Uludağ üniversitesinde tüp bebek yaptıranlar ve yaptıracaklar

İnşallah canım dediğin gibi olur.Ama ben her gece yatmadan önce pozitif olumlama yapıyorum.Esimede tembihliyorum sende her şey çok güzel olacak diye dusun ve dua et!Halkımızdan hayırlısı ne ise rabbim o yolda ilerleyin.

Canım benim açıcı eşiğimin yüksektir.Ama mutlaka acı olacaktir.Ofishistereskopi yapıldığında anestezi verilmemişti ama çok canım yanmıştı.Sonrasinda kendi imkanlarimla eve gelmiştim ertesi gün biraz regli sancısı gibi bir kaç gün ağrım olmuştu.Kendime hep şu şekilde telkinde bulunuyorum. Gelecek güzel günlerimin belki de bu zor günler kefaretidir.Normalde suni sancı ile doğum yapmış biri olarak,kendimi bir al doğuma hazırladığını bu acıları doğumda da çekeceğimi unutmamak gerektigini hatırlatıyorum.

Ben çok arastiriyroum canım ohss olma riskine karşı çoğu merkez donmus yapıyor zaten. Tutunma olasılığı daha yuksek. Kötü düsünmeyin. Üyeye odaklanin

Inşallah sıkıntısız bi şekilde hallolur yüzdun yuzdun kuyruğuna geldin en zor kısım bitti bence ;igneler

Ayrnb öyle canım inşallah ağrısız dizisi sorunsuz bitecek bu da hiç kasma

İnşallah hepimiz içinde bulunduğumuz süreci sıkıntısız atlatiriz.Bugun hiç bir iş yapmadım dünden yemeklerinde vardı.Oturup araştırma yaptım.Aksam eşim işten gelince videoları izlettim.Onun içinde de iyi oldu rahat etti.Acikcasi hemen hamile kalıyordum diye ,tüp bebeği pek düşünmüyordum o yüzden çok araştırma yapamadım.Son zamanlarda SGK nın karşıladığını öğrenince kendimizi tedavinin içinde bulduk.Vardir bu yasananlarda da bir hikmet,rabbim hayırlara çıkarsın hepimizj

Gözüm korktu vallahi şimdiden:)
Korkmasın canım,herkeste aynı etkiyi yapacak diye birşey yokBakma sen benim bünyem çok hassas,bütün hamileliklerimde de bulantim olduğu için alıştım artık.Ara ara mide bulantısı için ilaç alıyorum.Tahammul edilemeyecek birşey değil,her sıkıntı geçicidir Bu gece çatlatma iğnesini yaptık her iki kolumdan yarin sadece kan sulandirici iğnemi yapacağım.Belki daha az bulantım olur

Çatlama iğnesi 2 tane oluyor demek. Kan sulandiriciyi şimdi mi vur dediler.

Kan
Çatlama iğnesi 2 tane oluyor demek. Kan sulandiriciyi şimdi mi vur dediler.
kan sulandırıciya 2 gün önce başladım.Bende lupus olduğu için kan sulandırıcı kullaniyorum.Normalde çatlatma iğnesi bir tane ama benim değerler yüksek olunca başka çatlatma iğnesi verdiler.

Kan

kan sulandırıciya 2 gün önce başladım.Bende lupus olduğu için kan sulandırıcı kullaniyorum.Normalde çatlatma iğnesi bir tane ama benim değerler yüksek olunca başka çatlatma iğnesi verdiler.
Kan sulandiriciyi toplama işleminden önce vermiyolar diye okudum bi yerde sanki canım onun için sordum. Ignelre alışsak iyi olacak gibi. Gebelik olursa ben de her gün vuracakmisim

