Kızlar zehir hafiye Sena gene iş başında :)))
tesadüf eseri dün kontrolde
tüp bebek dosyamı gördüm ... bana daha evvel göstermemişlerdi, sakladıklarından değil ama dosyanın detayını gündem etmemiştik.. Dondurulan 10 adet yumurtamın detayını gördüm . 3. gün dondulrulmuşlarıydı..
4 adet 8 hücreli, ( iyi kalite) + 1 adet 7 hücreli ( iyi sayılır kalte) +2 adet 6 hücreli ( orta kalitede) +3 adet 5 hücreli ( fena sayılmaz ortaya yakın ) imiş... 15 adet döllenmiş yumurtam vardı başlangıçta demek ki aradaki 5 adeti hücre sayısı ve bölünmesi düşük diye dondurmamışlardı...Bunlardan 3 adeti verildi ( 1 tanesi 8 hücreden 1 tanesi 6 hücreden 1 tanesi 5 hücreden ) bu detayı da gördüm...Önce 2 adeti tuttu, hangisi bilemiyorum , sonra da biri gitti ..Ama bu bir ihtimal tutan ve kalan 5 hücreli de olabilir...8 hücreli de olabilir... Ben bana verilenlerin raporunu o gün almıştım, ama geride kalanları bilmiyordum şimdi onu da öğrenmiş oldum.. 2. bebeği düşünürsem bunlara bakıp kendim karar vericem mesela, söylerim doktora atıyorum 7 hücreliyi verin bu sefer diye...Bir sürü arkadaşımız kendisine yapılan transferin detayını bile bilemiyor, bilse de geride kalanları düşünüyor acaba niye tutmadı, zaten tutmayacak mıydı diye kendini yiyip bitiriyor, oysa bilimsel yanından bakarsanız bazı şeyler çok net.. 3 ya da 4 hücreli olanların zaten tutunma şansları çok düşük..bir sürü merkez bunu bile bile trasnfer yapıyor , parasını cebine koyuyor, sonuç negatif olmuş aaa neden bilinmez deyip geçiyorlar...Allah böylelerinden esirgesin , insanların umudunu kırmak , umutsuzluğa itelemek çok ayıp ve günah bence....
Doğal yolla hamile kalanlar huuuuuuuuuuu size diyorum kıymetinizi bilin vücudunuzun alkisalkisalkis
Hepinizi öpüyorummm:1hug: