Üniversite mezunu ev hanımı olmak??

Merhabalar ben özel bir üniversiteden birincilik ile mezun oldum. Zaten okulumu da tam burslu olarak okumuştum. Aynı zamanda lise 1den bu yana maddi sıkıntılar sebebi ile çalışıyorum okul zamanları part time tatillerde full time olmak üzere. 3 hafta sonra düğünüm var geç ay müdür olarak çalıştığım işten istifa ettim. Senelerdir çalıştığım için biraz dinlenmek istiyorum ama açıkçası canım çalışmak istemiyor. Nişanlım da bu durumu bana bırakmış durumda çok şükür maddi bir sıkıntımız da yok. Ama nedense ben bu konuda kendimi kötü hissediyorum. Aynı durumda olan var mı üniversite mezunu olup ev hanımı olmayı seçen?

esimin gorevi geregi yurt disindayiz, istifa edip gelmek zorunda kaldim buraya.
evde olmayi hic sevmedim.
basta "ne guzel her gun yururum, muze gezerim vs" diyordum ama oyle olmuyormus ki ben uzaktayim gelen giden kimsem yok.
tavsiyem balayina cikin, yillik zininizi kullanin. isinizin basina geri donun.

canımcım diyorum ya, ekonomik imkanı varsa ve çalışmak istemiyorsa cinsiyetten bağımsız olarak herkes hayatı istediği gibi yaşayabilmeli ve bunun için suçlanmamalı, yaftalanmamalı, hakarete uğramamalı.
adamın bakırköyde işhanı var, bir ayda aldığı kira getirisi benim bir ömür kazanacağımdan fazla, çalışmak istemiyor, çalışmıyor, dünyayı geziyor, instagramda ve blogunda paylaşıyor, e bi de ordan gelir elde ediyor. şimdi bu adam neden her sabah 7 ye saat kurup işe gitsin? sen böyle bir imkana sahipken ve zevk aldığın bir mesleğin de yokken çalışır mısın? ben çalışmam.
çok sevdiğim bir işim olsaydı sanatçı, sporcu olsaydım evet, ama adam gazetcilik mezunu, neden çalışsın yahu, neden asalak olsun bunun için, herkes atom fiziği profesörü değil ki :KK70:
Tamam da sizin bu mantığınızla dünyada yapılması gereken işleri de kimse yapamaz ki. Kimse çöp ya da ev temizlemek istemez heralde severek. Yani sizin söyledikleriniz çok ütopik, yukarıda bana verdiğiniz örneklerde çok ütopik. Türkiye'de yukarıda söylediğinizi yapan, yapabilen kaç kadın var? Ben aileden zengin olsam da çalışırım, benim kafa yapım bu. Ama tabii ki aşırı zengin olup çalışmayan insanları anlarım ama dediğim gibi yine çok uç örnekler. Ben kendime biçilen "sadece anne ol, evde otur" rolunu benimsemiyorum. Türkiye'de ev hanımlarının büyük bir çoğunluğu maalesef hiç bir şey yapmayan tipler. Etraf evlenince işi bırakıcam diyen gencecik kızlarla dolu. Sizin dediğiniz gibi aileden çok yüklü gelir kalsa tamam çalışmasın, kadını da erkeği de ama benim dediğim evlenince işten ayrılıp, sadece ev+çocuk döngüsünde yaşayan kadınlar.

Açıkçası hem ev işi yapıp hem çalışmak istemiyorum. Çünkü biliyorum ki nişanlımın bu konuda bana bir yardımı dokunmayacak. Kendi işimi yapmak istiyorum mesleğim pastacılık. Ama girip de bir yerde çalışmak istemiyorum.

Nişanlım,benim hem çalışıp hem her işi yapmama rağmen bana yardım etmeyecekse ben o işi 5 kere daha düşünürüm,çünkü zaman böyle.

