Birkaç ay bile alınabilir diye düşünüyorum. 2. Dönem kapanana kadar da alınabilir. Emin olmamakla birlikte danışıp net bilgi alabilirim.
Diğer çocuklar da ücretsiz izin kullanmadım zaten büyük kızım 2 yaşındayken çalışmaya başladım. Diğer kızımda da haftada 2 yarım günle başladım ve pek zorlanmadım açıkçası. Ama o zamanlar maddi açıdan şu anki kadar rahat değildik. Açıkçası benim maaş alıp almamam düzenimizi hiç etkilemez. Bu nedenle eşim ücretsiz izin için ısrar ediyor zaten.vallahi sizi kıskandım. benim de 16 saat ders aldığım dönemler oldu süt izni için öğleden sonraları rica minnet boşalttı geri kalanı 5 güne yaydı idare. işini iyi yapan kimseyle problem yaşamayan bir yapım var buna rağmen hiç böyle bir programım olmadı yasal durumları bile talep ederken diğerlerinin programı kötü olur vs gibi cevaplar ile karsılastım sizin idare çok iyiymiş. birde üstüne şu toplantı bu kurul o tören bilmem ne bir sürü angarya ile uğrastım 1 yıl ücretsiz izin kullandım sonra başladım ben.
siz peki diğer çocukların doğum zamanı nasıl yaptınız? Hemen izne çıktınız mı? bence maddi olarak şuan için ihtiyaç yoksa kafanız rahat eder 1 yıl alın en azından çünkü derse girme dışında bir sürü eksra iş çıkıyor toplantısı kurulu semineri bitmiyor
Yok size özel anlamadım zaten okul ayrıcalıkli:) Siz yine de okulla birlikte yürütmeyi deneyin zor gelirse alırsınız hakkınız iki yaşına kadar var diye biliyorum.Tüm okulun programı böyle. Mesela zümremin 3 boş günü var. Ayrıcalıklı durumdaymışım gibi görünmesin :)
Evet zaten bu konu çok kafamı karıştırıyor. Her iki kızım da ama özellikle ufaklık çok düşkün bana. Bir takım problemler kaçınılmaz olacaktır.bence en az 6 ay alin,
emzirme sikliginiz vs azalmis olur, rahat edersiniz.
hem sadece bebegin ihtiyaclari diye de planlamamak lazim,
sizin 3. cocugunuz zaten biliyorsunuzdur,
ilk donem, buyuk cocuklarin da ilgi arayislari artiyor,
e o zaman neden hem diğer çocuklar hem de bebek varken çalışmak için yıpranacaksınız ki en azından bebek 1 yasını bitirene kadar kafanızın rahat olmasında fayda var. Sonucta işi bırakmıyorsunuz sadece bebekle daha iyi ilgilenmek için izin almış oluyorsunuz. Maddiyat zorlamıyorsa bence zorlamayın kendinizi sonucta insanlar para kazanmak için çalısıyorDiğer çocuklar da ücretsiz izin kullanmadım zaten büyük kızım 2 yaşındayken çalışmaya başladım. Diğer kızımda da haftada 2 yarım günle başladım ve pek zorlanmadım açıkçası. Ama o zamanlar maddi açıdan şu anki kadar rahat değildik. Açıkçası benim maaş alıp almamam düzenimizi hiç etkilemez. Bu nedenle eşim ücretsiz izin için ısrar ediyor zaten.
Doğum izinlerimden sonra yeniden sosyalleşmem uzun sürüyor. Bir türlü gri pijama mı çıkarıp topuzumu bozup insan içine karışamıyorum, üşeniyorum daha doğrusu. Belki bu şekilde sosyalleşerek daha enerjik olurum, daha mutlu olurum diye düşünüyorum.e o zaman neden hem diğer çocuklar hem de bebek varken çalışmak için yıpranacaksınız ki en azından bebek 1 yasını bitirene kadar kafanızın rahat olmasında fayda var. Sonucta işi bırakmıyorsunuz sadece bebekle daha iyi ilgilenmek için izin almış oluyorsunuz. Maddiyat zorlamıyorsa bence zorlamayın kendinizi sonucta insanlar para kazanmak için çalısıyor
Evet zaten bu konu çok kafamı karıştırıyor. Her iki kızım da ama özellikle ufaklık çok düşkün bana. Bir takım problemler kaçınılmaz olacaktır.
Ama bir yandan da zaten büyükler de okulda olacak. Bakıcı evde. Okulun zili evden bile duyulabiliyor. Okul deniz kenarında. Hemen bir kafede bir fincan kahve içip eve dönmek şarj eder mi beni yoksa bu sefer de bebeğe mi haksızlık olur bilemiyorum.
Şartlar müsait. Kesinlikle ayrılmazdım.Merhabalar herkese. İki kızım var 10 ve 5 yaşında. Şu an 3. Hamileliğimi yaşıyorum ve karnım büyüyene kadar çocuklara ya da başkalarına söylememe kararı aldık (daha önceki bebek kayıpları vs gibi nedenlerle)
Şimdi sorum şu ki. Ben öğretmenim ve eşim mühendis bulunduğu kurumda departman müdürü olarak çalışıyor. Maddi durumumuz iyi. Bu nedenle eşim çocuğun doğumundan sonra ücretsiz izin almamı istiyor.
