- 16 Ocak 2021
- 101
- -58
- 28
- Konu Sahibi denizderya07
-
Evden ayrilin ve yeni bir dunya kurun kendinize..Bir oda bile olsa ayri bir eviniz olsun..Hani derler ya ulan soyle tipler benim karsima gelecek var yaMerhaba hanımlar, 33 üme girmek üzreyim, ailemle yaşıyorum ve oldukça problemli bir ailem var anlatmakla bitmez, hepsi birer ruh hastası, oldukları için kardeşlerimle aramda hiç bir bağ yok, affedemiyorum hayattaki en büyük kötülükleri onlardan gördüm diyebilirim oyüzden yaptıklarını unutamıyorum. İki tanesi ile konuşmuyorum. Biri uzakta(abla) defolup gitti ama telefondan doğru bile hala enerjimi düşürmeye çalışır birinden hala kurtulamadım(abi) bir tanesi ile aram eh işte...
Ailede bir tek babamla aram iyi, annemle de idare eder, ve bunlar sadece bana değil anneme babamada çok çektirdiler kavgasız bir gün geçmezdi evde şimdi ise babam ise çok ağır bir hastalığa(kanser) yakalandı. Bende üniversiteyi bitirdim ama yıllarca düzgün bir iş bulamadığım icin şuan mecburiyetten bir fabrikada çalışıyorum. Babama zaten yeterince üzülürken bide üstüne işyerinde sorunlar yaşıyorum.
Ben işimle mesgulken 2 kızın bana bakip kikir kikir güldüğünü gördüm "-bi problem mi var dedim, "-gelsene" dedi gittim, "abla sen evlenmeyi düşünmüyor musun?" dedi (dalga geçerek) "bu şimdi niye sana dert oldu ki?" dedim tepki verince kıvırdı "-aa niye canım belki bir akrabama söyleyeceğim" dedi "-sen evlendirme memurumusun, konusmuslugumuz bile yok samimi olmadığın birine direk bu soruyu sorman görgüsüzlük dedim, Sizin hiçbirinize giren çıkan beni ilgilendirmiyor, hiçbirinizin hayatını merak bile etmiyorum benim hayatım neden sizi bukadar ilgilendiriyor" dedim cok kötü tartıştık..
ve ne yazıkki bu ilk yaşadığım sorun değil tek vuracakları yer evlenmeyişim oyüzden hep ordan vurmaya, beni özellikle sinirlendirmeye çalışıyorlar oysaki ben kimseyle muatap bile olmuyorum sadece işime bakıyorum. Babamı kaybetme korkusu ile diken üstündeyim durumu günden güne kötüye gidiyor ona bişey olursa ne yaparım kimin yanına sığarım diye kara kara düşünürken bide hergün görmek zorunda olduğum onlarca kötü kalpli insanlar benimle uğraşıyor...
Evlilik konusuna gelince görsellik olarak çok güzelim diyemem ama heryerde ilgi çekerim, yani fena sayılmam yüzüne bakılmayacak kadar tipsiz biri değilim ve birini seveyim sevileyim diye elimden geleni yaptım ama olmadı işte. Karşıma düzgün biri çıkmadı çıkanlar bir an önce yatıp kalkıp yol verme niyetinde anladım ki ben kendimide paralasam nasip olmayınca yine olmayacak, bu işler kadersel... Oyüzden hayal kırıklığına uğramaktan bıktım ve herşeyi akışına bıraktım ancak Allah'ın nasip etmediği birşey yüzünden hor görülmek zoruma gidiyor. Bir günah işlemişim gibi bu bir kusur, eksiklikmiş gibi...
