Türkiyeye kesin dönmeyi düsünenler...

biz almanyada yasamamizi sürdürüyoruz ve dönüs plani de yok.. dönsek ne olacak ne yicez ne iceceigiz.. burda kurulu bir düzenim var karisanim yok hayatim rahat ise gidiyorum evimin isini yapiyorum canim sikilinca carsiya cikiyorum türkiyenin sahili gibi degil tabi.. ama nebilim türkiyede yapamam gibi me geliyor.. insanlar daha farkli.. yurt disinda yasayan türkler daha "saflar" bende öyle safim türkiyedekiler ise anasiniz gözü en azindan bana öyle geliyor.. belki emekli olunca seneler sonra ama ozamanda saglik problemleri cikiyor.. isimiz zor anlicaniz iki ara bir deredeyiz.. hakkimizda hayirlisi

merhaba arkakadaşlar. bende almanyada doğdum büyüdüm ve 7 ay önce tr ye gelin geldim. ama şimdi eşim ile karar aldık almanyaya geri dönüyoruz. yani ilk etapta ben döneceğim arkamdan eşim gelecek. türkiye çok güzel biyer. burada yaşadığım hiçbir gün için pişman değilim. ama insan biraz ayrıntılara dalınca farklı düşünüyor. çok isteyerek geldim türkiyeye ve doğrusu az içim buruk ayrılacağım buradan. ama şu bi gerçek. türkiyede bazı taşlar daha yerine oturmamış. henüz bi çocuğum yok ama bi gün olursa burada ona nasıl bir imkan sağlıyabilirim diye çok düşündüm. birazda almanyaya dönmeyi bu düşünce tetikledi. almanyada iş imkanımda var. hazır işim yani. eşimede hazır sayılır. şuanki niyetimiz orada okutalım çocuklarımızı sonra gerekirse emeklilik zamanı geliriz buraya. tabiki zaman ne gösterir bilemeyiz

hakinizda hayirlisi... düsünüyorum bende yapamazdim biz rahatliga alismisiz

ben almanyada dogdum büyüdüm... okulumu, üniversitemi okudum, ve neredeyse 5 ay önce gelin geldim tr'ye.. ve pisman degilim.. almanya'da isim de vardi, kardesime devrettim, cok rahattim, ama burasi da ayni.. esimin isi de iyi, ben de okudugum icin kolayca is bulabilirim.. ne bilim, dönmeyi düsünmüyorum, düsünemiyorum.. alman vatandasi oldugum icin cocuklarimin gelecegi icin de pek korkmuyorum.. liselerini burda bitirdikten sonra istedikleri ülkede istedikleri seyi okuyabilirler.. tabii, burda yasamak almanya'da yasamaktan bin kat daha zor.. istedigin kadar calis ama ordaki gibi kazanamazsin..
insallah da hersey istedigimiz gibi olur..

merhaba bende 2011de türkiyeye dönecegim. hem cok istedigimden hemde evlenecegimden dolayi.
anaokulu ögretmeniyim. diplomami tercüme ettirip is bulabilecegimi düsünüyorum.
alman vatandasiyim mavi kartla sanirim süresiz calisma ve oturma iznim oluyor, öyle degil mi?
giderken kagit, evrak isleri daha neler halledilmesi gerekiliyor?
yardimci olursaniz sevinirim

mutluluk recetem seninle baska bi topikte daha yazismistik bu gurbetlik meselesini..
simdi yazdiklarini okuyunca benim düsüncelerimin aynisini yazmissin, bi ara duygulandim
cok zor gercekten.. almanyayi sevmesekte istemesekte, trye gidince bi özlem ister istemez oluyor..

feyza1907 hala kocaelindemisiniz yoksa döndünüz mü almanyaya ?

Guerillatanya bende aynen bazi yasal islemleri merak ediyorum..
trye gitmeden önce bildirim yapmamiz gerekn yerler varmis.. ve evlilik icin belge alman gerekiyormus
daha ayrintili bilgisi olanlar yardim edebilir mi?

Ve bana gelince, bende seneye tryeye yerlesiyorum.. hem evlenecegim icin hemde cocuklugumdan beri tr de yasamak istedigim icin..
bi dönem 1 yil kadar trde kaldim, bazen kendime deli dedigim bile oldu..
bazen iste buna deger dedigimde...

nerede rahatsak orada mutluysak ama bu trnin eksilerini artiya dönüstürmüyor:=)

bana yös yada ycs sinavi hakkinda bilgi verecek biri varmi ?

Merhaba kizlar bende 9 senedir fln almanyada yasiyorum.. 15 yasinda geldim buraya.. herseye cok uyum saglayamadim.. simdi sevgilim türkiyede asker.2012 yilinda evlenicez.. yani bende temelli kesin dönüs yapiyorum.. orada cevre edindikten sonra daha cok uyum saglayabilcegimi düsünüyorum.. suanda alman vatandasligina gecis asamasindayim..garanti belgemi aldim sadece türk vatandasligimdan cikmam gerekiyor..
beni düsündüren sey ben alman vatandasi olunca orada sürekli oturum uzatip, almanyaya 6 ayda bir giris cikis yapmammi gerek.. cünkü buradaki haklarimida öldürmek istemiyorm..

bu arada suanda burada egitimimle ilgileniyorum.. bürokauffrau olarak umschulung yapioyrum...türkiyede bu meslekle iyi bi is bulabilirsem cok güzel olur..sizce bu meslegin denkligi türkiyede ne olur ?

alman vatandasi olupta türkiyede yasayan arkadslarin tecrübelerine ihtiyacim var...bilgilendiren olursa cok sevinirimm.simdiden cok tesekkürler..

canim benim bende aynen senin gibi kücüklügümden beri trde yasamak istiyorum.. ve bende seneye yani 2011 trye kesin dönüs yapiyorum evlenecegim icin.. yalniz üniyi bitirmek icin arada bi gelmem gerekecek..

bende trde 3 ay kalmistim bi...

sen nereye gelin gideceksin canim.. ben aksaray :)
veya burda nerde kaliyosun ?

canim sen nereye gideceksin trde.. ve burda nerde kaliyosun?

feyza oraya gidipte tekrar almanyaya dönmek cesaret aslinda, demekki gercekten zorlandiniz orada
Allah hepimizin yardimcisi olsun cnm..

burcumo alman vatandasi oldugunda 6 ayda bi giris cikis yapman gerekmiyor, alman vatandasi oldugunda istedigin zaman giris-cikis yapabilirsin.. hic bi sorun cikmaz.. avantajlisin yani cnm..
meslegin denkligi olarak yine bi büroda is bulabilirsin ama kolay degil trde is bulmak, anca torpille:)

beyaz gul,senin adina sevindim cnm.. insan mutlu oldugu yerde yasamali kesinlikle
ben simdi günüm dolsunda trye gidiyim diye bekliyorum..
ben istanbula yakin bi ile gelin gidicem.. suan nord-rhein westfallen taraflarindayim.
sen neredensin? ve aksaraya daha önce hic gitmismiydin?

canim ben suanda baden württembergde isvicre sinirinda kaliyorum.. evet aksaraya her sene giderim kendi memleketim zaten..o yüzden fazla zorlanmam herhalde bütün akrabalarim orda cünkü akannehir sansliyim

benimde günlerim sayili akannehir bencede insan mutlu oldugu yerde yasamali sevdigim insanla mutlu olduktan sonra almanyaymis türkiyeymis farketmez diye düsünüyorum

DyGLu ilgilendigin icin cok tesekkür ederim... Aaa süper yaaa bu bende düsünüyordum 6 ayda bir nasil gidip gelicem diye.. Ama hic bir sorun cikmiyor..yani 3 sene kalsam türkiyede hic gelmesem almanyaya hic bi sorun cikmaz öylemi

beyaz gul
akrabalarinla aran iyiyse fazla zorlanmazsin canim.. insan istedikten sonra yapamayacagi sey yoktur.
gönlümüzü ferah tutalim.. okuluna orda mi devam ediceksin =?

BurcumO
evet cnm hic bi sorun cikmiyor, sadece pasaportlarini yenilemek icin belirli tarihler var
4-5 yilda bi yenilenmesi lazim.. onlari aksatmazsan hic bisey olmaz..
sevgilinle barisirsin umarim konuyu az önce okudum,biraz karisik..Sabirli ol cnm,sevdigin insani daha yakindan tanimak icin firsatlar bunlar.

evet hayatta yasanan herseyden insan birseyler ögreniyr ve tecrübe kazaniyor..insallah bu isinde bize bi yarari olur..

Mutlaka bir cogunuz türkiyeye dönmeyi istiyordur...
Ama nedense cogu hep lafta kaliyor, kimse dönemiyor:sm_confused:
Peki ablalarim aranizda sabit planlari olanlar varmi...Yani ben gercekten gidecegim diyenler??

plan cok ama hayata gecirebilen yok:) suanda gülüyorum aglaacak halime:)))
kafayi yedirtti bana bu düsünce

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…