtta kazanılan dostluklar özellikle lise döneminde herşeye değer:))

valla 5 sene aılemden ayrı okudum hala da ayrıyım
yazdıklarınıza katılamıyacagım cunku soyle bır laf vardır hayatta her zaman yalnızızdır aslında
belkı ne aılmeız ne evıız barkımız kalacak bıze o zaman aıleus dıye tabır edılen grup ah vah etmeyecekmı kendılerını toparlayıp baslarının caresıne bakmaları zaman almayacakmı
2 sene yurtta 3 senede evde kaldım
yurtta kalırken ınsan tıplerını ogrendım kıme nasıl yaklaşmam gerektıgını
kımlerın neler neler dertlerı oldugunu hıcbı zamanda kendımı ezdırmedım
artık o yurtta gozunu acmazsan senı ezerler söle ederler lafları mazı oldu artık herkes bı seylerın bılıncınde
sız sız olursanız kılometrelerce uzakta da olsalar aılenızı yanınızda hıssedersenız kendınızıde kotuluklere karsı korumayı ogrenırsınız
kendı evlerınde kalan arkadaslarım da vardı fatura yatırmasını bıle bılmeyen
kız coocugu uzakta okutmak emek ıster ozverı ıster en onemlısı guven ıster
o guvenı de aılelere o yasınıza kadar vermıs olmalısınız
:icecream:

Ben de bir aileustum ve 1 yıldır da kendi ailemi kurdum , yine bir aileus oldum...
:asigim:
Kendimle de gurur duyuyorum, ama aileus olduğum için değil... Kendimi yetiştirdiğim ,geliştirdiğim ve ailemden binlerce kilometre uzakta olup ilk kez ayrılmama rağmen bu durumu alt

edebildiğim ve mutlu kalabildiğim için...:lepi: İnsan önce kendisiyle gurur duyabilmeli ,

her yaptığında , hareketinde , sözünde , niyetinde bu gururu yaşayabilmeli...

Ben de konumla gurur duyuyorum , iyiki açmışım :icecream:

arkadaşlar ii diyosunuzda bi zaman gelicek ailenizle yaşayamadıklarınız için üzüleceksiniz yani bunu yaşayan çok tanıdığım var bende dışarda başka bir ilde okuyodum üniversiteyi şimdi ailemim yanındayım evet zor tarfları yok mu aynı şehirde olmanın var tabiki de ama en azından birlikteyiz şimdi sorsalar tekrar dönmek ister misin deseler hayatta yurt hayatını tekrar yaşamak istemem bi de özel yurttu yani

İster , neden istemesin ki ... Ben isteyemez mi yazmışım , dur bi bakimm CADIARZU sengözlerimebaksanab

nedir bu tavır anlamış değilim...

ailem urfadaysa..toprağım urfadaysa hayatım urfadaysa ama bende boğaziçini kazanıp okumak istiyorsam ailemden ayrı okyacağım demektr...bilirsin ki büyük şehirdeki üniversiteler daha iyiidir....puanları daha yüksektir..ailem küçük şehirde yaşıyorsa ben üniversiteyi kazanıp büyük şehire gideceğim demektir...

anladın mı???

bence bu takındığın çok bilmişlik tavrından vazgeç..:olmaz:

Ben de bir aileustum ve 1 yıldır da kendi ailemi kurdum , yine bir aileus oldum...
:asigim:
Kendimle de gurur duyuyorum, ama aileus olduğum için değil... Kendimi yetiştirdiğim ,geliştirdiğim ve ailemden binlerce kilometre uzakta olup ilk kez ayrılmama rağmen bu durumu alt

edebildiğim ve mutlu kalabildiğim için...:lepi: İnsan önce kendisiyle gurur duyabilmeli ,

her yaptığında , hareketinde , sözünde , niyetinde bu gururu yaşayabilmeli...

Ben de konumla gurur duyuyorum , iyiki açmışım :icecream:

ee aferın o zaman sıze
alkış mı beklıosunuz delikafadulden
yanı herkes buyuk sehırde yasamıyorkı daha ıyı unıversıtede okumak ıcın buyuk sehırlere gıdıyor bılıosunuzdur

bır de unutmadan sözcuklerın lafzi yorumlarına degıl ozune bakalım olur mu ben yurtzeus oldum yurtta kaldım dıye gurur duyuyorum yazmadım bana kattıkları ıcın yazdım dıkkat lutfen :1closedeyes:
konu acma ozgurlugunuz var bunla neden bu kadar gurur duydunuzkı pehh:lepi:

nedir bu tavır anlamış değilim...

ailem urfadaysa..toprağım urfadaysa hayatım urfadaysa ama bende boğaziçini kazanıp okumak istiyorsam ailemden ayrı okyacağım demektr...bilirsin ki büyük şehirdeki üniversiteler daha iyiidir....puanları daha yüksektir..ailem küçük şehirde yaşıyorsa ben üniversiteyi kazanıp büyük şehire gideceğim demektir...

anladın mı???

bence bu takındığın çok bilmişlik tavrından vazgeç..:olmaz:

Tavır derken CADIARZU Ben yazmadığım bir şeyden dolayı itham edilmek istemem...