Tamam da sizin bu mantığınızla dünyada yapılması gereken işleri de kimse yapamaz ki. Kimse çöp ya da ev temizlemek istemez heralde severek. Yani sizin söyledikleriniz çok ütopik, yukarıda bana verdiğiniz örneklerde çok ütopik. Türkiye'de yukarıda söylediğinizi yapan, yapabilen kaç kadın var? Ben aileden zengin olsam da çalışırım, benim kafa yapım bu. Ama tabii ki aşırı zengin olup çalışmayan insanları anlarım ama dediğim gibi yine çok uç örnekler. Ben kendime biçilen "sadece anne ol, evde otur" rolunu benimsemiyorum. Türkiye'de ev hanımlarının büyük bir çoğunluğu maalesef hiç bir şey yapmayan tipler. Etraf evlenince işi bırakıcam diyen gencecik kızlarla dolu. Sizin dediğiniz gibi aileden çok yüklü gelir kalsa tamam çalışmasın, kadını da erkeği de ama benim dediğim evlenince işten ayrılıp, sadece ev+çocuk döngüsünde yaşayan kadınlar.

ama ben ilk yorumumdan itibaren demiştim,
bir insan istemiyorsa ve imkanı varsa çalışmıyor diye suçlanmamalı.
yani 1. tip istemiyor ama zorunda (bknz ben) çalışacak, mecbur çünkü, istese de istemese de çöp toplayacak, tuvalet yıkayacak, muhasebe defteri tutacak, aşı yapacak, çağrı alacak, otobüs sürecek vs vs
2. tip çalışmak istiyor, iş hayatında olmayı seviyor, o zaman sorun yok zaten maddi durumdan bağımsız, istiyor çalışıyor, süper bir hayat, mutlu mesut, sorunsuz, kendisine güzel bir kariyer dileyelim hep birlikte.
3. tip çalışmayı istemiyor ve zorunda da değil, eeee neden bu koşullarda çalışmıyor diye hayat kadını, asalak, iğrenç, pis lanet biri olsun ki? zevkleri ya da hayattan beklentisi çoğunluğunkinden farklı diye mi? nerde kaldı özgürlük, kişisel tercihlere saygı?
okumayıp, çalışmayıp çocuk yaşta evlenip ağlayanlara herkesten çok ben kızıyorum, ama hayatını bir şekilde maddi garantiye almış birine neden para kazanacağın bir işte çalışmıyorsun demek, direk o kişinin kişisel tercihine saygısızlık. çalışmak isteyen birine neden çalışıyorsun, otursana enayi misin demek gibi bişey.

Son düzenleme:
Ya ayrıca buradaki ''canın ne isterse onu yap'' diyen bazı arkadaşlar neden erkeklerin aynı istekleri için ''böyle erkeklik mi olur ya'' diye isyan ediyorlar ? Onlarınki can değil mi her gün işe gitmek zorunda olsunlar ?
Madem kadın-erkek eşitlik istiyoruz bu konuda da eşitliği savunmak gerek.Madem bir kadına böyle bir hak tanınıyor ya evin işi ya başka bir iş,aynı hakkı bir erkeğe de tanımak gerek.Belki onun da biraz molaya ihtiyacı vardır.

Merhabalar ben özel bir üniversiteden birincilik ile mezun oldum. Zaten okulumu da tam burslu olarak okumuştum. Aynı zamanda lise 1den bu yana maddi sıkıntılar sebebi ile çalışıyorum okul zamanları part time tatillerde full time olmak üzere. 3 hafta sonra düğünüm var geç ay müdür olarak çalıştığım işten istifa ettim. Senelerdir çalıştığım için biraz dinlenmek istiyorum ama açıkçası canım çalışmak istemiyor. Nişanlım da bu durumu bana bırakmış durumda çok şükür maddi bir sıkıntımız da yok. Ama nedense ben bu konuda kendimi kötü hissediyorum. Aynı durumda olan var mı üniversite mezunu olup ev hanımı olmayı seçen?
üniversite mezunu olup ev hanımı olmayı seçenlerin alnını karışlayayım. bu da benim seçimim :)