Kan sulandiriciyi toplama işleminden önce vermiyolar diye okudum bi yerde sanki canım onun için sordum. Ignelre alışsak iyi olacak gibi. Gebelik olursa ben de her gün vuracakmisim
Normalde ecopirin kullanıyordum.Oksopar verdiler aksamlari ,8 de yapıyorum iğne mi,sadece cumartesi iğne yapmayacağım.Herkesin sağlık durumuna göre tedavi uyguluyorlar.

selamlar canım , sen hızlısın biz daha ürolojiden 2.randevuyu aldık ay sonu heyet raporu içşn bilgi alırız herhalde sonrada evrakları teslim edicez bakalım
Merhaba,
Ben de Bandırmada yasıyorum.2 kez aşılama yaptırdım Balikesir fakültede.Ama tutmadı maalesef.1 ay ara verdim.Tūp bebek labaratuarı olmadığı için hastanede yeni arayışlara girdik.Bursa fakülte mi yoksa özel mi olmalı bilmiyorum.Yaştan dolayı da fazla vakit kaybetmek istemiyorum.Allah hepimizin yardımcısı olsun

Selam canim, Bursa fakültede gerçekten işleyiş yavaş ama hepimiz başka aşamalardayız, süreci burdan takip edebilirsin . Ben daha evrak teslim edemedim şubata kaldım sanırım zaten,
Senin yaş kaç, Bandırmada Erkan Coşkun var bikaç arkadaşım orda tüp bebek yaptırdılar, açıkcası uludağ tutmazsa sanırım bende oraya gidicem daha önce hiç gitmedim. Senin değerlerin nasıl, artık bir sonraki aşama tüp bebek ise benim gibi zaman kaybetme. Ben pandemiyi bahane edip baya bir süre doktora gitmeyi erteledim şimdi pişmanım keşke geçen sene mart-nisan gibi başlasaydım. Maddi durumun nasıl ona göre kararını ver ve bursaya git gelleride düşün çünkü sırf üroloji raporu için sanırım 3 kere gidiyoruz. Adetin 2 ve 21. Günü bile gel burda kan ver dediler aynı kanı bandırmadada verebilirdim.

Benim yaşım 39.Eşimin de benim de değerlerimiz ıyi.Tek sorun çikolata kistim var.1.5 yıllık evliyim.Ilk 4 aylık evliyken bütün testlerimizi yaptırdık kontrol amaclı.1 yıl dolunca gelin dediler.Normal yoldan olur diye.Stresten olabilir dediler.Acaba rapor alsak özelde de devlet destekli olabilir mi ki?Fakültede çok zaman kaybı oluyor çünkü.

Arkadaşlar bugün yumurtalarimi topladılar transfer sonraki aylara kaldi.Hormonlar beklenenden fazla yükseldiği için,tamamen o hormonlardan vücudun arınması gerekiyormus.O yüzden 2 reglimin 2. günü tekrar gideceğim.Embriyolari 5.güne kadar bekletiyorlar ve sonrasında sağlıklı ise dondurup transfer yapıyorlar.Döllenmede klasik yöntem değil,Mikro enjeksiyon uyguluyorlarmis.Eğer olurda transfer sonrası negatif sonuçlanırsa,hakkimiz var ise ,tekrar tüp bebeğe başvuru yapıp randevu alıp sıraya giriyormuş.

Yumurta toplama işlemi için istenilen evraklar
*
1071₺ ödedik.(SGK dan faydalandigim için)
*Eşlere ait kimlik fotokopileri
*Aile cüzdanı fotokopisi 7 sayfa dahil
*Vukuatlı nüfus kayıt örneği
*SGK hizmet dökümü
Sizden istenen diğer malzemeler
* 2 Adet kağıt havlu
* 1 kutu prezervatif(içinde 4 tane varmış sanırım)
* 2 adet hasta hasta bezi (yatak üzerine serilenlerden )
Hastanede alt katta EKER var. tıbbi malzemeler satıyor.Esim oradan hepsine toplamda 20₺ ödemiş.

