Üniversite mezunu ev hanımı olmak??

Merhabalar ben özel bir üniversiteden birincilik ile mezun oldum. Zaten okulumu da tam burslu olarak okumuştum. Aynı zamanda lise 1den bu yana maddi sıkıntılar sebebi ile çalışıyorum okul zamanları part time tatillerde full time olmak üzere. 3 hafta sonra düğünüm var geç ay müdür olarak çalıştığım işten istifa ettim. Senelerdir çalıştığım için biraz dinlenmek istiyorum ama açıkçası canım çalışmak istemiyor. Nişanlım da bu durumu bana bırakmış durumda çok şükür maddi bir sıkıntımız da yok. Ama nedense ben bu konuda kendimi kötü hissediyorum. Aynı durumda olan var mı üniversite mezunu olup ev hanımı olmayı seçen?
Ben zorunlu ev hanimiyim malesef.okulu2012de bitirdim sinava falan hazirlanayim derken evlendim iki yil sonra bi de cocuk yaptim simdide mulakat kovaliyorum devlete girecegim diye ugrasmakla hata ettim ben.yerinde olsam işimi asla birakmam evde hersey ayni.ve gun gectikce depresyona giriyorsun bu arada benim de maddi sikintim yok cok sukur.ama çalışmak sadece maddi getiri olarak gorulmemeli.iyi dusun derim.

zorunlu bir sey olmadigi surece ( hastalik, bazi agir sartlar ...) bence calismalisin. Ben olsam, madem calismayacan, ne diye onca sene hem kendni hem aileni yiprattin diye sorarim.

Çalışmayı sadece maddiyatla ilişkilendirirseniz elbette istemezsiniz. Kendi paranı kazanmak her şeyden güzel bence. Ben kendi adıma asla evde oturamam hayatımı garantiye almalıyım eşimle çok çok mutlu olmama rağmen yarınımın ne olacağı belli değil. Önce kendi geleceğimi düşünmeliyim meslek benim için önemli.

İçler acısı gerçekten. Arkadaslar ne kapitalizmden bahsediyorsunuz. Oecd 2016 verilerine göre turkiyede kadınların %78i çalışmıyor zaten. Ama yemeye içmeye tuketmeye devam ediyor avci-toplayici özüne geri dönmedi yani. Esek gibi ayak ustunde calisma hakkini alamama bunlara ben de karsiyim ama hic calismamak nedir. Aksam eşiniz geldiginde ne anlatacaksiniz. Sosyalleşmek günlerde mi olacak. Ben kadinlara ülkeye laf edince kizarsiniz milliyetçi ruhunuz kabarir ama kalkinmak icin kimsenin en ufak cabasi yok. Madem durumunuz iyi birinin altinda calismaya gerek yok o zaman is kurun istihdam saglayin. Ama yok siz balik tutmayi değil yemeyi seviyorsunuz. Ve bunun adi "yeni nesil hayat kadinligi" bence.

Merhabalar ben özel bir üniversiteden birincilik ile mezun oldum. Zaten okulumu da tam burslu olarak okumuştum. Aynı zamanda lise 1den bu yana maddi sıkıntılar sebebi ile çalışıyorum okul zamanları part time tatillerde full time olmak üzere. 3 hafta sonra düğünüm var geç ay müdür olarak çalıştığım işten istifa ettim. Senelerdir çalıştığım için biraz dinlenmek istiyorum ama açıkçası canım çalışmak istemiyor. Nişanlım da bu durumu bana bırakmış durumda çok şükür maddi bir sıkıntımız da yok. Ama nedense ben bu konuda kendimi kötü hissediyorum. Aynı durumda olan var mı üniversite mezunu olup ev hanımı olmayı seçen?

