uçak korkusu

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Merhaba, araç bir ihtiyaç, o yüzden satıp hiç riske girmez, umre niyetle para biriktirirdim. Eğer kısmetse Rabbim bir şekilde vesile eder.
Uçak korkusu konusunda, inancınız varsa korkmamanız gerektiğini, kime tevekkül etmeniz gerektiğini de bilirsiniz.
Bir keresinde iş için uçakla tek seyahat etmem gerekti, ailem yanımda yoktu. Ve hava şartları dolayısı ile uçak inişte zorlandı. Çevremde gittiğim kafilede telaş ve panik vardı, benimse tek düşündüğüm "Rabbim, ben bu yola şöhret ya da para kazanmak için çıkmadım, niyetimi sen biliyorsun. Geride küçük çocuklarım kalacak, ama kul hükmüne razı " deyip dua ettiğimi hatırlıyorum. 🌹

Ömür ve hayat kısa doğru çabalamak eldeki hazır aracı satmak mi oluyor :D siz cabalamiyosunuz ki yattiginiz yerden eşinizin işine gölge dusuruyorsunuz adaminda hayali yukseltmekmis mesela bak sende kucultmeye çalışıyorsun.
Yalniz arac benim butun odemesini kendim yaptim. Esimin ailesinin araca ihtiyaci oldugu icin onun arabasini onlara verdik tek arac yetiyor zaten dedik. Calisiyorum ancak boyle bir toplu para birikimi yapamiyorum yattigim yerden istemiyorum yani. Onun hayaline golge dusurmek degil amacim bugune kadar hep onun hayalleriyle ilgilendim zaten o hayal olarak istemiyor yukseltmeyi kâr icin dusunuyordu ama ilgileneck vakti yok diye ugrasmiyor yukseltmeylede. Tesekkur ederim yinede.

Merhaba, araç bir ihtiyaç, o yüzden satıp hiç riske girmez, umre niyetle para biriktirirdim. Eğer kısmetse Rabbim bir şekilde vesile eder.
Uçak korkusu konusunda, inancınız varsa korkmamanız gerektiğini, kime tevekkül etmeniz gerektiğini de bilirsiniz.
Bir keresinde iş için uçakla tek seyahat etmem gerekti, ailem yanımda yoktu. Ve hava şartları dolayısı ile uçak inişte zorlandı. Çevremde gittiğim kafilede telaş ve panik vardı, benimse tek düşündüğüm "Rabbim, ben bu yola şöhret ya da para kazanmak için çıkmadım, niyetimi sen biliyorsun. Geride küçük çocuklarım kalacak, ama kul hükmüne razı " deyip dua ettiğimi hatırlıyorum. 🌹
Ne kadae guzel ifade etmissinizm Evet oyle dusununce haklisiniz bende hep bunu soylerim ama uygulamada yapabilir miyim bu dusunceyle yenebilirmiyim bilemiyorum 🙏 arac icinde sadece kucultmek amacim kalani yetiyor farkli bi arac almaya. Birikim ise girdigimden beri yapiyorum hopp bi bakiyorum baska seye gitmis 🤷🏻‍♀️

Söyle dusunuyorum ömur cok kisa bazi hayalleri gerceklestirmek icin cabalamam lazım ve baska toplu param yok. Esim arabayi satip yukseltmek istiyor ben kucultmek istiyorum. Yani icinden umre parasini alip kalanla daha dusuk butceli bir arac almak bize yeterli olur yine zaten.
Çok saçma. Ama tabi sizin arabanız, sizin kararınız. Bu durumda arabanız kaç tl? 3 kişinin umre masrafı ne kadar?

Ne kadae guzel ifade etmissinizm Evet oyle dusununce haklisiniz bende hep bunu soylerim ama uygulamada yapabilir miyim bu dusunceyle yenebilirmiyim bilemiyorum 🙏 arac icinde sadece kucultmek amacim kalani yetiyor farkli bi arac almaya. Birikim ise girdigimden beri yapiyorum hopp bi bakiyorum baska seye gitmis 🤷🏻‍♀️
Uçak konusunda hiç endişelenmeyin, bir yıl içinde uçak kazasında ölenlerin sayısı trafik kazasında ölenlerden daha az, güya onda ayaklarımız yerde🙂 Hangimize nerede ne olacağı hiç belli değil.
3-4 saat de çok uzun bir uçuş değil. Niyetiniz halis, Rabbim niyetinize göre versin.🌸

