uluk gelin!!!

sanki benim kayınvalidemi anlatıyorsun bu kadar mı benzerlik olur. allah kolaylık versin sabırtaşı olman lazım. mesafe falan hakgetire nerelere gitsen amerikaya gitsen yerleşsen telefonla huzur bozar cinsten bu cinsi:))

Son düzenleme:
hocanın başörtü olayını iyi niyetle söylemediğini düşünüyorum o nedenle alınırdım.üstelik bende kapalıyım ve hep giysime uygun eşarp örterim

yani demek istedigin hocanin basörtüyü din icin degilde süs icinmi takiliyor gibi soyledigimi eger oyle soylediyse bende alinirdim haklisin

ana-oğul değiller mi elbette konuşacaklar,ne güzel annesini kırmıyor ve dinliyor annesini.ilerde evlat sahibi olunca bunun önemini anlayacaksın

ya daha sımdıı bakın salise önce annem dedıkı telefon ette kayınvalıdende bısıy eklıcek olur xx e yollucağın kargoya... ben aramam sen ara dedım. olmaz sen ara dıyo.. ayıpta olmaz söleyemem dedim.. derse de nıye haber etmedın die unuttum aklıma gelmediderim dedim. resmen o çayda şikayet etmeye kalkıştığını yemıs gibi bişi olcam ararsam. istemıyorum...

annemle bız dusunuyoz ınanım 10 senedir dışarlarda naptı bılmıyorum nısanlım. bıgun ewde yıyosa bıgun dışarda. ew yemeğine hasret.. bız yolluyoruz. o da ha bi dşünsün.etmıcem haber maber!

ana-oğul değiller mi elbette konuşacaklar,ne güzel annesini kırmıyor ve dinliyor annesini.ilerde evlat sahibi olunca bunun önemini anlayacaksın

ya ben de konusurum da 2 saat noluyor. ben kız olduum halde annemle kız kıza 2 saat konusmuyoruz.

canım yaa allah yardımcın olsun,birazcık daha sabret büyüktür nişanlının annesi yarın birgün onada anne diceksin zaten evlenince evin barkın ayrı olur daha rahat edersin ama uluk gelin dedirtme kendine,dediği zaman ölçülü bi şekilde çıkış kızdığını belli et ben böyle lakaplardan hoşlanmam falan de ki adın öyle kalmasın

sağolasın Allah razı olsun yorumun dusuncelerın için.. inan hep nısanlımı bana veren önce Allah sonra o anne diye baktım. hep o gözle gördüm. ama canım yanıyor böyle... zaten uzak olucaz bu sehre bıda gelmıcem. bız baska sehırde herkesten uzak ıkımız yaşıcaz.. (umarım).. bidaha da derse aynen dediğiniz gibi diyeceğim. hoslanmadığımı söyleyeceğim.

sanki benim kayınvalidemi anlatıyorsun bu kadar mı benzerlik olur. allah kolaylık versin sabırtaşı olman lazım. mesafe falan hakketire nerelere gitsen amerikaya gitsen yerleşsen telefonla huzur bozar cinsten bu cinsi:))

Eşinizin tutumu nasıl. siz nasıl baş ediyorsunuz madem durumlar benzer fikrinizi alayım.:26:

aynen canım saygılı ve uslubunu bilerek .. etraftaki herkesinn senin gelinine uluk demesi senin hoşunamı gider anne lafın ucu sanada dokunmuyor mu ? diye bir sor bakalım

sohbet anında kaynanaya denilecek laf mıydı,sana söylüyor anne diye.sadece kaynana mı giysisine uygun örtü örtüyor.kaynana çok konuşuyor olabilir ama konu sahibi de az değil

hoca bu baş örtü olayını nasıl anlattı bilemem ama bu konuşma üzerine gelinim bana böyle dese bozulurdum sanırım

Ablam iyice gelinsavar olmuşun ha....
Uluk gelin lafı ağır değil de o laf mı ağır yani.....
Biraz abartıyorsun bu oğlan anası destek işini ....

Öncelikle uluk gelin olayına kadar şöyle düşündüm ''Konu sahibi bu saatten sonra kayınvalideyi düzeltemez.O yüzden o konular açıldı mı 'hı hı' deyip geçmek en doğrusu.''
Ama kalkıp da size bir lakap takması hiç hoş değil.Her fırsatta da tekrarlıyor bunu.Baya yüz göz olmuşsunuz.Bugün böyle yapan evlenince doğduğunuza pişman eder sizi.
Nişanlınız bu duruma bir son vermeli.''Yok ben yapamam kırılır eder.'' vs.diyorsa düğünü erteleyin derim.Kimsenin bir başkasının kızına tembel,şu bu demeye hakkı yok.Madem tembelmişsiniz almasınlar sizi o zaman.Herkesin bir kısmeti vardır.
Uluktan sonraki başörtü konusunu okumadım bunu belirteyim.

