Umutlu Bekleyişim Bebeğimle Devam Ediyor...

İçindeki çocuğa sarıl!
28/7/2009

Sanırım anne olmak çok meraklı ve çok endişeli olmak demekmiş...

Geçen hafta yapılan ikili tarama testimizde herşey yolunda çıkmıştı, içim çok rahatlamıştı... Bugün 13+2 günlük...

Bu sabah önce karnımda bir ağrı hissettim, sonra kahverengi bir lekelenmem olduğunu görünce ne yapacağımı bilemedim. Hemen Şerife ile görüştüm, bir sorun yok normal bir durum, önce biraz uzan bugün bir ultrasona alalım seni dedi. Kanama şeklindeki akıntı devam ediyordu. Yarım saat kadar uzandım ama içim içimi yedi, bir taraftan aklıma kötü birşey getirmeyeyim diye kendimi telkin etmeye çalışıp içimdeki çocuğa sarılırken bir taraftan da olmadık şeyler aklıma geldi ve yerimde duramadım. Osman Hoca ile görüştüm o da ultrasonla bakalım dedi ve kendimi Maya'nın ultrason kapısının önünde buldum...

Biz yine dayanamayıp Şerife ile baktık hemen, ben o kadar endişe içerisinde kıvranırkan bebeğim poposu üzerinde zıp zıp zıplamakla meşgüldü ve keyfi son derece yerinde görünüyordu... işte bir hayat karşımızda capcanlı görüntüsü ve kulaklarımızdaki güçlü kalp atışları ile duruyordu; gördüklerimiz ve duyduklarımız biranda yüzümüzü kocaman bir gülümsemenin kaplamasına neden oldu... o kadar rahatladım ki anlatamam... Allah'a şükrettim... :nazar:

Şerifeciğim bebeğin pipisini görme gayretleri içerisindeyken, Osman Hoca da bize katıldı.
Bunun her gebelikte olabileceğini, bir sıkıntı olmadığını söyledi... bebekler bazen annelerine böyle uyarılar gönderir diye de espri yaptı...
Osman Hoca geldiğinde bebeğim biraz sakinleşmişti, fazla hareket etmeyince cinsiyetine ilişkin birşey söylemem şuanda doğru olmaz dedi... Hocam ben zaten hiç merak etmiyorum, önemli değil boşverin dedim... birkaç güzel poz verdi bize sırt üstü yatarken, eller havaya pozisyonunda...
Sonra Osman Hoca bebekle konuşur gibi " serseri seni zamanı gelince annenin karnından alıcam, popona iki tokat atıp annenin kucağına vericem" diyip beni yine güldürdü ve bu sözleri bana büyük moral oldu...-tatlicadiarzu-

Bebeğime en az benim kadar önem veren bir hemşirem ve doktorum olduğu için ve bunu bana sonuna kadar hissettirdikleri için inanın çok şanslıyım... a.s.

Bundan sonra içimdeki çocuğa daha çok sarılacağım... :asigim:

Sarıl tabii ooluşuna :))) E yavaş yavaş isim düşünmeye de başla sen :)))

canımm bir isim var aklımda bakalım cinsiyeti kesinleşince paylaşırım sizinle... sen düşündün mü? gerçi yarın kesinleşecek... kaydirigubbakcemile5

şekerim bendeki isimler tüp bebek öncesi bile hazırdı ama kıza o kadar alışmıştım ki ooluş ismini rafa kaldırmıştım şimdi yarınki sonuca göre söylerim yerimseniben

sevgili sena ve esel,
kızlar umarım muayeneleriniz güzel geçmüştir. heyecanla bekliyorum güzel haberlerinizi.
a.s.

nurgül cüm eve döndük :)))
Bizim gayet sağlıklı ölçümleri olan bir oğlumuz olacak gibi görünüyor. Allahıma sonsuz şükürler olsun ki gayet sağlıklı şu ana kadar. Darısı bebek isteyen ve bekleyen tüm arkadaşların başına, rabbim onları benden de şanslı kılar umarım.:nazar:

Sanırım duruş pozisyonunu biraz değiştirmiş, zaten tekmelerini hafif de olsa daha sık hissetmeye başlamıştım. Önceleri kasık bölgemde idi, oooluşş yer sofrasında oturur gibi çömelmişken hep aşağıdan geliyordu dürtmeler. Ama son 3-4 gündür göbeğimin hizasında , hatta dün akşam şaşkınlıkla baktım dıştan bakınca bile küçük nokta şeklinde belli oluyor , göbeğinin hafif zıpladığını görüyorsun .. Kocam bir türlü kendi göremedi diye hayıflandı ama 6 ay btince sana da gösteririz diye gizem yaptım :))

Doktorum "gayet iyiyiz sen çektiklerinin bedelini mi ödetiyosun doğaya " dedi :)) Yok aman dert benden uzak olsun dedim, 3 hafta sonra gel şeker taramana bakalım ondan sonra artık standart rutin kontrollere dönücez dedi.25. haftama denk gelecek şeker taramam , onu da atlatabilmek için dua ediyorum.

