• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Üniversitede yapamıyorum

Herkese merhaba, tıp fakültesinde 1. sınıfım 6 ay kadar okula gittik sonra koronadan dolayı okul kapandı. Bu 6 ayda ben arkadaş edinemedim. Şöyle oldu, eski oda arkadaşım sayesinde yurtta ilk haftadan bi ortama girdim 6 kişilik. Onlarla çok samimiydik ( ben öyle zannediyormuşum) sonra ocak ayı gibi baktım ben aramayınca aramıyorlar beni, yurtta hepsi birbirinin odasında takılıyor benim kapıyı tıklayan yok. Okul yeni açılmıştı sınıf yabancı ortam, benim de kendimle ilgili özgüven sorunum var ilk 2 ay falan okula gitmedim ben. Zorunlu derslere gittim onlarda da kimseyle arkadaş olmaya çalışmadım yurttakilere güvendim. O herkesin samimi olduğu evreyi kaçırdım yani anlayacağınız. Sonra ocak ayında bir tek yakın olduğum bir arkadaşım kaldı yurttan, adı Ayşe diyelim. Ayşe de beni kırıyordu, bana bazen çok kaba davranıyordu (bunu kendi oda arkadaşına da yapıyordu başlarda sonra kendini frenledi) ben de çok bozuluyordum tabii birkaç kez böyle yapınca onunla konuştum bu durumu ama aramız bozulmaz diye düşünmüştüm, sonra Ayşe bi anda benle samimiyetini kesti kahve içmeye bile gelmez oldu, eski oda arkadaşımla samimi oldu. Onunla da samimiyetimiz bitince ben tek kaldım. Yurttakilerle yine görüşüyoruz bazı akşamlar beraber çıkıyoruz (2-3 haftada bir) ama ben hep ekstrayım onlar planı yapıyor ben yanlarına gidersem eğer ben de katılabiliyorum onun dışında akşamları tekim kimsenin benden haberi olmuyor yokmuşum gibi bir şey. Sizi sıkmak istemem ama bir de Büşra var yine bu yurt grubundan. Onun da okulunda pek arkadaşı yok akşamları son zamanlarda onunla takılmaya başlamıştım yalnız kalmamak için ama beraber baya sıkılıyoruz muhabbet dönmüyo yani çok farklı kafalardayız. O da beni hiç aramıyo yanıma gelmiyo hep ben onun yanına gidiyorum mesaj atıyorum napıyorsun hadi gel şuraya gidelim falan diye. Beni kullanıyor bunu hissediyorum bir arkadaş bulduğu an beni satıcak biliyorum. Ailemden ilk ayrılışım bu. benim lisede de toplasan 8-9 tane arkadaşım vardı 3ü yakındı hiçbirinin en iyi arkadaşı değildim. Hiçbiriyle de görüşmüyoruz çabaladım iletişimi koparmamak için ama hep bi bahaneleri var. Yani anlayacağınız gün 24 saat 24ünde de beni ne arayan var ne soran yani teknik olarak ben aslında yokum hesabı. Psikolojim çöktü derslerime odaklanamıyorum okul zor, zamanında bitir diyo ailem ve sürekli hüngür hüngür ağlayarak annemi babamı teyzelerimi arıyorum her boşlukta 3 saat konuşuyoruz onlar da bıktı. Okul da haftada 3 gün falan oluyor boş günlerde tekim kafayı yemek üzereyim ne yapayım neden olmuyor bu arkadaşlık işi nolur bir yardım edin.
[/

Tıp okuyorsun napacaksın arkadası sen derslerine gelecegıne bak. Şimdiki arkadaslıkların çogu sahte yapmacık ilişkiler zaman harcadıgına degmez. Akısına bırak zamanla anlasacagın bırırnı bulursun.

bayağı zor oluyor böyle ya, siz nasıl alıştınız?
Benim şöyleydi etrafımda kafa dengi bi insan yoktu hep bi çıkar vardı veya ortamları farklıydı bende düşündüm ışte yanlız kalmam onlarla olmamdan iyidir demiştim. Yurdun etrafında kedi köpek falan vardı onlarla ilgileniyodum. Film izliyodum hep. Sonrada alıştım böyle olmaya kendim yalnızlığa alıştım zamanla ama benim tek yurt değil mesela normal hayatımdada dost diyebileceğim kimse yok çünkü hep bi zararlarını ve yanlışlarını gördüm. Genelde annem arkadaşım gibidir onunla zaman geçiriyorum. Hayvanlarla zaman geçirmek aşırı mutlu ediyor mesela beni :) bu sekilde yanlızlığa alıştım. Bence sende tek başına vakit geçirince kimseye ihtiyacin olmadığını anlicaksın. Emin ol ki kötü insanlardansa yanlızlık en güzeli ama tabiki iyi birisini bulursan bırakma bu devirde zor :)