Bende evlenmeden önce finans Müdürlüğü yapıyordum
Evlendim şimdi çalışmıyorum
İlerde belki danışmanlık pozisyonunda çalışırım ama
Yıllarca yoruldum zaten mesaili bir iş istemiyorum
İnsan sadece çalışmak için okumaz ki
Hayatı öğrenmek, ilim öğrenmek
Sosyal hayattan geri kalmamak
İleri de doğacak çocuklarına okullarında yardımcı olabilmek İçinde okur
Mesleğini icra edip etmemek senin seçimine kalmış

="rozahak, post: 52822145, member: 46221"].

"Canım yemek yapmak istemezse" bakın kendini söylüyorsunuz. " canı yemek yapmak istemezse şöyle şöyle ben yaparım.." diyemiyorsunuz. Çünkü ezelden beri kadına yüklenmiş işler bunlar. Haa kabul ediyor muyum asla.
öyle diyorum çünkü ben 13.30 da evde oluyorum ve o gün tek yaptığım yemek o da yaparsam. Yani eşime göre çok çok az çalışıyordum geçen sene. Ezelden beri kadına yüklenmiştir ama değiştirmek kadının elinde. Bunu da okuyarak çalışarak öğrenerek hayatta daha çok söz sahibi olarak yapabilir bence. Konudaki gibi nişanlım yardım etmez bir de 3 çeşit yemek bekler evi temiz bekler diyerek değil..evlenmeyecek o zaman.

Şu an tam olarak öyleyim.Bir hafta oldu evleneli işletme lisans mezunuyum.İki yıl oldu okul biteli hiç çalışamadım.Görüşmelere gittim olmadı.Başta nişanlıyım diye almadılar şimdi evliyim çocuk yaparım diye almazlar ben durumu kabullendim.Senşn hiç diilse çalışma geçmişin var bi süre evde dur sıkılırsan girersin.

İçler acısı gerçekten. Arkadaslar ne kapitalizmden bahsediyorsunuz. Oecd 2016 verilerine göre turkiyede kadınların %78i çalışmıyor zaten. Ama yemeye içmeye tuketmeye devam ediyor avci-toplayici özüne geri dönmedi yani. Esek gibi ayak ustunde calisma hakkini alamama bunlara ben de karsiyim ama hic calismamak nedir. Aksam eşiniz geldiginde ne anlatacaksiniz. Sosyalleşmek günlerde mi olacak. Ben kadinlara ülkeye laf edince kizarsiniz milliyetçi ruhunuz kabarir ama kalkinmak icin kimsenin en ufak cabasi yok. Madem durumunuz iyi birinin altinda calismaya gerek yok o zaman is kurun istihdam saglayin. Ama yok siz balik tutmayi değil yemeyi seviyorsunuz. Ve bunun adi "yeni nesil hayat kadinligi" bence.

Yine yazıcam, yine taşlanıcam. Bu kafayla kadınlar toplumdan boşuna saygı beklemesin. Evi geçindirmek için 7de uyanıp yola düşen, elin ağız kokusunu çeken erkekle, onun getirdiği parayı yiyen kadın asla eşit olamaz. Kadınlar birey olmak istemiyor, hep yazıyorum. Ünvan, kariyer, başarı, toplumda işyerinde söz sahibi olmak istemiyor kadınlarımız. Hiçbirinin çalışmakta gözü yok, tüm gayeleri zengin koca bulmak , bu kadar.

Son soruya önce çalışmış sonra ev hanımı olarak hayatına devam etmiş ben de cevap vereyim. Müşterek hayattaki erkeğin üzerine aldığı vazifelerin sözde kaldığını düşünüyorum. Eşiniz sizin kadar evi takip ediyor mu? Eşiniz sizin kadar bebeğin bakımıyla ilgileniyor mu? Eşiniz evde neyin eksik olduğundan haberdar mı? Siz eşinize çamaşırları, bulaşıkları, ütüleri siz yardım istemeden yaptığına şahit oldunuz mu? Öyleyse bravo.
Benim cevabım, müşterek hayat lafı sadece sözde kalıyor. İcraat ise yok. Anca ben yardım isteyeceğim. Anca ben söyleyeceğim şunları şunları yapalım diye. Görünen o ki kadın dışarda çalışırken evde çalışmaya da devam ediyor.
Eğer erkek ben çalışmak istemiyorum deyip tam manasıyla benim ev hanımlığımı( temizlik, işten eve gelince yemeğimin hazır olması, ardına çayımı koyup, bulaşıklarla temizlikle ilgilenecek, bebekle tam manasıyla ilgilenecekse) ben razı gelirdim erkeğin çalışmayıp benim çalışmama. Ve müşterek hayatta sözde varolmama.

