• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Umutsuz bir kız :(

Elinizde mesleğiniz var mi ne iş yapacaksınız, lise mezunusunuz dimi, en azindan acikogretimden 2 yillik da olsa bir bölüm bitirin, önceliğiniz bu olmalı, evlilik için acele etmeyin kpss ye de çalışabilirsiniz
İki yıllık okulun bir faydasi olurmu orası da muamma arkadaşım 4 yıllık bitirdi işsiz
Hiç bir mesleğim yok bilmiyorum ne yapabilirim.sekreter olabilir sanırım
Ama okul yinede okumaya çalışcam sinava giriyom

Dik başlı olmadim hep kaybettim
Dik başlı olmaktan zarar gelmez
Bende evlenmem diyorum artık.
Evlenmemek.ailenize değil kendinize verdiğiniz bir ceza olur. Anladığım kadarıyla hep kabulleniyorsun ve susuyorsun. Yaşın 40 olduğunda yalnızsan artık isyan etmeye başlayacaksın. Ailenden nefret edeceksin onlar yaptılar diyeceksin. Dik başlı ol demem asla ama kararlı ol. Arkadaşının sana uygun olduğundan eminsin ve ev geçindirecek bir işi var. O zaman kararlı olmalı ve evlenmek istediğim kişi bu diyeceksin. Ya da ailenin kendilerine uygun birini bulmasını bekleyeceksin. ailenin istediği kişi ile sorun yaşarsan çok yüksek ihtimalle seni suçlarlar çünkü onlar için de hep kabullenen, sessiz kalan, özür diliyerek söylüyorum ama, ezilebilen sensin!

İki yıllık okulun bir faydasi olurmu orası da muamma arkadaşım 4 yıllık bitirdi işsiz
En azından lise mezunu olmaktan iyidir kardeşim, sonra istersen 4 yıllığa tamamlarsın, aynen bak sınava girecekmişsin ne güzel ona odaklan test çöz ders çalış hakkında hayırlisi

Sizi anliyorum.
Bende aday yok ama annem zorla kim olursa evlendirecek nerdeyse...
Sizin ki en azindan maddiyati iyi olsun istiyor.
Bir de yalniz degilsiniz erkek arkadasiniz varmis.
Ayrica etraf issizlikten kiriliyor.
Dort yillik okuyanlar bile kasiyerlige alinmayabiliyor.
Insanin basina her sey geliyor.
Soylemesi kolay yasamasi zor
Is bulmak kolay degil.
Konu sahibi sizin icin umut var hakkinizda hayirlisi olsun

Sizi anliyorum.
Bende aday yok ama annem zorla kim olursa evlendirecek nerdeyse...
Sizin ki en azindan maddiyati iyi olsun istiyor.
Bir de yalniz degilsiniz erkek arkadasiniz varmis.
Ayrica etraf issizlikten kiriliyor.
Dort yillik okuyanlar bile kasiyerlige alinmayabiliyor.
Insanin basina her sey geliyor.
Soylemesi kolay yasamasi zor
Is bulmak kolay degil.
Konu sahibi sizin icin umut var hakkinizda hayirlisi olsun
Umut yok ki erkek arkadaşım tam bir yıldır aileden bir adim bekledik insan yerine koymadilar bizi diyor
Bitirme karari aldi 😔

Çalışsan da çalışmasan da elinde bir diplomanın olması çok önemli bir şey. Hayatın ne getireceği ne götüreceği meçhul. Ben kadının çalışma hayatında mutlak olması yönündeki görüşe katılmıyorum ama diploma şart. Senin elinde ileride işine yarayabilecek bir diploman olsun da istersen eşin çalışsın sen ye. Açıköğretimden okumak çok kolay. Bak benim doktora diplomam bile var ama bu yıl açıköğretimden başka hiç alakam olmayan bir bölüm okumaya başladım. Zararı yok ki okumanın. ;)

Umut yok ki erkek arkadaşım tam bir yıldır aileden bir adim bekledik insan yerine koymadilar bizi diyor
Bitirme karari aldi 😔
Gaz vermek gibi olmasın da arkadaşınız ne yaotı? Ne kadar ısrarcı oldu? Kendini ne kadar gösterdi? Ailenize sizin için uygun olduğunu gösterebildi mi, buna çabaladı mı? Bunlar da çok önemli durumlar. Evlilik tek taraflı olmaz. O da sen de çabalayacaksınız.
Benden sana son abla tavsiyesi hiçbir şey için kendinden fazla verme. Kendini çok yıpratma, senin için adım atmayanlara. Gün gelir en yakının bile yapmasaydın der geçer kenara. Kimse senden kıymetli değil. Kendini, becerilerini, kapasiteni tanıdıktan sonra evlen bence. İçindeki potansiyeli dışarı çıkarabilirsin. Yoksa üzülen yıpranan hep sen olursun. Her şey gönlünce olsun.

