ücretsiz izne ayrılmak

Bende kamu calışanıyım 8 beş mesai saatleri Bir kızım var onda 2 yıl ücretsiz izin aldım her anını doya doya yasadım cok keyifli bir iki yıl gectì su gibi sizin calısma gunumuz daha azmış sartlara bakarsınız iki degil belki bir yıl alırsınız.emeklilik falan etkiliyor ama simdi bakıyorumda iyiki almısım diyorum kızımı istediğim gibi büyüttüm herseye değdî.

Bende kamu calışanıyım 8 beş mesai saatleri Bir kızım var onda 2 yıl ücretsiz izin aldım her anını doya doya yasadım cok keyifli bir iki yıl gectì su gibi sizin calısma gunumuz daha azmış sartlara bakarsınız iki degil belki bir yıl alırsınız.emeklilik falan etkiliyor ama simdi bakıyorumda iyiki almısım diyorum kızımı istediğim gibi büyüttüm herseye değdî.
deniz hanım şimdi ki yasa da emeklilik vs etkilenmiyor derece kademe de ilerliyor. sadece maaş alınmıyor. benim zamanımda da emeklilik derece kademe herşey donmustu ama şimdi öyle değil.

deniz hanım şimdi ki yasa da emeklilik vs etkilenmiyor derece kademe de ilerliyor. sadece maaş alınmıyor. benim zamanımda da emeklilik derece kademe herşey donmustu ama şimdi öyle değil.
Inanın bilmiyordum bilgi icin cok tesekkur ederim cok daha iyi minikler icin ayrılmak izne bence.benim fikrim anneyle büyüyen cocuk baska oluyor.

Tüm okulun programı böyle. Mesela zümremin 3 boş günü var. Ayrıcalıklı durumdaymışım gibi görünmesin :)
Hocam hemen sizin okula tayin isteyelim. Konudan cok okula,programa odaklandik. Darisi bizlerin de başına :)) aslinda dinlenmek evde vakit gecirmek güzel, ben ilk cocugumda 5.5 aylikken basladim annem baktı ama sonra düşündüm ki bu gunler geri gelmeyecek. benim o zamanlar calismam gerekiyordu cok zorunlu olmasam da bizi rahatlatacakti. Sut iznine guvenip calistim sonra da bin pisman oldum. Cocuk icin çalışıp ondan uzak kalıyorum diye. Uzun bir sure bu psikolojiden kurtulamadim. Ama 3 yarim gun de hic bir sey 20 saatten fazla ders veremeyeceklerine göre düşünülebilir. Su an ben de ikilemdeyim kendi adima..

ben sırf haftada 3 gün kafa dağıtayım sıcak kahve içeceğim bir yer olsun diye giderdim parası filan bahane :) ki 1 sene ücretsiz izin almıştım ben ücretlilerle birlikte 1 buçuk sene kadar yaptı son aylar evde delirmek üzereydim. ev hanımlığı bana göre değil :dondurma:

ben sırf haftada 3 gün kafa dağıtayım sıcak kahve içeceğim bir yer olsun diye giderdim parası filan bahane :) ki 1 sene ücretsiz izin almıştım ben ücretlilerle birlikte 1 buçuk sene kadar yaptı son aylar evde delirmek üzereydim. ev hanımlığı bana göre değil :dondurma:
herkesin kendi tercihi ama öğretmen iken hele de ilk ya da orta okulsa yine çocuklar ile iç içesin eve gelince artık ben oturdugum yerde yorgunluktan kafa şişkinliğinden uyuyup kalıyorum. İnsan can sıkıntısını dağıtmak için işe gitmez ki iş yeri çalışmak içindir yani en azından benim açımdan öyle aldığımın hakkını vermek isterim. İlla bi çıkılıp hava alınmak isteniyorsa cafe avm sahil bir sürü seçenek var.

herkesin kendi tercihi ama öğretmen iken hele de ilk ya da orta okulsa yine çocuklar ile iç içesin eve gelince artık ben oturdugum yerde yorgunluktan kafa şişkinliğinden uyuyup kalıyorum. İnsan can sıkıntısını dağıtmak için işe gitmez ki iş yeri çalışmak içindir yani en azından benim açımdan öyle aldığımın hakkını vermek isterim. İlla bi çıkılıp hava alınmak isteniyorsa cafe avm sahil bir sürü seçenek var.

benim çalışmadığımı nereden çıkardınız ki? aldığımın hakkını vermediğimi nereden çıkardınız? sadece söylemek istediğim evde çocuğum küçükken oturup sıcak bir çay kahve içemiyordum ama iş yerinde çalışırken bunları yapabiliyorum. İş arkadaşlarımla çocuk harici konular konuşarak kafamı dağıtabiliyorum. Tabi ki öğretmenlerin işi 30 çocukla uğraşmaktan dolayı çok daha zordur o konuda bir şey diyemeyeceğim. Öğretmenlerin hakkı ödenmez. :21:

benim çalışmadığımı nereden çıkardınız ki? aldığımın hakkını vermediğimi nereden çıkardınız? sadece söylemek istediğim evde çocuğum küçükken oturup sıcak bir çay kahve içemiyordum ama iş yerinde çalışırken bunları yapabiliyorum. İş arkadaşlarımla çocuk harici konular konuşarak kafamı dağıtabiliyorum. Tabi ki öğretmenlerin işi 30 çocukla uğraşmaktan dolayı çok daha zordur o konuda bir şey diyemeyeceğim. Öğretmenlerin hakkı ödenmez. :21:
ay lütfen yanlıs anlamayın sizin için söylemedim çalısıp çalışmamak insanın kendi tercihi demek istediğim okul ortamı gerçekten tv dizilerinde görüldüğü gibi değil. Yanlış anlaşıldıysam kusura bakmayın lütfen...

Maddi durumum ne kadar iyi olursa olsun, bu çalışma şartları altında tabii ki işimi bırakmazdım.
Zaten 3 gün çalışıyorsunuz ve yarım gün ve aldığınız maaş neredeyse tam gün tüm hafta çalışan bir çok kişinin elde edemediği bir maaş.

Zaten elinize geçen parayı da yatırım işleri ve ekstra giderler için kullandığınızdan, bence bu imkanlarınızdan vazgeçmeyin derim.

Ayrıca 3 çocuklu bir aile olmak zor birşey (maddi anlamda), ilerde onların okulları var, vs. var.
Aldığınız maaş size hayli hayli yeteceğinden dolayı, bakıcı mantıklı geliyor ki zaten bir tane varmış size yardımcı birisi.
Bir tık fazla ücret vererek, bebeğinizin bakımı ile alakalı da onunla anlaşabilirsiniz bence.

Back