Valla tarih mezunu bir öğretmenin tarih dersine girmesine hiçbir itirazım olmazdı eğitim fakültesi tarih öğretmenin girmemesi bu arkadaşın suçu mu niye kendine verilen bu hakkı kullanmasın?Formasyonu bakkal hüseyin alsın demedim zaten. Tarih mezunu olan konu sahibi formasyon alsaydı en azından dedim. Birçok eğitim fakültesi tarih öğretmenliği mezunu var onlar yapsın. Kötüyü kötüyle kıyaslamayın. Kendi üniv. Hazırlanan çocuğunuz olsaydı ne diyecektiniz amaaaan en azından deniz mahsulleri okumamış diye mi sevinecektiniz.
Katılmıyorum.. Siz formasyon aldığınız için öğretmenliğinizi eleştirmeye gerek yok. Zaten konuya yabancı değilsiniz az da olsa. Ve genelleme yapıyorum formasyon dahi almayan fen edebiyat mezunu arkadaşlar öğretmenlik yapmamali. Bu doğru olandır ve tartışmaya kapalı benim içinBu sekilde genelleme yapmanizi dogru bulmadim acikcasi. Ben yillardir bu gorevdeyim egitim fakultesi mezunu olup da siniftan aglayarak cikan,ben yapamiyorm diye soylenen cok gordum. Keza ayni sekilde fen edebiyat mezunu olup formasyon alan ancak kendini sinif hakimiyeti konusunda gelistiren kisilere de tanigimmesela ben de onlardan biriyim. Kabul edelim ki gorulen dersler beceriyi etkileyemiyor,is kisinin kendisinde bitiyor. Milli egtm bunyesindeki tum personeller sinif hakimiyeti ve kisilik gelisimi konusunda bilgi sahibi kisilerdir emin olun
Konuya çok uzak. Formasyon almamış daha yeni mezun en azından kendine birşeyler katıp başvursaydı. Böyle hicbirsey bilmeden değil.Valla tarih mezunu bir öğretmenin tarih dersine girmesine hiçbir itirazım olmazdı eğitim fakültesi tarih öğretmenin girmemesi bu arkadaşın suçu mu niye kendine verilen bu hakkı kullanmasın?
Bu konuda size katılıyorum hazırlık yapmalı ve kendini geliştirmeli ama şunu da unutmayın eğitim fakültesi mezunu olan yeni mezunlar da pat diye derse girerse o acemiligi yaşarlar. Çünkü teorik bilgi pratik anlamda çok geçerli olmuyor bunun içinde tecrübe ve tecrübe gerekiyor. Öğretmenlik tecrübe ve kendini geliştirme ile yapılan bir meslek bazen öyle öğrenciler ile karşılaşıyorsunuz ki alınan o formasyonlar bile çözüm olmuyor neyse herkesin görüşü farklı bu son yorumum iyi geceler sizeKonuya çok uzak. Formasyon almamış daha yeni mezun en azından kendine birşeyler katıp başvursaydı. Böyle hicbirsey bilmeden değil.
Canım ben yaptım 2 yıl ücretli öğretmenlik.. Diğer öğretmenlerle aynı sistemle devam ediyorsun.. Ders planını kendin yapacaksın hazırda oluyor zaten internette ya da zümrenden yani seninle aynı branşta olan bir öğretmen arkadaştan iste o verir.. Her sınıfın farklı programı var.. Böyle anlatınca karmaşık gibi geliyor ama aslında çok basit işler... Çoğunu da yapmak için sana yardımcı olacaklar zaten yardım istemeyi de ihmal etme dert edinecek sorun değil onlar.. Ders planına göre sınıf defterini dolsuracaksın.. Çok basit şeyler dediğim gibi..arkadaşlar ilk defa yapacagım nasıl olacak hiç bilmiyorum.. okula gidince bize mesela ders planını verecekler mi. nasıl düzenli şekilde anlatacağız. nelere dikkat etmem gerekiyor
Işte olay şu ki eğitim fakültesi mezunu biri 1 yıl staj yapıp geliyor. Sizde bilmiyor olabilirsiniz çok normal. Sadece teorik değil yani. Topluma hizmet dersi okulda 1 yıl staj derken öğretmenler zaten bilerek mezun oluyor herşeyi. Siz de öğretmen olmadığınız için bilmiyor olabilirsiniz yazın sorun cevap verelim ayıp değil öğrenmeniz işinize de yarar emin olun. Yarın öbur gün çocuğunuzu okula gönderince bunları göz onu ne alırsınızBu konuda size katılıyorum hazırlık yapmalı ve kendini geliştirmeli ama şunu da unutmayın eğitim fakültesi mezunu olan yeni mezunlar da pat diye derse girerse o acemiligi yaşarlar. Çünkü teorik bilgi pratik anlamda çok geçerli olmuyor bunun içinde tecrübe ve tecrübe gerekiyor. Öğretmenlik tecrübe ve kendini geliştirme ile yapılan bir meslek bazen öyle öğrenciler ile karşılaşıyorsunuz ki alınan o formasyonlar bile çözüm olmuyor neyse herkesin görüşü farklı bu son yorumum iyi geceler size
Ben öğretmenim canım ve ben de 1 yıl staj yaptımIşte olay şu ki eğitim fakültesi mezunu biri 1 yıl staj yapıp geliyor. Sizde bilmiyor olabilirsiniz çok normal. Sadece teorik değil yani. Topluma hizmet dersi okulda 1 yıl staj derken öğretmenler zaten bilerek mezun oluyor herşeyi. Siz de öğretmen olmadığınız için bilmiyor olabilirsiniz yazın sorun cevap verelim ayıp değil öğrenmeniz işinize de yarar emin olun. Yarın öbur gün çocuğunuzu okula gönderince bunları göz onu ne alırsınız
Ben öğretmenim canım ve ben de 1 yıl staj yaptım
Öğretmen olan biri yukarıdaki açıklamayı yapmazdı ama şaşırdım bölümünüz ne acaba?Ben öğretmenim canım ve ben de 1 yıl staj yaptım
Cevabi aldımÖğretmen olan biri yukarıdaki açıklamayı yapmazdı ama şaşırdım bölümünüz ne acaba?
