- 25 Temmuz 2008
- 4.440
- 37
-
- Konu Sahibi Izmir Guzeli
merhaba arkakadaşlar. bende almanyada doğdum büyüdüm ve 7 ay önce tr ye gelin geldim. ama şimdi eşim ile karar aldık almanyaya geri dönüyoruz. yani ilk etapta ben döneceğim arkamdan eşim gelecek. türkiye çok güzel biyer. burada yaşadığım hiçbir gün için pişman değilim. ama insan biraz ayrıntılara dalınca farklı düşünüyor. çok isteyerek geldim türkiyeye ve doğrusu az içim buruk ayrılacağım buradan. ama şu bi gerçek. türkiyede bazı taşlar daha yerine oturmamış. henüz bi çocuğum yok ama bi gün olursa burada ona nasıl bir imkan sağlıyabilirim diye çok düşündüm. birazda almanyaya dönmeyi bu düşünce tetikledi. almanyada iş imkanımda var. hazır işim yani. eşimede hazır sayılır. şuanki niyetimiz orada okutalım çocuklarımızı sonra gerekirse emeklilik zamanı geliriz buraya. tabiki zaman ne gösterir bilemeyiz
mutluluk recetem seninle baska bi topikte daha yazismistik bu gurbetlik meselesini..
simdi yazdiklarini okuyunca benim düsüncelerimin aynisini yazmissin, bi ara duygulandim
cok zor gercekten.. almanyayi sevmesekte istemesekte, trye gidince bi özlem ister istemez oluyor..
feyza1907 hala kocaelindemisiniz yoksa döndünüz mü almanyaya ?
Guerillatanya bende aynen bazi yasal islemleri merak ediyorum..
trye gitmeden önce bildirim yapmamiz gerekn yerler varmis.. ve evlilik icin belge alman gerekiyormus
daha ayrintili bilgisi olanlar yardim edebilir mi?
Ve bana gelince, bende seneye tryeye yerlesiyorum.. hem evlenecegim icin hemde cocuklugumdan beri tr de yasamak istedigim icin..
bi dönem 1 yil kadar trde kaldim, bazen kendime deli dedigim bile oldu..
bazen iste buna deger dedigimde...
nerede rahatsak orada mutluysak ama bu trnin eksilerini artiya dönüstürmüyor:=)
bana yös yada ycs sinavi hakkinda bilgi verecek biri varmi ?
merhaba bende 2011de türkiyeye dönecegim. hem cok istedigimden hemde evlenecegimden dolayi.
anaokulu ögretmeniyim. diplomami tercüme ettirip is bulabilecegimi düsünüyorum.
alman vatandasiyim mavi kartla sanirim süresiz calisma ve oturma iznim oluyor, öyle degil mi?
giderken kagit, evrak isleri daha neler halledilmesi gerekiliyor?
yardimci olursaniz sevinirim
feyza oraya gidipte tekrar almanyaya dönmek cesaret aslinda, demekki gercekten zorlandiniz orada
Allah hepimizin yardimcisi olsun cnm..
burcumo alman vatandasi oldugunda 6 ayda bi giris cikis yapman gerekmiyor, alman vatandasi oldugunda istedigin zaman giris-cikis yapabilirsin.. hic bi sorun cikmaz.. avantajlisin yani cnm..
meslegin denkligi olarak yine bi büroda is bulabilirsin ama kolay degil trde is bulmak, anca torpille:)
beyaz gul,senin adina sevindim cnm.. insan mutlu oldugu yerde yasamali kesinlikle
ben simdi günüm dolsunda trye gidiyim diye bekliyorum..
ben istanbula yakin bi ile gelin gidicem.. suan nord-rhein westfallen taraflarindayim.
sen neredensin? ve aksaraya daha önce hic gitmismiydin?
feyza oraya gidipte tekrar almanyaya dönmek cesaret aslinda, demekki gercekten zorlandiniz orada
Allah hepimizin yardimcisi olsun cnm..
burcumo alman vatandasi oldugunda 6 ayda bi giris cikis yapman gerekmiyor, alman vatandasi oldugunda istedigin zaman giris-cikis yapabilirsin.. hic bi sorun cikmaz.. avantajlisin yani cnm..
meslegin denkligi olarak yine bi büroda is bulabilirsin ama kolay degil trde is bulmak, anca torpille:)
beyaz gul,senin adina sevindim cnm.. insan mutlu oldugu yerde yasamali kesinlikle
ben simdi günüm dolsunda trye gidiyim diye bekliyorum..
ben istanbula yakin bi ile gelin gidicem.. suan nord-rhein westfallen taraflarindayim.
sen neredensin? ve aksaraya daha önce hic gitmismiydin?
beyaz gul
akrabalarinla aran iyiyse fazla zorlanmazsin canim.. insan istedikten sonra yapamayacagi sey yoktur.
gönlümüzü ferah tutalim.. okuluna orda mi devam ediceksin =?
BurcumO
evet cnm hic bi sorun cikmiyor, sadece pasaportlarini yenilemek icin belirli tarihler var
4-5 yilda bi yenilenmesi lazim.. onlari aksatmazsan hic bisey olmaz..
sevgilinle barisirsin umarim konuyu az önce okudum,biraz karisik..Sabirli ol cnm,sevdigin insani daha yakindan tanimak icin firsatlar bunlar.
Mutlaka bir cogunuz türkiyeye dönmeyi istiyordur...
Ama nedense cogu hep lafta kaliyor, kimse dönemiyor:sm_confused:
Peki ablalarim aranizda sabit planlari olanlar varmi...Yani ben gercekten gidecegim diyenler??