bendee varım :) boyum 1.60 kilom 44çok iştahsızım,başım ağırmasa hiç yemek yemiycem nerdeyse
etrafımdaki herkesin bana yee yee kilo al biraz demesinden ben de bıktım artık.belki biraz onun etkisinden midir yoksa benim inatçı oluşumdan mıdır nedir bilmem daha da kesiliyor iştahım
garip gelebilir ama ben bazen kahvaltıda ekmek bile yiyemiyorum.:26:
gün içinde yediğim ekmek dilimi sayısı genelde 3ü geçmiyor.onun da kızarmış olması gerek.akşam yemeğinde pilav ya da makarna varsa diğer yemekle karıştırıp yiyorum bir tabak olarak.
ama bi paket çikolata yerim üstüne tatlı yerim onlarda sorun yok.
onun haricinde sadece titrememek ve hasta olmamak için mideme tıkıştırıyorum o kadar.
dokto en az 3 4 kiloyla başlamamız gerek demişti iğne verdi sanırım b vitaminiydi,kalçamı öylesine yaktı ki,bi tane yaptırıp bıraktım.
neyse artık çocuk yapınca yine biraz dolar kemiklerim etle artık,zamanı gelince.
ahanda bir kilo almak isteyen aday daha oncelikle hos geldin
benim boy 1.61 kilom 49 bazen 50 daha 51 olmadim hedef kilom 55 ve uzeri INSALLAH
kuşum ya benim boyda 1.60 64 kiloyumama vermeye çalışıyorum.alırsan sonra kolay veremeyebilirsen.bence gayet iyisin.en sağlıklısı bu.
ayyy bugün sağlıkocağına gittim tartıldım 48 çıktım sonra eczaneye gittim yanlışlık mı var diye ordada 47 çıktım çok üzüldüm kafayı taktım halbükü ben 5o kiloydum ve çok yiyorum almam gerekiyordu demekki yeterli yemiyorum
Bilmediğiniz şeyler hakkında kesin yargılarla konuşmamanızı tavsiye ederim, zira anoreksi diye bahsettiğiniz hastalık kısa dönem ve kronik olmak üzere çeşitleri vardır. Ayrıca hastalığın özünde hastanın bilinçli olarak kilo kaybetmek istemesi ve bu bilince hizmet olarak kilo almaktan korkup yemek yemek istememesi asıl sorundur. Ama buradaki insanların asıl isteği iştahlarını açmak, kilo almak. Yani dediğinizden çok farklı durum. Ayrıca bu hastalık ölümcül sonuçlar bile doğurabiliyor, insanları boş yere tedirgin etmeyelim. Herkese sağlıklı günler diliyorum.
Bence sen sozlerine dikkat et anoteksi falan ne demek ya!! Oyle olsa doktorlar koyardi teshisi. Daha fazla konusmaya gerek yok
birincisi ben size saçmalama filan demedim hani sözlerime dikkat etmeme neden gerek var anlamadım
ikincisi ben doktorum sizden daha iyi bildiğim kesin
ben size anoreksiya nervoza hastalığınız var da demedim
hastalık olan anoreksiya nervozadır o bir yeme bozukluğudur, ne olduğunu ikinizden de iyi biliyorum merak etmeyin sınav sorusuydu psikiyatride bir de :))
vücut kitle indeksi sizin gibi aşırı düşük olanlara anoreksik denir bizim tıp literatüründe
anoreksik hakaret değildir
sanki hakaret ediyormuşum gibi konuşmayın
sizden daha iyi biliyormuşum di mi ayrıca :))
hemen öyle kaplan kesilmeyin neden böyle davrandığınızı da anlamlandırmadım
Hakaret değil bana göre; yanlış bilgi. Anoreksi ciddi bir hastalıktır ve ölümcül sebepleri vardır, yeme bozukluğundan ziyade kişinin psikolojisiyle alakalı bir durumdur. Diğer mesajımda da belirttiğim gibi "kişi kilo alacağım diye yemek yemek istemez". Ama yine belirttiğim gibi anoreksinin en önemli sorunu olan yemek yemek istememek durumu buradaki insanlarda geçerli değil. Yani bu forumdaki "kilo almak isteyen" hiç kimse anoreksi değildir. Ayrıca bugüne kadar çok doktor tanıdım ve ayrıca profesyonel hayatta da doktorluk yapan çok arkadaşım var ve hiç biri, yani doktor sıfatı taşıyan ve okumuş görgülü bir insan olarak "sizden daha iyi biliyormuşum di mi" diye konuşmaz. Ayrıca "di" Türkçede bir kumaş türüdür. Neyse burada bilgi yarıştırmıyoruz sadece birbirimize yardımcı olmaya çalışıyoruz. Amaç üstünlük kurmaksa, burası doğru yer değil. İyi günler diliyorum.
ben anlatamıyor muyum acaba? kaç defa açıkladım sabırla bir kez daha açıklıyorum
anoreksik diye vücut kitle indeksi aşırı az olan insanlara denir sizin dediğiniz hastalık olan anoreksiya nervoza
o ayrı bişey.
kilo almak isteyenlere anoreksiya nervoza demedim, yemek yeme istekleri yok filan da demedim.
