- 8 Nisan 2008
- 4.850
- 18
-
- Konu Sahibi Izmir Guzeli
slm Pia....
benim fikrimi sorarsan madem cocuklarin okulda bu kadar iyiler, onlarin egitimlerini tamamlamalarini bekliyemez misiniz???
bence cocuklarin icin bu cok daha iyi olur uzun vadeli düsündügün zaman
ben almanyada dogdum büyüdüm,
4 sene türkiyede yasadim tekrar döndük suan okuyorum ve iyiki egitimim yurt disinda aliyorum diye düsünüyorum.... ileride türkiyeye döndügüm zaman benim icin cok büyük bir avantaj olucagina inaniyorum ben.....
ayrica cocuklarin kac yasinda kacinci sinifdalar bilmiyorum ama egitimlerini yarida kesip, baska bir ülkede egitimlerine devam etmek her cocuk icin cok kolay olmuyor.... ben bunu bizzat kendim yasadigim icin biliyorum....
kizim 12 oglum 9 oldu yeni
ben basarilarinin ayni turkiyedede devam edicegine inaniyorum
dediginiz gibide cok dusundum.. biraz sabredeyim .. ama annemler orda yalniz ben burda
deger mi diyorum? cocuklarimda benim yasadigim yalnizligi duyuyor.. .. cok karisik kafam
yani bence cocuklarin icin iyi düsünün derim.... yani cocuklarin okulu bitirir yine dönersiniz.... en azindan universiteye baslayana kadar bekleyin derim ben sonra zaten kendi baslarina burda kalabilirler siz yine dönersiniz hele kizin 12 yasinda ise surda kalmis 8 sene....
ama tabi sizin yasadiklarinizi ben bilemem burada hic mutlu degilsiniz burda yasamaninda bi anlami kalmaz
sadece bu okuma konusunu göz önünde bulundurun derim... gercekten her cocuk hemen adapte olamaz. birde türkceleri türkiyedeki derslere ayak uyduracak kadar iyi mi? Mesela benim türkcem iyidir bunu türkiyede yasiyanlarda söyler, ama türkiyede okuyacak kadar yeterli mi derseniz, hayir kesinlikle degil derim ben.....
he biz burada sana fikir verebiliriz, mutluluk recetem sana yasadiklarini anlatir ben ve baskalari sana fikirlerimizi söyleriz, ama bunlar senin kararini etkilememeli cünkü herkesin yasam tarzi düsünceleri farklidir
Mutluluk recetem canim. sabirsizlikla bekliyorum yasadiklarini canim....
Nerde yasamak istiyorsun diye sormussun ya Pia..iste onu bilmiyorum..
Burda örnek vereyim sana,pazar günleri cikiyoruz deniz kenarina gidiyoruz..aliyoruz sodamizi oturup dalgalari izliyoruz,tas topluyoruz,sohbet ediyoruz...
O an öyle güzelki..öyle güzel ki her seyi unutup gidiyorsun..Evet,iste burda yasamak istiyorum diyorsun...
Ama pazartesi oluyor,carsiya cikiyorsun kimseye güvenemiyorsun..Cantana sImsIki sariliyorsun... Sana iki saniyeden fazla bakandan süphe ediyorsun..
iste böyle basliyor benim haftam... ..
ziyaret icin fln heralde diymi?
hmm hayirlisi.. benimde aslinda muracatlarim olmustu..simdi düsünüyorum ..aslinda ba baya kararverdik gibi ama netlesmeden yazmak istemedim .. bizim sigortalarimiz vardi.. biri 4 yil sonra digeride 6 yil sonra bitiyor .. onalri bitirsek diye dusunuyoruz aksi halde cogu yanicak.. anlasmayi yarida bozarsan cok cuzi bir para veriyorlar..biliyosundur.. esim diyor siz gidersiniz önceden ben sonra gelirim diyor.. hayret ettim cunku böyle birseyi ben aklimdan geciriyordum ama onun asla istemiycegini biliyordum .. gecen sigortacilarla gorustukten sonra öyle dedi..
hemen bu yaz degil.. ama onumuzdeki yillar dusunuyoruz .. en azindan bu ilk sigorta sonlansin o zamana kadar daha netlesir hersey hem .. diye dusunduk..yani bir iki sene daha burdayiz..
peki alman vatandasligina gectiginde trden emekli olabiliyormisin? benim esim alman vatandasi ben turk kalayim ozaman diyorum cunku trden emekli olmak istiyorum
hmm hayirlisi.. benimde aslinda muracatlarim olmustu..simdi düsünüyorum ..aslinda ba baya kararverdik gibi ama netlesmeden yazmak istemedim .. bizim sigortalarimiz vardi.. biri 4 yil sonra digeride 6 yil sonra bitiyor .. onalri bitirsek diye dusunuyoruz aksi halde cogu yanicak.. anlasmayi yarida bozarsan cok cuzi bir para veriyorlar..biliyosundur.. esim diyor siz gidersiniz önceden ben sonra gelirim diyor.. hayret ettim cunku böyle birseyi ben aklimdan geciriyordum ama onun asla istemiycegini biliyordum .. gecen sigortacilarla gorustukten sonra öyle dedi..
hemen bu yaz degil.. ama onumuzdeki yillar dusunuyoruz .. en azindan bu ilk sigorta sonlansin o zamana kadar daha netlesir hersey hem .. diye dusunduk..yani bir iki sene daha burdayiz..
peki alman vatandasligina gectiginde trden emekli olabiliyormisin? benim esim alman vatandasi ben turk kalayim ozaman diyorum cunku trden emekli olmak istiyorum
Canlarim benim yorumlariniz icin cok tesekkür ederim...