yani 1. tip istemiyor ama zorunda (bknz ben) çalışacak, mecbur çünkü, istese de istemese de çöp toplayacak, tuvalet yıkayacak, muhasebe defteri tutacak, aşı yapacak, çağrı alacak, otobüs sürecek vs vs
2. tip çalışmak istiyor, iş hayatında olmayı seviyor, o zaman sorun yok zaten maddi durumdan bağımsız, istiyor çalışıyor, süper bir hayat, mutlu mesut, sorunsuz, kendisine güzel bir kariyer dileyelim hep birlikte.
3. tip çalışmayı istemiyor ve zorunda da değil, eeee neden bu koşullarda çalışmıyor diye hayat kadını, asalak, iğrenç, pis lanet biri olsun ki? zevkleri ya da hayattan beklentisi çoğunluğunkinden farklı diye mi? nerde kaldı özgürlük, kişisel tercihlere saygı?
okumayıp, çalışmayıp çocuk yaşta evlenip ağlayanlara herkesten çok ben kızıyorum, ama hayatını bir şekilde maddi garantiye almış birine neden para kazanacağın çalışmıyorsun demek, direk o kişinin kişisel tercihine saygısızlık. çalışmak isteyen birine neden çalışıyorsun, otursana enayi misin demek gibi bişey.
İşte sıkıntı orada ya aslında maddi güvenlik dedikleri şey , eşlerinin aldığı 4-5 bin lira para. Boşanınca uçup gidebilecek bir para. Hani öyle aylık 70.000 tl kira geliri olan bir apartmana sahip olmak değil. Benim annem evlenirken öğretmenlik teklifini reddetmiş sonra babamla boşandılar, öyle pişman oldu ki anlatamam. Bizim çevremizdeki kadınlarda aynı bu profil işte evet ben şu an kocama güveniyorum ama neler görüyoruz etrafta, bana koşulsuz teslimiyet geliyor evlendikten sonra çalışmamak (yukarıda dediğim profilde). Ve bittabii herkesin kendi tercihidir, kimseyi de yaftalamam, hayat süprizlerle dolu, kınadığını yaşamadan ölmemek var belki.

Çok çok doğru yazmışsınız

Kadınlar tembel, emek koymak istemiyor. Sabah 7de uyanıp yola düşmektense kestirme yoldan koca parası yemeyi tercih ediyor.
Hatırlıyorum annesi kocasından dayak yiyen kadın bile çalış diyenlere napimmm merdiven mi sileyim diye sinirlendi burada

Benim gittiğim Avrupa'da refah seviyesi aşırı yüksek ülkelerde çalışan 65-70'lik teyzelerden daha çok şey biliyor bizim kadınlarımız. Bırakın kocayı, kadına devletin bakmasına rağmen çalışıyor, acaba neden? Hele ki bizim gibi, kadınların 2. hatta 3. sınıf vatandaş olduğu Türkiye'de, "ben haftada 2 kitap okur, her gün 1 film izlerim, e dil de öğreniyorum daha ne canım?" oyalama cümleleri biz kadınları daha da geriye götürecektir. Modern erkek hegomanyası aynen bu cümlelerle şekil değiştirmiş ama içeriği değişmemiştir. Ülkecek tembeliz anacım biz, mesele bir şeyler üretmek. "Üretmek" kelimesinin anlamını çocuk doğurup, büyütmekten ibaret olanlar için; bu üretim iyi üretim değil. Nüfus piramidinde genç nüfus oranı arttıkça "gelişmemiş ülke" statüsüne geriliyoruz. Ayrıca herkes erkek çocuk yetiştiriyor sanırım, çünkü bu mantıktaki annelerin yetiştireceği kız çocuklarıda ilerde üretmek adına hiç bir şey yapmayacaklar muhtemelen.
+1000
Ben çocuğumu yetiştirdim yetmez mi ev hanımı evden çalışıp üreten kadındır diyor bir çok kişi

Ama ev hanımlarınin özellikle yeni nesil ev hanımlarının bir şey ürettiğini görmüyorum
Hepsi var olan kaynağı kullanıyor
Evde oturup biber ekiyorsan bunu ya kendin kullanıyorsan ya dışarıya satiyorsan bir şey üretiyorsun demek
Diyelim örgü örüyorsun bunları dışarı satıyorsun eve katkı sağlıyorsun üretiyorsun

Ama yok temizlik yapıyorum yok utu yapıyorum yok çamaşır yikiyorum yok kitap okuyorum hala hiç bir şey uretmiyorsun var olan kaynağı kullanıyorsun
Ayrıca onları bile tam yapmayıp utuyu kuru temizlemeciye düğme dikmeyi terziye gönderen ev hanımı dolu ortalık