O fiyata araç var mı? Ayrıca uçaktan korkacak birşey yok. Eşiniz araç yukseltecegi parayı versin o zaman.
Suan yukseltecek bir para yok ortada. Olursa yukseltelim diyor. al - sat gibi dusunuyordu ama onada vakti olmuyor zaten. 150-160a bulunur illaki bi arac baktim zaten bize gayet yeterli onlarda inanin hic lukste gozum olmadi. Olmasi bile yeterli ne oldugu onemsiz. Size gore korkacak bisey yok da bana gore var demek ki. Tesekkur ederim yinede.

Uçak konusunda hiç endişelenmeyin, bir yıl içinde uçak kazasında ölenlerin sayısı trafik kazasında ölenlerden daha az, güya onda ayaklarımız yerde🙂 Hangimize nerede ne olacağı hiç belli değil.
3-4 saat de çok uzun bir uçuş değil. Niyetiniz halis, Rabbim niyetinize göre versin.🌸
ben kaza yada dusme korkusu yasamiyorum zaten o konuda bende oyle dusunuyorum. Ben bindigim an bisey olacakmis bana gibi hissediyorum 🤷🏻‍♀️ Tabi ki ne zaman nolacagni bilemeyiz zaten bu konuda da biraz endiseler icindeyim son zamanlarda. cok tesekkur ederim 🙏

Suan yukseltecek bir para yok ortada. Olursa yukseltelim diyor. al - sat gibi dusunuyordu ama onada vakti olmuyor zaten. 150-160a bulunur illaki bi arac baktim zaten bize gayet yeterli onlarda inanin hic lukste gozum olmadi. Olmasi bile yeterli ne oldugu onemsiz. Size gore korkacak bisey yok da bana gore var demek ki. Tesekkur ederim yinede.
Yani ne diyelim şimdi size uçak terapisi yapamayız ki burada. 1 saat önce uçaktan indim, defalarca bindim korkacak birşey yok diyorum.

O fiyatlara araç ne var ki gerçekten merak ettim. Luksten bahsetmiyorum. O fiyata at arabası falan vardır heralde.

Yani ne diyelim şimdi size uçak terapisi yapamayız ki burada. 1 saat önce uçaktan indim, defalarca bindim korkacak birşey yok diyorum.

O fiyatlara araç ne var ki gerçekten merak ettim. Luksten bahsetmiyorum. O fiyata at arabası falan vardır heralde.
o fiyata araca binenlere ki daha dsuklerine binenlere oyle diyorsaniz karar sizin. Girip bakabilirsiniz merak ettiyseniz.
Ucak terapisi istemedim zaten yenebilen varmi terapiyle yada baska bisekilde diye sordum. Size iyi ucuslar.

o fiyata araca binenlere ki daha dsuklerine binenlere oyle diyorsaniz karar sizin. Girip bakabilirsiniz merak ettiyseniz.
Ucak terapisi istemedim zaten yenebilen varmi terapiyle yada baska bisekilde diye sordum. Size iyi ucuslar.
Tamirciden cikmazsiniz

O fiyata at arabası

"O fiyata at arabası falan vardır heralde" derken o fiyata hatta daha daha ucuza arabaları olan insanları göz önüne alırsak aşağılama düşüncenizin olmadığına inanmak istesem de o tabir çok hoş olmadı,sevgiler.

O fiyata at arabası
"O fiyata at arabası falan vardır heralde" derken o fiyata hatta daha daha ucuza arabaları olan insanları göz önüne alırsak aşağılama düşüncenizin olmadığına inanmak istesem de o tabir çok hoş olmadı,sevgiler.
Var ama tamirden çıkmaz. Ne asagilamasi ya şaka gibisiniz.150 bine iyi bir araba yok ki artik