Nerde yasamak istiyorsun diye sormussun ya Pia..iste onu bilmiyorum..
Burda örnek vereyim sana,pazar günleri cikiyoruz deniz kenarina gidiyoruz..aliyoruz sodamizi oturup dalgalari izliyoruz,tas topluyoruz,sohbet ediyoruz...
O an öyle güzelki..öyle güzel ki her seyi unutup gidiyorsun..Evet,iste burda yasamak istiyorum diyorsun...
Ama pazartesi oluyor,carsiya cikiyorsun kimseye güvenemiyorsun..Cantana sImsIki sariliyorsun... Sana iki saniyeden fazla bakandan süphe ediyorsun..
iste böyle basliyor benim haftam... günün süphe dolu geciyor,aksamda bide annen ariyorsa seni,tamam almanyaya dönecegim diyorsunkaydirigubbakcemile3
sonra ertesi gün bakiyorsun ki esin sana bi sürpriz yapip yemege götürüyor seni..
hafta ici gel gitler yasiyorsun... yine carsiya ciktiginda alisverismerkezlerinde saatlerce geciriyorsun..hic sIkILMadanaklinialirimsmile AVM'lerde kiyafetler almanyadan daha pahali.. Tabi hepsi degil,ama sonucta "marka". Marka burda cok önemli,her ne kadar pazardan da aliyoruz deseler marka onlar icin baska,...
Marka demisken makyaj geldi aklima.. Her kadinin cantasinda dior far'i, chanel rimel'i...
Sonra bakiyorsun para yok diye agliyorlar..Ama kredi kartinla bir far'a 50TL vermeye kiyiyorsun..Nede olsa 3/6/12 taksitle ödeniyor..
iste buna kiziyorum...bu kredi karti mentalitesine... bu kredi karti olmasa millet bir corap bile alamayacak.. Gecen önümde bir kiz var,af edersiniz orkid almis,pamuk,ve bir oje mi ruj mu tam göremedim.. Bu üc sey icin 3taksitli ödeme istedi...
Senin havan kime güzelim,3taksitle ben de alirim...
Iste diyorum ya standartlar farkli.. Esimin maasi iyi olmasaydi inanin burda yapamazdim.Rahatliga alisigim,güzel giyinmeyi seviyorum. Hava atmak icin demiyorum,esimin maasi öyle 5bin 10bin TL degil,sakin yanlis anlasilmasin.
ikimize ve ihtiyaclarimiza yetecek sekilde.
Gelelim bir konuya daha..Az önce esime kirtasiyeye gidecegim dedim.Tamam gideriz dedi.Altini ciziyorum,Gideriz dedi. Hava karanlik bu saatde,tek basima cikmam. Esim evde olmayinca ve cikmam gerekiyorsa inanin arkami döne döne gidiyorum.
Belki ben abartiyorum,bilmiyorum...Ama burda neler oluyor,neler duyuyorum..Almanyada biri bana anlatmis olsaydi hadi ordan derdim... Kadinin boynundaki kolyeyi koparip kacmis gecen biri manavgatta yanilmiyorsam..
E gelde cik disari.. karanlikta cikamam,ciksamda gündüz yürüdügüm gibi yüreyemiyorumkaydirigubbakcemile3 atom karinca gibi gidiyorum
Bide tabi hirsiz olayi var burda..Almanyada hic dis kapiniza 1sayfalik kagit astilar mi?
Yok mahallede hirsizliklar cogaldi,yok söyle yok böyle..
Nasil rahat yatim ben?inanin böyle korkulu bir insan degildim,ama gercekler gözünüzü aciyor.. Gittim camlara kapilara alarm taktirdim..
Almanyada evine hirsiz gireni hic duymadim..
Bilmiyorum niye böyle oldum..niye bunlari anlatiyorum..Seviyorum türkiyeyi..
Belkide bu siralar antalya ölü gibi oldugu icin karamsarim..Yazin buralar civil civil..
Cikiyoruz geziyoruz,her sey daha bambaska oluyor..
Hele kokusu...yazin buranin kokusu öyle güzelki..Almanya hava bir sicak oldumu direk antalya aklima gelirdi.. hic tat almazdim oranin yazindan..hos yaz da denmez ona..
Hep burdaydi aklim..günesi,denizi,kokusu..
Yaz olsun dönmeyi düsündügüme pisman olacagim bunu cok iyi biliyorum..
Belkide aileme olan özlemim bunlari söylettiriyor..
Alistim,cok alistim evime,marketime,evimin önündeki pazara,mahalleme..
Ama kolay degil... Düsünüyorumda..ben tekim.. hadi ben neyse alisirim,ama ya cocugum olsaydi da dönseydim?Ben yapabileceklerine inanmiyorum,burda sadece dil farkli degil.. a'da z'ye her sey farkli..
Mutluluk canim sen olayi cözmüssün zaten.... Her ne kadar türkiyeyi sevsekte, orda yasamanin daha canli daha icten daha güzel oldugunu bilsekte, almanyada yasamak daha kolay.... Burda okul derdi yok, saglik derdi yok, kriminal orani cok yüksek degil....
Burayi secsek icimizde orasi kalicak, orayi secsek icimizde burasi kalicak, yani bizim aklimizde her zaman "acaba" olucak....
evlenmeden önce alman vatandasligina bas vurmustum.. su an son islemleri tamamlamak icin geldim.. ilerde ne olur ne olmaz diye alman vatandasi oldum..