1,5 ay kadar kız bebiş diye alıştığımı söylemiştim ya, doktor oğlumuzun profil fotosunu çekti verdi elime, iyiden iyiye garip oldum, ağız dudak burun göz kapakları gayet belirgin. ince dudaklı , orta büyüklükte ama öne kalkık burunlu , küçük çeneli bir ooooluşş bakıyor bana şimdi. ısmini yarın söylerim demiştim sana, Doruk koymayı düşünüyoruz. Doktor düşük yaptıktan sonra bana kalan bebk için 11. haftada bu bebk rahimin tutunabildiği en yüksek noktasına oturmuş gayet de savaşçı demişti. Oğlumun bu ismi hak ettiğini düşünüyorum . Dahası ben de ona layık buluyorum bu ismi artık.

Eğer rabbim nasip eder de kucağıma alırsam ilerde bunları ona anlatacağım günlüğüme dönmem lazım şimdi, sizin kafanızı şişirmeyeceğim daha bir sürü detayım var oraya yazılacak. Hepinizin kontrollerinin sağlıklı ve sorunsuz geçmesi için dua edeceğim. Sırasıyla hepimiz bunları atlatıp ilerde fotolarımıza bakıp güleceğiz inşallah.:Saruboceq:

Son düzenleme:
demek oğluşmuşşş... bak sen... artık kesin değil mi? bundan çıkarılacak ders anne karnındayken hele ki daha ilk haftalarında beşik kertmesi yapılmaz delikafadulden ilerde ikisi de erkek olursa bizimle iyi kafa bulurlar. benimki kız olsa da başka türlü bir gariplik olacak hihoyyyt

iyi olmanıza çok sevindim canım... sen yolu yarıladın... darısı başımıza...

bu arada Doruk ismini görünce çok şaşırdım, işten bir arkadaşım da 28. haftasında onun bebeğinin adı da Doruk, tesadüf oldu... çok güzel isim... çok da anlamlı olmuş...
tekrar tebrik ederim... umarım bu kez kesindir... alışınca kötü oluyor...

kendinize iyi bakın... çok öpüyorum...opuyorumnanaktan

Son düzenleme:
bundan 3ay önce gittiğimiz ankaradan farkında olmadan 4 kişilik aile olarak dönmüşüz
3aydır anneliğn ne kadar tedirginlik gerektirdiğini anladım
ilk zamanlarda uykusuz gecelerimde annem:daha dur uykusuz gecireceğin çok günler gelecek demişti.....mafoldumben
hak veriyorum ki anne olmak öyle kolay değilmiş....
9+6günlükken gördüğüm bebeklerim 3cm.lerdi
bebklerim orda benimleler diye sevinirken doktorum 21 gün sonra down sendromu olup olmadığına ense kalınlıklarına burun kemiklerine bakıp kontrol edicez dediğinde yine
başladı uykusuz gecelerim.....:roflol:
her gün her gece acabalarla gecti 21günüm...
ve bugün büyük gündü benim ve bebeklerim için........
çok şükür bebeklerim sağlıklı biri 6cm diğeri 6.5cm
her şey çok güzel dedi doktorumuz....
ikiside kıpır kıpır gayet mutlular yerinde duramıyolar
poposunun üzerinde zıplamalar,yüz üstü yatmalar,dönüp duran iki melek içimde:emir_bebek::emir_bebek:
doktorum cinsiyetlerini söyleyimmi diye babamıza sordu
zaten merakla bekliyoruz sorması bile hata....kaydirigubbakcemile3
evettttttttt
1kız 1erkek 2 meleğim benimleeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeehihoyyyt

demek oğluşmuşşş... bak sen... artık kesin değil mi? bundan çıkarılacak ders anne karnındayken hele ki daha ilk haftalarında beşik kertmesi yapılmaz delikafadulden ilerde ikisi de erkek olursa bizimle iyi kafa bulurlar. benimki kız olsa da başka türlü bir gariplik olacak hihoyyyt

iyi olmanıza çok sevindim canım... sen yolu yarıladın... darısı başımıza...

bu arada Doruk ismini görünce çok şaşırdım, işten bir arkadaşım da 28. haftasında onun bebeğinin adı da Doruk, tesadüf oldu... çok güzel isim... çok da anlamlı olmuş...
tekrar tebrik ederim... umarım bu kez kesindir... alışınca kötü oluyor...