"Bu yaşta neden bekarsın, sen bildiğin evde kalmışsın, elini çabuk tut evlenme yaşın geçiyor, gibi yüzlerce saçma sapan sözleri son 5 yıldır duyuyorum. En başta kendi ablam söyler, her tartışmada ilk ordan vurur kendisi boşandı bir çocuğu var bi kere bizle yaşarken mesaj atmıştım "çocuğun evde anne diye ağlıyor durduramıyorum, evli adamların peşinde koşacağına gelde çocuğunla ilgilen" yazdım gelen cevap neydi biliyormusunuz? "Ben yine onu doğurdum sen onuda yapamayacaksın... "
Düşünüyorum da evren, sadece bana kendimi kötü hissettirecek olay ve kişileri etrafımda dizayn etmiş olamaz, herşey bukadar olumsuz olamaz diyorum ama bakınca olumlu hiç bisey de göremiyorum. Aileden yana şans yok, iş, güç, aşk arkadaşlık hiç birinden yana şans yok neden, bu sorunun cevabını yıllarca düşündüm bilmiyorum...
Ben gereken cevabı verdim ağzıma geleni söyledim zaten daha ileri gidip saç baş dalsam bu sefer işimden olacağım... idareye şikayet etsem böyle bir konuyu insan şikayet etmeye bile utanıyor...Evden ayrilin ve yeni bir dunya kurun kendinize..Bir oda bile olsa ayri bir eviniz olsun..Hani derler ya ulan soyle tipler benim karsima gelecek var yasu fabrikada kikirdeyen kizlar bir de bana etseler bakalim o lafi..Ah ah..Verecegim tavsiye yanlis olabilir belki ama; siz evlenmeyi bu kadar istoyorsaniz secici olmayip evlenin..
Neden işte ben anlamıyorum benim kimseye bir zararım yokken kendi halimdeyken birileri neden bulaşıp moralimi dahada bozmak için uğraşıyor insanlar neden bukadar kötü?Siz evlilik olayina cok kafayi takmissiniz. Diger insanlarda sizin zaafinizin bu oldugunu anlamis ve sizi ordan vurmaya calisiyorlar.
Eger siz birileri bu konuyu actiginda cevap bile vermeyip bozuldugunuzu beli etmezseniz bir müddet sonra bu konu hakkinda konusmaktan vazgececekler.
Kötü kalpli insanlar heryerde. Önemli olan onlarin ekmegine yag sürmeyip, oyunlarina gelmemek.
Herseyi olduğu gibi anlatıyorum kimi gömmüşüm ne konuda kendime bakayım?Geçmiş olsun. Ablalarınızı gömmussunuz ama sizin de eksik kalır yanınız yok gibi. Bence kendinize de bakın biraz. Onun dışında evlenmemek ayıp değil günah değil kim ne derse desin boşverin.
Belki kıskanıyorlar seni. O evli çocuklu kadınların, yarısında çoğu mutlu değil seçtikleri yaşamla.Neden işte ben anlamıyorum benim kimseye bir zararım yokken kendi halimdeyken birileri neden bulaşıp moralimi dahada bozmak için uğraşıyor insanlar neden bukadar kötü?
Ablanıza dediginiz şey. Aranız kötüyse evli erkeklerle geziyorum demez size. Ben gözümle görsem acaba derim. Hele öyle bir şey asla yazamam ablama. Garip geldi. Yani hepiniz birbirinize benziyorsunuz gibi geldiHerseyi olduğu gibi anlatıyorum kimi gömmüşüm ne konuda kendime bakayım?