Yatış için eşinizle size bir oda veriliyor.Oda da dus var.Her ihtimale karşı eşim için yanımıza havlu, şampuan, terlik ,çorap, çamaşır almıştık.Sperm verdikten hemen sonra duşunu aldı o sırada bende hazırlandım.Ameliyathaneye alıyorlar anestezi ile uyutuyorlar.Yumurta toplama işlemini Kiper bey yapti.Odaya aldıktan sonra 2 saat hiç birşey yiyip icmiyorsunuz.Yaninizda meyve suyu çubuk kraker vb hafif şeyler götürün.Doğal olarak aç gittiğim için birşey yiyip içip kendimi toparlamam için süre veriyorlar.Bizi sabah 8 de içeri aldılar saat 14:00 çıktık.Tabi cumartesi olduğu için yoğunluk yoktu.Kendinizi toparladiktan sonra hemşire size detaylı bilgilendirme yapıyor ve tüm sorduğunuz soruları cevaplıyor.Tedavi olarak sadece aynı gün içinde antibiyotik veriyorlar.Bakalim pazartesi gününden itibaren gözümüz kulağımız telefonda olacak embriyo için arayacaklarmis.Yataktan uyaninca içimden biran yanımda bir tanede bebis olsaydi ne güzel olurdu.1 tane Embriyo transferi yapılıyormus ,çoğul gebeliklerde dusuk tehlikesi olduğu icin riskliymis özellikle az embriyosu ve yumurtası olanlar için,...

Son düzenleme:
canım hayırlısı olsun hakkında, gerçekten süper bir bilgilendirme yapmışsın teşekkür ederim. aşamalar gerçekten bazen kafa karıştırıyor. biz mesela ürolojiden 2.randevuyu aldık 27 sine ama heyet raporu nasıl alınıyor hiç bilmiyorum. evrakları hazırladık ama teslim etmedik haliyle
benden bide adetin 2 ve 21. günü gel dediler. 2 yi hallettim 21'i ay sonu olacak bakalım. sendeki aşamalarla aynı mı acaba
elbet bir gün yataktan uyandığımızda yada uyumadan bi şekilde yanımızda olacak Allahın izniyle

canım bikaç sayfa önce geçti bu konu uludağdan alınan rapor yine uludağda kullanılabilir. özelde tüp bebek raporu indirimi olmuyor sanırım öyle denmişti. devlet katkısı için kadında 40 yaşından küçük şartı aranıyor oyüzden uludağı deniceksen acele et . birde aşılama olayı var ben o aşamaya giremedim başka sorunlarım olduğu için direk tüp bebeğe yönlendirildim.

Sağ ol canım,Allah razı olsun.Heyet raporunu siz almıyorsunuz.Ürolojideki islemleri tamamlayınca raporu onlar kendileri çıkarıyor.Evrak tesliminden sonra raporun çıkıp cikmadiginin bilgisini telefonla bildiriyorlarmis.Siz ara sıra arayıp rapor çıkıp çıkmadığını sorabilirsiniz.Çok şükür bizim herşey çabuk gelişti ama transfer için iki ay beklememiz gerekecek.

Özetle adetin 2.günü başlıyor tedavi ilaç ve iğneleri 12 gün kullanıyorsun.Sonrasin yumurta gelişimine göre yumurta toplama işlemi yapıyorlar.Eger hormonal ve rahim ile ilgili bir sıkıntı yok ise 3-6 gün sonra transfer yapıyorlar.Genelde transferi yumurta sayısı çok ise 5.gune kadar bekletiyorlarmis.Akliniza takılan herşeyi hemşirelere sorun canım,bilgi veriyorlar.Ben evde aklıma gelen soruları not alıp gittiğimde soruyorum.Bazen aniden gelişen birşey olduğunda,oradayken aklıma soru sormak gelmiyor.Notlarima bakıp soruyorum.İnsallah güzel günlerde bebislerimizle uyanmakta nasip olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…