Bu konuda gerçekten şanslıyım ,bebeğim küçükken emzirme dışında eşim herşeyi yapıyordu :) benim ona söylememe gerek kalmıyor , azımsanmayacak şekilde bana yardımcı oluyor ,kayınvalidem sağolsun kızı olamadığı için tum oğullarını bu şekilde yetiştirmiş ,tabi bir kadın gibi olamaz yine de yani hadi domates konservesi yapalım demez ama alınca yardımcı olur :)

.

"Canım yemek yapmak istemezse" bakın kendini söylüyorsunuz. " canı yemek yapmak istemezse şöyle şöyle ben yaparım.." diyemiyorsunuz. Çünkü ezelden beri kadına yüklenmiş işler bunlar. Haa kabul ediyor muyum asla.

Kim bunu kadınların üstüne görev vermiş bilmiyorum ama bazı kadınlarda mesela gereksiz yere kendini paraliyor,herseyi yetiştirmenin derdinde sonra yoruluyor ama kocisine hizmet etmekten geri kalmıyor ,diğer taraf ayaklarını uzatmış çayını yudumluyor bu adalet değil sonra kadın takdir edilmek istiyor ama görevi gözüyle bakıldığı icin takdir edilmiyor hani yetişmediği yerde eşten yardım istenebilir ama bazı kadınlar çilekeş olmayı seviyor

Kim bunu kadınların üstüne görev vermiş bilmiyorum ama bazı kadınlarda mesela gereksiz yere kendini paraliyor,herseyi yetiştirmenin derdinde sonra yoruluyor ama kocisine hizmet etmekten geri kalmıyor ,diğer taraf ayaklarını uzatmış çayını yudumluyor bu adalet değil sonra kadın takdir edilmek istiyor ama görevi gözüyle bakıldığı icin takdir edilmiyor hani yetişmediği yerde eşten yardım istenebilir ama bazı kadınlar çilekeş olmayı seviyor

Aynen aynen çilekeş kadınlarımız var eve para getirmeyi görev bilmiş ev işi çocuk herşeyi üzerine alıp sonra ben yoruldum hayat moduna giriyoruz gerek yok ki ya bir şeyleri eksik yapalım ki eşlerinin tamamlasın

İşi bırakmamın sebebi sağlık sebepleri. Ki nişanlım çalışmamamdan yana.
nişanlın çalışmamamndan yana ise sana gelecekte başına gelecekleri söyleyim bu zamana kadar iyi kötü kendin kazanmış harcamışsın şimdi bir erkeğin eline muhtaç olacaksın kendisinin karakterini bilemem ama eğerki sen istemeden önüne para koyacak bir adam değilse bir süre sonra ondan para istemek zoruna gidecek, hem ev işi dediğin her gün yapılan birşey değil aşırı titiz değilsen haftada bir temizlik gunluk yemek yeterli yani evde de bir süre sonra yapacak şey bulamayacaksın, hamile olsan bebek olsa anlarım da şu an senin durumundaki birinin sırf evleniyorum eşimin maddi durumu iyi diye düşünüp işi bırakması yanlış geliyor bana, böyle yapan arkadaşlarım vardı bir süre sonra evde sıkılmaktan, butun gun evde olduklarından eşlerinin onlara evde hizmetçi muamelesi yapmalarından,eşleri gezerken onalrı evde beklemekten ötürü kendilerini ilk buldukları fırsatta iş hayatına geri dönmüş olarak buldum.
iyi düşünün bence ara verebilirsiniz ama zaten piyasa şartları da kötü, uzun vadeli ara olmasın sonra pişman olursunuz.

