Üniversitede yapamıyorum

Güzel giyin güzel Firdevs hanımın nihale söylediklerini yap güzel giyin güzel kokular sık saç şeklini değiştir kızlar da kendine bakan kızlarla arkadaş olmak istiyor. Sadece erkeklere çekici gelmek için değil kendine değer verdiğin için güzel bir tarzın olmalı. O zaman seninle arkadaş olmak isteyen de çok olur. Dünya olmuş ye kürküm ye dünyası

Siz onlari takmazsaniz onlar sizinle daha cok arkadas olmak ister siz kendinizi onlara bu sekilde lanse ederseniz onlar sizi zatn umursamaz neden cunku insanlar boyledir okuldayken ben de bu sekildeydm hickimse pesinden kosup arkadas aramadm ama onlar surekli benimle arkadas olmak isterdi yan siniftan bazisi tanismak icin zorlarlardi be bende arkadas olmak isteyen kimseyi geri cevirmedim yillar gecmesine ragmen hala haberlesiriz arada siz bence onlari da aramayin etkinliklerine katilmak icin aramayin birakin onlar arasinlar soyle bir durumda var aramiyolar cagirmiyolar size boyle arkadasin nasil bir faydasi olabilir okulun cok basindasiniz cok arkadasiniz olucaktir

Rica ederim, aslında şöyle, bir şekilde olay gelişiyor, zaten aynı fakültedesiniz, konu konuyu açıyor. Ben güleç yüzlüyümdür, mesela aaa peçete bitmiş dedi, tamamen o an bende peçete varsa peçete veririm. Karşınızdaki insan sizden iyi enerji aldıysa tanışırsınız, yoksa tanışmazsınız, önemli değil.
Biraz evdeki ortamdan dolayı vs asosyal bir insandım. Bir nevi edebiyata sığındığım için hitabetim kuvvetliydi o kadar, kendimi ifade etmekten çekinmezdim. Bağımsızlığı sevdim, kendi tuvalet kağıdına kadar almayı, utanmadan ped, tampon vs almayı (önceden hep anneniz aldıysa ve regle hastalık diyen bir evde büyüdüyseniz bunlar önemli adımlar). Hatta ben sizden de kötü durumdaydım şahsımca, çünkü bizim fakülte çoğu hakim-savcıyı ve siyasetçiyi yetiştiren bir yer olduğu için halen de devam eden bir fişleme kültürü vardı. Babam da memur olduğu için, kendim de memur olmak istediğim için korkardım çok, tanıştığım insanları bir de ölçüp tartmak zorundaydım. Asosyal biri için sıkıntılı zamanlardı tahmin edersiniz. Yine de çok güzel bir arkadaş grubuyla mezun oldum. En güzeli kim olduğunuzu ve nasıl bir çevre istediğinizi çözmeniz. Şunu da unutmayın, okula aslında gitme sebebimiz hem kendimize hem de insanlara faydalı olmayı öğrenmek.
Umarım gerçek ve kalıcı dostluklarınız olur, kendinizi de keşfedersiniz bu yolda. Size başarılar diliyorum, derslerinizi ihmal etmeyin lütfen ileride size dua edecek insanları düşünüp motive olun :)

ben 5 yasimdan liseyi bitirene kadar ayni okula gittim, butun arkadaslarim da oyle. inanilmaz siki bir arkadasligimiz vardi. universitede de topluca bilkente gectik. yani hic arkadas sorunu yasamadim. ama yanimda onlar var diye de yeni insanlarla tanismadim degil.

mesela bizim okulda cok unlu 3 tane kulup vardi. isletmeciler icin, muhendisler icin ve toplumsal duyarlilik icin. ben muhendis toplulugu ve toplumsal duyarliliga gittim. orada bu lise ekibinden ayri bambaska arkadaslarim oldu. kulupte yonetici oldum, sevgilimle orada samimi oldum, sehir disinda bir suru etkinlige katildik kuluple birlikte, okulda etkinlikler duzenledik, partiler verdik. bunun uzerine yurt disinda da okudum ama hala muhendis toplulugundaki arkadaslarimin yeri bende ayridir, turkiyeye donunce bazen teddeki arkadaslarimdan once onlarla bulusurum.

okulunuzda mutlaka kulupler vardir, hem sosyallesmek hem de vaktinizi gecirmek icin inanilmaz iyi bir firsat kulupler.

hicbir sey kaybetmis sayilmazsiniz, biraz daha girisken olup kafa dengi arkadaslar bulmaya calisin. kafanizin uyusmadigi insanlarla zorunluluktan arkadaslik yapmayin.

