Canım bu konu başlığında SGK ile ilgili genel bilgileri paylaşmıştım.Vakit bulabilirsen yazılanların Hepsini oku lütfen... Çünkü ben tüp bebek düşünmüyordum ama başka sıkıntılar çıkınca araştırdım.Keske daha erken araştırıp tüm imkanlardan faydslansaymisim.Transferim yetişmedi Ocak sonuna doğru 40 yaşina giriyorum.sizler en azından 3 hakkınızı da kullanabilirsiniz.Benim yaşım 39.Eşimin de benim de değerlerimiz ıyi.Tek sorun çikolata kistim var.1.5 yıllık evliyim.Ilk 4 aylık evliyken bütün testlerimizi yaptırdık kontrol amaclı.1 yıl dolunca gelin dediler.Normal yoldan olur diye.Stresten olabilir dediler.Acaba rapor alsak özelde de devlet destekli olabilir mi ki?Fakültede çok zaman kaybı oluyor çünkü.
Hayirli haberler gelsin insallah. Hepimiz surecinizi takip ediyoruz. Allah yardimciniz olsunArkadaşlar sabah hastaneden aramışlar.Toplanan kaç folikulden kaç tanesinin içinde yumurta olduğunu ve bunlardan kaçının döllendigi hakkında bilgi vermişler.Sayılari dile getirmek bile istemiyorumBayağı fire var.Umarim 5.gune kadar embriyolarim yaşar ve saglikla tutunurlar. 5 gün sonunda hastaneden bilgi vereceklerini bizim aramamiza gerek kalmadığını söylemişler.
Şunu anladım, toplanan folikul sayısı çok olsa bile içinde yumurta olmayabiliyor.Ve yumurtalarinda çoğu döllenmiyormuş.Sanirim fazla beklenti içine girmişim Ama yinede umudumu kaybetmiyorum,sizde her daim güzel düşünün
Nasıl yani tüp bebek labaratuvar ı yok mu fakültede???Merhaba,
Ben de Bandırmada yasıyorum.2 kez aşılama yaptırdım Balikesir fakültede.Ama tutmadı maalesef.1 ay ara verdim.Tūp bebek labaratuarı olmadığı için hastanede yeni arayışlara girdik.Bursa fakülte mi yoksa özel mi olmalı bilmiyorum.Yaştan dolayı da fazla vakit kaybetmek istemiyorum.Allah hepimizin yardımcısı olsun
Çok güzel anlatmışsınız elinize sağlık... Allah'tan ümit kesilmez.Hayırlısıyla herşey olur.Bir arkadaşımın bir tane yumurtası kalmıştı 5.gune zor bekleyen transfer oldu ve şu an 8 aylık... kısacası Rabbim ol deyince olucak...sadece bizim sabır ile ugrasmamiz gerek..Arkadaşlar bugün yumurtalarimi topladılar transfer sonraki aylara kaldi.Hormonlar beklenenden fazla yükseldiği için,tamamen o hormonlardan vücudun arınması gerekiyormus.O yüzden 2 reglimin 2. günü tekrar gideceğim.Embriyolari 5.güne kadar bekletiyorlar ve sonrasında sağlıklı ise dondurup transfer yapıyorlar.Döllenmede klasik yöntem değil,Mikro enjeksiyon uyguluyorlarmis.Eğer olurda transfer sonrası negatif sonuçlanırsa,hakkimiz var ise ,tekrar tüp bebeğe başvuru yapıp randevu alıp sıraya giriyormuş.
Yumurta toplama işlemi için istenilen evraklar
*1071₺ ödedik.(SGK dan faydalandigim için)
*Eşlere ait kimlik fotokopileri
*Aile cüzdanı fotokopisi 7 sayfa dahil
*Vukuatlı nüfus kayıt örneği
*SGK hizmet dökümü
Sizden istenen diğer malzemeler
* 2 Adet kağıt havlu
* 1 kutu prezervatif(içinde 4 tane varmış sanırım)
* 2 adet hasta hasta bezi (yatak üzerine serilenlerden )
Hastanede alt katta EKER var. tıbbi malzemeler satıyor.Esim oradan hepsine toplamda 20₺ ödemiş.