Maddi olarak kocam da olsa kimseye bağımlı olmayı sevmiyorum. Yemişim kapitalistliğini, herkes kapitalist sistem der ama herkeste son model telefon olur. Bana böyle şeylerden dem vurmak saçma geliyor. Bence çalışmalısın, sonra burada konularda görüyoruz, boşanıyorum,2 çocuğum var ya çalışmıyorum ya bıraktım, akıl verin. Ayrıca çalışırken size yardım etmeyen adamlarla evlenmek sizin suçunuz, sizin tercihiniz. Öyle insanlarla evlenmeyin o zaman. Bir insanın çalışması, ev süpürmekten, yemek yapmaktan daha iyidir her zaman.

Eğer çalışırsanız kendi işinizi kendiniz yapmayabilir, bir yardımcı tutabilirsiniz. Ama çalışmazsanız, evde bütün işi kendiniz yapmak zorundasınız.
Elbette bu bir tercihtir. Çalışmak bir kadını sadece para sahibi yapmaz, iyi bir iş aynı zamanda iyi bir statüdür. Herkes çalışmak zorunda değil ancak bu kadar eğitimin üzerine ben çalışmıycam demek... Bilmem, garip sanki

Bu sabah keyifle işe gidenlere selam olsun :halay:

Baya bir elestirilmis sistem elestirim.
Bekliyordum zaten.
Ama sanki kocaniz calissin siz oturun demisim gibi algilanmis onu bir duzelteyim, zaten demistim atiyorum 2 evim olsa kirasini yiyip gezsem, ya da ne bileyim dukkanim, tarlam, faizini yiyebilecegim nakit param falan da olabilir sıkıntı yok :bicak:
Ama hicbiri yok, calisiyorum, olup da calismayana bos insansin, statun yok vs vs demem, kadin yiyip icip geziyor fıstık gibi hayati var, ben senede 15 gun tatil yapiyorum o bütün yaz yazlikta, arada avrupada falan, biri eziklenecekse o beni eziklesin :dondurma:
Sistem bize nasil da dayatmis title aşkını, degerin title in kadar, ne yazik.
Calismiyorken haftada 2 kitap bitiren, her gun en az 1 film izleyen, belgeselleri takip eden, sokak hayvanlarina, alisverise, kisisel bakimina ve gelisimine vakit ayiran, yabanci dillerini gelistiren ben cahildim de calisirken ayda 1 kitabi anca bitiren ben kiymetli oldum, cunku bir title im var o giris kartinda "hebelube uzmani" yaziyor ya, sosyal oldum, calismiyorken haftada 2 gorustugum arkadaslarimla ayda bir bulusabiliyor olmam bu gercegi degistirmedi....
Calismayan kadin diyince neden akla butun gun muge anlı izleyip gunlerde kisir tokusturan teyzeler geliyor bilmiyorum... ama egitimli, kendini gelistirmis, vizyon sahibi bir kadin, hayati boyunca hic calismasa da hem kendine hem dunyaya faydasi olur.
Bunlar yoksa zaten o etiketlerin alti boş kalmaya mahkum degil mi...

Herkes çalışmak ya da çalışmayı sevmek zorunda değil. Sosyalleşmek sadece iş hayatıyla olmuyor diye düşünüyorum ama şartlar malum, 4 5 bin liraya güvenip iş bırakmak akıl karı değil.

Geçenlerde bir kadınla tanıştım konsoloslukta, damadı ona ev almış kızına uzak oturmasın diye mesela. Kızı da çalışmıyormuş, arkadaşlarıyla gideceği tatil için pasaportunu yeniletiyordu, o sırada konuştuk. Şimdi bu damadın bariz yüksek bir geliri var ve boşansalar bile kadın hayatını rahat şekilde sürdürebilecek kadar nafaka alabilir. İyi gelir dediğiniz aslında iyi olmayan 4 5 bin liraya şu an için güvenip, hele türk lirasının durumu malumken, gelecekteki olası bir boşanma/ölüm durumunda ortada kalıp sürünmek çok da uçuk bir ihtimal değil. Biraz gerçekçi bakmak lazım olaya.

