Üniversiteye gitmek istememek

arkadaş edindim sınıfla aram iyi ama işte sunumlar ortal dersler falan beni geriyo hersey üstüste oldu bu bölümüde annem istedi kendime biraz vakit ayırıp düşünmek istiyorum

İkinci döneme devam edersin eğer sınıf geçersen şayet ilk donem alttan ders alırsın.

Fobilerine gelince bende ilk yıl sunumları nasıl yapacagimi düşünmüştüm. Kabus gibi gelirdi. Şuan son sınıfım sayamadım kaç sunum yaptım. Korkularından kaçmanın faydası yok ve inanki herkes ayni korkuyu yaşıyor.

Üniversite ortamı başkadır. Ben bu ortamı yaşamasaydım gerçekten eksik hissederdim. Sende alışınca seversin. Durumu kabullenmekte direnirsen daha zor olur her şey. İnan bana su zamanların tadını çıkar

Annem istedi diye insan istemediği bölümü yazar mı ya
Üniveriste bu
Meslek seçiyorsunuz ömürlük
Anneniz mi çalışacak sanki
Hiçbirşey yapamazsanız annenize istediği bölümü yazdığınızı ama kazanamadığınız söylersiniz olur biter.Açıp forma bakacak değil ya

Herkes okumak zorunda degil okumayacaksaniz bir ise girip para kazanin meslek öğrenin bence. Kuaforluk v.s

İkinci üni olarak kayıt yapabilirsin ama harç ücretleri ne kadar olur bilemem AÖF diye diplomandada yazacak zaten edebiyat ,sosyoloji ve felsefe gibi ana bölümlerde... işletme, kamu ,iktisat...vs yazmıyor ama zaten onlardada almış başını işsizlik gidiyor bitirir memurluğa kapak atarsan ne ala atmazsan Mualla muamma:)))

Okul açılalı daha ne kadar oldu ki
kalmazsın

Ama o fobileri yenmezsen hayat Sınavı'nda kalırsın

Git okulun medikosu üniversite hastanesi vs varsa tedavi ol

Bu senen gerekirse tedaviye gitsin ama sen seneye yeni bir sen olarak atılırsın üniversite hayatına

Ben de üniversiteyi hiç sevmeden zorla okudum, anksiyete problemim vardı okulun kapısından girerken karnıma ağrılar girerdi. İlk dönem ders bıraktım devam etmek istemedim kendimi mecbur hissettim sunum yaparken stresten mideme ağrılar giriyordu. Benim bir de arkadaş problemim vardı tabi kolay arkadaş edinebilen biri değildim. Yetmedi bi de ara verdim ben okula gitmek istemiyorum diye mezun olmak üzereyken. Şimdi geriye dönüp bakıyorum derste öğrendiklerim bana belki bi şey katmadı ama dışarıda okuduğum o yıllar tamamen hayatımı şekillendirdi. Zaman içinde hayattan ne beklediğime karar verdim yine karnım ağrıdı ama ayağımı daha sağlam bastım, erasmusla tamamen yabancı bir ortama girdim derslerim hiçbir zaman çok iyi olmadı ama ben oldum. O yüzden vazgeçmeyin. Sevmemek ne demek bunu çok iyi anlarım ama istemeden de olsa o attığınız adımlar sizi daha güvenli hale getiriyor.

Okul hayatın bitmez tabiki devamsızlıktan kalırsan, devamsızlıktan kaldığın dersleri tekrar Alman gerekir sadece, hatta belki her ders için devam zorunluluğun bile yoktur, bazı dersleri sadece sınavlara girerek verebilirsin. Ama bunu öğrenmek için en azından birkaç hafta okula gitmen gerek. Sistemi tanırsın, dersleri sevip ssvmeyeceğine bakarsın, duruma göre kendine bir yol çizersin. Neden sana göre saçma sapan bir bölümü yazdın ki tercihlerine?

Dondurmayı deneseniz?
Ek kontenjan durumu bittiyse geçmiş olsun demeliyim bu sene için..
Aöf'e geçiş yapamazsınız sınava girmeden..
Aöf 2.üniversite de önlisans ve lisans mezunu olanlar sınavsız okuyabiliyor..

Okuma ,benim gibi erkenden aşkının peşinden git , sonra paçanda iki bebeyle okul kapıları aşındırırsın ..