Yatış için eşinizle size bir oda veriliyor.Oda da dus var.Her ihtimale karşı eşim için yanımıza havlu, şampuan, terlik ,çorap, çamaşır almıştık.Sperm verdikten hemen sonra duşunu aldı o sırada bende hazırlandım.Ameliyathaneye alıyorlar anestezi ile uyutuyorlar.Yumurta toplama işlemini Kiper bey yapti.Odaya aldıktan sonra 2 saat hiç birşey yiyip icmiyorsunuz.Yaninizda meyve suyu çubuk kraker vb hafif şeyler götürün.Doğal olarak aç gittiğim için birşey yiyip içip kendimi toparlamam için süre veriyorlar.Bizi sabah 8 de içeri aldılar saat 14:00 çıktık.Tabi cumartesi olduğu için yoğunluk yoktu.Kendinizi toparladiktan sonra hemşire size detaylı bilgilendirme yapıyor ve tüm sorduğunuz soruları cevaplıyor.Tedavi olarak sadece aynı gün içinde antibiyotik veriyorlar.Bakalim pazartesi gününden itibaren gözümüz kulağımız telefonda olacak embriyo için arayacaklarmis.Yataktan uyaninca içimden biran yanımda bir tanede bebis olsaydi ne güzel olurdu.1 tane Embriyo transferi yapılıyormus ,çoğul gebeliklerde dusuk tehlikesi olduğu icin riskliymis özellikle az embriyosu ve yumurtası olanlar için,...
Evet bizede öyle dediler ama 2 ay sonra aradılar...bir sırası vardır belki bilmiyorum... yaşımız geçiyor sitede olabilir 37 çünkü benim eşim 39...Yaa çok iyi 2 aysa. Ben hep duydum ordayken 4 ile 6 ay diyorlardı herkese
İnşallah canım ,hepimiz için herşey güzel olurÇok güzel anlatmışsınız elinize sağlık... Allah'tan ümit kesilmez.Hayırlısıyla herşey olur.Bir arkadaşımın bir tane yumurtası kalmıştı 5.gune zor bekleyen transfer oldu ve şu an 8 aylık... kısacası Rabbim ol deyince olucak...sadece bizim sabır ile ugrasmamiz gerek..
bizimde sınavımız bu...
Allah hepimize kolaylık versin... Hayırlı haberlerini bekliyoruz
Bayanın yaşı sgkn icin önemli erkeğin yaşı değil...Eğer beklerim diyorsan maddi durumunda çok zorlamak istemiyorum dersen fakültede de şansını deneyebilirsin.Ben olacağı varsa sağlık kuruluşunun bir öneminin olduğunu düşünmüyorum.Evet bizede öyle dediler ama 2 ay sonra aradılar...bir sırası vardır belki bilmiyorum... yaşımız geçiyor sitede olabilir 37 çünkü benim eşim 39...
MerhabaBayanın yaşı sgkn icin önemli erkeğin yaşı değil...Eğer beklerim diyorsan maddi durumunda çok zorlamak istemiyorum dersen fakültede de şansını deneyebilirsin.Ben olacağı varsa sağlık kuruluşunun bir öneminin olduğunu düşünmüyorum.
E ebruli2613 balıkesir fakültedeki doktorun kimdi. Bir sorun var mı idi. Ben de balıkesirdeyim.Merhaba,
Ben de Bandırmada yasıyorum.2 kez aşılama yaptırdım Balikesir fakültede.Ama tutmadı maalesef.1 ay ara verdim.Tūp bebek labaratuarı olmadığı için hastanede yeni arayışlara girdik.Bursa fakülte mi yoksa özel mi olmalı bilmiyorum.Yaştan dolayı da fazla vakit kaybetmek istemiyorum.Allah hepimizin yardımcısı olsun
Merhaba,canım hayirlisi olsun.Asilama ücretli mi ücretsiz mi bilmiyorum? T There is Hope Direkt tüp bebeğe geçince onu hiç sordulamadim.MerhabaNaaNaa benim 22 ocak cuma günü aşılamam olacak. Bulunduğum ildeki üniversite hastanesinde. Sadece iğneye para verdim. Hastane başka ücret ödemeyeceksin dedi. Aşılama ücretsiz mi?
Biz zaten fakültede yani Bursa'da tedavideyiz. Bende olacağı varsa burdada olur diyorum...ben özelde denedim bir kez olmadı...şimdi burda kaç hakkım varsa nasip olursa denemek istiyorum...hepimizin hakkında hayırlısı olsun...Bayanın yaşı sgkn icin önemli erkeğin yaşı değil...Eğer beklerim diyorsan maddi durumunda çok zorlamak istemiyorum dersen fakültede de şansını deneyebilirsin.Ben olacağı varsa sağlık kuruluşunun bir öneminin olduğunu düşünmüyorum.
İnşallah canım hepimiz için hayırlısı ne ise o olsun.Bende bugün üniversiteye romatolojiye kontrole gittim.Yumurta toplama işleminden 4 gün sonra regli oldum.Mide bulantilarim geçmediği için gidip her ihtimale karşı sordum.Hemsire normal dedi bizim için nefes almada güçlük,idrar yapamama, kanlı idrar, aşırı derecede karında vucutta ağrı ve siskinlik olursa hemen bize ya da acile git dedi.Gitmisten embriyolarımızı sorduk.Malesef 5 taneden 1 tanesi 5.gune gelmiş.Eğet bir sıkıntı çıkmazsa bugun sadece 1 taneyi donduracaklar,diğerleri çok yavaş geliştiği için %30-40 ihtimal verdi biyologumuzBiz zaten fakültede yani Bursa'da tedavideyiz. Bende olacağı varsa burdada olur diyorum...ben özelde denedim bir kez olmadı...şimdi burda kaç hakkım varsa nasip olursa denemek istiyorum...hepimizin hakkında hayırlısı olsun...