İşte sıkıntı orada ya aslında maddi güvenlik dedikleri şey , eşlerinin aldığı 4-5 bin lira para. Boşanınca uçup gidebilecek bir para. Hani öyle aylık 70.000 tl kira geliri olan bir apartmana sahip olmak değil. Benim annem evlenirken öğretmenlik teklifini reddetmiş sonra babamla boşandılar, öyle pişman oldu ki anlatamam. Bizim çevremizdeki kadınlarda aynı bu profil işte evet ben şu an kocama güveniyorum ama neler görüyoruz etrafta, bana koşulsuz teslimiyet geliyor evlendikten sonra çalışmamak (yukarıda dediğim profilde). Ve bittabii herkesin kendi tercihidir, kimseyi de yaftalamam, hayat süprizlerle dolu, kınadığını yaşamadan ölmemek var belki.

o noktada tamamen aynı fikirdeyiz, kişinin kendine ait bir güvencesi/geliri olmalı ki, ben keyfi çalışıyorum, keyfi de bırakabilirim diyebilmeli. ama bu tercihinden dolayı çalışanlardan daha değersiz, aşağı, vasıfsız görülmemeli... dediğim gibi çalışan bir kadın olarak, tercihini bu yönde kullanmış kadınlara bu şekilde hakaret edilmesine tahammül edemiyorum.

31 yaşımda 10 yıllık çalışma hayatından sonra kızım doğunca işe ara verdim, önce bunun için bile sağlam bir birikim yapmıştım, 4 yıl sonra kızımı kreşe verip işe başladım, kimseye güvenip de kariyerimi bırakamam, bırakamadım, ama haftasonu sayısalıma para çıksa bırakırım:cool: yolu yarılamışım zaten, hayallerimi yaşarım, ve bunun için kimse bana gereksiz diyemez, diyememeli.
konu sahibi de evden pasta yaparak kendi parasını kazanabileceğini, kendi blogu olduğunu ordan da gelir elde ettiğini söylüyor, o zaman neden bir mola hakkı olmasın, belki müthiş bir butik pastacı olacak, neden kendine bunun için bir şans tanımasın? neden bunun için asalak olsun ki...

Öncelikle yaşın önemli. Ben 20 yaşımdan 39 yaşıma kadar çalışıp artık hayatın öteki yüzünü görmek için istifa ettim. Öncelikle özel sektör bir zindan. Yarı açık hapishane. Hiç ozenilecek bir yanı yok. Herkes sahte. Herşey çıkar ilişkisi. Genç isen düzgün bir sektörde biraz çalış ancak gerçekten ihtiyacın yoksa evin tadını çıkar. Ben bilsem evdeki konforu daha önce çıkardım. SSK ödemelerini de gözet tabi.

Büyük konuşmayayım ama ben bu kafada biriyle evlenmezdim

Yani ikimiz de çalışıyorsak ben de yoruluyorum kardeşim, madem eşit şartlardayız neden seni beslemek görevi bana düşüyor derdim ben olsam. Zaten şu hizmet beklemek lafına da gıcığım, evlenmek hizmetçiliği kabul etmek mi ki? Cinsiyetçi, saygısız, kadını hizmetçi sanan erkeklerden fersah fersah kaçıyorum.

tam aklimdan gecenleri yazmissin Cherry , beni yazmaktan kurtardin.

Çalışmasam huniyi takmıştım şimdiye kadar.
Çalışmak, üretmek, faydalı olmak hissi bir yana ekonomik özgürlük meselesi bu.
Kocanız dünya iyisi olabilir. Buna da güvenebilirsiniz o da tamam. Peki ya başına bir şey gelirse? Ya çalışamayacak hale gelirse mesela 20 yıl sonra? Insanın bir B planı mutlaka olmali.

Ne kadar hadsizsin ya..
(Çalışan bir kadınım) sen yazıyorsun ben utanıyorum.
Eğer toplumu, dünyayı senin gibi kadınlar ileri
taşıyacaklarsa
Ben mümkünse geri de kalayım.

Sen şimdi fikir mi beyan ettigini saniyorsun. Beni elestirip gittin. Hazırcı :)

okumayıp, çalışmayıp çocuk yaşta evlenip ağlayanlara herkesten çok ben kızıyorum, ama hayatını bir şekilde maddi garantiye almış birine neden para kazanacağın bir işte çalışmıyorsun demek, direk o kişinin kişisel tercihine saygısızlık. çalışmak isteyen birine neden çalışıyorsun, otursana enayi misin demek gibi bişey.

