Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Merhabalar ben özel bir üniversiteden birincilik ile mezun oldum. Zaten okulumu da tam burslu olarak okumuştum. Aynı zamanda lise 1den bu yana maddi sıkıntılar sebebi ile çalışıyorum okul zamanları part time tatillerde full time olmak üzere. 3 hafta sonra düğünüm var geç ay müdür olarak çalıştığım işten istifa ettim. Senelerdir çalıştığım için biraz dinlenmek istiyorum ama açıkçası canım çalışmak istemiyor. Nişanlım da bu durumu bana bırakmış durumda çok şükür maddi bir sıkıntımız da yok. Ama nedense ben bu konuda kendimi kötü hissediyorum. Aynı durumda olan var mı üniversite mezunu olup ev hanımı olmayı seçen?
Eşimin durumu iyi çalışmama gerek yok diyenlerin eşleri ne kadar kazanıyor merak ediyorum vallahi.
Çalışmayi sadece ekonomik gelir sağlamak amaçlı görmüyorum ve bir kadın ihtiyacı olsun olmasın iş hayatında yer almali ekonomik öZgürlügü olmalı
Hele hele tahsilli insanların evde oturmalarına gerçekten çok üzülüyorum
Tabi kişilerin tercihidir ama ben evde mutlu olamıyorum ki gerçekten eşimin kazancı çok çok iyi tek maaşta gecinebiliriz ama ben birşeyler yapmak istediğimden insanlara faydalı olmak istediğimden çalışmayı tercih ediyorum
Ya bisiy merak ettim hani hayat müşterek diyoruz ya kadın olarak ben calismayacam diyebiliyorken nisanliniz ya da eşiniz ben çalışmayı düşünmüyorum dediğinde tepkiniz ne olur gerçekten çok merak ettigimden soruyorum :)
Son soruya cevap vereyim :)
Keske imkani olsa da calismasa, ama o da benim gibi mecbur ve calisiyor... yani atiyorum ikimizin ikiser dairesi olsa kiraya verip yatsak bir ömür calismasak, bak fazlasini da istemiyorum
Ve ben cidden bu calisma, uretme dayatmasinin sistemin en buyuk algı oyunu oldugunu dusunuyorum.
Hepimiz calisiyoruz, kazaniyoruz ve tuketiyoruz, daha guzel evler, daha iyi arabalar, daha havali giysiler... sonra bakiyorsun 30 olmussun, 40-50-60... butun hayatini yilin 11.5 ayi calisip 15 gunu tatil yaparak, anilara degil, maddelere harcayarak, hep daha iyisi icin calisarak tuketmis bitirmissin.
Kendi adima bu donguden kacmak icin elimden geleni yapiyorum, ama kabul edelim ki bizim kusagimiz ve bizden sonraki kusak ekonomik ozgurluk adina kolelestirilmis beyaz yakali sistem insanlari olarak anilacaklar.
Son soruya cevap vereyim :)
Keske imkani olsa da calismasa, ama o da benim gibi mecbur ve calisiyor... yani atiyorum ikimizin ikiser dairesi olsa kiraya verip yatsak bir ömür calismasak, bak fazlasini da istemiyorumbenim kadar onun da yeterli gelire sahip olursa calismama hakki var, ama iste hayaller/hayatlar bizimiki.
Ve ben cidden bu calisma, uretme dayatmasinin sistemin en buyuk algı oyunu oldugunu dusunuyorum.
Hepimiz calisiyoruz, kazaniyoruz ve tuketiyoruz, daha guzel evler, daha iyi arabalar, daha havali giysiler... sonra bakiyorsun 30 olmussun, 40-50-60... butun hayatini yilin 11.5 ayi calisip 15 gunu tatil yaparak, anilara degil, maddelere harcayarak, hep daha iyisi icin calisarak tuketmis bitirmissin.
Kendi adima bu donguden kacmak icin elimden geleni yapiyorum, ama kabul edelim ki bizim kusagimiz ve bizden sonraki kusak ekonomik ozgurluk adina kolelestirilmis beyaz yakali sistem insanlari olarak anilacaklar.
Ben evlenmeden önce 13 yıl çalıştım ünv.mezumuyum şehir değişikliği sebebi ile istifa Edip evlendim hemen hamile kaldım hiç sıkılmadim evde kizlarimla meşgulüm calissam yetisemezdim ev işine çocuklara iyikide zamanında en iyi mevkilerde çalışıp hevesimi almışım iyi bir maaşla, gezmektende tozmaktanda aynı şekilde hiç keskem olmadı çok şükür böyle iyi:)))Merhabalar ben özel bir üniversiteden birincilik ile mezun oldum. Zaten okulumu da tam burslu olarak okumuştum. Aynı zamanda lise 1den bu yana maddi sıkıntılar sebebi ile çalışıyorum okul zamanları part time tatillerde full time olmak üzere. 3 hafta sonra düğünüm var geç ay müdür olarak çalıştığım işten istifa ettim. Senelerdir çalıştığım için biraz dinlenmek istiyorum ama açıkçası canım çalışmak istemiyor. Nişanlım da bu durumu bana bırakmış durumda çok şükür maddi bir sıkıntımız da yok. Ama nedense ben bu konuda kendimi kötü hissediyorum. Aynı durumda olan var mı üniversite mezunu olup ev hanımı olmayı seçen?
:) :) Alemsin ya
Ben de kendi adıma maddeye hiç bir zaman önem vermedim kazandigimi gezerek harcayanlardanim :) bir evimiz ve arabamiz var lüks olmayan yeter :)
60 tan sonra torun bakacam gezemem pelin :)
Türkiye şartlarına göre yüksek bir maaş diyelimBöyle konularda ilk merak ettiğim eşlerin ne kadar kazandığı. Çalışmayı tercih etmeyen kadınlar genelde eşlerinin iyi kazandığını söylüyor. Ne kadar kazanıyor eşleriniz? İyiden kasıt ne?