yani gerçekten ilginçsiniz ben 2 yıl çocuk gelişimi okuyanın ingilizceye girdiğini muhasebe okuyanın sınıf öğretmenliği yaptıgını gördüm. siz bana laf atıyosunuzYanlış anlamayın ama yukarıdaki arkadaşın dediğine katılıyorum. Bir sürü öğretmen varken ki onlara bile ücretli çıkmıyor. Formasyonu bile olmayan birine ücretli çıkması hayretler icerisinde kalıyorum. Bu arada evet ders programı veriliyor. Her sınıfın belirli mufredatlari var.
tamam teşekkür edeirm çok. netten araştırayımLise ise birkaç önerim olabilir.
Meb’in sitesinden gireceğin dersin yıllık planını bul bi incele. Gerekirse önceden çalışırsın. Sınıfa girince özgüvenini hiç kaybetme çocuklar o yaşlarda naif hocalarla dalga geçebiliyorlar. İlk etapta fazla yüz verme derim hatta hiç yüz verme ciddiyet kaybolmasın yoksa yüz verince astarını istiyorlar.
Ülke zaten kötüyü daha kötüyle kıyaslayarak bu hale geldi. Çocuğunuzu okulla gönderin o zaman. En azından turizim okumamış diye mi içiniz rahat edecek. O zaman herşeyin en doğru en iyisini istersiniz değil mi ?En azından turizm otelcilik bitirip matematik öğretmenliği yapmayacak . Plan vermiyorlar tabi ki zümreniz varsa yardım alırsınız
Onların yanlışlığı sizi daha doğru yapmaz. Insanlar evlatlarını gözünden sakınıyor. Iyi eğitim alsın diye dişinden arttırıyor okul masrafına veriyoryani gerçekten ilginçsiniz ben 2 yıl çocuk gelişimi okuyanın ingilizceye girdiğini muhasebe okuyanın sınıf öğretmenliği yaptıgını gördüm. siz bana laf atıyosunuz
Size bi laf attigim yok sizinle bi derdimde yok o gördüğünüz durumlar ne kadar yanlışsa bu da yanlış. Bilmekle eğitmek çok farklı bi durum. Devletin yaptığı en büyük yanlış zaten. Sonra eğitim niye böyle diye çok konuşuruz. Neyse umarım iyi bir öğretmen olursunuzyani gerçekten ilginçsiniz ben 2 yıl çocuk gelişimi okuyanın ingilizceye girdiğini muhasebe okuyanın sınıf öğretmenliği yaptıgını gördüm. siz bana laf atıyosunuz
Ama arkadaş tarih mezunu ve kendi alanında yapacak öğretmenliği bunda ne gibi bir sakınca olabilir ki fen edebiyat mezunları bilimadami olarak eğitim alıyorlar ve alanlarında çok iyiler 4 yıl alanlarında eğitim alıyorlar neden öğretmenlik yapamasin sonuçta alakasız 2 yıllık bitirenler yapıyor onlara ben de kızıyorum ama konu sahibi tarih öğretmenliği yapabilir zaten ücretli yapacak atanmamis kiBen laf atmıyorum sakin olun. 2 yıl okuyup öğretmenlik yapana da aynı şeyi söylerim. Sadece durumun ciddiyetine vurgu yapıp anlamınızı istedim. Firinci doktor avukat da terzi olmaz. Sistem umurumda değil. Biz hayır demezsek bu duzen böyle gider. Mağdur da yine çocuklar olur. Size hayatınızda başarılar diliyorum
Formasyon da yok yalnız. Çok anlasilacaginizi sanmıyorum.Formasyonda öğretilen en önemli şeylerden biri öğrenci merkezcilik yani dersinizi öğrencilerin aktif rol oynayacağı şekilde planlarsanız çok iyi olur. Biraz da öğretim yöntem ve tekniklerini araştırın kendi branşınıza uyarlayın.
Ülke zaten kötüyü daha kötüyle kıyaslayarak bu hale geldi. Çocuğunuzu okulla gönderin o zaman. En azından turizim okumamış diye mi içiniz rahat edecek. O zaman herşeyin en doğru en iyisini istersiniz değil mi ?
Bakış acınız dar. Aynı şey değil. Hemde hiç. Eğitim fakülteleri tamamen eğitim sistemine yakın. Fen edebiyat bilim insanı yetistirse de sıra başındaki öğrenciye çok uzak. Tarih öğretmenliği mezunu olmasa da en azından formasyon almış olsa eleştirmezdim. Oda olmayınca olay çıkmazda.Ama arkadaş tarih mezunu ve kendi alanında yapacak öğretmenliği bunda ne gibi bir sakınca olabilir ki fen edebiyat mezunları bilimadami olarak eğitim alıyorlar ve alanlarında çok iyiler 4 yıl alanlarında eğitim alıyorlar neden öğretmenlik yapamasin sonuçta alakasız 2 yıllık bitirenler yapıyor onlara ben de kızıyorum ama konu sahibi tarih öğretmenliği yapabilir zaten ücretli yapacak atanmamis ki
Hanım efendi kimse kimseye yuklenmiyor. Bu bir tercihtir. Neyin nerede tartisilacagina siz de ben de karar veremeyiz. Konu ile gayet alakalı şeyler konuşuluyor. Çünkü konu sahibi o kadar yabancı ki olaya bir öğretmen gelse şunu bunu yap dese yardımcı olsa onları kavraması dahi 1 ayını alacak.Ben tabii ki desteklemiyorum ücretli öğretmenliği hala güncel p10 90 puanım var atanamıyorum sistemde bir sıkıntı var burda konu sahibine yüklenmenin anlamı yok o konunun tartışma yeri burası değil maalesef buyrun beraber direnelim en üst yerlere şikayet edelim. Ben de istemem çocuğumun evde canı sıkılan ev kadınları tarafından eğitilmesini ama onlara da böyle bir hak verilmişken kullanmasınlar mı?
