ıçindeki çocuğa sarıl!
28/7/2009
Sanırım anne olmak çok meraklı ve çok endişeli olmak demekmiş...
Geçen hafta yapılan ikili tarama testimizde herşey yolunda çıkmıştı, içim çok rahatlamıştı... Bugün 13+2 günlük...
Bu sabah önce karnımda bir ağrı hissettim, sonra kahverengi bir lekelenmem olduğunu görünce ne yapacağımı bilemedim. Hemen Şerife ile görüştüm, bir sorun yok normal bir durum, önce biraz uzan bugün bir ultrasona alalım seni dedi. Kanama şeklindeki akıntı devam ediyordu. Yarım saat kadar uzandım ama içim içimi yedi, bir taraftan aklıma kötü birşey getirmeyeyim diye kendimi telkin etmeye çalışıp içimdeki çocuğa sarılırken bir taraftan da olmadık şeyler aklıma geldi ve yerimde duramadım. Osman Hoca ile görüştüm o da ultrasonla bakalım dedi ve kendimi Maya'nın ultrason kapısının önünde buldum...
Biz yine dayanamayıp Şerife ile baktık hemen, ben o kadar endişe içerisinde kıvranırkan bebeğim poposu üzerinde zıp zıp zıplamakla meşgüldü ve keyfi son derece yerinde görünüyordu... işte bir hayat karşımızda capcanlı görüntüsü ve kulaklarımızdaki güçlü kalp atışları ile duruyordu; gördüklerimiz ve duyduklarımız biranda yüzümüzü kocaman bir gülümsemenin kaplamasına neden oldu... o kadar rahatladım ki anlatamam... Allah'a şükrettim...
Şerifeciğim bebeğin pipisini görme gayretleri içerisindeyken, Osman Hoca da bize katıldı.
Bunun her gebelikte olabileceğini, bir sıkıntı olmadığını söyledi... bebekler bazen annelerine böyle uyarılar gönderir diye de espri yaptı...
Osman Hoca geldiğinde bebeğim biraz sakinleşmişti, fazla hareket etmeyince cinsiyetine ilişkin birşey söylemem şuanda doğru olmaz dedi... Hocam ben zaten hiç merak etmiyorum, önemli değil boşverin dedim... birkaç güzel poz verdi bize sırt üstü yatarken, eller havaya pozisyonunda...
Sonra Osman Hoca bebekle konuşur gibi " serseri seni zamanı gelince annenin karnından alıcam, popona iki tokat atıp annenin kucağına vericem" diyip beni yine güldürdü ve bu sözleri bana büyük moral oldu...-tatlicadiarzu-
Bebeğime en az benim kadar önem veren bir hemşirem ve doktorum olduğu için ve bunu bana sonuna kadar hissettirdikleri için inanın çok şanslıyım... a.s.
Bundan sonra içimdeki çocuğa daha çok sarılacağım... :asigim: