ücretsiz izne ayrılmak

Birkaç ay bile alınabilir diye düşünüyorum. 2. Dönem kapanana kadar da alınabilir. Emin olmamakla birlikte danışıp net bilgi alabilirim.

Ders programına artık idare ve öğretmen birlikte karar veriyor. Sizin onayınızın olmadığı program geçerli değildir. Sendikalı değil misiniz yoksa :KK66:
sendikalı olunca mi öyle oluyor anlamadim:) bir sürü öğretmenin olduğu büyük bir okulda nasıl oluyor herkes bir şey ister. İki gün Bossa birinin diğeri de ister. Şunu anlarım ayrım yapmadan oturulur yapilir. Ama iki gün boş vermedi diye mesela imza atmayınca öğretmen, haklı mı oluyor bu konuda. Ben öyle bir yetki olduğunu hiç sanmıyorum.ama yönetmeligi de baya bilirim ama böyle bir madde varsa özelden atarsanız iyi olur. Bana zaten bir gün de yeter öyle art Arda derse girmenin verimi düşürdüğünü düşünüyorum. Hem ara boş derslerde yapılacak işleri hallediyorum falan ama bildiğin beş senedir boş gün görmedim bir bu sene gordum bir ay o da. Ne yazasim varmış ama:) yalnız hala öğretmen boş gün sayısını boş gün yerini beğenmedim diye itiraz edebiliyor mu anlamadim. Mesela beş öğretmen cuma boş istiyor beş tanesi pazartesi nasıl hallediliyor o zaman. Salı gününü hiç istemeyen varsa mesela-benve mantıksız olur o gun- nasıl oluyor hiç çözemedim.

Merhabalar herkese. İki kızım var 10 ve 5 yaşında. Şu an 3. Hamileliğimi yaşıyorum ve karnım büyüyene kadar çocuklara ya da başkalarına söylememe kararı aldık (daha önceki bebek kayıpları vs gibi nedenlerle)

Şimdi sorum şu ki. Ben öğretmenim ve eşim mühendis bulunduğu kurumda departman müdürü olarak çalışıyor. Maddi durumumuz iyi. Bu nedenle eşim çocuğun doğumundan sonra ücretsiz izin almamı istiyor.

3. çocuğun gelişiyle birlikte artan işler ve maddi sıkıntı olmaması düşünüldüğünde gayet makul bir istek ancak ben ücretsiz izne ayrılmasam mı diye düşünüyorum.

Şu an haftada 3 yarım gün çalışıyorum saat 8’den 12’ye kadar. Pazartesi ve cuma boş günlerim. Eylül’den itibaren yine aynı programla çalışabilirim. Şu an çocuklar okulda ama bana yardımcı olması için anlaştığımız bir bakıcımız var. Belki bebeğe bakmak isteyebilir bilemiyorum.

Bu arada 3 yarım gün için 4.000 tl alıyorum. Ekstra ders istemediğim için vermiyor idare. Maaşımı da kendim ve çocuklar için alışverişe, eşe dosta altın, hediye için kullanıyorum kalanı da kendim ve çocuklar adına yatırım yapıyorum.

Siz olsaydınız 2 sene ücretsiz izne mi ayrılırdınız yoksa 3 yarım gün çalışmak beni zorlamaz ücretsiz izne ayrılmazdım mı derdiniz?
Bu biraz bebeginizin mizacina bagli. Cok anneci hassas bir bebek olabilir, memeye duskun olabilir, kucaginizda uyumak isteyebilir, ha deyince hapir hupur doyana kadar ek gida yemeyebilir, isteyken mama vermek zorunda olabilirsiniz veya tam tersi sicakkanli uyumlu bir bebek olabilir sizi aramaz. Dogumdan sonra duruma gore hareket edersiniz

Yine aynı ders programı olacaksa ve bebeğe güvendiğin biri bakacaksa çalışabilirsin. Yine de sadece anne sütü alan bebeklerde en azından ek gıdaya geçene kadar izin kullanmakta fayda var diye düşünüyorum

Merhabalar herkese. İki kızım var 10 ve 5 yaşında. Şu an 3. Hamileliğimi yaşıyorum ve karnım büyüyene kadar çocuklara ya da başkalarına söylememe kararı aldık (daha önceki bebek kayıpları vs gibi nedenlerle)

Şimdi sorum şu ki. Ben öğretmenim ve eşim mühendis bulunduğu kurumda departman müdürü olarak çalışıyor. Maddi durumumuz iyi. Bu nedenle eşim çocuğun doğumundan sonra ücretsiz izin almamı istiyor.

3. çocuğun gelişiyle birlikte artan işler ve maddi sıkıntı olmaması düşünüldüğünde gayet makul bir istek ancak ben ücretsiz izne ayrılmasam mı diye düşünüyorum.

Şu an haftada 3 yarım gün çalışıyorum saat 8’den 12’ye kadar. Pazartesi ve cuma boş günlerim. Eylül’den itibaren yine aynı programla çalışabilirim. Şu an çocuklar okulda ama bana yardımcı olması için anlaştığımız bir bakıcımız var. Belki bebeğe bakmak isteyebilir bilemiyorum.

Bu arada 3 yarım gün için 4.000 tl alıyorum. Ekstra ders istemediğim için vermiyor idare. Maaşımı da kendim ve çocuklar için alışverişe, eşe dosta altın, hediye için kullanıyorum kalanı da kendim ve çocuklar adına yatırım yapıyorum.

Siz olsaydınız 2 sene ücretsiz izne mi ayrılırdınız yoksa 3 yarım gün çalışmak beni zorlamaz ücretsiz izne ayrılmazdım mı derdiniz?
Benim 4 bucuk aylik bebegim var. bu donem basladim. Topuklarim popoma vura vura kosuyorum okula. Gerci ben yapayalnizdim ve gunduz hic uyumayan bir bebegim var. Zaten 2 ders yapip 2 ders eve gelip 2 ders tekrar okula gidiyorum. Kosturmali oldu ama nefes aldigimi hissediyorum.

sendikalı olunca mi öyle oluyor anlamadim:) bir sürü öğretmenin olduğu büyük bir okulda nasıl oluyor herkes bir şey ister. İki gün Bossa birinin diğeri de ister. Şunu anlarım ayrım yapmadan oturulur yapilir. Ama iki gün boş vermedi diye mesela imza atmayınca öğretmen, haklı mı oluyor bu konuda. Ben öyle bir yetki olduğunu hiç sanmıyorum.ama yönetmeligi de baya bilirim ama böyle bir madde varsa özelden atarsanız iyi olur. Bana zaten bir gün de yeter öyle art Arda derse girmenin verimi düşürdüğünü düşünüyorum. Hem ara boş derslerde yapılacak işleri hallediyorum falan ama bildiğin beş senedir boş gün görmedim bir bu sene gordum bir ay o da. Ne yazasim varmış ama:) yalnız hala öğretmen boş gün sayısını boş gün yerini beğenmedim diye itiraz edebiliyor mu anlamadim. Mesela beş öğretmen cuma boş istiyor beş tanesi pazartesi nasıl hallediliyor o zaman. Salı gününü hiç istemeyen varsa mesela-benve mantıksız olur o gun- nasıl oluyor hiç çözemedim.
Ne dertliymişsiniz yaa :)) şimdi araştırıp atarım. Sendika yaydı bilgiyi de ondan dedim

Ne dertliymişsiniz yaa :)) şimdi araştırıp atarım. Sendika yaydı bilgiyi de ondan dedim
Yok benim sendika yaymadi. Dert demeyelim de merak. Çünkü biliyorum ki bu yukarıda saydıklarım olur. Öğretmenler birbirleriyle pek uğrasmaz neyse ki. Zaten bir de biz birbirimizle ugrassak ohoo. Yalnız tek uğraştıkları bu program olabilir işte:)

Yok benim sendika yaymadi. Dert demeyelim de merak. Çünkü biliyorum ki bu yukarıda saydıklarım olur. Öğretmenler birbirleriyle pek uğrasmaz neyse ki. Zaten bir de biz birbirimizle ugrassak ohoo. Yalnız tek uğraştıkları bu program olabilir işte:)
Öyle her detaylı isteği kabul etmek zorunda mı idare o kadarını bilemem. Ama talep keyfi değilse bir geçerli sebep sunulursa öğretmen tarafından, kabul etmek durumunda. Mesela birisi cuma öğlen çocuğunu doktora terapiye falan götürüyorsa ya da bakıcıya uymuyorsa başka türlüsü o kabul edilir. Ama pikniğe gitmek için istenen izin kabul edilmeyebilir:)

Part time çalışan gibisiniz daha ne istiyorsunuz. Ben olsam ayrılmazdım ya da 2 seneliğine ayrılmazdım 6 ay falan alırdım oluyorsa.

Sizdeki idare neden bende de yok ki:)) dogum iznim bu ayın sonunda bitiyor ve biliyorum ki 17 saat dersi 5 güne yayacaklar isteseler gayet en az 2 günüm bos olacakken yapmayacaklar. Ihtiyacınızın olup olmamasindan ziyade bir nefes alma, ara verme, insan icine karışma acısından bakın zaten her gün de gitmeyeceksiniz, evde ilgilenecek kimse de var, bebis de 5 bucuk aylik olacak ben izne ayrılmayın derim

O ne güzel bir idareymiş! O kadar okul gezdim, böyle bir program görmedim. Ben olsam çalışmaya devam ederdim.

Ben de öğretmenim. Çocuğuma bakacak birileri olursa ben izne ayrılmak istemiyorum. 3 gün çok değil çünkü. Üstelik 8-12 . Bence ayrılmayın

Uc yarim gün gercekten az. Bende ucretsiz izne ayrilacagim ama sadece 3 ay, yani bebegim 6 aylik olana kadar. Sonrasinda haftada 1 gün eksiltmeyi dusunuyorum saatlerimi (ucretsiz) ve haftada toplam 3 tam gun calismayi planliyorum bebegim 6 aylik olduktan sonra Allahin izniyle.

