uçak korkusu

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Oksijensizsu

Popüler Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
23 Ocak 2021
2.375
10.865
158
Merhaba hanımlar. Bir hayalim var uzun zamandır umreye gitmek. (Dini paylasim degil o yuzden bdvye actim) . Ama kendimden cok annemi umreye gondermek istiyorum onun o mutlulugunu yasamak istiyorum. Daha once babamla hacca gitmislerdi ve babam umreye de goturecegini soyledi ama nasip olmadi vefat etti. Annem geldiklerinden beri her Mekke paylasiminda yada konusunda aglar tekrar gidebilmek icin dua eder uzulur ozluyorum orayi der . Kucuklugumdn beri icime batan en buyuk seydir annem icin elimden bisey gelmemesi cunku toplu param yok. Tabi kayinvalidemde gitmek ister hep o daha once hic gitmemis. İkisini gonderme hayalim var. Ama para biriktirmeyle olacak gibi degil. İki gunluk dunya iclerinde kalsin istemiyorum bu yuzden arabayi satmak istiyorum. Bu ne kadar mantikli bilmiyorum. Esimde gondermek istiyor. Ama arabayi satip gonderme konusunda biraz benle ayni dusunmuyor.
Bu hayallerle ucak ve sen ne alaka diyeceksiniz belki ama ben ucaktan inanilmaz korkuyorum.Kucuklugumden beri hep Kemal sunal gibi olurum ben ucaga binersem diyorum. Bu yuzden umreye sadece iki annemi gonderebilmeyi dusunuyorum ( tabi nasip olursa bu simdilik bir dusunce sadece kimseye acmadim bu konuyu esim disinda. ) . Ben bu ucak korkusunu yenebilir miyim eger olursa ucumuz gidebilir miyiz ? . yoksa sadece ikisini mi gondermeliyim. Once buna karar verebilmek istiyorum bu korkuyu yenebilir miyim. Ona gore arabayi satarsam ilk yapacagm sey gitmek yada sadece onlari gondermek olacak. Yenenler var mi ucak korkusunu. Benim gibi dusunup binebilen var mi. Bazen yenemem gibi dusunuyorum onlari gonderirsem eger o mutlulukta bana yeter diyorum. Var mi fikriniz.

bir arkadaşım yendi. onunki çok ağır durumdaydı ve ailesini görmek için yurtdışına da çıkmak zorundaydı. mecbur uçağa biniyordu. uçağa binmeden 2-3 hafta öncesinde krizleri ağlamaları başlardı.

daha sonra yanılmıyorsam bir biyoenerji uzmanı (aynı zamanda psikiyatristle) çalıştı ve hipnoz tarzında birkaç terapi aldı. şu an sadece yarım sakinleştirici alarak 7-8 saat yolculuk yapabiliyor. sizin durumunuz bu kadar ağır değil gibi gözüküyor, bir psikiyatra danışıp uçuş öncesi siz de belki minik dozda bir sakinleştirici alabilirsiniz.

inşallah isteğinize ulaşırsınız

Cok tesekkur ederim. Bu uzmanligi her psikiyatrsit yapiyor mu peki

Annem de tıpkı sizin gibi inanılmaz korkuyor uçmaktan(Hep Kemal Sunal gibi olacağım diyor annem de). Yurtdışına giderken sakinleştiriciyle gitti inanın kafasını koyduğu gibi uyudu uçak inerken uyandı sizin de uyku ilacı ya da sakinleştici eşiğiniz düşükse bir tane alıp uyumayı deneyebilirsiniz. Ama en iyi çözüm yolu psikiyatriste danışmak.

uyku ilaci hic kullanmadim o yuzden uyutabilir beni. Ben zaten araclarda uyuyabilen biriyim ama bu dusunceden cikamiyorum. anneniz bir uzmanami gitti

maddiyati arabayi satark cozumlemeyi dusunuyorum.
Bence doğru bir karar değil.Yedek bir aracınız varsa tabii satın ama toplu taşıma kullanmak zorunda kalacaksanız ne gerek var ? Hac ibadetini yapmış zaten anneniz asıl olması gereken o diye biliyorum ama tercih sizin

uyku ilaci hic kullanmadim o yuzden uyutabilir beni. Ben zaten araclarda uyuyabilen biriyim ama bu dusunceden cikamiyorum. anneniz bir uzmanami gitti
Hayır annem bunun için bir uzmana gitmedi (hali hazırda gittiği bir uzman vardı) ilaç aldı sadece yol boyu uyudu ama siz yine de bir uzmana danışın isterseniz.

Yedek bir arac degilde bu araci satip umre icin olani ayirip kalaniyla daha dusuk butceli bir arac almak fikrim. Evet onu yapti cok sukur tabi onemli olan o ama tekrar istiyor ya icime batiyor. Annem bunu beni gonderi falan olarak soylemedi zaten olursa anneme supriz yapacagim . Kucuk bir hediyeyi bile kabul etmez normalde istemez kimseden hayali diye hayalim oldu sadece.

Hayır annem bunun için bir uzmana gitmedi (hali hazırda gittiği bir uzman vardı) ilaç aldı sadece yol boyu uyudu ama siz yine de bir uzmana danışın isterseniz.
Anladim cok saolun. aslinda en merak ettigim buydu " kemal sunal gibi olacagim " buna takilmasina ragmen yenebilen biri olmais . Buna sevindim

Oyle yapacaksanız olabilir aslında,yalnız satılır satılmaz elinizde kalacak miktara denk aracı simdiden ayarlayın.Süreç hızlı ilerlemiş olur ani artış olursa zarara girmemiş olursunuz

Oyle yapacaksanız olabilir aslında,yalnız satılır satılmaz elinizde kalacak miktara denk aracı simdiden ayarlayın.Süreç hızlı ilerlemiş olur ani artış olursa zarara girmemiş olursunuz
onu az cok arastiriyorum simdiden. Ama umre isini ya iki ya uc kisilik ayarlamaya bagli yani kendim yenersem korkumu gidecegim kalan parayi degerlendirecegim . İyi kotu mutlaka buluruz kalanla bir arac. Cok tesekkur ederim

Eşiniz haklı ne mana arabayı satmak bidaha araba alabileceksiniz satın zira bu devirde bu şekilde imkansız ve mantıksız
Söyle dusunuyorum ömur cok kisa bazi hayalleri gerceklestirmek icin cabalamam lazım ve baska toplu param yok. Esim arabayi satip yukseltmek istiyor ben kucultmek istiyorum. Yani icinden umre parasini alip kalanla daha dusuk butceli bir arac almak bize yeterli olur yine zaten.

Ömür ve hayat kısa doğru çabalamak eldeki hazır aracı satmak mi oluyor siz cabalamiyosunuz ki yattiginiz yerden eşinizin işine gölge dusuruyorsunuz adaminda hayali yukseltmekmis mesela bak sende kucultmeye çalışıyorsun.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…