Kizlar isze birsey soracagim yaa.. Beni cok tedirgin eden bir konu var,zaman zaman karnimda kasilmalar oluyor,tas gibi oluyor.. Sanki bebek bi tarafa toplaniyormus gibi bi his oluyor..
Bunu internetten arastirdim,bu durum genelde 30.haftadan sonra olurmus,oysa ben daha 22. haftaligim ( Bugun ebeye gitmistik,aynisini oda soyledi,kendimi dinleyip ne kadar SIKLIKTA oldugunu gozlemlemem gerekiyormus.. Birde idrar tahlili yaptirip enfeksiyon varmi diye bakilacakmis oda kasilmalara sebep olabilirmis..
Sizler boye seyler yasadinizmi?? Benim haftalarimdayken kasilma,yadsa sertlesme sizde oldumu??
merhabalar mihriban...bu bahsettiğin büyük olasılıkla braxton hicks kasılmaları. internette araştır istersen daha ayrıntılı bilgi alabilirsin. bende 19 haftalık ikiz gebeyim, bendede oluyor. hatta dün USG çekerken doktorumun yanındada oldu. o sırada bebek dönmeye başaladı. yani bu çok korkulacak bir durum değil. temel amaç rahimin kasılarak bebeklere daha fazla kan gitmesini sağlamak. karında gaz olunca yada mesanede idrar dolu olunca bu kasılmalar olabiliyor. benim doktorum sadece kalsiyum başaldı bunun için. ama tabi bu kasılmalarında belli kriterleri var. sen internette araştır istersen.