Umutlu Bekleyişim Bebeğimle Devam Ediyor...

merhabalar mihriban...bu bahsettiğin büyük olasılıkla braxton hicks kasılmaları. internette araştır istersen daha ayrıntılı bilgi alabilirsin. bende 19 haftalık ikiz gebeyim, bendede oluyor. hatta dün USG çekerken doktorumun yanındada oldu. o sırada bebek dönmeye başaladı. yani bu çok korkulacak bir durum değil. temel amaç rahimin kasılarak bebeklere daha fazla kan gitmesini sağlamak. karında gaz olunca yada mesanede idrar dolu olunca bu kasılmalar olabiliyor. benim doktorum sadece kalsiyum başaldı bunun için. ama tabi bu kasılmalarında belli kriterleri var. sen internette araştır istersen.

mihriban cım,
sakın telaş yapma, tıp herşeyi erken yakalıyor ve çözümünü buluyor çoğunlukla artık. Femalexx in dediği gibi Braxton Hicks kasılmaları bunlar, ikiz gebeliklerde erken haftalarda tek gebeliklerde 27-28 den sonra olabilir. Ben de 28. haftada tespit ettiler, NST diye bir ( non stres test ) cihaza bağladılar, rahim kasılmalarını ve bebeğin anne karnında kalp atışlarını, stresli olup olmadığını ölçen bir alete bağlanıp 20-25 dakiak seni gözlemliyorlar. Yüksek değerlerde ilaç takviyesi de yapılıyor Ebenin kendini dinle demesinin haricinde bir sağlık kuruluşunda buna ait tıbbı inceleme de yapsalar fena olmaz hani, ama Hollanda daymışsın böyle bir imkan var mı bilemiyorum ??

Bu durumda bana yapılan şey Magnesium Diasporal diye tıpkı suda çözlüp içilen Sandoz C gibi vitamin takviyesi vermekti. Günde 2 kere 1 bardak suya döküp içiyorsun, ayrıca dktorum 1 avuç badem ye demişti, bir de ağır işler, hareket fazla ayakta kalmak, spor yapıcam diye yorucu aktivitelere girmemek lazım dedi. Gün içinde her boş bulduğunda ayaklarını uzat 1-2 saat koltukta dinlen diye öğütledi. Verdiği magnezyum kasılmaları önlüyor, süt-peynir-yoğurt tüketimini biraz artırısan kalsiyum desteği geliyor, bademde de kalsiyum var bu arada. Ben bunları yaptım 1 hafta içinde normale dönmüştü, sana da bu tarz ek destekler verirlerse hallolur canını sıkma lütfen.

günaydın asuman cım
artık uyku tutmuyor ki :))
sabahları 3-4 gibi uyanıyorum sonra 6-7 ye kadar ev içinde dolanıyorum, yok işte kitap oku , eksiklikerin listesini yap, bugün şunu yapayım edeyim planla, derken 7-8 gibi kahvaltı ediorum, gene uykum gelirse yatıyorum birazcık... vücut kendisni hazırlıyormuş doğum sonrasına:))

sen nasılsın ?

canim benim yaa )) , aslinda haklisin bu duruma kendini önceden alistirmak gerekiyor bebisin gelince belki daha az uyucaksin ...ama insallah uykuyu seven bi bebisin olur:Saruboceq: sagol canim bende iyim esim ise gitdikten sonra benide uyku tutmuyor ayni senin gibi bugün ne yapsam diye düsünüyorum..bendede bugün temizlik lstenin basinda

nasılsınız kızlar serenase canım az kaldı................herseyın tamam dı mı..........baby sen nasılsın.............ınş bende bu ayı atlatırım ınşşşşşşşşş......................

herkes ıyı baksın kendıne esel sen nasılsın..............hafza...............

günaydın muallim cim,
iyiyiz çok şükür evet vakit yaklaşıyor, mobilya faciasını da atlattık şimdi artık hazıurlıklarımı eksik gedik listemi gözden geçiriyorum... asıl sen nasılsın ? yumurcaklar ağırlaşıyor kendini yorma sakın fazla...

canım evet basardın mobılya ısını..........malesef bazen oluyo böle................ben agırlaşıyorum gercekten koca bı karnım var..........ınş ıkı ay da gecer bakalım canım.............

Cok sagolun cevaplariniz icin.. icim bi nebzede olsun rahatladi. Ben bunun caresi yok saniyordum cok tedirgin olmustum.. Bugunde ultrasona gittik,bebekle ilgili hersey yolunda,ordaki doktorada anlattim,bu kasilmalarin ve sertlesmelerin aksam ustu olmasi normal dedi,Ama bende gun icindede oluyor bazen dedim.. yorgunluga bagladi.Yanliz simdilik dinlenmem gerektigini soyledi hic birsey vermedi,eger devam ederse SIKLIGI artarsa ozaman tekrar goruselim demekle yetindi . Simdilik boyle.. Insallah birsey olmaz... /B]

selam kzılar,

mihriban geçmiş olsun canım, sevindim herhangi bir sorun olmamasına.
bende de bazen sertleşme gibi oluyor ama kasılma olmadı henüz. ya da ben anlamadım.

tiroid için bu sabah aç karna kan verdim. damarlarım gizlendiğinden yine zor oldu. şerife hemşireye diyorum ki baştan beri 35 kere kan vemrişimdiri sanırım bu tedavi için... o da bakmak lazım dedi...

siz de tiroid baktırdınız mı kızlar?

bu arada esel'cik kayıplarda, inşallah bir sorun yoktur.

öpüyorum hepinizi.

valla dünürüm
sen 35 kere verdiysen ben herhal 100 ü bulmuşumdur her ay 3-4 kere veriyorum artık sıkıldım zatii, baktırmıyorum ne triote ne başka bişeye buldukları ile yetinsinler, bulamadıklarını da allaha bıraksınlar , delik deşik oldu içim dışım ben artıkın doğurmaya odaklandım kızlarrrrr ,
haa bir de mobilyacılar yüüznden değişen oda takımım ve alışverişlerimin işe yaramayıp değiştirilmesi gereken kısımlarına :))))
öperim hepinizi..

günaydın kızlarrr,

takvimlerimiz nereye gitmiş ya? bende mi bir sorun var da görünmüyor yoksa?

günaydın dünürüm
malesef benimki de yok.. sitenin sanal saldırıdan sonra yenilendiğini düşünüyorum belki o sebebple silinmiştir...yeniden yapmaya çalışayım bir...

valla yapmak da zor olmuştu canım... nasıl yaptım onu bile hatırlamıyorum. sevgili dıptısa soralım en iyisi. kaydirigubbakcemile5

kızlar kötü haber, Dıptısla görüştüm.... bundan böyle takvimlerimiz olmayacakmış. teknik bir hatadan dolayı kaldırılmış malesef... :sinifsinif: bana pro üyeler şöyle yapabilir dedi ama pek anlamadım doğrusu. artık bebek takvimlerimizi kendi takvimlerimizden takip edeceğiz sanırım... -tatlicadiarzu-

babyyyyyyyyyy tebrıkler canım.......................mutlulugunuz daım ols.....................ya daha yenısın...........ben 18 e gırdımmmmmmmmmmmmmmm......................artık bı yastıkta yatmıyoz .............eslerle o eskıdedndı.................guzel gunler canım kızınla

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…