Kafa dengin değillermiş sonuçta tanıştığımız her insan kafa dengimiz çıkmayabilir , uyumsuz olabiliyoruz sırf anlaşamıyorsunuz diye kendinizi soyutlamayın insanlardan . İnsanlar özgüvensiz insanlarla arkadaşlık yapmayı sevmez yani sizden bişey bulamazlarsa sıkıcı bulurlar bende özgüven problemi çeken insanlarla anlaşamayan bir tiptim travmalarım vardı ama sonra bı kızla tanıştım ve gerçekten beni çok değiştirdi kendime getirdi çok destek oldu kafamız çok iyi uyuşuyor cidden her telefon görüşmemizde konuşmasakta sadece gülerek anlaşabiliyoruz nazar değmesin burdada konuşabileceğin iyi tatlı insanlar var sadece biraz kendini değiştirmen gerek çok negatif sen karamsarsan çekingen sen bunun üstüne git yenmeye çalış ve sınır koy herkesle çok samimi olmamaya çalış ama güler yüzlü olmayida unutma kısaca pozitif ol. Eğer arkadaş bulmak için kendini yorarsan eğitiminde aksatırsın yalnız olmakta o kadar kötü değil kendini keşfedersin eksiklerini görürsün kafan rahat olur kendinizide geliştirirsiniz

Bende daha 1 ay öncesine kadar yurttaydım diceksin e sen hamilesin ne işin var diye ama okuyordum okurken evlendim evimiz farklı şehirdeydi neyse konuya dönelim yurtta hiçbir zaman tam olarak kimseye güvenme en güvendiğin bile arkandan vuruyor emin olabilirsin arkadaşım dediğim insanların kulaklarımla bana ne kötü kelimeler kullandığını beni nasıl kıskandığını duydum oda değiştirdim yanıma aramızın iyi olduğu bir arkadaşımda geldi ama en ufak şeye alınan bir kızmış meğersem diğer 2 kızın yanında tartışma çıkıyordu sonra kendi ağlıyordu geri barışıyorduk bana diyordu sen hamile ol zaten ilk ayların burda geçecek son sınıfsın birşey olsa ben sana bakarım ben hamile oldum acillik oldum odada soruyorum parol var mı diye ayaklarına gidip yok dediler 2 kişi geri işlerine döndüler ben bir yandan üşüyorum bir yandan ateş bir yandan kusuyorum yediğimi çok kötü olmuştum yani noldu kalktım kendi başıma acile gidecektim sınıf arkadaşını ara dedi annemde eşimde aradım açmazsa kendim giderim diyordum açtı geldi benimle acilde özellikle serum fotosu attım görsünler diye yurda geldim geri odaya girdim sen bu saatte nereye gittin hamile başına diyen yok bırak kafalarını kaldırıp hoşgeldin demediler çıktım merdivene annemi aramaya baktım odadaki yakın arkadaşım bana mesaj atmış geçmiş olsun diye girdim odaya dedim çok uzakta miyim kız yüzüme niye demiyosun sonra baktım 2 3 gün odada tek duruyoruz ama bana hiç laf vermiyor en son sordum birşey mi yaptım ben diye bir sıkıntı mı var dedim yok birşey dedi döndü arkasını gitti bağırdım nasıl yok birşey diye dönüp bakmadı sonra numaramı silmiş bende bir daha sormadım ve sonra zaten korona çıkınca bıraktık okulları geldik evlere dahada konuşmuyoruz hala yani en yakınım dediğin kişiler bile arkandan vuruyor ki boşver otur odada ben kimseye gitmedim 4 sene durdum kendi yatagımda gecirirdim vaktimi sınıftada önce 1 samimi arkadaşım vardı sonra yeni bir kız geldi onuda aramıza aldık 3ümiz takıldıkçok takma arkadaş olayını sonunda ölüm yok asıl arkadaş varken daha çok üzülüyorsun

