Bu rada biz de tam 4,5 aylık olduk.
Oğlanın uykuları diş yüzünden hala düzensiz değil, ama ayına göre olması gerektiği gibi değil(
10 da yatıyor 2 de 5 te 7 de ve 9 da kalkıyor. Oysa bu aylar itiari ile gecede 1 max 2 kere kalkıyor olmalı idik. Hala sadedce süt emiyoruz ne yapalım dayanmaya çabalıyorum. En kötüsü ise benim oğlum beni kölegibi kullanıyor hesapladım günde ortalama 6-7 saat kucakta geziniyor. ve 7 kilo !!!!!!!!
Kucak kuşu olmasın diye çok çabaladım ama bunu beceremedim malesef.. Şimdi inanın hoppala falan bakıyorum çünkü ne oyun halıları, ne dönenceler, ne oyuncaklar pek işe yaramıyor.
12 haz da tatile gitmek istiyoruz 3 yıldır düzgün yaz tatili yapmadık zira, şimdi 2. bir baston puset bakıyorum. Tatile Chicco nun 11 kg ağırlığındaki demir alaşımlı puset takımını götürmek istemiyorum. Genelde aileler çoğunlukla böyle yapıyor . 6. aydan itibaren baston pusete geçebiliyoruz .Mc Laren alacağım kesin kararlıyım, en iyisi o hem titanyum olduğu için 5 veya 6 kilo ağırlığında tek elle bile taşınır yani..Sonra gene gelir notlarımı yazarım ..Off alınacak çok şey var ve ekonomik olanlarını seçmek de çok zormuş.
kizlar selam,bizde bugün ikinci ultrasonumuza girdik....
Teyzeleri yaa inanamadim ne cabuk gelismis bebeklerim,kolarini bacaklarini ya herseyni gördüm,dünyalar benim oldu esimde benimle birlikte gitdi,canim benim gözleri doldu.
Doktorumuz herseyin harika bi sekilde ilerledini söyledi bebekler cok güzel gelisiyor dedi,ALLAHIMA sükürler olsun....
sen böyle diyince bak gene kafam karıstı.chicconun travel setini sipariş vermiştim ,o zaman siparişi iptal mi etsemCADIARZU...12 haz da tatile gitmek istiyoruz 3 yıldır düzgün yaz tatili yapmadık zira, şimdi 2. bir baston puset bakıyorum. Tatile Chicco nun 11 kg ağırlığındaki demir alaşımlı puset takımını götürmek istemiyorum. Genelde aileler çoğunlukla böyle yapıyor . 6. aydan itibaren baston pusete geçebiliyoruz .Mc Laren alacağım kesin kararlıyım, en iyisi o hem titanyum olduğu için 5 veya 6 kilo ağırlığında tek elle bile taşınır yani..Sonra gene gelir notlarımı yazarım ..Off alınacak çok şey var ve ekonomik olanlarını seçmek de çok zormuş.
selam kılzar...
6 yumişimizden 4 tanesi döllenmiş... yarın ilerleme durumları netleşicek inşallah... duruma göre belki pazar belkide salı transferim yapılıcak... çookk heyecanlıyımmm... bol bol dua ediyorum iyi kalite olsunlar diye...
kızlar hepinize iyi akşamlar...
Nurgül sanırım kızınla daha iyi ilgilenebilmek için işine ara vermişsin... kararın hayırlı olsun canım, kızının büyüdüğü her anın tadını çıkar...
mihriban maşallah oğlun çok güzel bir bebek... Allah nazardan saklasın canım, sağlıkla büyüsün...
cnsn yeni evin hayırlı olsun canım...baban için acil şifalar diliyorum çok geçmiş olsun... bu yoğun tempoda kendini de ihmal etme canım...
respicim bebişinin ve senin sağlığın iyi olsun gerisini takma... koştururken gider o kilolar, birazda dikkat edersin olur biter...
senacım sanada Doruk bey le başa çıkabilmen için Kuvvet diliyorum canım:)))
bu arada kısmetse yarın sabah 9 da transferim yapılıcak kızlar... çoook heyecanlıyım... annem ve ablam geldi biri temizlik yapıyo öbürü yemek... benim bunlarla işim var yaa... kırılmasınlar diye bişey demedim artık... hepinizi öpüyorum görüşmek üzere...
sena,nurgül ve respi teşekkürler güzel dilekleriniz için.zorluda olsa yolculuğu bitirdim.anneme kavuştum.bebeğim 1 hafta önden gidiyor.2 kg olmuş 32+3 te.senacığım bizde bebeğin ismini doruk düşünüyoruz ama seni okudukça korkuyorum.zaten dr usg de bile ölçülerini zor alıyor.çok hareketli diyor.aman olsun sağlıklı olsunlarda.hepimize kolay gelsin.ara sıra girmeye çelışacağım foruma ,sizleri merak ediyorum:)))iyi bakın kendinize.opuyorumnanaktan
kızlar hepinize iyi akşamlar...