Benim şöyleydi etrafımda kafa dengi bi insan yoktu hep bi çıkar vardı veya ortamları farklıydı bende düşündüm ışte yanlız kalmam onlarla olmamdan iyidir demiştim. Yurdun etrafında kedi köpek falan vardı onlarla ilgileniyodum. Film izliyodum hep. Sonrada alıştım böyle olmaya kendim yalnızlığa alıştım zamanla ama benim tek yurt değil mesela normal hayatımdada dost diyebileceğim kimse yok çünkü hep bi zararlarını ve yanlışlarını gördüm. Genelde annem arkadaşım gibidir onunla zaman geçiriyorum. Hayvanlarla zaman geçirmek aşırı mutlu ediyor mesela beni :) bu sekilde yanlızlığa alıştım. Bence sende tek başına vakit geçirince kimseye ihtiyacin olmadığını anlicaksın. Emin ol ki kötü insanlardansa yanlızlık en güzeli ama tabiki iyi birisini bulursan bırakma bu devirde zor :)
ne güzel yazmışsınız gülümsetti beni yazınız ☺️☺️🌸 Sizinle çok benziyoruz ben de evden ayrılmadan önce genelde annemle teyzelerimle vakit geçirirdim onların olmaması belki de bu kadar arkadaş derdine düşmemin sebebi

ne güzel yazmışsınız gülümsetti beni yazınız ☺☺🌸 Sizinle çok benziyoruz ben de evden ayrılmadan önce genelde annemle teyzelerimle vakit geçirirdim onların olmaması belki de bu kadar arkadaş derdine düşmemin sebebi
Bencede bu yüzden olabilir 😊😊

senin hikayenden biraz farklı ama ben de çok sağlıklı arkadaşlıklar edinemedim okulda
ben çok cana yakın biriyimdir kolay adapte olurum muhabbete girerim
ancak ben mi böylelerine denk geldim bilmiyorum hep birbirinin arkasından konuşma söz konusu
üniversitede gerçekten insanlar çok menfaatçi oluyor. kimse kimseyi gerçekten sevmiyor

her sene 3 kişi eve çıktım, ve her sene 2ye 1 gruplaşma oldu o 1 de bendim tabi
sanırım çok dobrayım ve hastalık derecesinde temizlik takıntım var
enayi gibi hep ben temizlik yapınca onlara patlıyordum böylece ağızlarına laf vermiş oluyordum tabi

okullar kapandı ama her şey normale döndüğünde bir yerde çalışabilirsin
insanlarla aynı ortama girdiğinde ister istemez sosyalleşiyorsun
kütüphanede görev alabilirsin
1-2 gerçek arkadaş edindiğinde zaten bu sana yetiyor

artı, kimseden medet umma. evde/yurtta eğlenebilmeyi öğren
film izle hobi edin
bırak çağırmasınlar seni. çok bunalırsan ara sıra sen çağırırsın
ve aman diyim 3 kişi eve çıkma :rolleyes:

senin hikayenden biraz farklı ama ben de çok sağlıklı arkadaşlıklar edinemedim okulda
ben çok cana yakın biriyimdir kolay adapte olurum muhabbete girerim
ancak ben mi böylelerine denk geldim bilmiyorum hep birbirinin arkasından konuşma söz konusu
üniversitede gerçekten insanlar çok menfaatçi oluyor. kimse kimseyi gerçekten sevmiyor

her sene 3 kişi eve çıktım, ve her sene 2ye 1 gruplaşma oldu o 1 de bendim tabi
sanırım çok dobrayım ve hastalık derecesinde temizlik takıntım var
enayi gibi hep ben temizlik yapınca onlara patlıyordum böylece ağızlarına laf vermiş oluyordum tabi

okullar kapandı ama her şey normale döndüğünde bir yerde çalışabilirsin
insanlarla aynı ortama girdiğinde ister istemez sosyalleşiyorsun
kütüphanede görev alabilirsin
1-2 gerçek arkadaş edindiğinde zaten bu sana yetiyor

artı, kimseden medet umma. evde/yurtta eğlenebilmeyi öğren
film izle hobi edin
bırak çağırmasınlar seni. çok bunalırsan ara sıra sen çağırırsın
ve aman diyim 3 kişi eve çıkma :rolleyes:
Teşekkürler yanıtınız için gerçekten çoğu insan dediğiniz gibi çıkarcı ortamcı, öyle olunca ben de bu grupların aralarına girmek de istemedim arada 1-2 iyi insan bulursam süper olur rahatlarım. Ama artık kimseden bir şey beklemeyeceğim dediğiniz gibi.

Back