• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

üniversite okurken çalışmak,tavsiyesi olan varsa...

wonderwoman97

istikrarlı uyumsuz
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
5 Ekim 2016
681
1.372
33
merhabalar,
özel bir üniversitede %50 burslu okumayı düşünüyorum seneliği 16 bin tl gibi. Tabi her geçen sene artıyor.
Okurken bir yandan çalışsam,altından kalkabilir miyim, aranızda hem okuyup hem çalışan biri olduysa tavsiyesi var mıdır?
Okulun çalışma bursu var ancak çok cüzi miktar olduğunu söylüyor herkes. Part time iş bulmayı düşünüyorum.
Şimdiden teşekkür ederim.

16 binin tamamını part time çalışarak ödeyemezsin galiba :/ Okulun da çalışma olanağı haftalık 15-20 saat çalışmak oluyor. Vakit bulamayabilirsin dersler bir yandan vs. Bir arkadaşım geceleri barmenlik yapardı ama hem erkekti hem de çok yoruluyordu. Senlik bir iş değil yani.

merhabalar,
özel bir üniversitede %50 burslu okumayı düşünüyorum seneliği 16 bin tl gibi. Tabi her geçen sene artıyor.
Okurken bir yandan çalışsam,altından kalkabilir miyim, aranızda hem okuyup hem çalışan biri olduysa tavsiyesi var mıdır?
Okulun çalışma bursu var ancak çok cüzi miktar olduğunu söylüyor herkes. Part time iş bulmayı düşünüyorum.
Şimdiden teşekkür ederim.
garanti degil is bulman hayat bu dönem dönem bulursun bulamadıgın zaman yetmeyecekse bütceniz girisme

16 binin tamamını part time çalışarak ödeyemezsin galiba :/ Okulun da çalışma olanağı haftalık 15-20 saat çalışmak oluyor. Vakit bulamayabilirsin dersler bir yandan vs. Bir arkadaşım geceleri barmenlik yapardı ama hem erkekti hem de çok yoruluyordu. Senlik bir iş değil yani.
haftalık 15 saatmiş en fazla. bazı iç çamaşırı markaları falan alım yapıyor part time için ama kredi taksitlerine destek olurum en azından diye düşündüm.

Mesela okul saatlerine göre buluyorsunuz.İkinci öğretim oldugu zaman daha faydalı oluyor part timeçalışmalar.Çalışanlar oluyor elbette bu iş seciminize bağlı genelde garsonluk,mağazacılık gibi işler yapılıyor bunlar yorucu.

Mesela okul saatlerine göre buluyorsunuz.İkinci öğretim oldugu zaman daha faydalı oluyor part timeçalışmalar.Çalışanlar oluyor elbette bu iş seciminize bağlı genelde garsonluk,mağazacılık gibi işler yapılıyor bunlar yorucu.
bazı mağazalar okul saatine göre ayarlıyormuş iş saatini. elbette yorucu olacak ama ya büyük bir şehirde iyi bir okulda okuyacağım ya da kıbrıs'ta...

haftalık 15 saatmiş en fazla. bazı iç çamaşırı markaları falan alım yapıyor part time için ama kredi taksitlerine destek olurum en azından diye düşündüm.

Taksitlere destek olabilirsin okulda çalışarak o cüzi miktarla en azından ailenden ekstra harçlık almazsın. Ama senelik okul taksidini tek başına ödemek çok çok zor olurdu.

O zaman mantıklı ama part time işe güvenerek kredi çekme. Nolur nolmaz iş bulamazsın işten çıkartılırsın belli olmaz. Seni rahatlatmak için olsun part time iş.
ailem çekecek krediyi. hani onlar bir miktar ben bir miktar koyarak ödenir mi diye düşünüyorum..

Ben çalıştım
Garsonluk yaptım
Organizasyon şirketinde çalıştım
Baristalık yaptım
Okul kütüphanesinde çalıştım
Bir arada gayet gidiyor
Hatta hayatın çok daha düzenli oluyor

Taksitlere destek olabilirsin okulda çalışarak o cüzi miktarla en azından ailenden ekstra harçlık almazsın. Ama senelik okul taksidini tek başına ödemek çok çok zor olurdu.
yani aslında yabancı dilim iyi çeviri işi alabilir miyim ki diye düşündüm. ödev falan yapabilirim para karşılığı hem daha kolay olur.

Ben çalıştım
Garsonluk yaptım
Organizasyon şirketinde çalıştım
Baristalık yaptım
Okul kütüphanesinde çalıştım
Bir arada gayet gidiyor
Hatta hayatın çok daha düzenli oluyor
okulunuzu etkiledi mi peki? bir de saatlerini nasıl ayarladınız acaba işverenler anlayışlı davranıyor muydu?

yani aslında yabancı dilim iyi çeviri işi alabilir miyim ki diye düşündüm. ödev falan yapabilirim para karşılığı hem daha kolay olur.

Ona bulaşma bence. Çevirmenlik yapmak sadece yabancı dilin iyi olması demek değil terimlere hakim olmak vs. İnsanlar bunun eğitimini alıyorlar yıllarca, birçok öğrenci kalkışıyor bu işe altyazı çevirilerinde bile görüyorum mecazdan, anlamdan bihaber olduklarını. Bu alanda profesyonel değilsin o yüzden yapma. Okulda çalışmak bence en mantıklısı.

okulunuzu etkiledi mi peki? bir de saatlerini nasıl ayarladınız acaba işverenler anlayışlı davranıyor muydu?
İşe girerken öğrenci olduğumu söylüyordum garsonluk ve baristalık yaparken saatlerimi derslere göre ayarlıyorduk
Organizasyon işleri genelde akşam oluyor zaten yada haftasonu
Okul kütüphanesi direk ders programına göre ayarlıyor çalışma saatlerini
Çalışmadığım zamanlarda ders notlarım daha düşüktü
Arkadaş toplanmaları gezmeler tozmalar ile zaman geçiyordu
Çalışırken hayatım daha düzenliydi derslerimede çalışabiliyordum
Üstelik sen sanırım ailenin yanında yaşayacaksın
Ben farklı bir şehirdeydim evin işlerini yemeğimi falanda kendim yapıyordum

Back
X