Sakin champ en büyük sensin tamam..Formasyonlu stajli tarih öğretmeniyim 10 sene özel kurumlarda çalıştım artı tarih alanında yüksek lisans yaptım bilmediğim bir konu olsa zaten yorum yapmazdım
Siz bu tavırla öğretmenlik yapıyorsanız zaten aldığınız formasyon size yaramamış demek ki yazık terbiyeni takın üslubun bir öğretmene yakışmıyorSakin champ en büyük sensin tamam..
Ne kadar da eğitimciden uzak bir uslup. Öğretmenler formasyon almıyor champ al sana bir bilgi daha git uyu hadi yine iyisinSiz bu tavırla öğretmenlik yapıyorsanız zaten aldığınız formasyon size yaramamış demek ki yazık terbiyeni takın üslubun bir öğretmene yakışmıyor
Bu tarz konuşan biri öğretmen olamaz aslında ama işte oluyormuş demek kiSakin champ en büyük sensin tamam..
[/QU
Sakin champ en büyük sensin tamam..
Ben tezsiz yüksek lisans adı altında formasyon aldım tarih mezunuyum canım sen kendi üslubuna bir bak seninle gayet kibar konuşmaya çalıştım ama sen terbiyeni bozdun yazık senin öğrencilerineNe kadar da eğitimciden uzak bir uslup. Öğretmenler formasyon almıyor champ al sana bir bilgi daha git uyu hadi yine iyisinorda burda öğretmenim deyip de komik duruma düşme zira alakan olmadığı fizandan bile belli
Ben öğretmenim diye bir yazı yazmadım hiç. Ama işte görüyorsun degilmi yazılarımdan sen bile öğretmen olduğumu kestirebildinBu tarz konuşan biri öğretmen olamaz aslında ama işte oluyormuş demek kiBen tezsiz yüksek lisans adı altında formasyon aldım tarih mezunuyum canım sen kendi üslubuna bir bak seninle gayet kibar konuşmaya çalıştım ama sen terbiyeni bozdun yazık senin öğrencilerine
Bu tarz konuşan biri öğretmen olamaz aslında ama işte oluyormuş demek kiBen tezsiz yüksek lisans adı altında formasyon aldım tarih mezunuyum canım sen kendi üslubuna bir bak seninle gayet kibar konuşmaya çalıştım ama sen terbiyeni bozdun yazık senin öğrencilerine
Yandan çarklı falan tam varoş argo ağzı bravo devam et daha neler var öğretmen hanım kelime dağarcığındaBen öğretmenim diye bir yazı yazmadım hiç. Ama işte görüyorsun degilmi yazılarımdan sen bile öğretmen olduğumu kestirebildinayrıca öğretmenler de guler saka yapar
sakin ol champ diye şakalar normal insanların da yaptığı şeyler sen niye böyle garipsedin kasma rahat olve gerçek bir öğretmen senin gibi kadınların çocuklarına bile elinden gelenin en iyisini aktarmaya çalışır. Ama gerçek öğretmen senin gibi yandan çarıklı değil nasıl oluyor bak seviyene inince daha iyi anlarsın yazdıklarımı hem
Senin gibilere her turlusu var çünkü doğru üslupla eğitilmeyen insanların da bazen anlayacağı dilden konuşup seviyesine inmek lazım.Yandan çarklı falan tam varoş argo ağzı bravo devam et daha neler var öğretmen hanım kelime dağarcığında