Merhaba hanımlar. Bir hayalim var uzun zamandır umreye gitmek. (Dini paylasim degil o yuzden bdvye actim) . Ama kendimden cok annemi umreye gondermek istiyorum onun o mutlulugunu yasamak istiyorum. Daha once babamla hacca gitmislerdi ve babam umreye de goturecegini soyledi ama nasip olmadi vefat etti. Annem geldiklerinden beri her Mekke paylasiminda yada konusunda aglar tekrar gidebilmek icin dua eder uzulur ozluyorum orayi der . Kucuklugumdn beri icime batan en buyuk seydir annem icin elimden bisey gelmemesi cunku toplu param yok. Tabi kayinvalidemde gitmek ister hep o daha once hic gitmemis. İkisini gonderme hayalim var. Ama para biriktirmeyle olacak gibi degil. İki gunluk dunya iclerinde kalsin istemiyorum bu yuzden arabayi satmak istiyorum. Bu ne kadar mantikli bilmiyorum. Esimde gondermek istiyor. Ama arabayi satip gonderme konusunda biraz benle ayni dusunmuyor.
Bu hayallerle ucak ve sen ne alaka diyeceksiniz belki ama ben ucaktan inanilmaz korkuyorum.Kucuklugumden beri hep Kemal sunal gibi olurum ben ucaga binersem diyorum. Bu yuzden umreye sadece iki annemi gonderebilmeyi dusunuyorum ( tabi nasip olursa bu simdilik bir dusunce sadece kimseye acmadim bu konuyu esim disinda. ) . Ben bu ucak korkusunu yenebilir miyim eger olursa ucumuz gidebilir miyiz ? . yoksa sadece ikisini mi gondermeliyim. Once buna karar verebilmek istiyorum bu korkuyu yenebilir miyim. Ona gore arabayi satarsam ilk yapacagm sey gitmek yada sadece onlari gondermek olacak. Yenenler var mi ucak korkusunu. Benim gibi dusunup binebilen var mi. Bazen yenemem gibi dusunuyorum onlari gonderirsem eger o mutlulukta bana yeter diyorum. Var mi fikriniz.
Araba satip umreye anne gondermek sizce mantikli mi? Umre farz degil bildigim kadariyla ve kisinin durumu musaitse ibadet olarak gider. Yani bu devirde ihtiyac olan bir sey satilip umreye gitmek bence mantikli degil.

Olayin basindan sonuna kadar ucak korkunuza gelememissiniz, yenersiniz bir sekilde binersiniz ama dedigim gibi paraniz olursa…

Araba satip umreye anne gondermek sizce mantikli mi? Umre farz degil bildigim kadariyla ve kisinin durumu musaitse ibadet olarak gider. Yani bu devirde ihtiyac olan bir sey satilip umreye gitmek bence mantikli degil.

Olayin basindan sonuna kadar ucak korkunuza gelememissiniz, yenersiniz bir sekilde binersiniz ama dedigim gibi paraniz olursa…
Farz olarak degil dusuncem zaten istek . komple aracsiz kalmayacagiz. Daha dusuk butceli bir araba almayi dusunuyorum. Bu kendi aracim. Esim aracini simdilik ailesine verdi bize tek yetiyor diye . Onlar aldigi zaman esimde kendi aracini alabilcek zaten. Baska toplu param olmadigi ve birikim yapamadigim icin bunu dusundum.
Ucak meselesi de iste yenebilirsem kendimde gidecegim yenemwzsem sadece onlari gondercegim seklinde oldugu icin diger detaylari yazdim. Tesekkur ederim.

O paralara alacağınız araba sanayiden çıkmaz.
Kaldı ki eşiniz mantıklı. İnsan daha sorunsuz daha bakımlı bir araç almak ister,döküntü arabayı başına bela etmek istemez yani.
Ve araba zorunlu ihtiyaç,umre bir ihtiyaç değil. Maaşınız varsa biriktirin öyle gidin. Araba satılıp da umreye gidilir mi hiç?

Yedek bir arac degilde bu araci satip umre icin olani ayirip kalaniyla daha dusuk butceli bir arac almak fikrim. Evet onu yapti cok sukur tabi onemli olan o ama tekrar istiyor ya icime batiyor. Annem bunu beni gonderi falan olarak soylemedi zaten olursa anneme supriz yapacagim . Kucuk bir hediyeyi bile kabul etmez normalde istemez kimseden hayali diye hayalim oldu sadece.
Ümre şirketlerine başvurmanız gerek. Onlar her şeyi ayarlıyorlar. Taksit de yapıyorlar. Araba satmadan taksitle ödeme yapabilirsiniz.
Uçak korkusu için psikoloğa gidin. Yenebilirsiniz

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X