Iyi de konu sahibi nişanlısına guvenip calismaktan vazgeçiyor. Dedemden miras mi kaldi dedi de örnekleri cesitlendirdin bi kere en basta. Parasi olan da calisacak arkadaş. Kendi isini yapsin maasli calismasin ama calissin uretsin. Haftada 2 kitap okurum dersin ama yattikca yatasin gelir sonra bir de. Cocuk dusunenler yani evli insanlar ozellikle daha cok calismali. Yeni nesillere tembellikten göçmüş bir çekyat mi birakicaz. Ben bile cocuklardan hic hazzetmedigim halde sersefil bir dunya birakmak istemiorum.

Şu evde olmak gibisi yok diyenler evde napiyor biri bana anlatsin ya :D duvarlara baktikca psikolojim bozuluyor benim eviniz como golünde falan mi sizin? Yapacak ne buluyorsunuz?

İki ünüverste mezunuyum çalışmıyorum fakat özelden emekliliğim yatırılıyor daha önce kendi isimde çalıştım insanın kendi işi olunca da çalışma saatleri uzun oluyor çok yorulmuştum pişmanmıyım değilim fakat bazen özlüyorum..ihtiyaç olmadığı sürece çocuklarımı kendim yetiştirmek istiyorum
"Ünüverste" hem de iki tane.
Tebrik ederim.

Bi de herkesin hayat görüşü kendilerininki gibi olmalı sanki, hakarete varan kelimeler kullanmaları bu insanların huzursuz mutsuz değillerse kariyer hısından ruhlarının çirkinleştiğini hissettiriyo bana.

Hepimiz sosyal medyada görünce üç kuruş parayla dünyayı gezmeye çalışanlara bile özeniyoruz ama kariyer kutsuyoruz emeklilik yaşına gelene kadar patron zengin ediyoruz adı da kariyer oluyo.

Herkes kendi hayatında mutlu olsun sen mutluysan kariyer yap onu niye yargılıyosun kocasıyla anlaşıyosa.

Şunu da anlamıyorum yarın bigün hasta olsanız sakat kalsanız kocanızın parasını yemekten size bakmasından gocuncak mısınız bu nasıl bi evlilik anlayışı nasıl bi aile olmak ben hiç anlamdım. Fedakarlık iş bölümü diyoruz hayat müşterek diyoruz siz ev işi yapmayı küçümsüyosunuzdur kimisi de evinde mutlu huzurludur ev işlerini ben yapıyım parayı da o getirsin der bu neden iş bölümü hayat müşterekliği olmuyo da illa ki para getirince hayat müşterekliği oluyo?

Ben de işi bırakırdım mesela konuyu açan kişi yerinde olsam çünkü koca parası yemekten zaten bahsetmiyo bi geliri varmış internet üzerinden, ilerde işini de kurmayı düşünüyomuş serbest çalışabiliyosa ne ala bence de çalışmasın işi bıraksın, kadına/kadınlara kocasının etmeyeceği ne hakaretler edildi be. Biri birisini f.hişe diye aşağılamaya çalışsa f.hişe değil s.ks işçisi asırların mesleği diye savunacak insanlar gelmiş burda evde kocasının sorun etmediği ev hanımlığına hayat kadınlığı diyo hadi ordan demek istiyorum.

Son düzenleme:
+1000
Ben çocuğumu yetiştirdim yetmez mi ev hanımı evden çalışıp üreten kadındır diyor bir çok kişi

Ama ev hanımlarınin özellikle yeni nesil ev hanımlarının bir şey ürettiğini görmüyorum
Hepsi var olan kaynağı kullanıyor
Evde oturup biber ekiyorsan bunu ya kendin kullanıyorsan ya dışarıya satiyorsan bir şey üretiyorsun demek
Diyelim örgü örüyorsun bunları dışarı satıyorsun eve katkı sağlıyorsun üretiyorsun

Ama yok temizlik yapıyorum yok utu yapıyorum yok çamaşır yikiyorum yok kitap okuyorum hala hiç bir şey uretmiyorsun var olan kaynağı kullanıyorsun
Ayrıca onları bile tam yapmayıp utuyu kuru temizlemeciye düğme dikmeyi terziye gönderen ev hanımı dolu ortalık

Ev kadını = elinde telefon, komşuyla çekirdek çitlerken çekindiği fotoyu sosyal medyaya koyup altına komşularla ... keyfi yazan abla

Valla billahi bu zamanda böyle.

Back