Öyle mesaj atarsan böyle cevap alırsın. Çok agresif geldinçocuğun evde anne diye ağlıyor durduramıyorum, evli adamların peşinde koşacağına gelde çocuğunla ilgilen" yazdım gelen cevap neydi biliyormusunuz? "Ben yine onu doğurdum sen onuda
Burda söz konusu olan siz değilsiniz benim her ailenin hikayesi farklıdır niye kendi sağlam olduğunuzu düşündügünüz ilişkilerden yola çıkarak yorum yapıyorsunuz ki benden iyi mi bileceksiniz. Aynı evde yaşayınca kimle gezdiğini ne yazıkki öğreniyorum. Gözümlede görmüştüm ayrıca sabah bir çıkardı evden gece 1 de gelirdi çocuk aksama kadar anne diye ağlardı. Yani böyle bir ablan olsaydı eminim daha beterini yazardın. Kaldı ki bu dediğim 6-7 yıl öncesi. Ondan ayrıldı simdi başka kendisinden 8 yaş küçük evli biriyle daha ilişkisi var. Benden de en çok bu çarpık ilişkilerine karıştığim onaylamadığım için nefret eder..Ablanıza dediginiz şey. Aranız kötüyse evli erkeklerle geziyorum demez size. Ben gözümle görsem acaba derim. Hele öyle bir şey asla yazamam ablama. Garip geldi. Yani hepiniz birbirinize benziyorsunuz gibi geldi
Sizin ablanız aylarca yeğeninizi siz uyanmadan evde sizden başkasının olmadığını bildiği halde size bırakıp evden çıkıp evli sevgilisinin yanına gidip gece 1 e kadar gelmemezlik yapmamıştır muhtemelen eğer yaparsa siz tebrik edersiniz. Ayrıca bir cok konuda bir ton detaya girdim ve okadar yazdığımın arasından sadece cımbızla bunu çekip almanız garip geldi. Yoksa sizindemi evli sevgiliniz var? Oyüzden mi konunun sadece bu kısmı ilgilendiniz ve aldığım cevabı hak ettigimi düşündünüz?Öyle mesaj atarsan böyle cevap alırsın. Çok agresif geldin
Konu sahibi herkezi suçlamış, kendi yazısından da negatiflik akıyor ama . ben bu durumda oturup herkez kötü bir benmiyim diye sorarım kendimeGeçmiş olsun. Ablalarınızı gömmussunuz ama sizin de eksik kalır yanınız yok gibi. Bence kendinize de bakın biraz. Onun dışında evlenmemek ayıp değil günah değil kim ne derse desin boşverin.
Evet sildim o yokken, muatap olmayınca daha huzurluyum ama işyerideki yılanları ne yapacağım onu hiç bilmiyorum...Senden birşey rica edecem lütfrn ama lütfen senın enerjını modunu moralını psıkolojını bozan bozabılecek kapasıtede olan kım varsa cıkar hayatından bu kım olursa olsun hemde lutfen .
Hayat zaten cok zor yaşam koşulları zor pandemı donemındeyız psıkolojıler berabet ahir zamandayız imtihanlar üst üste geliyor benımkı senınkıne senınkı oburununkıne benzemıyor kımse empatı yapmıyor .İnsanlarda malesefkı hep eleştiri hep eleştiri hiç yaptığını görüpte tadir yada tesekkur eden yok.
Benımde basımdan cok ımıthanlar gectı halada gecıyor .....Ama kımse kımseyı anlamaya çalışmıyor herkres kendı rahatına ve cıkarına bakıyor . benım en buyuk abla oyle hem kendı sucludur hemde whatsapp durumu paylasır sureklı ıgneleyıcı laf sokmalar yasadıklarını hakettın demeler kalbın kotu ıse kotu hayatın olur gıbı cumleler neler neler .... Siliverdim Hepsınden vazgectım belkı yalnızım evet çok zor ama huzurluyum ....
Ben kimseyi suçlamadım sadece başıma gelenleri özetledim, bana yapılanları anlattım bunu suçlamak olarak algılıyorsan o senin sorunun kaldı ki ben dünya iyisiyim diye bir iddiam yok hic olmadı sadece kimseye zararım yok kimse ile muatap olmam kendi halimdeyim dedim. Bunuda ben iyiyim olarak anladıysan oda senin sorunun. Bukadar sorun yaşarken pozitif olmamı bekleyebiliyorsan da mantıgında bir sorun olabilir. Ayrıca herkez değil herkes.Konu sahibi herkezi suçlamış, kendi yazısından da negatiflik akıyor ama . ben bu durumda oturup herkez kötü bir benmiyim diye sorarım kendime
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?