• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Umutsuz bir kız :(

Viserion

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
5 Aralık 2010
1.440
562
323
Merhaba, aslında amacım içimi dökmek umarım becerebilirim.
Ben 28 yaşındayim muhafazakâr bir aile ve çevrede büyüdüm yetiştim kendimde öyleyim
Liseyi bitirdikten sonra okumadım çalışmadım.
Cesaretim kendime güvenim yoktu.Kilomdan dolayı mutsuzdum ergenlik döneminde

İlişkiler beni çok yordu,2013 yılında internetden tanıştığım biriyle birbirmizi 3 yıl boyunca sevdik 21 yaşındaydım sanırım
Sonra annem olmaz dedi kimse duymasın dedi ayrıldık çok zor atlattim o günleri

Daha sonra biri girdi hayatıma sebepsiz yere beni terketti.
Bu arada evde oturan biri değilim zamanla kendime güvendim,spora gittim çeşitli kurslara gittim
Bir yıl önce arkadaşımin akrabasıyla görüşmeye başladık
Birbirmizi sevdik yine aynı masal,
İstanbul da yasicaktik ikimizde orda işi var
Bu kez de babam olumlu değil,
Hiç yokmuş gibi davranıyor
Benm hayatım hep böyle mi olcak diyorum kendi kendime
Nerde hata yapıyorum diyorum
Hayatımda var olan kişi kız kardeşimi biri ile tanıştırdı çok zengin bir aile
Babam orayi olsun istiyor
Benden önce evlensin sorun değilmiş
Kız kardeşim iki kez görüşüp olumsuz görmüştü.
Babam beni yıllardır evlendirmek istiyor
Kim isterse tamam diyen biriydi
Ben sevmeden evlenmek istemedim
Çok baskı yedim laf yedim bu yüzden...
Şuan ise iliskim bitmek üzere erkek arkadaşımin umudu yok ailen beni istemiyor maddi durumumdan ötürü diyor
Yine üzülüp aglicam kahrolcam, hep böyle mi sürecek
Artık evlenmekten umudum kalmadı
Çok yoruldum bu konuda.

Merhaba, aslında amacım içimi dökmek umarım becerebilirim.
Ben 28 yaşındayim muhafazakâr bir aile ve çevrede büyüdüm yetiştim kendimde öyleyim
Liseyi bitirdikten sonra okumadım çalışmadım.
Cesaretim kendime güvenim yoktu.Kilomdan dolayı mutsuzdum ergenlik döneminde

İlişkiler beni çok yordu,2013 yılında internetden tanıştığım biriyle birbirmizi 3 yıl boyunca sevdik 21 yaşındaydım sanırım
Sonra annem olmaz dedi kimse duymasın dedi ayrıldık çok zor atlattim o günleri

Daha sonra biri girdi hayatıma sebepsiz yere beni terketti.
Bu arada evde oturan biri değilim zamanla kendime güvendim,spora gittim çeşitli kurslara gittim
Bir yıl önce arkadaşımin akrabasıyla görüşmeye başladık
Birbirmizi sevdik yine aynı masal,
İstanbul da yasicaktik ikimizde orda işi var
Bu kez de babam olumlu değil,
Hiç yokmuş gibi davranıyor
Benm hayatım hep böyle mi olcak diyorum kendi kendime
Nerde hata yapıyorum diyorum
Hayatımda var olan kişi kız kardeşimi biri ile tanıştırdı çok zengin bir aile
Babam orayi olsun istiyor
Benden önce evlensin sorun değilmiş
Kız kardeşim iki kez görüşüp olumsuz görmüştü.
Babam beni yıllardır evlendirmek istiyor
Kim isterse tamam diyen biriydi
Ben sevmeden evlenmek istemedim
Çok baskı yedim laf yedim bu yüzden...
Şuan ise iliskim bitmek üzere erkek arkadaşımin umudu yok ailen beni istemiyor maddi durumumdan ötürü diyor
Yine üzülüp aglicam kahrolcam, hep böyle mi sürecek
Artık evlenmekten umudum kalmadı
Çok yoruldum bu konuda.
Yanlış ilişkiler kurduğun kanısına vardım.
İnternetten tanıştığın kişi buna örnek

Bence arkadaşınızın size uygun biri olduğundan eminseniz kararlı olun ailenize karşı. Maddiyat basit bir şey değil evet. Ama mutluluk için ön koşul değil. Bence erkekte olmazsa olmaz ahlak, merhamet, sorumluluk. Ben bunları aramıştım. Siz ne arıyorsanız onları bulduğunuzu düşünüyorsanız kararlı olmanız gerekiyor. Ailenizi kırmadan bunu yapabilmek en güzeli ve en zoru. Eşiniz olacak kişiye ailenizin onu neden istemidiğini bence her ayrıntısı ile de bildirmemeniz gerekiyor. Aileniz ve eşiniz arasındaki muhtemel bağ ve saygı bu şekilde zayıflayıp yok olabilir, başlamayabilir. Size kalmış bir şry aslında. Hayatınıza siz mi şekil vereceksiniz yoksa aileniz mi? Yaşadıklarınızdan ötürü başkalarını suçlamak istersiniz yoksa ben mi seçtim demek istersiniz? ...