kendinize iyi bakın... çok öpüyorum...opuyorumnanaktan

şekerim bu saatten sonra süpriz olmasın artık lütfen 1 ay sonra bebek odasi bakmaya başlayacağız:))

beşik kertmesi mevzusunu kapadım diyemiycem şimdi oğlan olduğunu duyan kız bebek anneleri hamişler peşime düştü :))) ne yapıp edip evericem oğlumu :))

sen de kendine iyi bak.

bundan 3ay önce gittiğimiz ankaradan farkında olmadan 4 kişilik aile olarak dönmüşüz
3aydır anneliğn ne kadar tedirginlik gerektirdiğini anladım
ilk zamanlarda uykusuz gecelerimde annem:daha dur uykusuz gecireceğin çok günler gelecek demişti.....mafoldumben
hak veriyorum ki anne olmak öyle kolay değilmiş....
9+6günlükken gördüğüm bebeklerim 3cm.lerdi
bebklerim orda benimleler diye sevinirken doktorum 21 gün sonra down sendromu olup olmadığına ense kalınlıklarına burun kemiklerine bakıp kontrol edicez dediğinde yine
başladı uykusuz gecelerim.....:roflol:
her gün her gece acabalarla gecti 21günüm...
ve bugün büyük gündü benim ve bebeklerim için........
çok şükür bebeklerim sağlıklı biri 6cm diğeri 6.5cm
her şey çok güzel dedi doktorumuz....
ikiside kıpır kıpır gayet mutlular yerinde duramıyolar
poposunun üzerinde zıplamalar,yüz üstü yatmalar,dönüp duran iki melek içimde:emir_bebek::emir_bebek:
doktorum cinsiyetlerini söyleyimmi diye babamıza sordu
zaten merakla bekliyoruz sorması bile hata....kaydirigubbakcemile3
evettttttttt
1kız 1erkek 2 meleğim benimleeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeehihoyyyt

vallahi ne güzel, bir seferde iki melek :))
cinsiyetleri de hayırlı olsun. umarim sonradan benimki gibi değişme olmaz, böylesi en güzeli. en önemlisi maşallah sağlıkları yerinde. artık stres yapma sen de bu kadar mücadele vermiş bebişler, sen de onlar gibi güle oynaya devam et yoluna.

eselllllll çok duygulandım, çok güzel bir haber bu... ayy ne güzel yaaa... maşallah canım benim... kızın senin kadar güzel olsun, oğluşun da eşin kadar başarılı olsun hayatta inşallah... allah güzel bir hayat sunsun onlara...

bence de artık rahatla canım... sabah akşam kısa kısa yavaş yavaş yürüyüş yap... iyi bak onlara... çok öptüm... seneye Maya'da tanıştırırız bizimkileri... opuyorumnanaktan

eselllllll çok duygulandım, çok güzel bir haber bu... ayy ne güzel yaaa... maşallah canım benim... kızın senin kadar güzel olsun, oğluşun da eşin kadar başarılı olsun hayatta inşallah... allah güzel bir hayat sunsun onlara...

bence de artık rahatla canım... sabah akşam kısa kısa yavaş yavaş yürüyüş yap... iyi bak onlara... çok öptüm... seneye Maya'da tanıştırırız bizimkileri... opuyorumnanaktan

yazdıkların için çok teşekkür ederim canım rabbim sanada oğlunun arkasından bir kız nasip etsin inşallah
ankaraya gelmeyi çok istiyorum canım aksilik ya hiç<işimiz çıkmıyo bu ara:)
inşallah canım tanıştırırız tabiki zaten onların mayaları tanışıkkaydirigubbakcemile3

vallahi ne güzel, bir seferde iki melek :))
cinsiyetleri de hayırlı olsun. umarim sonradan benimki gibi değişme olmaz, böylesi en güzeli. en önemlisi maşallah sağlıkları yerinde. artık stres yapma sen de bu kadar mücadele vermiş bebişler, sen de onlar gibi güle oynaya devam et yoluna.

tesekkür ederim canım rabbim sanada ikinciyi <nasip etsin inşallah:Saruboceq:
stresimi ancak buraya girince unutyorum
ıyıki varsınız.....

bir de sırada el muallim var, nedir acaba onun üçüzleri inşallah en azından biri oğlan ya da biri kzıdır. o da bir seferde iki cinsiyeti de birden alır kucağına da bunca yıl uğraşısının sonucunu almış olur. allah her bekleyene sağlıklı hayırlı evlat nasip etsin, gerisi boş aslında ..

İçindeki çocuğa sarıl!
28/7/2009

Sanırım anne olmak çok meraklı ve çok endişeli olmak demekmiş...