arkadaş 1.78 boyunda ve 38 kiloysa BMI:12dir bu da aşırı zayıf=anoreksik oluyor
anoreksiya nervozayı bana anlatmanıza gerek yok neden açıkladığınızı anlamadım, zira yeme bozukluklarını sizden daha iyi biliyorumdur heralde diye demiştim
doktorluğumu size kanıtlayacak değilim zira burdaki birçok arkadaş biliyor zaten :)
burda yazarken de imla kurallarına aşırı dikkat etmiyorum açıkçası bir de sadece "de" ve "ki"nin ayrı yazılmasına dikkat ediyorum o kadar
yazıdan iyi doktor kötü doktor ya da doktor olup olmama ölçümünü de ilk defa görüyorum :)
size kaç defa açıkladığım halde hala bana anoreksiya nervoza hastalığını açıklıyorsunuz, ben arkadaşa teşhis koymadım, bmı düşük olduğu için anoreksik dedim kaldı ki öyle denir, anoreksiya nervoza hastası denmez. o hastalığın tanısının DSM IV e göre tanı kriterleri vardır, ona göre tanı konulur
kimseyle bilgi yarıştırmıyorum, zira doktor olmayanlarla bilgi yarıştırmam zaten.
Üstünlük kurmaya da hiç niyetim yok, sadece en başından beri arkadaşa anoreksiya nervoza hastası demediğimi, BMI düşük olduğu için anoreksiksin dediğimi bin kere açıkladım anlatamadım
off bee şu forumdaki en uzun cevabım oldu herhalde
ayrıca imla kurallarını pek sallamıyorum diye görgüsüz de olmuşum o da iyiymiş :)
anoreksik illa cok zayıf wücut kitle indeksi düsük insanlara denmez. Anoreksiya psikolojik bi hastalıktır. Yani kişi kendini ne kadar zayıf olursa olsun kilolu görür we ölüm diyetine girer. Hiç yemek yemez weya yediklerini cıkartır. Ki ben böyle bi insan olmadıgım icin siz bana anoreksik diyemezsiniz. Biz bunu anlatmaya calısıyoruz. Cünkü anoreksiya PSİKOLOJİKTİR. Ayrıca öyle bi durumum olsa bir sürü doktorum war onlar koyardı tanıyı. Daha da uzatmaya gerek yok. Cünkü konu sacma yerlere gidio zaten yeterince gittiben anlatamıyor muyum acaba? kaç defa açıkladım sabırla bir kez daha açıklıyorum
anoreksik diye vücut kitle indeksi aşırı az olan insanlara denir sizin dediğiniz hastalık olan anoreksiya nervoza
o ayrı bişey.
kilo almak isteyenlere anoreksiya nervoza demedim, yemek yeme istekleri yok filan da demedim.
arkadaş 1.78 boyunda ve 38 kiloysa BMI:12dir bu da aşırı zayıf=anoreksik oluyor
anoreksiya nervozayı bana anlatmanıza gerek yok neden açıkladığınızı anlamadım, zira yeme bozukluklarını sizden daha iyi biliyorumdur heralde diye demiştim
doktorluğumu size kanıtlayacak değilim zira burdaki birçok arkadaş biliyor zaten :)
burda yazarken de imla kurallarına aşırı dikkat etmiyorum açıkçası bir de sadece "de" ve "ki"nin ayrı yazılmasına dikkat ediyorum o kadar
yazıdan iyi doktor kötü doktor ya da doktor olup olmama ölçümünü de ilk defa görüyorum :)
size kaç defa açıkladığım halde hala bana anoreksiya nervoza hastalığını açıklıyorsunuz, ben arkadaşa teşhis koymadım, bmı düşük olduğu için anoreksik dedim kaldı ki öyle denir, anoreksiya nervoza hastası denmez. o hastalığın tanısının DSM IV e göre tanı kriterleri vardır, ona göre tanı konulur
kimseyle bilgi yarıştırmıyorum, zira doktor olmayanlarla bilgi yarıştırmam zaten.
Üstünlük kurmaya da hiç niyetim yok, sadece en başından beri arkadaşa anoreksiya nervoza hastası demediğimi, BMI düşük olduğu için anoreksiksin dediğimi bin kere açıkladım anlatamadım
off bee şu forumdaki en uzun cevabım oldu herhalde
ayrıca imla kurallarını pek sallamıyorum diye görgüsüz de olmuşum o da iyiymiş :)
birincisi ben size saçmalama filan demedim hani sözlerime dikkat etmeme neden gerek var anlamadım
ikincisi ben doktorum sizden daha iyi bildiğim kesin
ben size anoreksiya nervoza hastalığınız var da demedim
hastalık olan anoreksiya nervozadır o bir yeme bozukluğudur, ne olduğunu ikinizden de iyi biliyorum merak etmeyin sınav sorusuydu psikiyatride bir de :))
vücut kitle indeksi sizin gibi aşırı düşük olanlara anoreksik denir bizim tıp literatüründe
anoreksik hakaret değildir
sanki hakaret ediyormuşum gibi konuşmayın
sizden daha iyi biliyormuşum di mi ayrıca :))
hemen öyle kaplan kesilmeyin neden böyle davrandığınızı da anlamlandırmadım
kilo alma topiginide tartismaya cevirdiniz ya bravo
Haklısınız, olmamam gereken bir yerdeyim. :44:
bende varımm! :13:boyum 1.68 kilom 48 sırf kilo alırım diye sigarayı bıraktım az az ama sık yemek yiyorum,yatmadan 1 saat önce makarna yada ekmek arası bişeyler yiyorum ama yok 48i zor gördüm tartıda o da gider 1-2 güne
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?