Nurgül sanırım kızınla daha iyi ilgilenebilmek için işine ara vermişsin... kararın hayırlı olsun canım, kızının büyüdüğü her anın tadını çıkar...
mihriban maşallah oğlun çok güzel bir bebek... Allah nazardan saklasın canım, sağlıkla büyüsün...
cnsn yeni evin hayırlı olsun canım...baban için acil şifalar diliyorum çok geçmiş olsun... bu yoğun tempoda kendini de ihmal etme canım...
respicim bebişinin ve senin sağlığın iyi olsun gerisini takma... koştururken gider o kilolar, birazda dikkat edersin olur biter...
senacım sanada Doruk bey le başa çıkabilmen için Kuvvet diliyorum canım:)))
bu arada kısmetse yarın sabah 9 da transferim yapılıcak kızlar... çoook heyecanlıyım... annem ve ablam geldi biri temizlik yapıyo öbürü yemek... benim bunlarla işim var yaa... kırılmasınlar diye bişey demedim artık... hepinizi öpüyorum görüşmek üzere...
günaydin kizlar,dün ben cok kötü bir gün gecirdin,öylen vakitlerinde lavbaya gitidmdi kahve rengi leke vardi,shock oldum hemen merkezi aradim sagolsun secil hemsire hemen beni rahatlatarak dinlenmemi istedi,neyse aksama kadar yatdim hic bi kanama felan yok aksam bi lavba ziyareti daha ne gördüm kip kirmizi kannnn ayy cok fena oldum bebeklerime birsey oldu korkuysuyla aglamaya basladim evde kimsede yok esim isdeydi,hemen arkadasimi aradim hastaneye gitdik,idrar verdim ultrasona girdim,ALLAHA binlerce sükürler olsun birsey yokmus doktor iyce muayne etdi rahim agzini felan,bebeklerimin kalbine bakti hersey cok iyi tam zamanina göre gelismeleri oluyor dedi hatda ben gecen perceme ikinci ultrasona gitmisdim vede dün gene ulttason oldu ya bebeklerimin ikiside3 gün icinde büyümüsler teyzelerii,yani dünde böyle bi kabus yasadim ama ALLADAN bebklerimin durumu cok ama cok iyi....
Arkadaşlar selaaam ,
Uzun zamandır bilgisayar başına oturamadım( geriye dönüp yazılarınızı yine takip ettip ) mutluluklar üzüntüler yine birbirini kovalamış (
Biz evimizi taşıdık taşınmak çooook zor birde yatmam gereken bir süreçte taşındım o çoook daha zor oldu benim için aklım sürekli bebiş de takılı kaldı, bu süreçte ona zarar vermemek için kendi kendime söz vermeştim çok şükür çarşamba günü 11. haftamızı bitirdik ve kontrol günümüze 1 hafta olmasına rağmen ben bebişimi görmek için yani kendi içimi rahatlatmak için dr.a gittim çooook şükür herşey yolunda maşallah Allahım nazardan korusun pek hareketliyiz) boyu kısa geldi bana 4.37 mm ama dr.umuz herşey yolunda dedi sıra benim kontrolüme geldi 2 kilo vermişim tansiyonumsa akıllara zarar 8 - 3.5 bunun üzerine fırçayı yedim ve 26 Nisanda 2 li taramamızı yaptırmak için ve ense kalınlığına bakılması için Dr.umuzla sözleştik...
Benim sıkıntım evi taşımakla bitmedi bu arada babam ameliyat oldu veee sürekli hastaneye gidip gelmek durumunda kalıyorum vee dinlenemiyorum kasıklarım sürekli kasılıyor gece yatıyorum dinleniyorum sabah iyi uyanıyorum ama gün içinde hareketlenince ağrılar da başlıyor(
Senacığım Nurgülcüğüm ve diğer arkadaşlar hepinizi çok öpüyorum kendinize ve bebişlerinize iyibakın.......
Bu arada SENA canım benim bloğunu okudum çoook güzel olmuş ellerine yüreğine sağlık......