Yanliz konu sahibi evde sıkılmış ev hanımı değil tarih mezunu 4 yıllık eğitim almış ve kendi branşında öğretmenlik yapacak onun bir ayrımını yapalimBen tabii ki desteklemiyorum ücretli öğretmenliği hala güncel p10 90 puanım var atanamıyorum sistemde bir sıkıntı var burda konu sahibine yüklenmenin anlamı yok o konunun tartışma yeri burası değil maalesef buyrun beraber direnelim en üst yerlere şikayet edelim. Ben de istemem çocuğumun evde canı sıkılan ev kadınları tarafından eğitilmesini ama onlara da böyle bir hak verilmişken kullanmasınlar mı?
Bravo supLisede oncelik ogretmenlerin akademik basariya sahip olmasi ve empati kurabilmesidir. Cunku hitap ettigi kesim ergenlik donemindeki bireylerdir. Bu kinuda edeviyat fakultesi tarih bolumu mezunuysaniz akademik anlamda donanimlisiniz diye dusunuyorum. Formasyon ise ogretmenlik hususunda sizi donatirdi,ki lisede bu cok ihtiyac duyacaginiz bir sey. Okula geldiginizde kendi zumrenizden olan ogretmenleri bulun. Muhtemelen kendi aralarinda yillik plan hazirlamak icn paylasim yapmislardir,siz de ona gore yardimci olursunuz cnku dersler basladi zaten,plan muhakkak coktan hazirlanip onaylanmistir. Ayrica okul idaresine gidip(mdr yardmcsna) haftalik ders programinizi alirsinizgerisi size kalmis,fazla kirilgan ya da fazla ciddi olmayip tatli sert tavir sergilemenizi tavsiye ederim sonucta karsimizda gelecegin yatirimi gencler duruyor...
Asıl sizin bakış açınız dar peki tarih bilmeyen formasyon almış kişi nasıl anlatacak dersi bu arkadaşımız akademik bilgisi ile zamanla elde edeceği tecrübeyle pekala iyi bir öğretmen olabilir zaten kız atanmamis ücretli yapacak deniz mahsulleri mezunun girmesinden daha iyi değil miBakış acınız dar. Aynı şey değil. Hemde hiç. Eğitim fakülteleri tamamen eğitim sistemine yakın. Fen edebiyat bilim insanı yetistirse de sıra başındaki öğrenciye çok uzak. Tarih öğretmenliği mezunu olmasa da en azından formasyon almış olsa eleştirmezdim. Oda olmayınca olay çıkmazda.
Müdür seni yönlendirir merak etme.sadece lise gurubu cıvık olur ona gore ezik durma ve ücretli oldugunu çocuklara söyleme.formasyonunu almaya bak bu arada.ders programını verirler.once okulu bi gör sınıflar nerde falan.rahat ol sorun çıkmaz.arkadaşlar ilk defa yapacagım nasıl olacak hiç bilmiyorum.. okula gidince bize mesela ders planını verecekler mi. nasıl düzenli şekilde anlatacağız. nelere dikkat etmem gerekiyor
Formasyonu bakkal hüseyin alsın demedim zaten. Tarih mezunu olan konu sahibi formasyon alsaydı en azından dedim. Birçok eğitim fakültesi tarih öğretmenliği mezunu var onlar yapsın. Kötüyü kötüyle kıyaslamayın. Kendi üniv. Hazırlanan çocuğunuz olsaydı ne diyecektiniz amaaaan en azından deniz mahsulleri okumamış diye mi sevinecektiniz.Bravo sup
Asıl sizin bakış açınız dar peki tarih bilmeyen formasyon almış kişi nasıl anlatacak dersi bu arkadaşımız akademik bilgisi ile zamanla elde edeceği tecrübeyle pekala iyi bir öğretmen olabilir zaten kız atanmamis ücretli yapacak deniz mahsulleri mezunun girmesinden daha iyi değil mi
Bu sekilde genelleme yapmanizi dogru bulmadim acikcasi. Ben yillardir bu gorevdeyim egitim fakultesi mezunu olup da siniftan aglayarak cikan,ben yapamiyorm diye soylenen cok gordum. Keza ayni sekilde fen edebiyat mezunu olup formasyon alan ancak kendini sinif hakimiyeti konusunda gelistiren kisilere de tanigimFen edebiyat bilim insanı yetistirse de sıra başındaki öğrenciye çok uzak.
Canım zaten kitap var plan var müfredat belli.ünitelerden takip edip işleyeceksin. Tabiki işleme yöntem ve tekniği sana kalmış. Konu ile ilgili içerik soru slayt vs. Hazırlanıp gidersin gergin konunu takip edip ona göre hazırlanırsın.liselerde ilk gün imajı çok önemli gençler sizi yenisiniz diye biraz yorabilir mesafenizi koruyun ilk gün ders işlemeyin tanışın filan bi sonraki ders ile ilgi Bilgi verin telkinlerde bulunun vs.. hem ilk gün heyecanı gider bende sizde hazırlanmış olursunuz.eminim çalıştığınız okulda da tecrübeli öğretmen arkadaşlar siZe yardımcı olacaktır hayırlı olsungidiceğim okul lise olacak. daha okula gitmedim detaylı bilmiyorum