Geçen hafta yapılan ikili tarama testimizde herşey yolunda çıkmıştı, içim çok rahatlamıştı... Bugün 13+2 günlük...

Bu sabah önce karnımda bir ağrı hissettim, sonra kahverengi bir lekelenmem olduğunu görünce ne yapacağımı bilemedim. Hemen Şerife ile görüştüm, bir sorun yok normal bir durum, önce biraz uzan bugün bir ultrasona alalım seni dedi. Kanama şeklindeki akıntı devam ediyordu. Yarım saat kadar uzandım ama içim içimi yedi, bir taraftan aklıma kötü birşey getirmeyeyim diye kendimi telkin etmeye çalışıp içimdeki çocuğa sarılırken bir taraftan da olmadık şeyler aklıma geldi ve yerimde duramadım. Osman Hoca ile görüştüm o da ultrasonla bakalım dedi ve kendimi Maya'nın ultrason kapısının önünde buldum...

Biz yine dayanamayıp Şerife ile baktık hemen, ben o kadar endişe içerisinde kıvranırkan bebeğim poposu üzerinde zıp zıp zıplamakla meşgüldü ve keyfi son derece yerinde görünüyordu... işte bir hayat karşımızda capcanlı görüntüsü ve kulaklarımızdaki güçlü kalp atışları ile duruyordu; gördüklerimiz ve duyduklarımız biranda yüzümüzü kocaman bir gülümsemenin kaplamasına neden oldu... o kadar rahatladım ki anlatamam... Allah'a şükrettim... :nazar:

Şerifeciğim bebeğin pipisini görme gayretleri içerisindeyken, Osman Hoca da bize katıldı.
Bunun her gebelikte olabileceğini, bir sıkıntı olmadığını söyledi... bebekler bazen annelerine böyle uyarılar gönderir diye de espri yaptı...
Osman Hoca geldiğinde bebeğim biraz sakinleşmişti, fazla hareket etmeyince cinsiyetine ilişkin birşey söylemem şuanda doğru olmaz dedi... Hocam ben zaten hiç merak etmiyorum, önemli değil boşverin dedim... birkaç güzel poz verdi bize sırt üstü yatarken, eller havaya pozisyonunda...
Sonra Osman Hoca bebekle konuşur gibi " serseri seni zamanı gelince annenin karnından alıcam, popona iki tokat atıp annenin kucağına vericem" diyip beni yine güldürdü ve bu sözleri bana büyük moral oldu...-tatlicadiarzu-

Bebeğime en az benim kadar önem veren bir hemşirem ve doktorum olduğu için ve bunu bana sonuna kadar hissettirdikleri için inanın çok şanslıyım... a.s.

Bundan sonra içimdeki çocuğa daha çok sarılacağım... :asigim:

Geçmişler olsun babytwincim bebiş seni biraz korkutmuş. rabbim hayırlısıyla tamamına erdirsin. ne mutlu sana osman hoca,adnan hoca gibi mükemmel dr elindesin keşke bende orda olup osman hoca,adnan hocanın elinde doğum yapabilseydim opuyorumnanaktan

selam meryemciğim teşekkür edrim canım. gelip geçti neyseki...

eselim geldimm canım... izindeyim de nete pek sık girmiyorum. biraz dinleneyim diye bu haftayı izin aldım. ama ankarada olacağım. cumartesi izne çıkmadan şerife ile cinsiyet konusunda netleşelim diye birkaç kez ultrasona girdik. ama bebiş göstermedi sakladı cisiyetini kaydirigubbakcemile2

bakalım artık bu hafta içinde eşimle gideceğiz, hem o da ilk kese ve kalp atımından bu yana görmemişti.
umarım bu defa öğreniriz.

çok öpüyorum hepinizi... sizler nasılsınız?

senacım, el muallim hepiniz iyisinizdir inşallah. bu sayfa hepimizin umutlu bekleyişini anlatıyor, ne güzel... kaydirigubbakcemile5

kızlar selammmmmmmmmmmm nasılsınız.............ben çok sukur ıyıyım..........evdeyım.........hala................ense olç cok şukur ıyı cıktı..............cınsıyetlerı bellı degıl................hepınız ıyı bakın bebışlere

evet aynen babıycım..............umutla beklıyoruz...........ınş rabbım kucaklarımıza nasıp ets

canım arkadaşların nasılsınız.uzun zamandır yoktum.tatile sonra memlekete derken nete hiç giremedim.hamileliğinizin güzel gitmesine çok sevindim.ben aslında bu ayki reglimde başlıyacaktım ama daha hazır hissetmiyorum kendimi.galiba eylülde start vericez.yasmin kullanıyorum.inşallah kistlerim büyümemiştir.benim için dua edin kızlar hamişlerin duası kabul olurmuş.öptüm sizi

X