Ben"urfalı biri , istanbulda okumak isteyemez." diye bir şey söylemedim..

Ayrıca "anladın mı?" demekle de , anlayacak değilim . Ben zaten küçük bir şehirde yaşayıp ızmir de okumuş birisiyim , yani sizin demenizle bazı şeylerin farkına varmadım ,

bizzat yaşadım ben ...

Şimdi bunları söyleyince de daha da mı çok bilmiş diyeceksiniz acaba ... Diyin , benim için fark etmez,kimsenin demesiyle öyle olacak değiliz ya.

ee aferın o zaman sıze
alkış mı beklıosunuz delikafadulden
yanı herkes buyuk sehırde yasamıyorkı daha ıyı unıversıtede okumak ıcın buyuk sehırlere gıdıyor bılıosunuzdur

bır de unutmadan sözcuklerın lafzi yorumlarına degıl ozune bakalım olur mu ben yurtzeus oldum yurtta kaldım dıye gurur duyuyorum yazmadım bana kattıkları ıcın yazdım dıkkat lutfen :1closedeyes:
konu acma ozgurlugunuz var bunla neden bu kadar gurur duydunuzkı pehh:lepi:

Benim dilimde tüy bitti , şaka yollu yazdığım şeyleri belirtmekten ; ama siz hala anlamamakta diretiyorsunuz.. Önceki sayfalarda ne amaçla yazdığımı ve yer yer şaka

yaptığımı ( ki başlığım da "ti"ye alan bir başlıktır) hep söyledim.. Ama pat diye okumak ve yorum yapmak kolayınıza gelmiş olmalı...

Bu cümleden , söylediğiniz kadar derin bir mana anlaşılmıyor hanımefendi , "bana kattıkları için gurur duyuyorum" deseydiniz o zaman anlardım ne demek istediğinizi...

valla dogma buyume istanbulluyum ben de
babama lise icin sehir disine gidicem dediginde millet akin akin istanbula geliyo sen gidecek misin otur oturdugun eyrde dedi
eyvallh demek zornda kaldim
uni.ye geldigimde baba ben sehir disina gidicem dedi
kizim sen cok hastasin oralarda yapamazsin burda gozumuzun onunde ol aklimiz sende kalmasin dedi
hayir demediim.
uniye baslayinca 2.senemde yurtdisina gidicem dedim. kesinlikle olmaz dedi gittim gizlice basvurdum ettim kstu benle konusmadi aylarca. harclik vermedi yzume bakmadi. en nihayetinde uni. kabul etmedi beni ve yine burda kaldim. 1 seneye yakin aramiz duzelmedi.
uniyi yeni bitirdim yeniden gitmek istedigimi soyledim.. anlasildi kzim ben seni tutamiycam diyo..
bakalim bu sefer ne olcak..
ailemin yaninda okumak benm icin her zaman avantajdi kendi odam kendi masam banyom.. bunlari paylasabilen bi insan olamadim ben.
istanbulda gelen arkadaslarimin da ne zorlklar cektigine hep yakindan tanik oldum. ama onlar hep ozgurdu bense en gec eve saat 9 da gelmem gerekiyordu.
en guzel saatlerden eglencelerden eksik kaldim belki ama ailem her daim yanimda oldu.
haklarini odeyemem.
ama artik benim de kendi ayaklarimin ustunde durup onlar olmadan da hayatimi devam ettirebilcegimi kendime gostermem gerekiyor..

ailemden ayrı şehirde okudum, okuduğum süre içinde de hep tek başıma evde kaldım; yani yurtta kalmanın nasıl bir şey olduğunu bilmem.
bu kadar rahat geçen öğrencilik hayatımda yemek ve temizlik yapmayı, fatura yatırmayı, paramı idare etmeyi, ayakta tek başına durabilmeyi ve daha bir çok şeyi kendi kendime öğrendim; tabi gerektiğinde ailemden de yardım alarak. gerektiğinde ailemden bazı şeyleri sırf merak etmesinler diye sakladığım da oldu ama bana karşı olan emeklerine saygımda asla kusur etmeyecek şekilde.
ıyiki dışarıda okudum diyenlerdenim...

canım sen takılmışsın bişeye gidiyorsun...ne dersek diyelim bildiğinden şaşmayacaksın...ben sana cvp vermicem...

canım sen takılmışsın bişeye gidiyorsun...ne dersek diyelim bildiğinden şaşmayacaksın...ben sana cvp vermicem...

Ben de aksini düşünüyorum,asıl siz takıldınız benim başlığıma ... Her ne kadar yazış amacımı ve mizahi yaklaşımım olduğunu söylesem de eleştiri oklarını attınız...

Ben de kendimi ifade etmeye çalışınca "çok bilmiş" olmakla suçladınız....

Cevap verip vermemekte elbette özgürsünüz , ben de düşündüğümü ifade etmekte...

Back