Minik boksör 3 aylık oldu...
21/7/2009 ·
Bugün minik bebeğim 12 hafta + 2 günlük. Yani 13. haftadayız...
ılk kese muayenemden bu yana bugün4. muayenemi oldum.
Bu hafta benim için önemli, progestanla ayrıldı yollarımız. Bıraktığım ilk gün -yani dün- sanırım hala etkisindeydim ama bugün eski canlılığıma geri döndüm. Tansiyonum da normale yakın bir değer çıktı.
Son günlerde başlayan mide rahatsızlığım, kilo artışımı durdurdu.
Muayenenin ana amacı ikili tarama testiydi...
Bebek ne kadar gelişmiş görmeyeli, en son muayneden bu yana yine iki katı büyümüş. Takla atıyor, ters dönüyor, bir türlü yerinde durmuyor... Tam 6.6 cm'ydi...
Elleri boksör gibi sürekli havada... Hatta böyle bir pozunu yakalayıp görüntüsünü aldı sevgili Adnan Hocam...
Kalp atışı, kafatası gelişimi, ense kalınlığı herşey normaldi... Çok şükür...
Antalya sehehatimin bana verdiği yorgunluk beni oldukça korkutmuştu... neyse ki herşeyin yolunda olduğunu öğrenince derin bir ohh çektim...
Adnan Hoca da ilk kez cinsiyetine ilişkin yorum yaptı... biraz çekinerek, çok erken biliyorum bunu söylemek için ama bana erkek gibi geldi dedi... Lütfen kendini buna alıştırma dedi.. Ben de Hocam zaten Şerife Hemşireciğim keseden bu yana "erkek" diyor, osman hoca da 2 hafta önceki muaynede "yakışuklu" diye hitap etti dedim.. "benim için önemli olan sağlıklı olması, hiç farketmez"... dedim... Adnan Hoca da "doğru söylüyorsun, çok erken" dedi... ılerleyen haftalarda daha iyi anlaşılacağını söyledi... :icecream:
Uzun bir muayene oldu, doya doya izledim bebişi... en son muayene sona erdiğinde Adnan Hoca bebeğe "hoşçakal bir dahaki sefere görüşürüz bebecik" dedi ve birlikte el salladık... :teytey:
Sonra sevgili Şerifeciğim kanımızı aldı... test için gerekliymiş... testin asıl sonucunu kan değerleri belirleyecek...
Muayene sonunda gece kramplarımı sordum Adnan Hoca'ya... Normal dedi, bebekle ilgili olduğunu düşünmüyorum dedi.. Bu konuda da çok huzursuzdum, çok rahatladım...
Çıkışta Osman Hoca ile karşılaştım, resmi gösterdim... Çok güzel dedi, kaç haftalık olduğunu sordu.. Sonra bana çok şanslı olduğumu, Maya'nın hastane olacağını söyledi... benim doğumuma yetişeceğini söyledi... Doğumumu da inşallah Maya'nın Kadın doğum hastanesinde yapacağım... Zaten Osman Hoca yapacaktı, sadece mekanı değişmeyecek... Bebeğim dünyaya adım attığı mekanda açacak gözlerini inşallah... Sonra cinsiyet konusuna gelince, Şerife ne diyorsa o'dur dedi... Çok güldük birlikte... :dance:
Geçen hafta minik yiğenimi Antalya'da ziyaret ettim, 10 günlüktü tanıştığımızda... Kardeşimin mini bir kopyası... Lacivert gözleri, altın sarısı saçları var... hele banyo sonrası mis gibi olmuştu... Ağız burun, eller o kadar minik ki... minicik dudakları ile annesini emmeye çalışmaları görülmeye değerdi... sürekli uyuyor, 2 gün boyunca hiç ağladığına şahid olmadım... maşallah Allah nazarlardan saklasın... benim bebişimin minik abisi... :asigim:
Bakalım benim minik bebeğim prens mi prenses mi? -tatlicadiarzu-