3. çocuğun gelişiyle birlikte artan işler ve maddi sıkıntı olmaması düşünüldüğünde gayet makul bir istek ancak ben ücretsiz izne ayrılmasam mı diye düşünüyorum.
Şu an haftada 3 yarım gün çalışıyorum saat 8’den 12’ye kadar. Pazartesi ve cuma boş günlerim. Eylül’den itibaren yine aynı programla çalışabilirim. Şu an çocuklar okulda ama bana yardımcı olması için anlaştığımız bir bakıcımız var. Belki bebeğe bakmak isteyebilir bilemiyorum.
Bu arada 3 yarım gün için 4.000 tl alıyorum. Ekstra ders istemediğim için vermiyor idare. Maaşımı da kendim ve çocuklar için alışverişe, eşe dosta altın, hediye için kullanıyorum kalanı da kendim ve çocuklar adına yatırım yapıyorum.
Siz olsaydınız 2 sene ücretsiz izne mi ayrılırdınız yoksa 3 yarım gün çalışmak beni zorlamaz ücretsiz izne ayrılmazdım mı derdiniz?
Yaklaşık 5,5 aylıkken dönmem gerekecek.
Kesinlikle bu şartlar altında ayrılmazdım.. 3 yarım gün ne ki ya.. Bebek uyuyup uyanana kadar geleceksin bi de her gün değil.Merhabalar herkese. İki kızım var 10 ve 5 yaşında. Şu an 3. Hamileliğimi yaşıyorum ve karnım büyüyene kadar çocuklara ya da başkalarına söylememe kararı aldık (daha önceki bebek kayıpları vs gibi nedenlerle)
Şimdi sorum şu ki. Ben öğretmenim ve eşim mühendis bulunduğu kurumda departman müdürü olarak çalışıyor. Maddi durumumuz iyi. Bu nedenle eşim çocuğun doğumundan sonra ücretsiz izin almamı istiyor.
3. çocuğun gelişiyle birlikte artan işler ve maddi sıkıntı olmaması düşünüldüğünde gayet makul bir istek ancak ben ücretsiz izne ayrılmasam mı diye düşünüyorum.
Şu an haftada 3 yarım gün çalışıyorum saat 8’den 12’ye kadar. Pazartesi ve cuma boş günlerim. Eylül’den itibaren yine aynı programla çalışabilirim. Şu an çocuklar okulda ama bana yardımcı olması için anlaştığımız bir bakıcımız var. Belki bebeğe bakmak isteyebilir bilemiyorum.
Bu arada 3 yarım gün için 4.000 tl alıyorum. Ekstra ders istemediğim için vermiyor idare. Maaşımı da kendim ve çocuklar için alışverişe, eşe dosta altın, hediye için kullanıyorum kalanı da kendim ve çocuklar adına yatırım yapıyorum.
Siz olsaydınız 2 sene ücretsiz izne mi ayrılırdınız yoksa 3 yarım gün çalışmak beni zorlamaz ücretsiz izne ayrılmazdım mı derdiniz?
Birkaç ay alıp dönme durumunda iş arkadaşlarınızın dersleri alınarak size verilir muhtemelen. Öğretmen değişimi çocuklar için iyi olmaz. Üç gün yarım gün çalışmak çok iyi bir şeçenek ama dediğim gibi ihtiyacınız yoksa bir dönem alın. Eşiniz de çalışmanıza gerek yok diyormuş zaten.Birkaç ay bile alınabilir diye düşünüyorum. 2. Dönem kapanana kadar da alınabilir. Emin olmamakla birlikte danışıp net bilgi alabilirim.
Şöyle ki tek zümrem var ve o da fazladan derse girmek istemeyecektir. Benim branşımda ücretli öğretmen bulmak zor. Büyük ihtimal çevre okullardan birileri gönderilecektir.Birkaç ay alıp dönme durumunda iş arkadaşlarınızın dersleri alınarak size verilir muhtemelen. Öğretmen değişimi çocuklar için iyi olmaz. Üç gün yarım gün çalışmak çok iyi bir şeçenek ama dediğim gibi ihtiyacınız yoksa bir dönem alın. Eşiniz de çalışmanıza gerek yok diyormuş zaten.
Ders programına artık idare ve öğretmen birlikte karar veriyor. Sizin onayınızın olmadığı program geçerli değildir. Sendikalı değil misiniz yoksaSağlıkla kucağınıza alın inşallah. Şöyle güzel okulları nereden buluyorsunuz? Ben yıllardır bir boş gün bulamiyorum. Yarım gün olsa seviniyorum. İdarenin de ayarliyormis madem seneye iki gün bile gidebilirsiniz belki maaş karşılığı sadece. Ya da üçüncü gün iki saat gidersiniz sadece. Mantıklı bence
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?