Ek:

Yahu sizde herşeye cevap vermek zorunda mısınız?O öyle imalarda bulunsa bile gülümseyerek ''Allah razı olsun.'' deyip kapasanız konuyu olmaz mı?
Sürekli bir öğüt,sürekli bir ders verme tavrı.
''Senden bahsediyor.'' kısmının esprisini ben de anlayamadım şahsen.

Son düzenleme:
Ablam iyice gelinsavar olmuşun ha....
Uluk gelin lafı ağır değil de o laf mı ağır yani.....
Biraz abartıyorsun bu oğlan anası destek işini ....

ama ben kaynanayı da savunmuyorum ki,ilk mesajımda demiştim,tencere kapak misali,ikisi de farklı değil

Evoletcim okudum şimdi açtığın konuyu, keşke en başından kayıvalidenle arana mesafe koysaydın, sana naçizane tavsiyem bundan rahatsız olduğunu apaçık söyle..istediğini söyleyen istemediğini duyarmış böyle düşüneceksin..çünkü saygı sadece küçüğe mahsus değil..büyüklerinde yaşlarının erdiği tecrübeyle biraz adabını bilen insanlar olması lazım yoksa bildiririz canını hiç bişey için sıkma canım benim...ilk fırsatta içinde ne briktiyse söyle rahatsızlık duyuyorum benim canımı sıkıyor açıkçaı de...bak bende gelin adayıyım ama ben isteyerek değilde yapım gereği mesafe koydum öyle bana istediği gibi asla davranamaz , çünk ben onun kızı değilim oğlunun eşi olacağım sözü sadece kendi çocuklarına geçebilir...bende saygıda kusur etmem ama hep mesafeli olmuşumdur...tabi nişanlım ailesi ve benim aramda dengeyi kuran yegane unsur...sağolsun arada olan kendisine oluyor ama dengeyi kuruyor...lütfen taviz verme canım olur mu? içinde biriktirme söyle gitsin nereye kadar sonuçta ..öptümmm

Eşinizin tutumu nasıl. siz nasıl baş ediyorsunuz madem durumlar benzer fikrinizi alayım.:26:

ben sabrediyorum ettiği lafları duymamaya çalışıyorum. eşim artık beni anlıyor ama kayınvalidem çok baskın biri o yüzden eşimin elindende birşey gelmez büyüğümüz diyoruz sabrediyoruz. akrabalarlarla iyi geçinmek lazım hem görgümüz gereği hemde dinimiz gereği diye sesimizi çıkarmıyoruz. fazla bişeyimi anlatmıyorum yüzeysel havadan sudan konuşuyorum. ne demişler söz gümüşse sukut altındır.

senden bahsedıyor dediğim şu, kayınvalıdem yaşı epey olmasına rağmen maşallah eteğine uygun yazmalar felan pek seviyor... hadi bız gencler neyse benım annem felan pek dıkkat etmez mesela o kadar uyuma. ve hakıkaten benden çok yazmaları var çeşit çeşit. bunları da bılınce espri yoluyla senden bahsedıyor dedim. oysa elbette hepımız yapıyoruz o uyumu.

Canım balık baştan kokar başında nasılsa sonuda öyle olur değişmez Allah hayırlısını versin

Egem hanımla hiç laf dalaşına girme düşüncesini diğer topikte konustugumuz kadarıyla özetliyeyimm

Oğluma ev de alırım araba da alırım işinide kurarımmm bu sayedee gelinedee evlerinee dee karısırıımmm ohhh diyen birisiii ki işinide kurmuş sanırım evlenince de herşeyine karııscam diyoorr kendilerii karışsın bakalımm dinsizin hakkından imansızz geliiirrrr biz görmeyizde o görür

Canım inşAllah iyi olur

mnikperim saol cnm yorumun ıcın dıkkat edeceğim aynen öyle taviz vermeyeceğim. buraya bırazda annemın dediği gibi ben mı buyutuyrum bakayım sızlerın yorumuna göre karar vereyım kendımı ölçeyım dedım. ama öyle deılmıs... dıkkat edicem bundan snra öptüm :) senınde ınsallah baba giderrr ınsallaahhhhhhhhhhhhh ..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…