tıp fakültesinde olmak isteyen ne kadar çok insan var.bulunduğun yerin kıymetini bil okulunu aksatma.özgüven sorunun olmasın güzel bir bölüm kazandığına göre zekan yerinde.insanlara fazla anlam yükleme.en büyük hatan okula gitmemen eğer okula gitseydin zaten herkesin arkadaş edindiği dönemde sende arkadaş edinip grubunu kuracaktın.mümkün olduğu kadar çok insanla muhabbetin olsun tek bir kişiye veya gruba bağlanma.bende eskiden az arkadaşım olsun gerisi önemli değil kafasındaydım.yani ortaokul-lise döneminden bahsediyorum.sonra o çok güvendiğin azınlık grubun dağılıp ortada kalınabileceğini gördüğüm için.artık ilk ortama girdiğimde herkesle belirli bir seviyede muhabbetim olması kafasındayım.zaten zamanla daha iyi anlaştıklarınla daha çok vakit geçirirsin ama bir sıkıntı olursa da onlara muhtaç kalmazsın.şu saatten sonra derslere git ve ortamı gözlemle illaki bir arkadaş bulursun.arkadaş bulmayı ana hedefin yapma sonuçta okumaya gittin biraz akışa bırak bu meseleyi.

teşekkürler yanıtınız için, seneye katılabildiğim kadar kulübe katılmaya çalışacağım

Teşekkürler yanıtınız için, başınıza gelenler çok zor şeyler, bebeğiniz için de tebrik ederim sağlıkla büyüsün inşallah

evet ilk zamanlarla ilgili ben de çok pişmanım ama önüme bakmak durumundayım haklısınız söylediğinizi yapacağım

Teşekkürler yanıtınız için, başınıza gelenler çok zor şeyler, bebeğiniz için de tebrik ederim sağlıkla büyüsün inşallah
Teşekkür ederim O yüzden size tavsiyem kimseye bağlamayın kendinizi ben kendi başıma alışverişe gitmeyi daha çok severim hatta sinemeya gitmişliğimde var. İstemiyor mu kimse . Kendileri bilir kimseye bel bağlayamam. Odada da acarım youtube izlerim birşeyler vakit geçirmek için sizde ders çalışın tıp zor bir bölüm zaten çok sıkılıncada birşeyler izleyin kendinize vakit ayırın böyle daha mutlu olacaksınız

Çoğu üni arkadaşlıkları okul bitene kadar sonrası çöp. Hiç kafana takma sen eğitimine bak sonuçta oraya kanka bulmaya gitmedin. Ki daha 1 sınıfı bile bitirmedin ilerleyen zamanlarda çok arkadaşın olur kluplere katılırsın. Stajlar devamlı olacak illa ki çevren olur kafana takma.

İlk kaynaşma anında edinilen arkadaşlıklar çok yüzeysel ve rastgele oluyor. İlk dönem edindiğim arkadaşlarımdan hiç yakın arkadaşım olarak kalan olmadı. Hepsiyle uzaktan arkadaş düzeyindeyiz. Asıl uyuştuğum arkadaşlarımı kulüplerden edindim. Okuldaki etkinliklere ve öğrenci kulüplerine katıldım ilgi duyduğum alanlarda. Ortak ilgileriniz olunca arkadaşlıklar çok daha sağlam oluyor. Size de aynısını yapmanızı öneririm. Şu an bile katılabilirsiniz ben mezun olduktan sonra yeni açılan bir kulübe katıldım. Korona döneminde whatsapp grubundan bayağı muhabbet dönüyor özellikle. Online etkinlikler de yapmaya çalışıyorlar. Şu an herkes bir boşlukta olduğu için böyle şeylere talep artıyor. Okulunuzun sosyal medya gruplarını vs bulup oralardan kulüplere girmeye çalışın derim.

teşekkür ederim yanıtınız için, araştıracağım kulüplerin instagram sayfalarını.Halihazırda bir kulübün whatsapp grubundayım ama hiç konuşulmuyor o da bana denk geldi

Ortaokuldan, liseye ,üniversiteye geçişlerde genelde olur .ama okul bitince de okulu özlüceksiniz .Kıymetini bilin iş hayatı daha zor :)üniversite yılları birdahaki geri gelmiyor

Yahu tıp fakültesini kazanmış kızsın. Özgüvenin olsun biraz, arkadaş değişir yenisi gelir sırtından vurur işi bitince şutlar bunlar hayatın gerçekleri. Senin okuduğun okul zaten zor yok okula gitmicem yok kanka arıyorum. Dayak istiyorsun. Okuluna bak , çok çok çok acil dr a ihtiyacımız var ülke olarak. Güzel olursa kendini geliştirmiş olursa özgüvenli olursa on numara olur

teşekkürler yanıtınız için, keşke benim için de söylediğiniz kadar kolay olsa

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…