iyi ama burada ailenize kızacağınıza kendinize kızmanız gerekmiyor mu ?
Sürekli her şeye evet demişsiniz . Siz böyle her şeye evet derseniz ne hayatınızda birisi olur ne de o hayat sizin olur..
Ben olsam isyan bayrağını çekerdim ki çektimde :)
Hata yapsam bile bu benim hatam diyorum.

Babanız para odaklı

Tamam kızları rahat etsin de banknotlarla yaşanmayacak

Bunları anlatın hemen ailem istemedi deyip bırakmak da doğru değil

O kadar uyuz oluyorum ki ailenizin kafa yapısındaki insanlara, kızının okumasına mani ol ki bunu sırf "Üni.de bizim gözümüzden uzak olur da biri eline beline sarar, malın(!) kıymeti düşer" diye yapıyorlar, oturt dizinin dibine sonra el değmemiş malını(!), en çok parayı basana-paralı olana gönder. Aklı sıra kızının hayatını kurtarmış ol, dünürlerin çevresine karışarak da sınıf(!) yükselt... Kafaya bak.

Lafınızın sözünüzün geçmesini istiyorsanız, önce kendinizi sağlama alacaksınız. Evlilik bir yere kaçmıyor, okulunuzu dışarıdan tamamlamanın yollarına bakın, iki senelik bile olsa bir üni. diplomanız olsun elinizde. Hangi işte çalışıyorsanız da o işe sıkı sıkıya sarılın, para biriktirebiliyorsanız biriktirin; sevgiliniz olacak çocuğu da süzün-görün, beklentilerinizi tartın. O da işine gücüne sarılsın, birikimini yapabildiği kadar yapsın sonra çıkın ailenizin karşısına, "Rızanızı alırsak daha memnun olacağız, biz evlenmek istiyoruz" deyin. Ondan sonra babanız hayır dese de, kendi hayatınızı kurmaya bakarsınız.

Ben seyi anlamıyorm,maddi zorluk çekecek olan bensem babam niye kusura bakmayın da yağlı kapı istiyor?
Damattan beklentisi mi var.
Hem herkesle evlendirmek istiyor.Hem mevcut adaya yanaşmıyor.
Babanıza evlenecek olanın siz olduğunu açıklayın.
Farkında değil herhalde.

Bence arkadaşınızın size uygun biri olduğundan eminseniz kararlı olun ailenize karşı. Maddiyat basit bir şey değil evet. Ama mutluluk için ön koşul değil. Bence erkekte olmazsa olmaz ahlak, merhamet, sorumluluk. Ben bunları aramıştım. Siz ne arıyorsanız onları bulduğunuzu düşünüyorsanız kararlı olmanız gerekiyor. Ailenizi kırmadan bunu yapabilmek en güzeli ve en zoru. Eşiniz olacak kişiye ailenizin onu neden istemidiğini bence her ayrıntısı ile de bildirmemeniz gerekiyor. Aileniz ve eşiniz arasındaki muhtemel bağ ve saygı bu şekilde zayıflayıp yok olabilir, başlamayabilir. Size kalmış bir şry aslında. Hayatınıza siz mi şekil vereceksiniz yoksa aileniz mi? Yaşadıklarınızdan ötürü başkalarını suçlamak istersiniz yoksa ben mi seçtim demek istersiniz? ...
Çok iyi anlaşıyoruz her konuda, benim gözümde dünyanın en dürüst adamı.

Neden eğitiminize devam etmeyi yada çalışmayı düşünmüyorsunuz

Ben seyi anlamıyorm,maddi zorluk çekecek olan bensem babam niye kusura bakmayın da yağlı kapı istiyor?
Damattan beklentisi mi var.
Hem herkesle evlendirmek istiyor.Hem mevcut adaya yanaşmıyor.
Babanıza evlenecek olanın siz olduğunu açıklayın.
Farkında değil herhalde.
Dik başlı olmadim hep kaybettim
Dik başlı olmaktan zarar gelmez
Bende evlenmem diyorum artık.

Yaşadığım yer küçük iş yok diyebilirim.
Evlenirsem çalışırım diye düşünüyodum
Elinizde mesleğiniz var mi ne iş yapacaksınız, lise mezunusunuz dimi, en azindan acikogretimden 2 yillik da olsa bir bölüm bitirin, önceliğiniz bu olmalı, evlilik için acele etmeyin kpss ye de çalışabilirsiniz

Back