ARMİNAS canım benim dualarım seninle herşey dilediğince olsun en kısa zamanda sende bebişinin sana sıkı sıkı tutunduğu haberini alırsın inşallah)
NAYİ inan ki çoook üzüldüm başın sağolsun aynı süreçten geçen yıl bu zamanlarda bende geçtim ikiz bebeklerimi kaybettiğimde dünyanın sonu bu ben niye yaşıyorum diye kendi kendime çok sordum ama Allahım zorda olsa sabrını veriyor, çok zor olacağını biliyorum ama en kısa sürede toparlanmanı diliyorum( kendine çoook iyi bak çok öpüyorum .....
biz arabayı arnica aldık sneacığım. hafif tek elle taşınıyor. baston değil. sonra baston da alırız dedik. bugün hava çok güzeldi gezdik. evet ya alıancak çok şey var. artık çalışmıyorum da. eşimin daha çok çalışması lazım... :)
senacığım bizimki de gece 2 kez uyanıyor. akşam 8'de yatıyor. gece 2'de ya da 3'tekalkıyor. sonra da 4 ya da 5'te kalkıyor.. sabah 7 gibi de uyanıyor. oyun oynuyoruz benim tek gözüm kapalı. :))))
kucakta akşamüstleri daha çok vakit geçiriyor. o da 1-2saat. ben nedenini anladım. uykusu gelice kucak istiyor bizimkisi. kilosu kaç oldu acaba. mayısta doktor kontrolümüz. ama baya ağırlaştı. bugün parkta bir arkadaş buldu bizim kız. o da 4.5 aylık. sözleştik hep aynı saatte parkta olacağız. bayanssulusmile
Sena,ayni sorun bizdede var sanki,benim oglanda kucagi cok seviyor simdiden. Valla tirsiyorum alisacak diye eyvahedigeldismile .Gece uykusu cok iyi,sadece bir defa uyaniyor bazende hic uyanmadigii oluyor ,tabi kacta uyudugunada bagli. Mesela 11 gibi filan uyudysa saat sabah 5-6 kadar uyuyo.. Ama bi uyaniyor daha uyutabilene ask olsun. !!! Genelde taa saat 1de uyuyor 5 saat biraz kucakta biraz besikte,biraz arabasinda dolasarak geciyor,ama ben delleniyorum tabi cunki birsey yapacagim zaman ancak aglatarak yapiyorum mesela park yatagina koyuyorum,o agliyor deli gibi,ben kahvalti ediyorum. Onceleri kahvalti etmiyordum tek o aglamasin diye,ama baktim kramp yok ac degil,alti temiz.. Ee ozaman !?? Bende kahvaltimi ediyorum artik aglamasina ragmen..
Biraz once gene yirtiniyordu aglamaktan,gene kahvaltiya oturdum tam yarim saat 40 dakika agladi simdi sustu uyudumu bilmiyorum icim aciyor,ama napiyim sonucta eminim sirf kucak istedigi icin agladigini,hem kendi uykusundan oluyor hem beni perisan ediyor. Birde fon makinesine cok asiri alisti onun sesinede susuyor,kapattigimiz zaman geri uykudan uyanip agliyor.. Baktim olacak gibi degil,birde acaip cok elektrik yiyor bu fon makineleri. Baktim olacak gibi degil,bazen bir saat calisitigi oluyor buda maddi acidan zorluyor. Onuada kesmeye calisacagim sadece krampli oldugu zamnalarda kullanacagim.
Internette arastirdim,kolikli bebekler icin ve huzursuz bebekler icin bi terapi varmis. Tecrubesi olan anneler tarafindanda duydum,hatta dun sabah hollanda tv de doktorlarda bu terapiyi oneriyorlar.. Zone terapi diyorlaer burda adina. Bebege yarim saat 1 saat masaj yapiyorlar belirli bolgelere,kolik olan bebeklerin annesi anlatiyor 8 saat duraksiz aglayan bebegimin aglamasi 1 saate dustu cok rahatladik,.hem daha kolay ve huzurlu uykuya daliyor diyorlar. Bende birdahaki kontrolumde doktorumla gorusurp beni yonlendirmesini isteyecegim. Yoksa bu boyle olmayacak. Benim oglanin uykusu ayni 1 bucuk yasindaki bebeklerin uykusu gibi. Bir gece uykusu birde oglen uykusu geri kalan kisim genelde hep uyur uyanik halde.
ZCok uzun oldu ama derltliyim bu aralar kusura bakmayin...
Canim transferim simdiden hayirli olsun ALLAH gönlüne göre veriri insallah,eee anneler ablalar öyle iste sen desen bile dinlemezlerki :)gecen hafta benimde annem 10 günlüne yanima geldi yazik kadin mutfaktan cikmadi,buzlumu doldurduneymis bu günler benim iyi günlerimmi yeri gelcek yemek bile düsünemiycekmisim o yüzden kadin herseyimi yapti gitdi vallahi sagolsun...