Yaşım küçüktü evlendim , şimdi üniversite okuyorum ..çocuklarla çok zor ! Kafama s.çayım, hangi aşkın izdirabi bu :)))

Not : herifimi hala seviyorum ,sıkıntı yok

Keşke tercih yapmayıp seneye tekrar hazırlansaydin. Puan kesiliyordu sanırım yerleştikten sonraki sene yine sınava girersen. Senin yerinde olsam bu sene okula üniversitenin sadece sosyal olanaklari için gidip mesela öğrenci kulüplerine üye olmak vs gibi ,aynı zamanda iyi bir dil kursuna kayıt olup ingilizcemi oldukça ilerletirdim. Daha sonraki sene ise tekrar sınava hazirlanirdim.

Ben 2 yıllık dış ticaret mezunuyum örgün gittim okuluma sana tavsiyem üniversite hayatı yaşamak. Daha çok şeyler kazanıyorsun hayata karşı emin ol. Şimdi ise 4 yıllığa tamamlamak için AÖF Uluslararası ilişkiler okuyorum ve okul bitmiyor. Kesinlikle AÖF pişmanlıktır. Öyle eskisi gibi mezun olmakta kolay değil. Resmen sınıfta kalıp, bı daha para yatırıp, onları zengin etmek için kurulmuş bir sistem. Sana önerim başka bir bölüm okumak kendine yakın ne istiyorsan onu oku. Ama okuluna giderek..

Bölüm secerken sevdiğin değil kolay kazanabilecegin bi bölüm seç yoksa biz sevdiğimizi seçtikte ne oldu atanamadık. Açığa gelince istediğin bölüme kaydolup 2 yıl bitirip dgs ile örgüne geçebilirsin böyle yapan çok arkadaş var. Ya da üni okurken 2. Üniye sınavsız kaydolabilirsin. Üniyi okurken bi yandanda açıktan okursun dönemin şartlarına göre karar verirsin alternatifin attar

turkiyede yasamadigim icin egitim sistemini tam bilmiyorum ama istedigin bolume aof den baslayip sonra orgun ogretime gecemiyormusun ?

turkiyede yasamadigim icin egitim sistemini tam bilmiyorum ama istedigin bolume aof den baslayip sonra orgun ogretime gecemiyormusun ?
Geçebiliyorsun eğer 4 yıllık okursan notların yüksekse geçersin. Eğer 2 yıllık okursan okul bitince dikey geçiş sınavına girersin yine geçersin. Ama kontenjanlar var dikkat etmek lazım. Dikey geçiş sınavında türkçe ve matematik soruluyor.

Okulu bırakıp geçiş yapmana gerek yok ki...ikinci ünv olark açık öğretime başvurabilirsin. Böylece bir sevdiğin bölüm bir de belki de asevecek olduğun bölüme devam edersin

Peki bunu ailem duymadan nasıl yapıcam

37 yaşındayım ve hayatımın en güzel seneleri ünüversite okudugum yıllardı

O kadar özlüyorum ki kuduğum o şehr, arkadaşlarımı , ortamımı, tek basına hem okul hem kendimi idare ettiğim zamanları,
üniversitedeki sevgilimle geçen zamanlar bile geliyor arada aklıma.

O günler geçri gitti, şimdi evlilik ve iş hayatı koşturmacasındayım.
Geçenlerde uludağ üni tıp fakültesindeydim,
öğrencileri görünce resmen içim burkuldu, ben mezun olalı 15 sene olmuş ve ne zamana geri dönek istesen deseler üniversite yıllarım derim.

Bence herkesin o ortamı tatması gerek, kazandığın bölümden memnun değilsen yeniden gir , istediğin bölüme odaklan ama lise mezunu ya da aöf mezunu olarak kalma bence.

Keşke senin yasında olsam

Okumak istememek bir tercihtir. Herkes okuyacak diye bir kural yok. Ama iyi düşünün tercihinizi. Şu an okumazsanız birkaç sene sonra okumak isterseniz şu an sahip olduğunuz imkanlara sahip olamayabilirsiniz.

Bu sene hazırlanın bence. Gerekirse ailenize bir şey söylemeyin. Daha iyi ve sizinde istediğiniz bir bölüm kazanınca ben bunu okumak istiyorum dersiniz. Onlar da okumanızı istiyorlarmış bence desteklerler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…