dimi... ayrıca kendisi en buyuk gelınıyle küs. akrabalardan da çoğuyla küsler. ailecek dıkkatımızı çekti..
ha kayınpederim deseniz Allaha emanet. ağzı var dili yok. ev kadında! nısanlımla 2 saat telefonda konusuyolar. ne konusuyosnuz memleket meselesimiçözemediğiniz dedim geeçen. yok cnm dedi ya.. butun ailenın derdini ta km. ce uzaktakı nısanlıma yukluyolar. sırf bunun ıcın ağladım geçen. çekmek zorunda mı ya. saçları beyazlamaya basladı. nısanlımın konustuğundan değil k.valıde anlatıyor o dinliyor şahitte oldum... nısanlımdan için, o benım kızçocuğum gibi hep dınler benı.. diğerleri o kdr değil diyor. hepte benı buluyor bölesi
hocanın başörtü olayını iyi niyetle söylemediğini düşünüyorum o nedenle alınırdım.üstelik bende kapalıyım ve hep giysime uygun eşarp örterim
dimi... ayrıca kendisi en buyuk gelınıyle küs. akrabalardan da çoğuyla küsler. ailecek dıkkatımızı çekti..
ha kayınpederim deseniz Allaha emanet. ağzı var dili yok. ev kadında! nısanlımla 2 saat telefonda konusuyolar. ne konusuyosnuz memleket meselesimiçözemediğiniz dedim geeçen. yok cnm dedi ya.. butun ailenın derdini ta km. ce uzaktakı nısanlıma yukluyolar. sırf bunun ıcın ağladım geçen. çekmek zorunda mı ya. saçları beyazlamaya basladı. nısanlımın konustuğundan değil k.valıde anlatıyor o dinliyor şahitte oldum... nısanlımdan için, o benım kızçocuğum gibi hep dınler benı.. diğerleri o kdr değil diyor. hepte benı buluyor bölesi
yani demek istedigin hocanin basörtüyü din icin degilde süs icinmi takiliyor gibi soyledigimi eger oyle soylediyse bende alinirdim haklisin
ana-oğul değiller mi elbette konuşacaklar,ne güzel annesini kırmıyor ve dinliyor annesini.ilerde evlat sahibi olunca bunun önemini anlayacaksın
canım yaa allah yardımcın olsun,birazcık daha sabret büyüktür nişanlının annesi yarın birgün onada anne diceksin zaten evlenince evin barkın ayrı olur daha rahat edersin ama uluk gelin dedirtme kendine,dediği zaman ölçülü bi şekilde çıkış kızdığını belli et ben böyle lakaplardan hoşlanmam falan de ki adın öyle kalmasın
sanki benim kayınvalidemi anlatıyorsun bu kadar mı benzerlik olur. allah kolaylık versin sabırtaşı olman lazım. mesafe falan hakketire nerelere gitsen amerikaya gitsen yerleşsen telefonla huzur bozar cinsten bu cinsi:))
sağolasın Allah razı olsun yorumun dusuncelerın için.. inan hep nısanlımı bana veren önce Allah sonra o anne diye baktım. hep o gözle gördüm. ama canım yanıyor böyle... zaten uzak olucaz bu sehre bıda gelmıcem. bız baska sehırde herkesten uzak ıkımız yaşıcaz.. (umarım).. bidaha da derse aynen dediğiniz gibi diyeceğim. hoslanmadığımı söyleyeceğim.
sohbet anında kaynanaya denilecek laf mıydı,sana söylüyor anne diye.sadece kaynana mı giysisine uygun örtü örtüyor.kaynana çok konuşuyor olabilir ama konu sahibi de az değil
hoca bu baş örtü olayını nasıl anlattı bilemem ama bu konuşma üzerine gelinim bana böyle dese bozulurdum sanırım
geçen bir geceye katıldık. feyizli bir sohbet gecesi idi. ona bıle geldiğinde kış kıyamet sırf senın ıçın geldım yoksa gelmezdim dedi. Allah razı olsun ama bak burada mubarek hocalar var onlar için gel anne benım ıçın değil dedim... ama öyle bir söylüyor ki sankı suçluyumbu kışta kıyammette çıkardım dıye.. orada hoca,şimdiki hanımlar elbıselerıne uygun eşarplar örtüyor dedi. ben de espri yollu sıcaklık olsun diye çunku konusamadık sohbet olunca yanyana oturduğumuz yerde... ''senden bahsediyor anne '' dedim güldüm. bana döndü ve ciddi ciddi - sadece benden değil hepımızden bahsedıyor,sadece benı demıceksın dedi... kalakaldım..
Ablam iyice gelinsavar olmuşun ha....
Uluk gelin lafı ağır değil de o laf mı ağır yani.....
Biraz abartıyorsun bu oğlan anası destek işini ....
Eşinizin tutumu nasıl. siz nasıl baş ediyorsunuz madem durumlar benzer fikrinizi alayım.:26:
tatlım yan yana oturduk sohbet esnasındas hiç konusmadık... hoca da öyle dıyınce annemle göz göze geldık. gözlerımı çevirmektense hazır hiçte konusmamısızz bende öyle dedim. bunda bişey olduğunu sanmıyorum.:26:
Evoletcim okudum şimdi açtığın konuyu, keşke en başından kayıvalidenle arana mesafe koysaydın, sana naçizane tavsiyem bundan rahatsız olduğunu apaçık söyle..istediğini söyleyen istemediğini duyarmış böyle düşüneceksin..çünkü saygı sadece küçüğe mahsus değil..büyüklerinde yaşlarının erdiği tecrübeyle biraz adabını bilen insanlar olması lazım yoksa bildiririzcanını hiç bişey için sıkma canım benim...ilk fırsatta içinde ne briktiyse söyle rahatsızlık duyuyorum benim canımı sıkıyor açıkçaı de...bak bende gelin adayıyım ama ben isteyerek değilde yapım gereği mesafe koydum öyle bana istediği gibi asla davranamaz , çünk ben onun kızı değilim oğlunun eşi olacağım sözü sadece kendi çocuklarına geçebilir...bende saygıda kusur etmem ama hep mesafeli olmuşumdur...tabi nişanlım ailesi ve benim aramda dengeyi kuran yegane unsur...sağolsun arada olan kendisine oluyor ama dengeyi kuruyor...lütfen taviz verme canım olur mu? içinde biriktirme söyle gitsin nereye kadar sonuçta ..öptümmm