Sartlariniz mukemmel. Yerinizde olsam kesinlikle 2 sene ara vermezdim, bikac ay belki ama iki sene maasimi durdurmak istemezdim.

Ben en azından ücretli izinden sonra da bir dönem ücretsiz izin kullanmayı istiyordum ama sanırım olmayacak. İmkanım olsa kullanırdım ama borçlarımız var, eşimin elinde hiç para kalmıyor hatta yettiremiyor eski borçlarından dolayı sanırım. Şimdi bile full derse giriyorum sırf doğumdan sonra lazım olur diye kenara üç beş kuruş atayım diye. Düğün zamanı aileler sağolsunlar bütün masrafları ikimize yıktıkları için daha toparlayamadık kendimizi. Dikkat ediyorum okulda ayakta kaldıkça kasık batmalarım oluyor, üzülüyorum ama yapacak da bir şey yok, oturduğumuz yerden para gelmiyor. Sağlıkla kucağımıza almak nasip olsun da inşallah ikimize de, gerisi hallolur.

Uc yarim gün gercekten az. Bende ucretsiz izne ayrilacagim ama sadece 3 ay, yani bebegim 6 aylik olana kadar. Sonrasinda haftada 1 gün eksiltmeyi dusunuyorum saatlerimi (ucretsiz) ve haftada toplam 3 tam gun calismayi planliyorum bebegim 6 aylik olduktan sonra Allahin izniyle.

Sartlariniz mukemmel. Yerinizde olsam kesinlikle 2 sene ara vermezdim, bikac ay belki ama iki sene maasimi durdurmak istemezdim.
Her idare yapıyor mu ki dersleri 3 güne toplamayı? Sırf iki günüm boş olmasın diye iki ders için okula getirttiler beni bir yıl. Çocuğum olsa yaparlar mıydı? Böyle bir yasa yoksa hiç sanmıyorum, bizim idarecilerin işi yokuşa sürmekten başka bir şey yaptıkları yok.

Ben sizin yerinizde olsam ayrilmazdim , ben iki cocuklu halimle bile ise gitrigim zaman kendime vakit ayirmis oluyordum
En azindan evden cocuksuz cikip kendinize vakit ayirmis olursunuz

Okulda ders üç gün olsa da kendi adıma yazılısı fotokopisi Veli toplantısı şökleri evrak teslimleri tutanakları... öğretmenlik göründüğü gibi değil. Benimkiler de 5 yaş ve 7 aylık. Ücretsiz izindeyim seneye bile gitmesem mi acaba diyorum
Yirmi saat dersim var ve bugün gerçekten abartmıyorum sabah vali ardından milli eğitim müdürü, öğleden sonra da Göç İdaresi Müdürüyle toplantıdaydım. Öğretmenlik sadece derse girip çıkmayla biten bir iş değil. Ben ayrılırdım izne( kendi doğumlarımda ikişer yıl ayrıldım )

Şartlarım sizin gibi olsaydı özellikle güvenilir memnun olduğum bakıcım olmuş olsaydı bırakmazdım kesinlikle.

Ben ilk kızımda çok sıkıntı yaşadım bakıcılarla sonra kvde bakmadı şimdi 2 yıl izne ayrılmayı planlıyorum borçları bitirdik çok şükür

3 yarım gün hiçbiryer değil ayrıca çalışma hayatından kopmamak sizi dinç tutar, bir toparlanırsınız hızlıca. Ayrıca bakım konusunda da destek alabilirsiniz. Ben olsam ayrılmazdım

Her idare yapıyor mu ki dersleri 3 güne toplamayı? Sırf iki günüm boş olmasın diye iki ders için okula getirttiler beni bir yıl. Çocuğum olsa yaparlar mıydı? Böyle bir yasa yoksa hiç sanmıyorum, bizim idarecilerin işi yokuşa sürmekten başka bir şey yaptıkları yok.
aynen bizim de öyle bende 16 saat ders aldım isteseler 3 ya da 4 yarım güne rahat toplarlardı ama öğlene kadar yazıp 5 güne bi güzel dağıttılar.

yalnız arkadasımızın maddi olarak çalışmaya ihtiyacı yokmus maddi sıkıntı yoksa neden zorlasınki kendini 1 yıl hatta 2 yıl ayrılabilir bence ama borç harç varsa maaş yokken yeni sıkıntı olacaksa o zaman tabiiki de mecburen devam. Bence maddiyata bakar bu durum. Yani şahsen ben 2. bir çocuğum dünyaya gelecek olsa yasal izinler bittikten sonra çocuk 1 - 1.5 yasına gelene dek kendim bakmak isterdim. İlkinde kullandım izin o zaman 1 yıldı şimdi 2 yıla çıktı sanırım 2 seneyi de kullanırdım

Back