Slm sizde kan değerleri ile ilgili bir sıkıntı mı var acaba bende hiç adet falan olmadım hatta tüp bebek koyuldu negatif olduktan sonra yavaş yavaş oldum o yüzden soruyorum... inşallah herşey gönlünüzce olur...İnşallah canım hepimiz için hayırlısı ne ise o olsun.Bende bugün üniversiteye romatolojiye kontrole gittim.Yumurta toplama işleminden 4 gün sonra regli oldum.Mide bulantilarim geçmediği için gidip her ihtimale karşı sordum.Hemsire normal dedi bizim için nefes almada güçlük,idrar yapamama, kanlı idrar, aşırı derecede karında vucutta ağrı ve siskinlik olursa hemen bize ya da acile git dedi.Gitmisten embriyolarımızı sorduk.Malesef 5 taneden 1 tanesi 5.gune gelmiş.Eğet bir sıkıntı çıkmazsa bugun sadece 1 taneyi donduracaklar,diğerleri çok yavaş geliştiği için %30-40 ihtimal verdi biyologumuzNormalde benden 16 tane folikul toplandı.9 tanesinde yumurta bulundu.Sadece 5 tanesi döllendi.Bu döllenenlerin içinden de 1 tanesinin şansı var gibi...
Canım kan değerlerinde normalde sıkıntı yok.sadece yumurta toplama öncesindeki verdikleri iğne ve ilaçlardan dolayı hormonlarım da fazla artış olmuş.Hormon seviyesi çok yüksek olduğunda transfer yapılsa bile bebekte düşme riski oluyormuş.Ve anne adayının sağlığı da riske giriyormuş.O yüzden hemen transfer yapıldı.inşallah güzel haberler veriyoruzSlm sizde kan değerleri ile ilgili bir sıkıntı mı var acaba bende hiç adet falan olmadım hatta tüp bebek koyuldu negatif olduktan sonra yavaş yavaş oldum o yüzden soruyorum... inşallah herşey gönlünüzce olur...
Canım aşılamaların hepsi iğneli mi oldu ben de rapor çıkartacağım doktor klomenle başladı ama olmuyor mu kafama takıldıMerhaba
Bursada yaşıyorum yaşım 26.
2 kez kendiliğinden gebeliğim oldu biri kürtaj biri düşükle sonuçlandı. 3 yıldır uğraşıyorum. Özelde 2 aşılamam negatif oldu. Uludağa başladım. En basında sadece rapor alıp özelde tüp bebek yaptıracaktım ama şu an ilk denemeyi uludag üniversitesinde yapmaya karar verdim. Rapor için onların da en az 2 aşılama yapması gerekiyormus. Yaptık. Uludagda 2. Aşılamam bu ay negatif oldu . Toplamda 4 aşılama yaptırmış oldum. Şimdi artik tüp.bebek aşamasına geçmiş olacağım. Ne olacak nasıl yapılacak evrak vs ne toplayacağım bilmiyorum. Pazartesi arayacağım ki ulaşmak da büyük mesele. Bursada yaşayıp üniversitede tüp bebek yaptıran arkadaslarimdan bilgi ve destek bekliyorum. Süreç nasıl ilerledi üniversitede tüp.bebek yaptırıp hamile kalıp cocuk sahibi olanlar var mi
Benim doktorum iğneli demedi bana bende rapor için başvurdum 3 kere aşılama dedi sadece şuan tedaviye de başladımBenim özelde yaptıklarım iğneyle değildi biri kliman biri firmadaymış. Doktoruma çok dedim iğneyle yapalım yapmadı. Umduğu iğneyle olmamış gerkiyor en az 2 asilamanin dedi zaten 2 aşılama 3 ay alıyor en fazla. Zaten özelde 3 aşılamaya kadar yapacaktı doktor. Ben de bari o rapora yarar dedim uludağda yaptirdim
Üniversitede infertilitede doktor bana burada en az 2 iğneli aşılama yapmadan rapor çıkmaz demişti canimCanım aşılamaların hepsi iğneli mi oldu ben de rapor çıkartacağım doktor klomenle başladı ama olmuyor mu kafama takıldı
Benim doktorum iğneli demedi bana bende rapor için başvurdum 3 kere aşılama dedi sadece şuan tedaviye de başladım
Bana öyle bir şey denmedi sadece aşılama dediler ama özel geçersiz mutlaka devlet hastanesi olmalı dedilerBenim öncesinde 2 ilaçlı aşılamam vardı canım belki ondan illaki iğneli dediler