Gaz vermek gibi olmasın da arkadaşınız ne yaotı? Ne kadar ısrarcı oldu? Kendini ne kadar gösterdi? Ailenize sizin için uygun olduğunu gösterebildi mi, buna çabaladı mı? Bunlar da çok önemli durumlar. Evlilik tek taraflı olmaz. O da sen de çabalayacaksınız.
Benden sana son abla tavsiyesi hiçbir şey için kendinden fazla verme. Kendini çok yıpratma, senin için adım atmayanlara. Gün gelir en yakının bile yapmasaydın der geçer kenara. Kimse senden kıymetli değil. Kendini, becerilerini, kapasiteni tanıdıktan sonra evlen bence. İçindeki potansiyeli dışarı çıkarabilirsin. Yoksa üzülen yıpranan hep sen olursun. Her şey gönlünce olsun.
Teşekkürler allah razı olsun

Aslinda ailenize karşı güçlü duramadiginiz tamamen yine ailenizi suçu. Çocukları baskı altında, iç güvensiz yetiştirerek, hem kalıplara sokarak yetiştiren aileler hiç fark etmeden çocuklarının ruhunu öldürüyorlar. Daha kendinizi keşfetmeden, kendi kararlarinizi deneyemeden sağlıklı ilişkileri nasıl kuracaksınız ve arkasında durabileceksiniz. Annenin babanın onayi önemlidir, ama ilerleyen yaslarda annenin babanin lafına uyup hayatını yasamak mutsuzluğa sürükler ancak. Bence önce kendi hayatınıza odaklanin.. Beraber olduğunuz kişiden eminseniz hem kendinizin hemde onun arkasında durun

Aslinda ailenize karşı güçlü duramadiginiz tamamen yine ailenizi suçu. Çocukları baskı altında, iç güvensiz yetiştirerek, hem kalıplara sokarak yetiştiren aileler hiç fark etmeden çocuklarının ruhunu öldürüyorlar. Daha kendinizi keşfetmeden, kendi kararlarinizi deneyemeden sağlıklı ilişkileri nasıl kuracaksınız ve arkasında durabileceksiniz. Annenin babanın onayi önemlidir, ama ilerleyen yaslarda annenin babanin lafına uyup hayatını yasamak mutsuzluğa sürükler ancak. Bence önce kendi hayatınıza odaklanin.. Beraber olduğunuz kişiden eminseniz hem kendinizin hemde onun arkasında durun
Uzaktan bakıldığında güzel bir çocukluk geçirmiş gibi gözüksemde berbat bir çocukluk geçirdim
Evlenmeyi düşünen biri degilim evleneyim diye ölen biri de değilim
Sevip evlenmeyi istedim.Olmadi artık umudum kalmadi zaten

Uzaktan bakıldığında güzel bir çocukluk geçirmiş gibi gözüksemde berbat bir çocukluk geçirdim
Evlenmeyi düşünen biri degilim evleneyim diye ölen biri de değilim
Sevip evlenmeyi istedim.Olmadi artık umudum kalmadi zaten

Elalem derdinden dışarı hepimizin çocukluğu güzel görünmüyormuydu? Ne olursa olsun kendi hayatınızdan vazgecmeyin ve kimseye hayatınizin kontrolünü de vermeyin.

Merhaba, aslında amacım içimi dökmek umarım becerebilirim.
Ben 28 yaşındayim muhafazakâr bir aile ve çevrede büyüdüm yetiştim kendimde öyleyim
Liseyi bitirdikten sonra okumadım çalışmadım.
Cesaretim kendime güvenim yoktu.Kilomdan dolayı mutsuzdum ergenlik döneminde

İlişkiler beni çok yordu,2013 yılında internetden tanıştığım biriyle birbirmizi 3 yıl boyunca sevdik 21 yaşındaydım sanırım
Sonra annem olmaz dedi kimse duymasın dedi ayrıldık çok zor atlattim o günleri

