Merhabalar herkese. İki kızım var 10 ve 5 yaşında. Şu an 3. Hamileliğimi yaşıyorum ve karnım büyüyene kadar çocuklara ya da başkalarına söylememe kararı aldık (daha önceki bebek kayıpları vs gibi nedenlerle)
Şimdi sorum şu ki. Ben öğretmenim ve eşim mühendis bulunduğu kurumda departman müdürü olarak çalışıyor. Maddi durumumuz iyi. Bu nedenle eşim çocuğun doğumundan sonra ücretsiz izin almamı istiyor.
3. çocuğun gelişiyle birlikte artan işler ve maddi sıkıntı olmaması düşünüldüğünde gayet makul bir istek ancak ben ücretsiz izne ayrılmasam mı diye düşünüyorum.
Şu an haftada 3 yarım gün çalışıyorum saat 8’den 12’ye kadar. Pazartesi ve cuma boş günlerim. Eylül’den itibaren yine aynı programla çalışabilirim. Şu an çocuklar okulda ama bana yardımcı olması için anlaştığımız bir bakıcımız var. Belki bebeğe bakmak isteyebilir bilemiyorum.
Bu arada 3 yarım gün için 4.000 tl alıyorum. Ekstra ders istemediğim için vermiyor idare. Maaşımı da kendim ve çocuklar için alışverişe, eşe dosta altın, hediye için kullanıyorum kalanı da kendim ve çocuklar adına yatırım yapıyorum.
Siz olsaydınız 2 sene ücretsiz izne mi ayrılırdınız yoksa 3 yarım gün çalışmak beni zorlamaz ücretsiz izne ayrılmazdım mı derdiniz?
Değil mi ama:)) Bir gün ben de bulacağıma inanıyorum.Bence programiniz mukemmel. Ben ekstra ders istemedigim halde alan disi Muzik dersi bile verildi bu donem. Bu kadar rahat calisiyorken ucretsiz izne ayrilarak eve hapsetmeyin kendiniz. Uc cocukla ugrasip arada ise gitmek bence iyi gelecektir. Bana iyi geliyor en azindan.
Yaklaşık 5,5 aylıkken dönmem gerekecek.bebek kac aylikken ise baslamaniz gerekecek peki
Ben de bundan korkuyorum. Uykusuz geçen bir gecenin ardından okula gitmek zorunda olmak psikolojik olarak yıkıcı olabilir.Okulda ders üç gün olsa da kendi adıma yazılısı fotokopisi Veli toplantısı şökleri evrak teslimleri tutanakları... öğretmenlik göründüğü gibi değil. Benimkiler de 5 yaş ve 7 aylık. Ücretsiz izindeyim seneye bile gitmesem mi acaba diyorum
Bence vakti gelince karar verirsiniz neticede işinizden tamamen ayrilmayacaksiniz geçici bir durum ekonomik sorun yoksa izne çıkabilirsiniz ama siz kendinizi nasıl iyi hissedeceksiniz öyle yapın deneyin çalışmayı baktınız ağır gelmiyor devam edersiniz ama baktınız ağır geliyor verir dilekçeyi ayrilirsinizMerhabalar herkese. İki kızım var 10 ve 5 yaşında. Şu an 3. Hamileliğimi yaşıyorum ve karnım büyüyene kadar çocuklara ya da başkalarına söylememe kararı aldık (daha önceki bebek kayıpları vs gibi nedenlerle)
Şimdi sorum şu ki. Ben öğretmenim ve eşim mühendis bulunduğu kurumda departman müdürü olarak çalışıyor. Maddi durumumuz iyi. Bu nedenle eşim çocuğun doğumundan sonra ücretsiz izin almamı istiyor.
3. çocuğun gelişiyle birlikte artan işler ve maddi sıkıntı olmaması düşünüldüğünde gayet makul bir istek ancak ben ücretsiz izne ayrılmasam mı diye düşünüyorum.
Şu an haftada 3 yarım gün çalışıyorum saat 8’den 12’ye kadar. Pazartesi ve cuma boş günlerim. Eylül’den itibaren yine aynı programla çalışabilirim. Şu an çocuklar okulda ama bana yardımcı olması için anlaştığımız bir bakıcımız var. Belki bebeğe bakmak isteyebilir bilemiyorum.
Bu arada 3 yarım gün için 4.000 tl alıyorum. Ekstra ders istemediğim için vermiyor idare. Maaşımı da kendim ve çocuklar için alışverişe, eşe dosta altın, hediye için kullanıyorum kalanı da kendim ve çocuklar adına yatırım yapıyorum.
Siz olsaydınız 2 sene ücretsiz izne mi ayrılırdınız yoksa 3 yarım gün çalışmak beni zorlamaz ücretsiz izne ayrılmazdım mı derdiniz?
Tüm okulun programı böyle. Mesela zümremin 3 boş günü var. Ayrıcalıklı durumdaymışım gibi görünmesin :)Sağlıkla kucağınıza alın inşallah. Şöyle güzel okulları nereden buluyorsunuz? Ben yıllardır bir boş gün bulamiyorum. Yarım gün olsa seviniyorum. İdarenin de ayarliyormis madem seneye iki gün bile gidebilirsiniz belki maaş karşılığı sadece. Ya da üçüncü gün iki saat gidersiniz sadece. Mantıklı bence
Birkaç ay bile alınabilir diye düşünüyorum. 2. Dönem kapanana kadar da alınabilir. Emin olmamakla birlikte danışıp net bilgi alabilirim.Zorunlu haller dışında bence en azından 9-12 aylık olana kadar bebeğin bakımı anne baba tarafından yapılması iyi olur. Bir dönem ücretsiz izne ayrılamıyor musunuz?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?