Açıkçası hem ev işi yapıp hem çalışmak istemiyorum. Çünkü biliyorum ki nişanlımın bu konuda bana bir yardımı dokunmayacak. Kendi işimi yapmak istiyorum mesleğim pastacılık. Ama girip de bir yerde çalışmak istemiyorum.

Bu sizin seciminiz. Kendinizi suclu hissetmeyin. Evlilikte bir suru yuku yuklenmek zorunda degilsiniz. Yarin birgun ihtiyaciniz oldugunda mesleginiz elinizde nasilsa o zaman calisirsiniz.

Ya da baktiniz çok sıkılıyorsunuz, kurslara filan gidersiniz. Ya da evde pasta yapip cevrenize satabilirsiniz.

Dayatmalara gelmeyin. Ben de yillardir calisip okudum ve mezuniyetten beri hala calisip okuyorum. Ben de bikmis durumdayim. Maddiyati kazanacagiz diye maneviyati kaybetmek zorunda degiliz.

Maddi durumu iyi eş bulunca çalışmayacaksan eğer o sıraları neden işgal ettin okulda ? Çalışmayı sadece para olarak gördüğünüz için , parayı bulduğunuz anda çalışmaktan vazgeçiyorsunuz. Mal,mülk,yatırım derdim hiçbirzaman olmadı. Kendime yetecek kadarı zaten var. Ailemden gelecekler zaten belli.. eşimin işi,para konusu falan oralara hiç girmiyorum. Çalışmayayım mı yani ? Yıllarca ne için emek verdim ben ? Ailem zaten zengindi,hiç okumasaydım ozaman. Ne safmışım ben,gezmek tozmak varken okumakla vakit harcamışım.. şimdide eşimin parasını yemek varken ben sabah erken uyanıp işe geliyorum..
çalışmak hayat standartlarını yükseltmek içindir. Çalışıyorsan evinde çalışanında olmalı zaten. Hem çalış hem evde cam sil diyen yok sana. Ben çalışmasamda evdeki o işleri yapmazdım ya neyse.. evdeki işi yapmak için mesleğini yapmayan birinide gördüm ya bugün daha ne olsun..

Eğer çocuğun varsa bakıcıya para vereceksin, çalışıyorum deyip eve yardımcı alacaksın yani bütün paran gidecek sonra çalışıyorum ekonomik özgürlüğüm var diyeceksin bu nasıl iş anlamadım? Ben çalışmıyorum, çocuklarıma da kendim bakıyorum evimi de kendim temizliyorum kafam rahat, ekonomik özgürlüğümde var. Çalışan kadınlara da saygım var herkesin kendi tercihi saygı duyulmalı.

Ya allahaskina herkes yiyip icip gezip tozsa, diger ulkeler uzaya giderken sen boklu batan dünyada uc cocugunla kalakalsan mutlu mu olacaksin. Kitap okuyarak belgeselle vs kendini bi yere kadar gelistirirsin. Insanlarin birbirleriyle etkilesmesiyle cikio o kitap belgeseller zaten calismayan tembel insanlar sayesinde degil.

Eskiden annelerimiz utanirdi calismiyorum, erkek eline bakiyorum demeye. Simdi guya modern kadinlar ne var bunda diyor. Pes. Hic mi gururuna dokunmuyor yahu. Bundan 3 sene sonra adam sana o niye satın aldin dese kendi parami kazaniyorum alicam tabi diyemiceksin ve is hayatina dönmeye kalksan donemeyeceksin. 3 yildir nerdeydin diyecekler. Ara vere vere ebedi issiz oluyorsunuz. Ev hanimiyim diye duzeltip durmayin ayrica, issizsin iste.

Back