Daha sonra biri girdi hayatıma sebepsiz yere beni terketti.
Bu arada evde oturan biri değilim zamanla kendime güvendim,spora gittim çeşitli kurslara gittim
Bir yıl önce arkadaşımin akrabasıyla görüşmeye başladık
Birbirmizi sevdik yine aynı masal,
İstanbul da yasicaktik ikimizde orda işi var
Bu kez de babam olumlu değil,
Hiç yokmuş gibi davranıyor
Benm hayatım hep böyle mi olcak diyorum kendi kendime
Nerde hata yapıyorum diyorum
Hayatımda var olan kişi kız kardeşimi biri ile tanıştırdı çok zengin bir aile
Babam orayi olsun istiyor
Benden önce evlensin sorun değilmiş
Kız kardeşim iki kez görüşüp olumsuz görmüştü.
Babam beni yıllardır evlendirmek istiyor
Kim isterse tamam diyen biriydi
Ben sevmeden evlenmek istemedim
Çok baskı yedim laf yedim bu yüzden...
Şuan ise iliskim bitmek üzere erkek arkadaşımin umudu yok ailen beni istemiyor maddi durumumdan ötürü diyor
Yine üzülüp aglicam kahrolcam, hep böyle mi sürecek
Artık evlenmekten umudum kalmadı
Çok yoruldum bu konuda.
Kız boşver evlenme bekarlık sultanlık evlenince başınız göğe ermicek

Yani muhterem bey babanızda delikanlı adammış helal olsun :/
Sen damat fakir diye kızını verme, ama onun tanıştırdığı kişiye zengin diye diğer kızını ver :işsiz:
Helal olsun sana beybaba...

Yani muhterem bey babanızda delikanlı adammış helal olsun :/
Sen damat fakir diye kızını verme, ama onun tanıştırdığı kişiye zengin diye diğer kızını ver :işsiz:
Helal olsun sana beybaba...
Böyle adaletsiz paranın hüküm sürdüğü devirde çağda yaşamaktansa
Milattan önceki çağlarda yaşamayı tercih ederdim
En azından kendi adaletimi sağlamaya çalışirdim

Merhaba, aslında amacım içimi dökmek umarım becerebilirim.
Ben 28 yaşındayim muhafazakâr bir aile ve çevrede büyüdüm yetiştim kendimde öyleyim
Liseyi bitirdikten sonra okumadım çalışmadım.
Cesaretim kendime güvenim yoktu.Kilomdan dolayı mutsuzdum ergenlik döneminde

İlişkiler beni çok yordu,2013 yılında internetden tanıştığım biriyle birbirmizi 3 yıl boyunca sevdik 21 yaşındaydım sanırım
Sonra annem olmaz dedi kimse duymasın dedi ayrıldık çok zor atlattim o günleri

Daha sonra biri girdi hayatıma sebepsiz yere beni terketti.
Bu arada evde oturan biri değilim zamanla kendime güvendim,spora gittim çeşitli kurslara gittim
Bir yıl önce arkadaşımin akrabasıyla görüşmeye başladık
Birbirmizi sevdik yine aynı masal,
İstanbul da yasicaktik ikimizde orda işi var
Bu kez de babam olumlu değil,
Hiç yokmuş gibi davranıyor
Benm hayatım hep böyle mi olcak diyorum kendi kendime
Nerde hata yapıyorum diyorum
Hayatımda var olan kişi kız kardeşimi biri ile tanıştırdı çok zengin bir aile
Babam orayi olsun istiyor
Benden önce evlensin sorun değilmiş
Kız kardeşim iki kez görüşüp olumsuz görmüştü.
Babam beni yıllardır evlendirmek istiyor
Kim isterse tamam diyen biriydi
Ben sevmeden evlenmek istemedim
Çok baskı yedim laf yedim bu yüzden...
Şuan ise iliskim bitmek üzere erkek arkadaşımin umudu yok ailen beni istemiyor maddi durumumdan ötürü diyor
Yine üzülüp aglicam kahrolcam, hep böyle mi sürecek
Artık evlenmekten umudum kalmadı
Çok yoruldum bu konuda.
Gerçek sevgiye hiçbir şey engel olamaz.
Öncelikle geçmişte yaşadıklarınızı artık unutun.
Şimdi ki ilişkinize odaklanın ve gerçekten seviyorsanız çaba harcayın. .

Yoksa evlenmiş olmak için kimseyle evlenmeyin.

Bence sizin derdiniz sevmek değil evlenmek :D yanlış anlamayın ama eğer bu olmazsa başka biriyle tanışırsanız onunla da evlenmeye heves edersiniz hemen gibi hissettim :)

Garip, bilemedim... Eğer çok arkasındaysanız sevginizin ve sevdiğiniz adamın babanıza karşı biraz diklenin. Asi olun. Direkt istemeye gelecekler falan deyin.

Back